Fantastic Beasts and Where to Find Them, S03Vol13

Posted on Jan 14 2019 - 6:24pm by Gus Chr

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας, και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

The Davises

Ένας vintage LaMarcus Aldridge έκανε την εμφάνισή του τη βδομάδα που πέρασε, προσφέροντας στους owners του πολλά στατιστικά σε πολλές κατηγορίες. Φυσικά την παράσταση έκλεψε το ματς κόντρα στους Thunder, όπου έκανε ρεκόρ καριέρας στους πόντους (56), αγωνιζόμενος για κάτι παραπάνω από 48 λεπτά (μιας και το ματς κρίθηκε στις δύο παρατάσεις). Ας δούμε, όμως, τι έκανε ο LMA συνολικά: 111 πόντοι, 41/71 σουτ (57,7%), 29/31 βολές (93,5%), 31 rebounds, εκ των οποίων τα εννιά επιθετικά, ένα κλέψιμο και έξι blocks. Στο κομμάτι των λαθών μας τα χάλασε λίγο (10), το οποίο περιόρισε και το ast/to στο 1,00, αφού είχε και 10 assists. Αλλά ας μην είμαστε και πλεονέκτες.

Καιρό είχε να εμφανιστεί από αυτά τα μέρη ο Donovan Mitchell. O shooting guard των Jazz, δεν διανύει μια σταθερή χρονιά όπως πέρυσι, ωστόσο αυτή η βδομάδα ήταν εξαιρετική από όλες τις απόψεις. Σκόραρε, μοίρασε, μάζεψε rebounds σε μια εξαιρετική σειρά τριών παιχνιδιών. Το συνολικό κοντέρ του “Spida” τερμάτισε ως εξής: 126 πόντοι, 45/93 σουτ (48,4%), 18/22 βολές (81,8%), 18 τρίποντα, 17 rebounds (τα δύο επιθετικά), 23 assists, 14 λάθη, 1,64 ast/to, τρία κλεψίματα και τέσσερα blocks. Γενικότερα πάντως, η απόδοσή του έχει ανέβει κατακόρυφα στα τελευταία ματς που έχει αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο, λόγω και των τραυματισμών των pgs των Jazz, και ίσως τον δούμε να συνεχίζει αυτό το σερί για καιρό ακόμα.

Καταπληκτική βδομάδα και για τους owners του Kyle Kuzma, καθώς ο νεαρός forward των Lakers παρουσίασε μια all-around εικόνα. Μοναδικά μελανά σημεία τα λάθη του που επηρέασαν το ast/to, καθώς και το ποσοστό του στις βολές, αλλά η προσφορά του στις υπόλοιπες 10 κατηγορίες ήταν εξαιρετική. Στα τέσσερα παιχνίδια που αγωνίστηκε ο Kuzma είχε 94 πόντους, 35/85 σουτ (41,2%) 15/24 βολές (62,5%), εννιά τρίποντα, 24 rebounds (τα οχτώ επιθετικά), οχτώ assists, εννιά λάθη, 0,89 ast/to, και ένα κλέψιμο.

Αν είχατε στην διάθεσή σας τον De’Aaron Fox, τότε είναι πολύ δύσκολο να μην πήρατε κάποιες κατηγορίες, όπως για παράδειγμα τα κλεψίματα. Ο guard των Kings συνεχίζει να βρίσκεται σε μια δαιμονιώδη κατάσταση, κάτι που φάνηκε και την περασμένη βδομάδα στα παιχνίδια κόντρα σε Magic, Suns, Pistons και Hornets. Συνολικά, λοιπόν, ο Fox είχε: 77 πόντους, 27/49 σουτ (55,1%), 18/25 βολές (72%), πέντε τρίποντα, 18 rebounds (τα τέσσερα επιθετικά), 17 assists, 13 λάθη, 1,31 ast/to, 12 (!!) κλεψίματα και τρία blocks.

Συγκλονιστικός, τέλος, ήταν ο Bradley Beal, o oποίος παραλίγο να κερδίσει μόνος του τους Raptors μετά από δύο παρατάσεις. Ο shooting guard των Wizards έκανε triple-double κόντρα στο Toronto (43/10/15), κλείνοντας έτσι μια ονειρική βδομάδα για τους owners του. Συνολικά, λοιπόν, ο Beal τελείωσε την περασμένη βδομάδα έχοντας: 137 πόντους, 52/96 σουτ (54,2%), 14/18 βολές (77,8%), 19 τρίποντα, 20 rebounds εκ των οποίων τα πέντε επιθετικά, 29 assists, 15 λάθη, 1,93 ast/to, 10 κλεψίματα και τέσσερις τάπες. Standing ovation.

Σφηνάκια
  • Το 16/12/6 με πέντε κλεψίματα του Josh Hart κόντρα στο Dallas.
  • Oι 21 πόντοι με 7/11 τρίποντα του P.J. Tucker κόντρα στους Nuggets.
  • Tα 16 rebounds του Torrey Craig κόντρα στους Heat.
  • Tα πέντε κλεψίματα του Ian Mahinmi κόντρα στους 76ers.
  • Oι 24 assists του Russell Westbrook με τους Spurs, οι περισσότερες που έχουν γίνει ποτέ σε triple double παιχνίδι1)Ο RW έγραψε συνολικά 24/13/24..
  • Το 27/27 που “έγραψε” ο Karl-Anthony Towns στη νίκη των Timberwolves επί των Pelicans.
  • Το 20/22/9 του Ben Simmons κόντρα στους Knicks.
The Bennetts

Όταν κάνεις αρνητικό ρεκόρ ΝΒΑ, θα μπεις εδώ, ακόμα κι αν οι επιδόσεις σου είναι εξωπραγματικές. Σε περίπτωση που δεν το πήρε το μάτι σας, παρά τους 38 πόντους κόντρα στο Ορλάντο, ο James Harden είχε 1/17 τρίποντα. Τα 16 άστοχα τρίποντα είναι φυσικά αρνητικό ρεκόρ ΝΒΑ, αλλά ο Harden δεν δημιούργησε το ρεκόρ, αλλά ισοφάρισε το προηγούμενο, καθώς το 2005 ο Damon Stoudamire είχε 5/21.

Ο Will Barton επέστρεψε στις επάλξεις, μετά τον τραυματισμό που είχε στο ισχίο του και αναμφίβολα αυτό αποτελεί ευχάριστο νέο για τους owners του. Και ενώ περιμέναμε την -αναμενόμενη- περιορισμένη χρήση του, ο ίδιο πρόλαβε να κάνει πολλά για να χαντακώσει το FG% των ομάδων που τον είχαν εντός line-up. Συγκεκριμένα, ο παίκτης των Nuggets αγωνίστηκε σε δύο παιχνίδια (Suns, Blazers), δεν ξεπέρασε σε κανένα τα 16 λεπτά αλλά και το 25% σε ποσοστό ευστοχίας. Προφανώς θα έρθουν καλύτερες μέρες, αλλά δυστυχώς για τη βδομάδα που πέρασε η θέση του είναι σε αυτή τη γωνία.

Ακόμα ένας παίχτης που φρόντισε να ρίξει το ποσοστό σας στα τάρταρα ήταν και ο Jae Crowder. Ο forward των Jazz πήρε τις προσπάθειές του, τόσο εντός όσο και εκτός τριπόντου και κατάφερε να χτίσει έναν μεγάλο τοίχο από τούβλα. Χωρίς άλλη καθυστέρηση, σας παρουσιάζουμε 10/44 σουτ που είχε Crowder καθ’όλη την διάρκεια της βδομάδας (22,7%), εκ των οποίων τα 4/25 ήταν τρίποντα! Παράλληλα, βρέθηκε σχεδόν 10% κάτω στο ποσοστό του στις βολές (64,7% έναντι 73,1% που έχει ως τώρα στη σεζόν), ενώ αν έσωσε κάτι αυτά ήταν τα rebounds (18) και τα blocks (τέσσερα). Άξιος!

Κακή βδομάδα και για το πρώτο -ελλείψει Kristaps Porzingis- βιολί των Knicks, τον Tim Hardaway Jr. Ο παίκτης των Knicks βρέθηκε αρκετά κάτω από τους μέσους όρους του στο σκοράρισμα, δεν πήγε αρκετές φορές στις βολές, ενώ, ειδικά στο παιχνίδι κόντρα στους Blazers, ήταν σκιά του εαυτού του, τελειώνοντας με πέντε πόντους και 2/12 σουτ. Συνολικά ο Hardaway είχε 30 πόντους, 10/30 σουτ (30%), 5/6 βολές (83,3%), πέντε τρίποντα, 11 rebounds, δύο assists, δύο λάθη, 1,00 ast/to και τρία κλεψίματα. Κερασάκι στην τούρτα το τράβηγμα που υπέστη στο αριστερό του πόδι και τον ανάγκασε να μείνει εκτός στο παιχνίδι με τους Sixers.

Σφηνάκια
  • Tα εφτά λάθη του Andre Drummond κόντρα στους Kings και τα 2/12 σουτ κόντρα στους Lakers.
  • Τα 4/14 τρίποντα του J.J. Redick κόντρα στους Hawks.
  • Τα 0/8 σουτ που είχε ο Evan Fournier απέναντι στους Jazz.
  • Οι 5/19 προσπάθειες του Steph Curry με τους Knicks.
  • Το 1/17 τρίποντα του James Harden κόντρα στους Magic
One Night Stands

To ότι το μάτι μας έχει συνηθίσει σε triple doubles και μάλιστα τόσο που πλέον ψάχνουμε να βρούμε triple doubles 40 ή 50 πόντων, δεν σημαίνει ότι αυτό καθεαυτό το επίτευγμα είναι κάτι εύκολο ή φαντασιακά μη αξιομνημόνευτο. Την Παρασκευή το βράδυ, λοιπόν, ήρθε το όνομα του Tomas Satoransky να γίνεται το 20ο στη λίστα με τους παίκτες που φέτος πέτυχαν κάποιο triple double, με τον Τσέχο να πετυχαίνει το πρώτο της καριέρας του στη νίκη των Wizards επί των 76ers, έχοντας 18 πόντους (7/10 σουτ με δυο τρίποντα), 12 rebounds και 10 assists.

Φαίνεται πως κάθε παίχτης που βρίσκει απέναντί του τους Bulls αποφασίζει να κάνει και ένα career high. Τελευταίος που πραγματοποίησε ένα τέτοιο; Ο Rudy Gobert, o oποίος αποφάσισε να εμφανίσει την δεινότητά του ως πασέρ. Και αν δεν μας πιστεύετε, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο box score του συγκεκριμένου παιχνιδιού και να δείτε πως ο Γάλλος σταμάτησε στις οχτώ assists. Δύσκολα θα ξαναδούμε τέτοια επίδοση, παρά μόνο ίσως στο δεύτερο παιχνίδι κόντρα στο Chicago.

Στο πρώτο του double-double για φέτος επιδόθηκε τη βδομάδα που πέρασε ο Jake Layman των Blazers, καθώς στο παιχνίδι με τους Knicks κατέγραψε ένα ωραιότατο 10/11, ενώ για συμπλήρωμα είχε και τέσσερις assists χωρίς, μάλιστα, κανένα λάθος. Σούταρε με 60% εντός πεδιάς, έβαλε το τρίποντό του, και πήγε και τέσσερις φορές στη γραμμή των βολών, ευστοχώντας στις τρεις. Σπάνιο θέαμα, αν μη τι άλλο.

Να Πανικοβληθώ?;!;

Κανονικά οι owners του Jonas Valanciunas θα έπρεπε αυτή την στιγμή να ηρεμούν λίγο, καθώς ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να επιστρέψει στην δράση κάπου στα μέσα του Ιανουαρίου. Φευ. Μέσα στην προηγούμενη βδομάδα, οι Raptors ανακοίνωσαν πως ο Λιθουανός θα χρειαστεί μερικές ακόμη βδομάδες ώστε να επιστρέψει στο παρκέ, με την κατάστασή του να εξετάζεται περιοδικά ως τότε. Αν έχετε θέμα eligibility στην θέση του C ή δεν σας βγαίνουν τα κουκιά με τον Valanciunas έξω (για παράδειγμα στα rebounds), τότε ναι μπορείτε να πανικοβληθείτε.

Όπως θα δείτε παρακάτω, το rotation των Knicks έχει ανοίξει και χαμένος σε αυτό το κομμάτι είναι ο Enes Kanter. Ξεπερνάμε την ανελέητη βλακεία στην οποία επέδειξε, καταβροχθίζοντας επτά burgers στην καθισιά του, και επικεντρωνόμαστε στο αγωνιστικό, στο οποίο τελευταία είδε τον Τούρκο center να περιορίζεται σε ρόλο παγκίτη. Ο Kanter αποτελεί από τις πλέον αξιόπιστες επιλογές για παραγωγή πόντων, rebounds και καλών ποσοστών, ωστόσο, επειδή Knicks είναι αυτοί, δεν είμαστε σίγουροι αν για το επόμενο διάστημα θα συνεχίσει να έχει θέση (και λεπτά) βασικού. Και όσο πλησιάζουν τα Playoffs στο Fantasy, τόσο σημαντικότερη θα γίνεται η -ενδεχόμενη- απουσία του.

“Πούλα και Φύγαμε για Βραζιλία”

Βρισκόμαστε σε προβληματισμό σχετικά με την περίπτωση του Luke Kornet. O David Fizdale έχει ανοίξει το rotation των Knicks, με αποτέλεσμα στα τελευταία αρκετά παιχνίδια ο center των Knicks να βλέπει αρκετά λεπτά συμμετοχής, γράφοντας μάλιστα εντυπωσιακά νούμερα, όπως έγινε στο παιχνίδι κόντρα στους Sixers. Για έναν παίχτη ύψους 2,16, η ευκολία που σουτάρει πίσω από τη γραμμή του τριπόντου είναι αξιομνημόνευτη, ενώ η προσφορά του σε πολλές κατηγορίες δεν είναι αμελητέα. Ωστόσο, επειδή μιλάμε για rotation των Knicks ξαναλέμε, δεν είναι απίθανο να τον δούμε εκ νέου μέσα στις επόμενες βδομάδες να βρίσκεται στον πάγκο. Παρόλα αυτά, με τα πρόσφατα reports να κάνουν λόγο για πιθανή ανταλλαγή του Kanter, είτε με τους Kings, είτε με τους Bulls, o Kornet αποκτά σημαντική αξία για όποιον τον έχει στην κατοχή του. Αν ρωτήσετε εμάς, θα σας λέγαμε να μην βιαστείτε να τον δώσετε, αλλά να περιμένετε να δείτε πως θα εξελιχθεί η υπόθεση με τον Kanter. Από την άλλη, κανείς δεν θα σας πει κάτι, αν θελήσετε να εκμεταλλευτείτε το hype του και να εξαργυρώσετε τώρα τις επιδόσεις του.

Τον Mason Plumlee τον ξέρετε. Εκείνο το λευκό ψηλό παιδί που παίζει για τους Nuggets; Ε, για αυτόν μιλάμε και εμείς. Το τελευταίο διάστημα είναι από τους πλέον αποτελεσματικούς παίχτες κοντά στο καλάθι (τα τελευταία οχτώ παιχνίδια δεν έχει πέσει κάτω από το 50%), ενώ την περασμένη βδομάδα μας παρουσίασε ένα all-around πρόσωπο το οποίο δεν μας είχε συνηθίσει. Ο Plumlee πέτυχε συνολικά 42 πόντους, σουτάροντας με 70,8% (17/24 σουτ), πήγε 15 φορές στη γραμμή της φιλανθρωπίας (ευστόχησε στις οχτώ – ήτοι 53,3%), μάζεψε 29 rebounds, είχε δύο κλεψίματα και τέσσερα blocks. Ωστόσο, το πλέον εντυπωσιακό στατιστικό ήταν οι 13 assists που μοίρασε, που σε συνδυασμό με τα έξι λάθη, έφερε το ast/to του στο 2,17! Η αγγελία για αυτόν μιλάει από μόνη της!

H Γωνιά του Embiid

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι owners του Gary Harris, ο οποίος ταλαιπωρείται από ένα τράβηγμα. Ο shooting guard των Nuggets δεν αγωνίστηκε το περασμένο Σάββατο, φτάνοντας έτσι τα τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια που βρίσκεται εκτός δράσης. Οι Nuggets έχουν τρία παιχνίδια αυτήν την βδομάδα, με το πρώτο να λαμβάνει χώρα την Τρίτη και τις ως τώρα πληροφορίες να κάνουν λόγο πως πρόκειται για “game-time” decision. Προχωρήστε με δικό σας ρίσκο.

Σε καθεστώς “Day-to-Day” βρίσκονται οι guards Jeff Teague και Derrick Rose, αμφότεροι με θέματα στους αστραγάλους τους. Ο μεν Teague είχε χάσει εννιά παιχνίδια εξαιτίας του προβλήματος αυτού, επέστρεψε στις 05/01/2019, αλλά ξαναχτύπησε στο χθεσινό ματς με τους Pelicans. Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για τη σοβαρότητα του τραυματισμού του, με τους Timberwolves να δίνουν τρία παιχνίδια εντός της βδομάδας και τη συμμετοχή του Teague να κρίνεται τελευταία στιγμή. Για τον Rose, ο οποίος είναι στην ίδια κατάσταση, τα νέα είναι μάλλον καλύτερα, καθώς η απουσία του στο παιχνίδι με τους Pelicans είχε να κάνει περισσότερο με την προφύλαξή του και όχι με κάποια υποτροπή. Θεωρητικά θα είναι ετοιμοπόλεμος για το παιχνίδι της Τρίτης απέναντι στους Sixers.

Μετά το πρόβλημα στον καρπό, ο Dennis Smith Jr. αντιμετωπίζει ένα θέμα με την πλάτη του, το οποίο τον άφησε εκτός για δύο από τα τρία παιχνίδια της περασμένης βδομάδας. Ο guard των Mavericks έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς φέτος, σε σημείο που αναμφίβολα επηρεάζει τον ρυθμό του. Τα ως τώρα reports τον δίνουν δεδομένα εκτός δράσης για το αποψινό ματς με τους Warriors, ωστόσο έχετε το νου σας μέχρι τελευταία στιγμή μήπως αλλάξει κάτι.

Στο κομμάτι των επιστροφών: Ήγγικεν η ώρα!! Μετά από ένα σχεδόν ένα χρόνο, θα ξαναδούμε τον DeMarcus Cousins στο παρκέ, την Παρασκευή στο παιχνίδι με τους Clippers και μάλιστα ο Kerr δήλωσε ότι θα τον ξεκινήσει. Είναι προφανές ότι σε weekly λίγκες δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιηθεί ο Boogie, μιας και το παιχνίδι της Παρασκευής θα είναι το τελευταίο των Warriors για την εβδομάδα και ο Cousins είναι λογικό να είναι σκουριασμένος και να παίξει λίγο. Οι κάτοχοί του σε daily λίγκες θα έχουν την ευκαιρία να τον ξαναδούν να γράφει νούμερα, ενώ είναι δεδομένο ότι όλοι θα έχουμε το βλέμμα μας στο συγκεκριμένο παιχνίδι για fantasy-ακούς και όχι μόνο λόγους.

Tέλος, όπως δυστυχώς όλοι μάθαμε πλέον, ο J.J. Barea υπέστη τελικά ρήξη αχίλλειου τένοντα και φυσικά θα χάσει το υπόλοιπο της χρονιάς.

Δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη τα τελευταία χρόνια σημαίνει Global Games, με την δράση να μοιράζεται για μια μέρα και στο Λονδίνο. Για φέτος η αναμέτρηση είναι New York Knicks vs Washington Wizards με τις δυο αυτές ομάδες να παίζουν το μοναδικό τους παιχνίδι την εβδομάδα.

Κατά τα άλλα έχουμε δύο παιχνίδια για Hawks και Mavericks και τα κλασσικά τρία και τέσσερα για τους υπόλοιπους. 

The following two tabs change content below.

Gus Chr

Κώστα το λένε το παιδί, αλλά γυρνάει σπανίως όταν τον αποκαλούν με το κανονικό του όνομα. Φανατικός του twitter, λάτρης των guards και, όσο και αν δεν το παραδέχεται, κυρίως αυτών που ανήκουν στην κατηγορία “Vernon Maxwell”. Θα ήθελε να έχει διαρκείας στο Anfield, αλλά αφού δεν του έκατσε, έπιασε στασίδι στο Ball Hog. Εδώ θα τον βρείτε στην regular αρθρογραφία, λόγω του ένοχου παρελθόντος του με την αθλητική δημοσιογραφία. Σταμάτησε να αρθρογραφεί στο Hog τον Ιούνη του 2019.

References
1 Ο RW έγραψε συνολικά 24/13/24.