Do’s and Don’ts για τον Κορονοϊό: NBA edition

Posted on Mar 26 2020 - 6:06pm by Mitsos Mavrakis

Ο κορονοϊός είναι ένας πολύ σοβαρός ιός και η εξάπλωση του μια πολύ σοβαρή κατάσταση για την ανθρωπότητα. Στην πορεία αναχαίτισης της επέκτασης του και στην καταπολέμηση του, μια μακρά πορεία ομολογουμένως, την οποία τώρα ξεκινήσαμε να βαδίζουμε, οι άνθρωποι καλούνται να εκχωρήσουν πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας τους, μεγάλο μέρος των δημοκρατικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων και μεγάλο μέρος του πολιτισμού τους. Όλα αυτά για να διατηρήσουν τη συνοχή τους σε κοινωνίες και να ξεπεράσουν αυτή την πανδημία υγιείς.

Αυτή είναι η πρώτη λέξη – κλειδί. Η δεύτερη λέξη είναι αλληλέγγυοι. Και εμείς εδώ, στο Ball Hog, θα σας δώσουμε μερικές οδηγίες για να παραμείνετε υγιείς και αλληλέγγυοι, όσο κάνετε υπομονή να περάσει κι αυτό. Επειδή πολλές φορές οι συμβουλές που ακούτε παραείναι γενικόλογες, αποφασίσαμε να γίνουμε συγκεκριμένοι και κατανοητοί. Χρησιμοποιώντας -τι άλλο;- το ΝΒΑ ως παράδειγμα.

Do’s

1. Εφαρμόστε την κοινωνική απόσταση (social distancing). Να, πάρτε παράδειγμα τον T.J. τον Tucker πόσο μακρυά από τα δρώμενα στην επίθεση είναι από τότε που το Houston έχει και τον Westbrook, εκτός από τον Harden.

2. Οι νυχτερίδες πρέπει να παραμένουν στις σπηλιές τους κι όχι στα γήπεδα ή στα κάρβουνα1)Γνωρίζουμε πλέον πως το καημένο ζωάκι που άθελα του η κτηνωδία του ανθρώπου το μετέτρεψε σε πηγή των τελευταίων εκατό χρόνων είναι ο χαριτωμένος παγκολίνος. Προς το παρόν δεν έχει καταγραφεί κρούσμα σφαλιάρας σε παγκολίνο από μπασκετμπολίστα. Αν συμβεί θα πάρουμε ξεκάθαρη θέση.

3. Κάντε όπως ο Βασιλιάς και παραμείνετε σε απόσταση ασφαλείας από τους υπηκόους σας.

Πηγή εικόνας: https://www.basketballnetwork.net/an-nba-executive-lebron-has-destroyed-lakers-team-chemistry/

4. Μην ακολουθείτε τις μάζες σας και μην συνωστίζεστε σε μικρούς χώρους κι ας ρισκάρετε να γίνετε περίγελος όπως ο Javale McGee.

5. O Wesley Johnson δίνει το σωστό παράδειγμα. We all need a little Love, but from a safe distance.

6. Το social distancing δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε αντικοινωνικοί.

Παρόλ’ αυτά, αν το φτάσουμε στα άκρα, δεν μπορούμε παρά να πούμε πως αντικοινωνικοί μεν, προνοητικοί δε, ο Adam Silver, ο οπαδός των Thunder, o Boogie Cousins και ο Kyle Lowry έκαναν το σωστό απέναντι στις επιπολαιότητες των Steph Curry, Jose Calderon, Κώστα Κουφού και σεκιουριτά των Raptors. Λύσσα κακιά δηλαδή, με το ζόρι να το κολλήσουμε!

7. Προστατέψετε τους γονείς σας, ακόμα κι αν χρειαστεί να τους απομακρύνετε από τη ζωή σας με σκληρό τρόπο. Είναι για το καλό τους.

8. Να αποφεύγετε τις αχρείαστες επαφές με κάθε πιθανό τρόπο.

9. Κι αν κάποιοι επιμένουν… ε, τότε να τους την λέτε στα ίσια κι ας σας πουν «κότες» ή «μπέμπηδες» ή «φλώρους» ή ότι δεν θα παίξετε στα playoffs ποτέ.

Dont’s

1. Όπως μας έδειξε και το παράδειγμα της Greta Thunberg ή των προσφύγων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης τα μικρά κοριτσάκια είναι μια μερίδα του πληθυσμού που συγκεντρώνει το μένος των συμπολιτών μας. Περιφρονήστε τα, αλλά εσωτερικά, μην αρχίσετε να τα φτύνετε όπως ο Charles Barkley. Γιατί αυτά δεν θα καταλάβουν Χριστό -στην καλύτερη να πεθάνουν οι παππούδες τους και να μην πάρουν λαμπάδα το Πάσχα.

2. Από την άλλη, όπως επισημαίνουν οι καλύτεροι λοιμωξιολόγοι, ο κορονοϊός είναι εξαιρετικά μεταδοτικός από μύτη, στόμα και σε αντίθεση με άλλους ιούς, τα μάτια. Άρα, λυπούμαστε, αλλά αν βρεθεί μπροστά σας κάποιος Chris Paul και σας μπερδέψει με τον Rajon Rondo, το μόνο που θα σας έχει απομείνει είναι να παρακαλάτε ότι ο “Point God” δεν έχει τον ιό.

3. Κι αν βρείτε συμπολίτες σας που έχουν στείλει το 6 στο 13033 και πίνουν ήσυχα την περιπτερομπυρά τους ποτέ μην πάτε να πιείτε από το μπουκάλι τους, όσο υγιείς και να φαντάζουν.

4. Πάρα πολύ σημαντικό: σταματήστε να μετακινείστε random. Μπορεί στο ΝΒΑ να μην τιμωρείται, αλλά εδώ είναι Ελλάδα και υπάρχουν και νόμοι και η αστυνομία στους δρόμους για να τους τηρήσει. Ορίστε μας.

5. Δεν χρειάζεστε να είσαι διαχυτικοί με όποιον βλέπετε μπροστά σας, όπως αυτός ο πρώην παίκτης των Rockets. Ας σας πουν ψωνάρες…

 

5. Mην αφήνετε τα χέρια σας άπλυτα. Δεν αρκεί να τα σκουπίσετε (ειδικά σε ξένες πετσέτες), αν πρώτα δεν είναι καθαρά.

7. Ειδικά στην περίοδο του περιορισμού στο σπίτι, αναμένεται να αυξηθεί το αίσθημα αποξένωσης, μελαγχολίας και μοναξιάς των ανθρώπων, με πολύ απρόβλεπτες συνέπειες συνολικά στον τομέα της ψυχικής υγείας. Δεν είναι καθόλου αστείο, αν δεν συμβαίνει σε γήπεδο του ΝΒΑ με τριάντα χιλιάδες κόσμο μέσα και θα χρειαστούν μεγάλα αποθέματα αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο μας. Μιλήστε μεταξύ σας και συζητήστε πως περνάτε -μην τα κρατάτε για τον εαυτό σας.

8. A ναι…

Καλή δύναμη και καλό κουράγιο σε όλους και όλες μας!

The following two tabs change content below.

Mitsos Mavrakis

Χαζοχαρούμενος κουλτουριάρης για τους Τζιτζιφιώτες, χυδαίος κάγκουρας για όλους τους άλλους, ένα κιτς, παρτσακλό πολύχρωμο αγόρι, που γίνεται ένας λαϊκός καργιόλης όταν βλέπει/παίζει μπάσκετ (ή ακούει hip hop) o Μήτσος Μαυράκης νοιώθει απολύτως άνετα μόνο όταν είναι ανάμεσα στις γάτες ή όταν παραληρεί για το BallHog.

References
1 Γνωρίζουμε πλέον πως το καημένο ζωάκι που άθελα του η κτηνωδία του ανθρώπου το μετέτρεψε σε πηγή των τελευταίων εκατό χρόνων είναι ο χαριτωμένος παγκολίνος. Προς το παρόν δεν έχει καταγραφεί κρούσμα σφαλιάρας σε παγκολίνο από μπασκετμπολίστα. Αν συμβεί θα πάρουμε ξεκάθαρη θέση