2019-20 Previews: The Roast of the Denver Nuggets

Posted on Sep 29 2019 - 2:54pm by Mitsos Mavrakis

Ελπίζουμε να είστε εξοικειωμένοι με τον όρο “roast“. Εμείς τα λατρεύουμε.

Επίσης, μια γνωστή φράση των “roasts” λέει “you only roast the ones you love”. Και η αλήθεια είναι ότι λατρεύουμε και τη φετινή σεζόν, όπως λατρεύουμε και το ΝΒΑ.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως ως Έλληνες οπαδοί δεν έχουμε τη γνωστή εθνική μας εμμονή στο «κράξιμο» και προφανώς απολαμβάνουμε να είμαστε haters. Aν ταυτίζεστε, ήρθατε στο σωστό μέρος.

Διότι σας παρουσιάζουμε… The Roast of the Denver Nuggets.

Όταν κατορθώνεις να αποκλειστείς από τον Evan Turner και τον Zach Collins

Περσινά, ξινά σταφύλια

Η τρίτη συνεχόμενη σεζόν που οι απανταχού μπασκετικοί χίπστερς προέβλεπαν ότι οι Nuggets θα ήταν η ομάδα έκπληξη της Δυτικής περιφέρειας1)η πρόβλεψη ότι η ένατη ομάδα θα είναι και αυτή που θα κάνει την έκπληξη και θα μπει στα playoffs είναι η πιο τεμπέλικη εκ του ασφαλούς πρόβλεψη σε κάθε roundtable ever. Σε εσάς μιλάω που φέτος θα πείτε «Πω πω, οι Kings θα είναι η ομάδα-έκπληξη για τη Δύση» λες κι ανακαλύψατε την Αμερική και αυτή ήταν η φαρμακερή. Ο Mike Malone κατέβασε μια άμυνα που ήταν αποτελεσματική – μέχρι να την λύσουν οι υπόλοιπες ομάδες στο τέλος της σεζόν – και οι τραυματισμοί κράτησαν όλο το ρόστερ ζεστό, ενώ ο Jokic φρόντισε για τα υπόλοιπα, με το Denver να τερματίζει πρώτο στο χωριό, δηλαδή στην μάχη για τη δεύτερη καλύτερη ομάδα της Δύσης στην κανονική περίοδο.

Στα playoffs, o Jamal Murray έφτιαξε την καριέρα του Derrick White, αλλά το εγκεφαλικό του Pop (ή του Aldridge) στον έβδομο αγώνα τους επέτρεψε να προχωρήσουν στον επόμενο γύρο. Εκεί χάρισαν μια αξέχαστη στιγμή στο κοινό τους, όταν έπαθαν Rockets χάνοντας τα τελευταία 17 τρίποντα που σούταραν και κατόρθωσαν, με τον Lillard ημιθανή από την εξάντληση, να αποκλειστούν από τον C.J. “I’m trying Jennifer” McCollum.

Καλοκαίρια είδα μπετά να λιώνουν σαν παγωτά 

«Ομάδα που κερδίζει (ένα γύρο στα playoffs) δεν αλλάζει.»

Με τις υπόλοιπες ομάδες στη Δύση να ενισχύονται εν ‘όψει τις ερχόμενης σεζόν, στο Denver κοίταξαν προσεκτικά το roster τους και είπαν: «Καταφέραμε να αποκλειστούμε από την πιο underachieving ομάδα του ΝΒΑ στο δεύτερο γύρο των playoffs. Γιούπι! Πάμε ξανά!».

Κύριες και κύριοι οι Denver Nuggets!!

Η επιλογή ειδικά να ανανεώσουν το συμβόλαιο του Paul Millsap για τριάντα εκατομμύρια, θυμίζει αυτούς τους hipsters που δίνουν 20 ευρώ στο retrosexual για να αγοράσουν αυθεντικό 80’s walkman. Εντάξει, τεχνικά την κάνει τη δουλειά του, μπορείς να ακούς μουσική, αλλά δεν χρειάζεται να το πληρώσεις χρυσάφι επειδή είναι vintage. Τέτοια κομμάτια τα παίρνεις με ένα ευρώ στο Σχιστό ή αν μιλάμε για βετεράνους παίκτες, στο buy out market τον Φλεβάρη (τον πάγκο με τα power forward εκεί θα τον στήσουν οι Knicks).

Μπορώ να υποκριθώ πως καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό με τον Jamal Murray, αλλά δεν θα ήταν καλύτερο να περίμεναν τουλάχιστον να ξεκινήσει να υποκρίνεται ότι τον ενδιαφέρει η άμυνα για να τηρήσει τα προσχήματα πριν του προσφέρουν το μαξ συμβόλαιο; Είθισται πλέον οι παίκτες να προσποιούνται ότι τα δίνουν όλα για την άμυνα, έτσι για κάνα τρίμηνο, πριν υπογράψουν. Είναι παράδοση, μαζί με το ετήσιο καλοκαιρινό αδυνάτισμα και τα κουνημένα βίντεο χαμηλής ανάλυσης που βάζουν τρίποντα μόνοι τους σε ένα κλειστό γυμναστήριο σε συνθήκες καύσωνα.

Αλλά στο Denver δεν τους νοιάζει να τηρήσουν τις παραδόσεις. Είναι ακόμη μεθυσμένοι που έπαιξαν στα playoffs.

Μόνη τους κίνηση ήταν να εκμεταλλευτούν από το τρελό ξεπούλημα της Oklahoma και να τσιμπήσουν τον Jerami Grant, που μπορεί να γίνει παράφορα ευτυχισμένος σε αυτό τον καινούργιο κόσμο του ομαδικού μπάσκετ. Αν τώρα πιστεύουν ότι θα μπορέσει να αντικαταστήσει τον Millsap ως εγκέφαλος της άμυνάς τους, ας ελπίσουμε να μείνουν ικανοποιημένοι με μερικά εντυπωσιακά κοψίματα και ίσως την επόμενη φορά να δοκιμάσουν με κάποιον παίκτη που να έχει στοιχειώδες IQ στην άμυνα.

Στο «3» αποφάσισαν να μην ενισχυθούν γιατί έρχεται ο Michael Porter Jr. Βέβαια ο πολυθρύλητος rookie έχει να παίξει μπάσκετ δυο χρόνια κι ακόμη όταν ήταν αρτιμελής, δεν έπαιζε άμυνα για ηθικούς λόγους, αλλά δεν πειράζει: η έβδομη ομάδα στο παγκόσμιο κάλεσε τον Torrey Craig να προπονηθεί μαζί της, αφού είχαν αρνηθεί όλοι οι υπόλοιποι επαγγελματίες του βορείου ημισφαιρίου. Γιατί, επομένως, να χρειαστούν περαιτέρω ενίσχυση;

Η ώρα της κρίσης

Στο Denver πιστεύουν πιο πολύ στην αυτοβελτίωση κι από τύπο που πέρασε ένα απόγευμα στο ashram του Sai Baba, ενώ βρισκόταν σε ένα yoga retreat στην Ινδία. Φέτος θα ακούμε λογύδρια για εσωτερική βελτίωση πιο συχνά κι από audiobook με σεμινάρια αυτοβοήθειας, που θα ήταν απόλυτα λογικό, αν δεν είχαν ήδη τερματίσει δεύτεροι στη Δύση πέρυσι. Τουλάχιστον, αποφάσισαν να αντιγράψουν τους περσινούς Celtics και να περιμένουν ότι μετά από μια σεζόν εκρηκτικής βελτίωσης, οι νεαροί παίκτες των Nuggets θα συνεχίσουν να γίνονται καλύτεροι χωρίς γκρίνιες κι απρόοπτα. Η έδρα θα εξακολουθήσει να είναι απόρθητη στην κανονική περίοδο όπως είναι κάθε σεζόν, μετά τη νομιμοποίηση της κάνναβης στο Colorado, o Jokic δεν σταματάει δευτερόλεπτο να είναι μπασκετική ονείρωξη, έχουν μπόλικο ταλέντο οπότε βλέπετε μπροστά σας την πέμπτη ομάδα στην ιστορία που αν και έχει το καλύτερο ρεκόρ της περιφέρειας θα αποκλειστεί στον πρώτο γύρο των playoffs .

#bad_art_time

Spoiler alert: Στο “Bacurau”, την ταινία των Kleber Mendonça Filho και Juliano Dornelles μια ομάδα από trigger-happy αφελείς Αμερικάνους καθοδηγούμενη από έναν Ευρωπαίο (ο Udo Kier να παίζει μια sinister εκδοχή του Jokic 40 χρόνια μετά) πηγαίνουν γεμάτοι πυρομαχικά να κυνηγήσουν τους ντόπιους σε ένα χωριό της Βραζιλίας. Εκεί οι ντόπιοι τους πετσοκόβουν δίχως έλεος. Κύριες και κύριοι οι Denver Nuggets στα playoffs.

Δείτε το όταν βγει σινεμά. Τρου ευχάριστο.

#save_...

Malik_Beasley. Στα 18 παιχνίδια που έχει παίξει βασικός είχε 16 πόντους μέσο όρο με 70% TS%, νούμερα καλύτερα από κάθε άλλου παίκτη στη θέση σε όλο το ΝΒΑ. Και παρόλα αυτά στην τέταρτη σεζόν του στο ΝΒΑ, ενώ ετοιμάζεται να βγει το καλοκαίρι για το πρώτο του μεγάλο συμβόλαιο, βρίσκεται τρίτος (ΤΡΙΤΟΣ!!11!!!!11!!) στο depth chart των shooting guards πίσω από τον Garry Harris και τον Will Barton. Εντάξει, αυτό που συμβαίνει στο Denver πρέπει να χαρακτηριστεί εγκληματική αμέλεια.

Και δεν είναι καν παγκόσμιος πρωταθλητής, όπως θα λέει στον εαυτό του να παρηγορηθεί τις κρύες νύχτες του χειμώνα στον πάγκο των Nuggets o Juancho Hernangomez.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στο basketball reference έχουν σαν προσωνύμιο του το “The Mutant”!

Δλδ από όλους τους παίκτες αποφασίσαμε να λέμε τον Beasley μεταλλαγμένο, τον Marjanovic Bobi και τον Billups mr. Big Shot;

Worst case scenario

Mε τον Jokic, που μοιράζει σεροτονίνη κάθε δευτερόλεπτο που πατάει στο παρκέ (σε θεατές, συμπαίκτες και αντιπάλους που μαρκάρει) και να παίρνει το MVP, οι Nuggets κάνουν ακόμη ένα βήμα προς τα πάνω.

Ο Grant ξεπερνάει γρήγορα το πολιτισμικό σοκ με το iso-ball των Thunder κι αλωνίζει το γήπεδο σαν λιοντάρι που απελευθερώνεται για πρώτη φορά στη φύση. Οι δύο επεμβάσεις στην πλάτη και τα σχεδόν δυο χρόνια αδράνειας δεν έχουν επηρεάσει τον Michael Porter Jr., ο οποίος αν και rookie προσαρμόζεται απευθείας και σκοράρει τόσο, ώστε να κάνει ανεκτή την απέχθεια του προς την άμυνα. Γίνεται δηλαδή ένας πιο ψηλός Jamal Murray. Ο Καναδός αποδέχεται το ρόλο του σαν δεύτερο βιολί και σκοράρει σταθερά 20 πόντους κάθε βράδυ, αφήνοντας τον Gary Harris πίσω να τον ξελασπώνει.

Η πρώτη θέση στη Δύση και το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ είναι πραγματικότητα και πλέον στο Denver ονειρεύονται να φιλοξενήσουν τους Τελικούς του ΝΒΑ. Αρκεί στα playoffs να μην βρουν απέναντί τους ομάδες, που μπορεί να έχουν αυτό που είναι ο κρυπτονίτης τους:

  1. έναν superstar forward (Clippers, Lakers)
  2. δύο δυναμικούς scoring guard guards (Warriors, Rockets, Blazers, Kings, Jazz, Mavericks, τις Washington Mystics, την FC Barcelona, την Real Madrid, το Kentucky, και όποια ομάδα του Big 3 είχε τον Joe Johnson)

Είναι εν μέρει τυχεροί που οι Washington Mystics, η FC Barcelona, η Real Madrid, το Kentucky, και η ομάδα του Big 3 που είχε τον Joe Johnson δεν βρίσκονται στη Δυτική περιφέρεια, οπότε αν καταφέρουν να αποφύγουν στα playoffs τους Clippers, Lakers, Warriors, Rockets, Blazers, Kings, Jazz και Mavericks τότε ο δρόμος προς τον τελικό είναι ανοιχτός. Αν και αυτοί οι Suns με τον Kelly Oubre Jr. φαίνονται σκληρό καρύδι…

Black Mirror

Υπάρχουν πολλές καλές και σχεδόν ισάξιες ομάδες στη Δύση και σίγουρα κάποια ομάδα θα μείνει τέρμα ξενερωμένη ένατη, στη γνωστή και ως «θέση του μαλάκα». Στο Denver έχουν φροντίσει όμως να διατηρήσουν ένα τόσο γεμάτο ρόστερ, που να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε κάθε τραυματισμό – οριακά παρακαλάνε κιόλας για να εξασφαλίσουν playing time για όλους, χωρίς γκρίνιες.

Τραυματίζεται ο Jokic, θα μπει το μόνιμο μέλος της Team U.S.A. Mason Plumlee, πίσω από τον Jamal Murray υπάρχει ο Monte Morris, μένει έξω ο Garry Harris, υπάρχει ο Malik Beasley, χτυπάει ο Paul Millsap, ήρθε η ώρα του Jerami του Grant, τραυματίζεται ο Torey Craig, μπορούμε να βάλουμε ένα επιθετικό πομεράνιαν στη θέση του, δεν μπορεί να παίξει τελικά ο Michael Porter Jr., δεν πειράζει ο Larry Bird μπορεί να αντικαταστήσει το τέλειο του σουτ με την πλάτη υπερήλικα.

Οπότε οι Nuggets δεν θα πάρουν την επίτιμη τους θέση και ο Jokic δεν θα αρχίσει το binge-eating του White Goodman στο τέλος του “Dodgeball”. Δεν υπάρχει χειρότερο δυνατό σενάριο για αυτή την ομάδα πάρα μόνο μια σειρά από ατέρμονους αποκλεισμούς στα playoffs. Εκτός βέβαια αν το φετινό ροστερ της εθνικής Σερβίας δεν ήταν ατύχημα κι ο Jokic εχει πάθει Simmons κι απαιτεί όχι μόνο να παίζει άσος, άλλα να έχει μονίμως ένα center δίπλα του στην πεντάδα.

The following two tabs change content below.

Mitsos Mavrakis

Χαζοχαρούμενος κουλτουριάρης για τους Τζιτζιφιώτες, χυδαίος κάγκουρας για όλους τους άλλους, ένα κιτς, παρτσακλό πολύχρωμο αγόρι, που γίνεται ένας λαϊκός καργιόλης όταν βλέπει/παίζει μπάσκετ (ή ακούει hip hop) o Μήτσος Μαυράκης νοιώθει απολύτως άνετα μόνο όταν είναι ανάμεσα στις γάτες ή όταν παραληρεί για το BallHog.

References
1 η πρόβλεψη ότι η ένατη ομάδα θα είναι και αυτή που θα κάνει την έκπληξη και θα μπει στα playoffs είναι η πιο τεμπέλικη εκ του ασφαλούς πρόβλεψη σε κάθε roundtable ever. Σε εσάς μιλάω που φέτος θα πείτε «Πω πω, οι Kings θα είναι η ομάδα-έκπληξη για τη Δύση» λες κι ανακαλύψατε την Αμερική