Bubble Jeopardy

Posted on Aug 21 2020 - 12:31pm by Mitsos Mavrakis

Είναι γεγονός πως θέλαμε να βγάλουμε ένα από αυτά τα κείμενα με τους F-factors για τους παίκτες κλειδιά που μπορούν να χαρίσουν σε μια ομάδα τον τίτλο αυτά τα κλασικά χιπστέρικα άρθρα πριν από κάθε διοργάνωση στα οποία θα μπορούσαμε να δηλώσουμε την αγάπη μας για παίκτες όπως ο De’Anthony Melton ή ο Mikal Bridges που είναι κι επίσημα οι αγαπημένοι παίκτες της σελίδας μαζί φυσικά με τον Kyle O’Quinn και τον K. J. McDaniels. 

Αλλά όπως φαίνεται κάθε κείμενο που βγαίνει τους τελευταίους μήνες πρέπει να μιλάει για την βιοπολιτική και τον Φουκώ (ή είναι Φουκό ποιος ξέρει;) Οπότε είπαμε να τα ενσωματώσουμε όλα αυτα, απλά γιατί μας αρέσει να φανταζόμαστε παίκτες του ΝΒΑ να γλείφουν κουδούνια όπως αυτή η εικόνα που έχει στοιχειώσει τις σκέψεις μας τον τελευταίο χρόνο.

Ορίστε λοιπόν ένας παίκτης κλειδί κι ένας σχετικά αχρείαστος αλλά πιο προβεβλημένος συμπαίκτης για τις διεκδικήτριες του τίτλου.

Και μην ξεχνάτε να προσέχετε γιατί όπως λέει και η Cardi B “Shit is getting real”

Milwaukee Bucks
Tittle Odds: 3,50
Βάλτε τον στο Popemobile: Donte DiVincenzo 

As a rookie, the two-time NCAA champion and former NCAA Final Four Most Outstanding Player missed the majority of the season with a heel injury, appearing in just 27 games. Now, in the midst of a dynamic second season during which DiVincenzo averaged 9.4 points and 4.9 rebounds, the league’s coronavirus pandemic suspension temporarily halted his progress. But DiVincenzo stayed focused on getting better every single day, even during the suspension, with a veteran group constantly pushing and checking in on him. Look for DiVincenzo to step up when it counts, as the Bucks’ supporting cast will be huge in their pursuit of a title. The Bucks really believe in DiVincenzo. While it was only four games before the shutdown (and three of them losses), DiVincenzo was playing extremely well. In those four games, he put up 15.8 points, 5.5 rebounds, and 3.5 assists with 57.5/42.9/72.7 shooting splits. He’s more of a 2 than a combo guard or point guard, but the Bucks really want to see him become more prominent and consistent in t

Στείλτε τον να δει το ξάδερφό του που είναι ναύτης στον Πόρο: Eric Bledsoe

Διαχρονικά τα playoffs δεν είναι η καλύτερη περίοδος για τον guard των Bucks – είτε αυτά του 2018, στα οποία ο Bledsoe που σούταρε με 38.5% στα πέντε τελευταία παιχνίδια εναντίον της Βοστόνης ή πέρυσι όταν και τα πήγε ακόμη χειρότερα σουτάροντας με 29,4% εναντίον του Toronto, έχοντας συνολικά 17/72 τρίποντα στην postseason. Το Miami και το Toronto θα αφήσουν όλα τα ελεύθερα σουτ στον Bledsoe και θα τον πιέσουν να πάρει πρωτοβουλίες στην επίθεση ελπίζοντας να είναι ο γνωστός άστοχος και εκτός ελέγχου εαυτός του. Φυσικά, ο ίδιος παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος της πολύ επιθετικής περιφερειακής άμυνας των Bucks, αλλά ίσως φέτος να είναι η χρονιά που ο Bud θα πρέπει να προτιμήσει μια πιο συντηρητική άμυνα στην περιφέρεια που να επιτρέπει λιγότερο τρίποντα και το πιο σίγουρο χέρι του George Hill στην επίθεση.


LA Clippers
Tittle Odds: 3,50
Τυλίχτε τον με σελοφάν: JaMychal Green

Ο Zubac έχει κάνει μια πολύ καλή σεζόν και είναι ιδιαίτερη ικανοποίηση να τον τρίβουν στα μούτρα των Lakers, αλλά κακά τα ψέματα, είναι αποτελεσματικός απέναντι σε παραδοσιακά center που γενικά εκλείπουν στα playoffs. O Harrell είναι ο καλύτερος έκτος παίκτης του ΝΒΑ, ο οποίος ακόμη δεν έχει αγωνιστεί λεπτό στο bubble. O Marcus Morris είναι το καινούργιο απόκτημα, αλλά μπορεί να πάρει τρελά σουτ που θα χαντακώσουν την ομάδα στα κλειστά παιχνίδια. Η καλύτερη λύση για το ρόλο του “5” στους Clippers είναι ο JaMychal Green. Πάντα αξιόπιστος αμυντικός, με πάνω από 10 rebound ανά 36 λεπτά και σταθερά πάνω από 40% στα τρίποντα στην θητεία του στους Clippers, θα είναι ο ψηλός που συμπληρώνει καλύτερα τους Kawhi και PG και αυτός που θα είναι στο παρκέ στα μεγάλα παιχνίδια.

Ας πάει στο στριπτιτζάδικο να φάει κάνα chickie nuggie, αφού έχει λιγούρα: Lou Williams

Το βίντεο του Doc Rivers1)Υπάρχει κόσμος που χρησιμοποιεί ακόμη βίντεο;! πρέπει να έχει κάψει την κασέτα με το παιχνίδι της 8ης Μαρτίου, στο οποίο οι Lakers νίκησαν τους πλήρεις Clippers. Η επιθετική συνταγή στα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν απλή: screen ο KCP και στην αλλαγή ο LeBron επιτίθεται στον Lou Williams – αν έβγαινε βοήθεια, οι Lakers έβγαζαν ελεύθερο τρίποντο. Ο Lou-Will θα αποτελέσει τον αδύναμο κρίκο στην άμυνα των Clippers, που θα σημαδέψουν δίχως οίκτο όλοι οι αντίπαλό τους, πέραν των Lakers. Το πρόβλημα είναι πως αν βρισκόμαστε στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, η μπάλα θα είναι αποκλειστικά στα χέρια του Kawhi και σε λίγες περιπτώσεις στα χέρια του PG, οπότε ο Williams θα βρίσκεται στο άχαρο ρόλο του να παίζει μακριά από την μπάλα, δίχως να μπορεί να ανταποδώσει τους πόντους που θα δέχεται πίσω. Ο Lou είναι μεν ο καλύτερος έκτος παίκτης του ΝΒΑ, αλλά με τους αστέρες της ομάδας του να μην κάνουν load management, η αξία του είναι ελάχιστη και ο ίδιος αποτελεί μεγαλύτερο πρόβλημα για την ομάδα του από ότι για τους αντιπάλους.


Los Angeles Lakers
Tittle Odds: 4,50
Κλειδώστε την πόρτα μην πάει στον γάμο: Alex Caruso

Με τον Αvery Bradley απών, ο KCP ετοιμάζεται να συνθλιβεί από τις συμπληγάδες, που λέγονται είτε Dame – CJ, είτε Harden – Russ, είτε CP3 – SGA – Schröder στον επόμενο γύρο. Για να μην τρέχουν τον Kaldwell-Pope σε κάποιο σανατόριο στις Άλπεις λες και είναι ο Νίτσε, καλοκαιριάτικα ο Caruso θα κληθεί να χύσει λίτρα ιδρώτα στην άμυνα και να αναλάβει και ρόλο δημιουργού στα ελάχιστα λεπτά που θα ξεκουράζεται ο LeBron. Φαίνονται τεράστιες ευθύνες για την μετενσάρκωση του Brian Cardinal, απλά ο “Bald Mamba” θα κληθεί να γίνει από ένα απλό meme σε έναν υπερσύγχρονο ρολίστα αν θέλουν οι μονοδιάστατοι Lakers να πάρουν τίτλο και ο LeBron να διεκδικήσει τον τίτλο του G.O.A.T. Όπως και με την πανδημία, τα memes είναι αυτά που θα κληθούν να σώσουν τον κόσμο.

Έχει live ο Σαμπάνης στη Χαλκιδική είναι αμαρτία να το χάσει: Dwight Howard

Η επιμονή του να παίζουν οι Lakers με center δίπλα σε LeBron και AD το μόνο που κατορθώνει είναι να κρύψει την έλλειψη βάθους του Portland στα forward και να υποχρεώνει δύο από τους εκρηκτικούς παίκτες στο άθλημα να γίνονται jump shooter. Όσο και να μην θέλει ο Davis να παίζει στο 5 θα πρέπει να το αποδεχθεί για να ανοίξουν λεπτά συμμετοχής και για τον Kuzma και το κυριότερο θα είναι να διώξουν τον Dwight το συντομότερο έξω από το bubble γιατί τόσο καιρό κλειδωμένοι οι κρυάδες του Howard μπορεί να προκαλέσουν κανα περιστατικό τύπου Columbine.


Toronto Raptors
Tittle Odds: 8,00
Ασε τα κασκολ και βάλε την μάσκα: OG Anunoby

Οι Raptors έχασαν σε ένα καλοκαίρι τους Kawhi Leonard και Danny Green και η ομαδική τους άμυνα παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο. Τι θα γίνει όμως στα playoffs που λόγω της απραξίας των ομάδων θα ευδοκιμήσει ιδιαίτερα το isolation. Θα έρθει η ώρα του Anunoby. Μετά τον Caris LeVert o O.G. θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους Jayson Tatum και τον Γιάννη πριν φθάσει στους τελικούς όπου μάλλον θα τον περιμένει ο περσινός του συμπαίκτης (δεν είπαμε ποιος μπορεί να λέμε για τον Delon Wright). Στην καλοδουλεμένη μηχανή του Nick Nurse o Anunoby είναι ο παίκτης που θα αναλάβει τις δυσκολότερες αποστολές με την υποχρέωση παράλληλα να συνεχίσει να σουτάρει με περίπου 40% στο τρίποντο για μια επίθεση των Raptors που μπορεί να συναντήσει προβλήματα στο μισό γήπεδο.

Γιατί να μην ταξιδέψει; Ας πάει στην Μύκονο ή έστω στην Κορέα που έχουν SARS.: Stanley Johnson

Πριν ξεκινήσουν τα playoffs του 2016 ο τότε rookie των Pistons Stanley Johnson δήλωνε πως θα σταματούσε τον LeBron εν’όψει της αναμέτρησής τους για τον πρώτο γύρο και το κοινό των έπαιρνε σχεδόν στα σοβαρά γιατί τότε ο Stanimal αποτελούσε με τον Justise Winslow το μέλλον των forward της λίγκας. 4 χρόνια μετά είναι το μόνο lottery pick στο roster των Raptors και σε μια σεζόν που οι Καναδοί είχαν τόσους τραυματισμούς κατάφερε να αγωνιστεί μόνο 150 λεπτά λιγότερα από τους undrafted Matt Thomas και Malcolm Miller. Σορρυ Stanimal, αλλά αν δεν σου έσωσε την καριέρα ο Nick Nurse τότε στην Κίνα και σύντομα


Houston Rockets
Tittle Odds: 12,00
|Κλειδώστε τον στο δωμάτιο για να μην τραυματιστεί κι όλας : Eric Gordon

Η επέμβαση στο γόνατο και η γενικότερη κακή του φυσική κατάσταση έχουν οδηγήσει τον Gordon στο να σουτάρει με μόλις 37% που είναι με διαφορά η χειρότερη επίδοση της καριέρας του – μοναδική αναλαμπή, η πενηντάρα που έριξε στο κεφάλι των πελατών της Utah. Παραμένει όμως ο δεύτερος καλύτερος σουτέρ της ομάδας, απαραίτητος για να ανοίξει τους διαδρόμους στον Russell Westbrook και εξακολουθεί να είναι χτισμένος σαν ψυγείο που του επιτρέπει να μαρκάρει από το «δύο» μέχρι το «τέσσερα». Με τον Russ τραυματία, είναι αυτός που θα κληθεί να είναι στο ρόλο του Robin δίπλα στον Buttman του James Harden και θα είναι ο άνθρωπος που μπορεί να οδηγήσει τους Rockets στον τίτλο και να προκαλέσει το τέλος του αθλήματος και του κόσμου όπως το γνωρίζουμε.

Σοβαρά, αν αρχίσει ο Gordon να σκοράρει όπως στα playoffs του 2019, μπορεί να οδηγήσει χιλιάδες πανύψηλα παιδιά πίσω στην οικοδομή και την αφισοκόλληση και να κυριαρχήσουν ολοκληρωτικά στο άθλημα οι nerd χαρτογιακάδες. Είναι αυτό ένα μέλλον που θέλουμε;

Ας πάει να κοινωνήσει το σώμα και το Αίμα του Ιησού: Tyson Chandler

Εντάξει, αυτό είναι αυτονόητο, αλλά είναι πιθανότερο να δούμε τον Chris Clemons να παίζει center παρά τον Tyson Chandler ή τον Bruno Caboclo. Η απουσία του Westbrook από τα πρώτα παιχνίδια δίνει τη δυνατότητα στους Rockets να έχουν ένα ψηλό μες το παρκέ για να παλέψει με τον Adams, μα ο D’Antoni θα προτιμήσει να δώσει τα λεπτά του Russ στον Rivers μπας και φθάσουν οι Rockets τα 60 τρίποντα ανά παιχνίδι. Μάλιστα, αν λάβουμε υπ’όψιν τον αργό ρυθμό που δίνουν οι Thunder στα παιχνίδια τους, θα τους δώσει ένα πλεονέκτημα  – καθαρά μόνο σε απλά μαθηματικά.


Boston Celtics
Title odds: 15,00
Κλειδώστε τον στο δωμάτιο: Robert Williams

Και η ανταμοιβή των Celtics για την τρίτη θέση είναι να βρουν μπροστά τους τους προβληματικούς Sixers, οι οποίοι ως δια μαγείας ξανανιώνουν όταν βρίσκουν μπροστά τους την Βοστόνη. Με τον Simmons απόντα, η Philadelphia θα κληθεί να παίξει με τον Embiid όσο ο ίδιος αντέξει και δεν υπάρχει χειρότερο player matchup για την ομάδα του Brad Stevens σε όλο το ΝΒΑ. Με το κενό στο center να φαντάζει σαν μια παραφωνία για το πλήρες ρόστερ των «Κελτών» στις θέσεις 1-4, θα δούμε την πραγματική αξία του Robert Williams που αποτελεί το όχι και τόσο καλά κρυμμένο μυστικό των Celtics. Ο “Timelord” είναι ο μόνος center που μπορεί να παίξει πάνω από την στεφάνη και να δώσει μια καινούργια διάσταση στο επιθετικό παιχνίδι των Celtics. Mέσα στο bubble φάνηκε σε εξαιρετική κατάσταση γράφοντας μέσους όρους σχεδόν 9 πόντων και 3 rebound σε λιγότερο από 10 λεπτά συμμετοχής. Είναι σχετικά νωρίς για την καριέρα του, αλλά ο Williams θα πάρει πολύ σημαντικά λεπτά συμμετοχής στον πρώτο γύρο και το αν επιβιώσει απέναντι στο matchup με τον Embiid θα είναι καθοριστικό και για την εξέλιξη της σειράς, αλλά και για το μακροχρόνιο ρόλο του με τους Celtics.

Αυτός ας γλύψει το κουδούνι: Kemba Walker

Σε μια παρόμοια ιστορία με αυτή του Oladipo, o Kemba είχε έναν τραυματισμό στο γόνατο και η επιστροφή του πριν την έναρξη της καραντίνας ήταν απογοητευτική. Τώρα, μετά από έναν τετράμηνο αποχής από τα παρκέ, η επιστροφή τους τίθεται υπό αμφιβολία. Η διαφορά είναι αφενός, ότι ο Oladipo στο Orlando είναι ο καλύτερος παίκτης των Pacers, την ίδια στιγμή που ο Kemba έχει να παίξει καλό μπάσκετ από το 2019, κι αφετέρου, ο Oladipo περιμένει να υπογράψει το max. Από την άλλη ο point guard των Celtics έχει ακόμη τεσσαραμιση χρόνια να λαμβάνει πάνω από τριάντα εκατομμύρια. Και το μυστικό είναι πως με τον Tatum και τον Brown να έχουν γίνει καλύτεροι δημιουργοί με την μπάλα στα χέρια, εφόσον ο Smart συνεχίζει να σουτάρει αξιοπρεπώς από το τρίποντο, τον καθιστά περιττό στην καλή πεντάδα των Celtics.


Dallas Mavericks

Title odds: 35,00
Τυλίχτε τον με σελοφάν: Seth Curry

Mε 12 πόντους, 2 assist κι ένα τυπικό 45% στα τρίποντα ο Seth θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι το καμάρι της οικογένειας για φέτος. Μπορεί στο ΝΒΑ να μην υπάρχει νεποτισμός (τουλάχιστον πέρα από το Wisconsin), αλλά ο Seth είναι ο πλέον ευνοημένος από την επανάσταση που ξεκίνησε ο μεγάλος του αδερφός καθώς πλέον κατάλαβαν οι ομάδες για το πόσο πολύτιμος είναι στο σύγχρονο μπάσκετ. Ο Seth ήταν σε φανταστική κατάσταση μετά το All Star Game και προσπαθεί να βρει ακόμη τα πατήματά του στο bubble, αλλά θα είναι πιο χρήσιμος από ποτέ καθώς δεν είναι απλά ο καλύτερος σουτέρ της ομάδας που θα βρίσκει τα σουτ του από τον Luka μα και με δεδομένη την ανυπαρξία του Wright ο δεύτερος καλύτερος δημιουργός που θα παίρνει την μπαγκέτα από τα χέρια του Doncic που θα κληθεί να παλεύει με την Σκύλλα και την Χάρυβδη που θα του πετάξει η περιφερειακή άμυνα των Clippers.

Ωραία είναι η Florida, ας βγει από το bubble να δει τα αξιοθέατα: Delon Wright

Μετά από χρόνια αναμονής στην επετηρίδα του Toronto μπας και κλέψει τη θέση του βασικού από τον Kyle Lowry, έφυγε στο trade για τον Gasol μήνες πριν τον τίτλο ευελπιστώντας ότι επιτέλους στα 27 θα βρει το ρόλο του βασικού για τον οποίον περιμένει τόσα χρόνια.

Πήρε ένα καλό συμβόλαιο και βρέθηκε στο Dallas ελπίζοντας ότι θα ήταν βασικός κι ο δεύτερος δημιουργός δίπλα στον Doncic. Οι Mavericks έγιναν η καλύτερη επίθεση στην ιστορία του αθλήματος με τον Wright να βγάζει τα χειρότερα νούμερο της καριέρας του ενώ σιγά-σιγά έχανε τη θέση του από τον Seth Curry, τον Jalen Brunson, τον J.J. Barea και τώρα από τον Trey Burke. Με το σουτ του Wright να μην βελτιώνεται και τον ίδιος να παίζει πιο μαζεμένα από ποτέ υποθέτουμε ότι θα είναι πιθανότερο να βάλει ο Carlisle άσο τον Boban παρά να του ξαναδώσει τη θέση του βασικού point guard.


Philadelphia 76ers
Title odds: 50,00
Δώστε του το hazmat suit του Embiid: Mattise Thybulle

H απουσία του Ben Simmons είναι δίχως αμφιβολία κακά νέα, αλλά ίσως υποχρεώσει τον Brett Brown να δοκιμάσει πεντάδες με τέσσερις σουτέρ (ναι, μετράμε και τον Al Horford σαν σουτέρ), σε μια ηλιοκεντρική επίθεση που θα στρέφεται γύρω από τον Joel Embiid που θα κακοποιεί τους αντιπάλους του στην ρακέτα. Το μεγάλο πρόβλημα παραδόξως για την Philadelphia θα είναι ότι ο Simmons του στερεί ένα από τους ελάχιστους αμυντικούς στο ΝΒΑ που μπορούν να εξαφανίσουν οποιοδήποτε παίκτη από το 2 μέχρι το 5.

Πόσο βολικό όμως είναι για τους Sixers ότι ντράφταραν ένα εξίσου καλό αμυντικό το καλοκαίρι! Ο Mattise Thybulle δεν είναι απλά αυτός που θα αντικαταστήσει τον Simmons, αλλά και ο μόνος που μπορεί να μαρκάρει τον Jayson Tatum. Για να καταφέρουν να αποκλείσουν τους Celtics οι Sixers χρειάζονται τον Richardson να επιβιώσει απέναντι στον Kemba, να κρατήσουν οι Horford/Harris τον Jaylen Brown τον σε χαμηλές επιδόσεις και να μην δέχονται 30αρες από τον Tatum κάθε βράδυ. Και αυτή την στιγμή ο μόνος που μπορεί να το καταφέρει αυτό είναι ο Thybulle, ο οποίος θα πρέπει να βάλει και ένα σεβαστό νούμερο από τα ξεμαρκάριστα τρίποντα που θα προκύψουν από τα double και triple-team στον Embiid.

Κι αν τα καταφέρει, να το επαναλάβει απέναντι στον Siakam και μετά στον Γιάννη.

Δεν πιστεύω να ζητάμε πολλά από εσένα, rookie;

O Embiid που διατηρεί το social distancing όταν κάνει close out στους σουτέρ των Celtics

Τι τον ταλαιπωρείτε; ας πάει σε καμια παραλία να αλείψει λάδι τους λουόμενους: Al Horford

O δύσμοιρος ο Horford είναι τόσο καλός, που εάν βρισκόταν στο Houston θα υποχρέωνε τον Morey να αλλάξει το μανιφέστο του που αφορίζει τους παίκτες άνω του 2,03. Τι να λέμε, στην Βοστόνη ακόμη θρηνούν την απώλειά του. Θα ήταν βασικός σε κάθε ομάδα των φετινών playoffs.

Εκτός από την ομάδα που βρίσκεται τώρα.

Ο μοναδικός δρόμος για την επιτυχία των Sixers είναι να βάλουν τον Embiid στο παρκέ με τέσσερις σουτέρ γύρω του για 40 λεπτά σε κάθε παιχνίδι. Η απουσία του Simmons δεν τους αφήνει άλλη επιλογή. Τώρα δεν είναι αμαρτία να έχουν τον Horford για να παίζει δεκάλεπτα, την ίδια στιγμή που θα σκότωναν για να τον αποκτήσουν οι υπόλοιπες ομάδες των playoffs;


Miami Heat
Title odds: 25,00
Κομμένες οι περιπτερόμπυρες στην Βαρνάβα: Duncan Robinson

To Miami πέτυχε 35,9% των πόντων του από τα 7,25 με τα συνολικά 979 τρίποντα στα οποία έχουν ευστοχήσει φέτος. Υπεύθυνος για 270 από αυτά ο Duncan Robinson που σούταρε με το εκπληκτικό 44,6% με 8,3 προσπάθειες ανά παιχνίδι. Με τον Butler να έχει αποφασίσει ότι δεν θα ξανασουτάρει από μακριά και τους διαιτητές λιγότερο πρόθυμους να χαρίζουν βολές στους Heat κατά τη διάρκεια των playoffs (άλλο που σφυράνε μέχρι τώρα διαρκώς στο bubble), ο Robinson θα πρέπει να προσφέρει σταθερά 15 πόντους σε κάθε παιχνίδι για να επιτρέπει στον Spoelstra να κρατάει στο παρκέ τους εξαιρετικούς ως αμυντικούς αλλά ύποπτους ως σουτέρ Butler, Adebayo, Iguodala, Crowder, Derrick Jones. Οι Heat ματσάρουν εξαιρετικά αμυντικά με τους Bucks, αλλά για να περάσουν μετά το δεύτερο γύρο, θα χρειαστούν σταθερά από τον δευτεροετή σουτέρ να εξαντλεί τον προσωπικό του φρουρό για να σκοράρει.

Δώστε στο παιδί ένα πεντοχίλιαρο να πάει στα ουφάδικα: Meyers Leonard

Ήταν τόση η χαρά των Heat που ξεφορτώθηκαν τον Whiteside που έδωσαν στον Leonard που ήρθε σαν αντάλλαγμα θέση βασικού σε 49 παιχνίδια για να τον ευχαριστήσουν. Εντάξει και για να γλυτώσουν την φθορά για τον Adebayo που δεν θα χρειαζόταν να παλεύει με τα αντίπαλα center από την αρχή του αγώνα. Φυσικά το Miami ήρθε στο bubble για τίτλο, οπότε τελείωσαν τα αστεία και τώρα ξεκινάει ο Bam center κι ο Leonard έχει αγωνιστεί όλα κι όλα 47 λεπτά όλο τον Αύγουστο.

Απλά με όλο αυτό που έχει στήσει στο δωμάτιό του (κερασάκι η φωτογραφία του σαν screensaver) δεν αμαρτία να τον βγάζουν έξω απλά για να τον παίρνουν στους αγώνες;

 


Oklahoma City Thunder
Title odds: 75,00
Βάλτε του φίμωτρο. Κι από πάνω μάσκα: Luguentz Dort

Τι παίρνεις αν διασταυρώσεις ένα pitbull με ένα ψυγείο;

Ο Dort είναι αυτός που μπορεί να μαρκάρει στα ίσια τον Harden και θα αποτελέσει τον παίκτη-κλειδί για να μπορέσουν οι Thunder να κατεβάσουν τις σούπερ χαμηλές πεντάδες με Paul-SGA-Schröder-Gallinari που θα ματσάρουν την ταχύτητα των Rockets. Αν καταφέρει να σταθεί απέναντι στον Harden, η ανταμοιβή του θα είναι στον επόμενο γύρο να είναι αυτός που θα έχει την τιμή να αντιμετωπίσει τον LeBron. Και ποιος ξέρει, αργότερα ίσως είναι αυτός που θα βρίσκεται αντιμέτωπος με τα iso του Kawhi. Έχοντας υπογράψει επιπλέον για τριετές συμβόλαιο για συνολικά κάτι λιγότερο από 5 εκατομμύρια ο Dort έχει εξασφαλίσει τον τίτλο του πιο underpaid ρολίστα στο ΝΒΑ. Απλά φέτος μπορεί να φάει την ταλαιπωρία και να διεκδικήσει τίτλο σε αυτό το τόσο περίεργο bubble στο οποίο οι διαιτητές θα σφυράνε ότι τους λέει ο CP3.

Τόσο καιρό τραυματίας ας πάει στη La Luna να χαμουρευτεί μα καμιά φασαία: Andre Roberson

Oklahoma, αυτός ο μαγικός τόπος στον οποίο ο James Harden δεν άξιζε ευρώ πάνω από 13 εκατομμύρια, αλλά ο Andre Roberson πλερώνεται με 10 μύρια το χρόνο την τελευταία τριετία. H επιστροφή του Robertson είναι συγκινητική και δείχνει να έχει αρκετά μούσκουλα για να μπορέσει να πάει στο τέσσερα, όπου θεωρητικά θα πληγώνει λιγότερο την επίθεση των Thunder. Ωστόσο, κατά την απουσία του οι Thunder φαίνεται ότι επιτέλους πέτυχαν διάνα στους δύο rookies που έχουν στα φτερά: μετά από χρόνια ταλαιπωρίας με τον κάθε Terrance Ferguson, o Dort είναι ο ιδανικός wing stopper που μπορεί εν δυνάμει να έχει στοιχειώδες σουτ, ενώ ο Darius Bazley είναι αναπάντεχα πλήρης και φαίνεται έτοιμος να ξεκινήσει βασικός από του χρόνου. Οπότε γιατί να μην πάρει το βάπτισμα του πυρός στα φετινά playoffs;


Portland Trail Blazers
Title odds: 50,00
Βαλτε του την Cardi B να τσιρίζει στο ριπιτ μπας και δεν βγει: Gary Trent Jr.

Είναι ο καλύτερος ο μόνος αξιόπιστος αμυντικός για το Portland και παράλληλα σουτάρει με πάνω από 50% (34/67) στα τρίποντα μέσα στο bubble. Mε τον Dame να κουβαλάει την ομάδα, την πόλη, το άθλημα και τις προσδοκίες όλων μας στην πλάτη του και τον McCollum να φέρεται πιο ανεύθυνα κι από αυτούς που γλωσσοφιλάνε τις εικόνες αφού επιμένει να αγωνίζεται με κάταγμα στην μέση, ο Gary Trent όχι μόνο θα πρέπει να παίζει για τρεις όταν αμύνεται στην περιφέρεια, αλλά θα κληθεί να μαρκάρει και τον LeBron – την ίδια ώρα, ο ίδιος μετά βίας πλησιάζει τα δύο μέτρα και δεν είναι και κανένας Dort ή Tucker στο μέγεθος. Παράλληλα επειδή οι Blazers δεν μπορούν να σταματήσουν κανέναν θα πρέπει να βάζει και 4-5 τρίποντα ανά αγώνα μπας και φθάσουν τους 130 πόντους. Και όλα αυτά, είναι υποχρεωμένος να τα κάνει για να μην αναγκαστούμε να δούμε τον Hezonja στο παρκέ να λέει καμιά μαλακία τύπου “The king is dead, long live the king”!

Να πάει σε πανηγύρι στην Ικαρία δεν μας ενδιαφέρει καθόλου: Hassan Whiteside

O Whiteside έκανε το καλύτερό του παιχνίδι στο bubble απέναντι στο Brooklyn όπου σε 15 λεπτά είχε 16 πόντους και 9 rebounds. Σε αυτά τα 15 λεπτά το Portland έχασε με 9 πόντους. Για αυτό και ο Stotts έβλεπε τον Jarrett Allen να μαζεύει το ένα επιθετικό rebound μετά το άλλο, αλλά δεν τολμούσε να βγάλει έξω τον ημιθανή Nurkić. Ο Whiteside θα αποδειχθεί χρήσιμος στην σειρά με τους Lakers καθώς θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Howard σε μια μάχη δεινοσαύρων (ως προς το μέγεθος, αλλά και το iq), αλλά και πάλι το ιδανικό αναπληρωματικό center Blazers παραμένει ο Zach Collins αν κατορθώσει να μην κάνει έξι φάουλ στον Davis σε κάθε ημίχρονο. Το φτωχό roster στα forwards θα δώσει λεπτά στον Whiteside, απλά θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια από τους guards για να μην το πληρώσουν πολύ ακριβά αυτό στο Portland.


The following two tabs change content below.

Mitsos Mavrakis

Χαζοχαρούμενος κουλτουριάρης για τους Τζιτζιφιώτες, χυδαίος κάγκουρας για όλους τους άλλους, ένα κιτς, παρτσακλό πολύχρωμο αγόρι, που γίνεται ένας λαϊκός καργιόλης όταν βλέπει/παίζει μπάσκετ (ή ακούει hip hop) o Μήτσος Μαυράκης νοιώθει απολύτως άνετα μόνο όταν είναι ανάμεσα στις γάτες ή όταν παραληρεί για το BallHog.

References
1 Υπάρχει κόσμος που χρησιμοποιεί ακόμη βίντεο;!