Fantastic Beasts and Where to Find Them, S03Vol16

Posted on Feb 4 2019 - 6:28pm by Gus Chr

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας, και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

The Davises

Φανταστική βδομάδα για τον Paul George και όσους τον είχαν στο ρόστερ τους, καθώς ο forward των Thunder πραγματοποίησε τρεις εξαιρετικές εμφανίσεις, εκτελώντας μάλιστα από την γραμμή του τριπόντου 17 φορές! Παράλληλα, ήταν από εκείνους που προσέφεραν πολλά σε όλες τις κατηγορίες, ξεχωρίζοντας και για το πολύ καλό ast/to. Συνολικά στα τρία παιχνίδι κόντρα σε Magic, Heat και Celtics ο παίκτης των Thunder είχε 117 πόντους, 39/74 σουτ (52,7%), 22/27 βολές (81,5%), 17 τρίποντα, 17 rebounds (τα δύο επιθετικά), 13 assists, τέσσερα λάθη, 3,25 ast/to, έξι κλεψίματα και μία τάπα. Γενικώς ο PG διανύει μία καταπληκτική περίοδο και η συνέχεια των εξαιρετικών παιχνιδιών του μοιάζει να είναι δεδομένη.

Τα πάντα στο πέρασμά του διέλυσε ο Trae Young, όντας εκτελεστής και οργανωτής για τους Hawks, απέναντι σε Clippers, Kings, Suns και Jazz. Ιδιαίτερη μνεία, πάντως θα πρέπει να γίνει στις 33 assists του Young, που σε συνδυασμό με τα 12 λάθη, προσέφερε ένα πολύ σημαντικό και ουσιώδες ast/to. Αναλυτικά η βδομάδα του 20χρονου: 104 πόντοι, 35/71 σουτ (49,3%), 19/24 βολές (79,2%), 15 τρίποντα, 15 rebounds εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν επιθετικά, 33 assists, 12 λάθη, 2,75 ast/to και δύο κλεψίματα. Άξιος!

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε περίπου και ο Lou Williams των Clippers, ο οποίος “έγραψε” στο ενεργητικό του ακόμα τέσσερις πολύ καλές εμφανίσεις στα παιχνίδια με Hawks, Lakers, Pistons και Raptors. Ο “Lou-Will” ήταν το γνώριμο “πολυβόλο” που έχουμε δει αρκετές φορές, ωστόσο έδειξε και πως μπορεί να τα πάει εξαιρετικά και σε ρόλο δημιουργού. Ο βετεράνος guard είχε 102 πόντους, 32/72 σουτ (44,4%), 33/37 βολές (89,2%), 11 rebounds (το ένα επιθετικό), 27 assists, 11 λάθη, 2,45 ast/to και πέντε κλεψίματα.

Ακόμα μια εξαιρετική σειρά εμφανίσεων πραγματοποίησε ο D’Angelo Russell που έλαβε και την πρόσκληση στο All-Star Game, αντί του Victor Oladipo. Ο point guard των Nets προσέφερε πολλά στις στατιστικές κατηγορίες, με μόνο -ίσως- μελανό σημείο το ast/to που βρέθηκε κάτω από το δύο. Απέναντι σε Celtics, Bulls, Spurs και Magic ο DLo είχε συνολικά 103 πόντους, 38/85 σουτ (44,7%), 16/19 βολές (84,2%), 11 τρίποντα, 11 rebounds (τα τέσσερα επιθετικά), 26 assists, 14 λάθη, 1,86 ast/to, επτά κλεψίματα και δύο blocks.

Και μιας και πιάσαμε τους εκτελεστές, θα κλείσουμε την ενότητα αυτή με τον Malik Beasley, ο οποίος διέλυσε τις άμυνες των Grizzlies, Pelicans, Rockets και Timberwolves σουτάροντας με το “εξωπραγματικό” 63,8% εντός πεδιάς. Ο guard των Nuggets έχει κερδίσει με το σπαθί του μια θέση στο rotation της ομάδας και με τέτοιες εμφανίσεις αναμένεται να εμπνέει όλο και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον προπονητή του Michael Malone. Συνολικά: 97 πόντοι, 37/58 σουτ (63,8%), 7/10 βολές (70%), 16 τρίποντα, εννιά rebounds, επτά assists, τρία λάθη, 2,33 ast/to και πέντε κλεψίματα. Ξεχωριστή αναφορά στο παιχνίδι απέναντι στο Houston, καθώς σε αυτό σημείωσε τους 35 από τους 97 του πόντους, έχοντας 12/17 σουτ συνολικά εκ των οποίων τα 5/9 ήταν τρίποντα.

Σφηνάκια
  • Οι 16 assists του Russell Westbrook με τους Celtics. Παραδόξως στο ίδιο ματς, μόλις τέσσερα λάθη.
  • Το 30/11 του Kyrie Irving στο ίδιο παιχνίδι, σουτάροντας με 73,7% (14/19).
  • Οι πέντε τάπες του Derrick Favors κόντρα στους Rockets.
  • Tα έξι κλεψίματα του James Harden στο ίδιο παιχνίδι.
  • Το triple-double του Nikola Jokic (13/16/10) απέναντι στους Timberwolves.
  • Το 35/16 που “έγραψε” ο John Collins. Tα 10 από τα 16 rebounds ήταν επιθετικά!
  • Οι 17/17 (!!!) βολές που είχε ο Giannis Antetokounmpo στο παιχνίδι με τους Wizards.
  • Οι 25 πόντοι (επτά τρίποντα) που σημείωσε ο Gerald Green με τους Jazz.
The Bennetts

O Dion Waiters έλειπε για πολύ καιρό από την αγωνιστική δράση. Ο έμπειρος guard έχει λίγες εβδομάδες που έχει επιστρέψει και έχει φροντίσει να κάνει -κυρίως- αρνητικά αισθητή την παρουσία του. Ωστόσο, την περασμένη βδομάδα, είπε διέλυσε κάθε πιθανότητα που ίσως είχαν οι owners του να κερδίσουν κάτι από την κατηγορία FG%. O παίκτης των Heat σούταρε με 21,4% εντός πεδιάς (6/28), σημειώνοντας μόλις 14 πόντους, δεν πήγε καμία φορά στη γραμμή των βολών, ενώ το μόνο που έσωσε κάπως τα προσχήματα ήταν οι 12 assists που σε συνδυασμό με τα δύο λάθη έφεραν το ast/to στο 6,00. Κατά τα άλλα, αρνητική η παρουσία του.

Εξακολουθεί και συνεχίζει τις αρνητικές του εμφανίσεις ο Gordon Hayward, ο οποίος διέψευσε πανηγυρικά τις φιλοδοξίες που τον ήθελαν να επιστρέφει σε καλά νούμερα φέτος. O forward των Celtics είχε ακόμα μία κακή βδομάδα στο ενεργητικό και πλέον άπαντες ευελπιστούν πως ίσως επιστρέψει στις γνώριμες εμφανίσεις του από του χρόνου. Προς ώρας, ιδού τι έκανε την περασμένη βδομάδα κόντρα σε Nets, Hornets, Knicks και Thunder: 31 πόντοι, 12/30 σουτ (40%), 4/5 βολές (80%), τρία τρίποντα, 14 rebounds (τα έξι επιθετικά), 10 assists, επτά λάθη, 1,43 ast/to, τέσσερα κλεψίματα και τέσσερις τάπες. Αν υπάρχει κάποιος από εσάς που θέλει να εκδικηθεί τον Hayward, μπορεί να τον βρει στο League of Legends, καθώς πρόκειται για φανατικό gamer.

Είναι σαφές πως μετά τον τραυματισμό του, ο Taurean Prince δεν έχει επιστρέψει στο επιθυμητό επίπεδο – τουλάχιστον σε επίπεδα fantasy. O νεαρός forward, δεν πατάει ακόμα καλά στα πόδια του και συχνά βλέπουμε ακόμα και τον rookie Kevin Huerter να προσφέρει περισσότερα από τον Prince στις στατιστικές κατηγορίες. Στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια που αγωνίστηκε, έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό πόντων, οι προσπάθειες που πήρε δεν ήταν πολλές, ενώ το σύνηθες all-around παιχνίδι του που το απολαμβάναμε στις αρχές της σεζόν απουσιάζει. Συνολικά ο Prince είχε 38 πόντους, 12/25 σουτ (48% – το μόνο στοιχείο που θυμίζει Prince), 10/13 βολές (76,9%), τέσσερα τρίποντα, επτά rebounds (τα δύο επιθετικά), τέσσερις assists, τέσσερα λάθη, 1,00 ast/to, τρία κλεψίματα και δύο blocks.

Σφηνάκια
  • Τα 5/18 σουτ του Tobias Harris κόντρα στους Raptors.
  • Τα έξι λάθη του Kemba Walker στο ματς με τους Grizzlies.
  • Το “μερακλίδικο” 2/11 σουτ που “έγραψε” ο Tim Hardaway Jr. στο τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα των Knicks. Και τι τρόπος για να αποχαιρετήσεις.
  • Τα επτά λάθη του Marc Gasol στο παιχνίδι με τους Nuggets.
One Night Stands

Τον Jordan McRae είναι πιθανό να μην τον έχετε στο μυαλό σας. Αν δεν παρακολουθείτε την G-League, άλλωστε, γιατί να τον έχετε; Για δύο βραδιές όμως (και εδώ “παρανομούμε” για το “One Night Stands”) ο McRae ήταν από τις όμορφες ιστορίες της λίγκας. Κόντρα στους Cavaliers αγωνίστηκε για 11η φορά φέτος με την φανέλα των Wizards, ξεπερνώντας για λίγο τα οχτώ λεπτά συμμετοχής. Σε αυτά τα οχτώ λεπτά, o McRae πέτυχε 15 πόντους, έχοντας το απόλυτο των 5/5 σουτ, με τα 2/2 να είναι τρίποντα. Για τα “ρέστα” έκανε και δύο κλεψίματα. Ένα βράδυ μετά, κέρδισε 26 λεπτά συμμετοχής, όντας πάλι θετικός με 12 πόντους, 5/10 σουτ και (πάλι) 2/2 τρίποντα. Άντε και μόνιμος στο rotation.

Οι Pelicans έχουν “χτυπηθεί” φέτος από τους τραυματισμούς και αυτό δίνει την ευκαιρία σε κάποιους παίκτες να δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Ένας εξ αυτών είναι και ο Kenrich Williams, o oποίος απέναντι στους Nuggets ήταν εντυπωσιακός. Τελείωσε το ματς με 21 πόντους, έχοντας 8/14 σουτ (57,1%), 5/9 τρίποντα, οχτώ rebounds, τρεις assists και δύο τάπες. Μπορεί οι Pelicans να έχασαν με έξι πόντους από την παρέα του Jokic, αλλά ίσως να κέρδισαν έναν ακόμη παίκτη.

Ρεκόρ για την σεζόν σε πόντους και τρίποντα έκανε ο Meyers Leonard στη νίκη των Blazers επί των Jazz, με τον ψηλό του Portland να τελειώνει το ματς με 16 πόντους και 4/5 τρίποντα. Παράλληλα μάζεψε και πέντε rebounds, ενώ μάζεψε και τέσσερις assists. Κρίμα που δεν τα βλέπουμε σε σταθερή βάση αυτά.

Να Πανικοβληθώ?;!;

Βρισκόμαστε στην εβδομάδα του trade deadline, κάτι που σημαίνει πως μπορείτε να πανικοβληθείτε γενικώς. Οι παίκτες σας μπορούν να βρεθούν σε άλλες ομάδες, κάτω από διαφορετικές συνθήκες και να πάρουν άλλους ρόλους απ’ότι τους είχατε συνηθίσει. Πάρτε για παράδειγμα το trade μεταξύ των Knicks και των Mavericks, που έστειλε τους Kristaps Porzingis, Trey Burke, Courtney Lee και Tim Hardaway Jr. στο Dallas και τους Dennis Smith Jr., Wesley Matthews και DeAndre Jordan (και δύο μελλοντικά picks Α’ γύρου, αυτό του 2021 να είναι unprotected και αυτό του 2023 protected) στη Νέα Υόρκη, αλλάζοντας σαφώς τις ισορροπίες γύρω από τους παίκτες που ανταλλάχθηκαν, αλλά και στα εκατέρωθεν υπάρχοντα ρόστερ. Μερικές μέρες υπομονή να δούμε το τι θα γίνει το βράδυ της Πέμπτης, λοιπόν.

“Πούλα και Φύγαμε για Βραζιλία”

Στους Timberwolves έχει πέσει περονόσπορος. Μία με τον Jeff Teague, μία με τον Derrick Rose, η Minnesota έχει αποδυναμωθεί σε μεγάλο βαθμό στον άσσο, με τον coach Saunders να προσπαθεί να βρει λύσεις από παντού. Ο βετεράνος Jerryd Bayless είναι μία από αυτές, με τα τελευταία έξι παιχνίδια του να είναι κάτι παραπάνω από πολύ καλά. Σε αυτήν την σειρά παιχνιδιών ο 30χρονος guard έχει μ.ο. 15,6 πόντων, 7,6 assists, 4,5 rebounds, ενός κλεψίματος, τριών τριπόντων και σουτάρει με 39,3%. Δεν χρειάζεται να σας πούμε ότι η αγγελία είναι εκεί από μόνη της…

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, η trade deadline πλησιάζει και το βράδυ της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) αναμένεται να είναι “καυτό”. Ήδη οι Grizzlies έχουν βγάλει στο σφυρί τους Conley και Gasol και περιμένουν στο ακουστικό τους για να τους ανταλλάξουν έναντι του κατάλληλου αντιτίμου. Εφόσον πραγματοποιηθούν τα trades γύρω από τους δύο, το Memphis πια θα μπει σε μια νέα εποχή, την οποία μπορούν να εκμεταλλευθούν ορισμένοι παίκτες. Έτσι, μετά την ενδεχόμενη φυγή του Gasol, μην απορήσετε αν δείτε την “νεκρανάσταση” του Joakim Noah, ο οποίος κόντρα στους Hornets έκανε ένα ωραιότατο double-double (10/11). Αν έχετε την πολυτέλεια να κάνετε κάποιον drop και να πάρετε τον Γάλλο, ώστε να τον ανταλλάξετε σε κάποιον που έχει ανάγκη τα rebounds, μην διστάσετε. Ό,τι κι αν πάρετε, κέρδος θα είναι.

H Γωνιά του Embiid

Με ενοχλήσεις στη μέση ταλαιπωρείται εδώ και λίγες μέρες ο Kyle Lowry, κάτι που τον θέτει σε καθεστώς “Day-to-Day”. Ο έμπειρος guard των Raptors δεν αγωνίστηκε κόντρα στους Clippers, ενώ σύμφωνα με το rotowire.com, η συμμετοχή στο παιχνίδι απέναντι στους Sixers την ερχόμενη Τρίτη, κρίνεται αμφίβολη. Εφόσον ο Lowry δεν μπορέσει να αγωνιστεί ή προφυλαχθεί, η παρουσία του Fred VanVleet στην βασική πεντάδα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Ως “Day-to-Day” κρίνεται και η κατάσταση του, εξαιρετικού το τελευταίο διάστημα, Derrick White, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στην δεξιά του πτέρνα. Ο Paul Garcia του projectspurs.com αναφέρει πως ο White θα χάσει το παιχνίδι της Δευτέρας με τους Kings, ενώ είναι αμφίβολος και για το παιχνίδι της Τετάρτης απέναντι στους Warriors. Με τους Spurs να έχουν τέσσερα παιχνίδια αυτήν τη βδομάδα και τα δύο εξ αυτών να είναι back2back, δεν αποκλείεται ο Popovich να επιλέξει να προφυλάξει τον παίκτη του. Ο Patty Mills θα δει τα λεπτά συμμετοχής του να αυξάνονται εν τη απουσία του White, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε -για πρώτη φορά φέτος- τον Lonnie Walker σε πιο ενεργό ρόλο.

Από πρόβλημα στον αχίλλειο ταλαιπωρείται ο Eric Bledsoe, o oποίος επίσης θεωρείται “Day-to-Day”. Ο Bledsoe δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι με τους Wizards και μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές εδώ οι γραμμές δεν υπάρχουν νεότερες πληροφορίες για το αν θα καταφέρει να αγωνιστεί κόντρα στο Brooklyn, την Δευτέρα το βράδυ. Οι Bucks δίνουν τέσσερα παιχνίδια μέσα στη βδομάδα και καλό θα ήταν να περιμένετε να δείτε τι θα γίνει με τον παίκτη, μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι εδώ και πέντε μέρες δεν έχει υπάρξει ενημέρωση για την κατάσταση του γονάτου του Jusuf Nurkic. Ο Βόσνιος έμεινε εκτός δράσης για το παιχνίδι με τους Jazz (πρώτη απουσία για φέτος), ενώ επόμενη ευκαιρία να αγωνιστεί είναι στο ματς της Τρίτης με τους Heat. Το θετικό πάντως είναι πως ο προς ώρας το ιατρικό επιτελείο των Blazers δεν έχει εκδώσει κάποια ανησυχητική ανακοίνωση. Εφόσον ο Nurkic δεν είναι σε κατάσταση να αγωνιστεί, ο Zach Collins θα πάρει αυξημένο ρόλο.

Στο κομμάτι των επιστροφών, μάλλον θα έχουμε αυτή του Jonas Valanciunas, o oποίος έχει να αγωνιστεί από τις 14 Δεκεμβρίου, λόγω εγχείρισης στον αντίχειρα. Ο Λιθουανός center συμμετείχε κανονικά στην τελευταία προπόνηση των Raptors και είναι πολύ πιθανό να τον δούμε να αγωνίζεται στο παιχνίδι της Τρίτης κόντρα στους Sixers.

Μόνο οι Jazz έχουν δύο παιχνίδια αυτή την βδομάδα. Οι υπόλοιπες 29 ομάδες έχουν τον γνωστό αριθμό των τριών ή τεσσάρων παιχνιδιών.

The following two tabs change content below.

Gus Chr

Κώστα το λένε το παιδί, αλλά γυρνάει σπανίως όταν τον αποκαλούν με το κανονικό του όνομα. Φανατικός του twitter, λάτρης των guards και, όσο και αν δεν το παραδέχεται, κυρίως αυτών που ανήκουν στην κατηγορία “Vernon Maxwell”. Θα ήθελε να έχει διαρκείας στο Anfield, αλλά αφού δεν του έκατσε, έπιασε στασίδι στο Ball Hog. Εδώ θα τον βρείτε στην regular αρθρογραφία, λόγω του ένοχου παρελθόντος του με την αθλητική δημοσιογραφία. Σταμάτησε να αρθρογραφεί στο Hog τον Ιούνη του 2019.