2019-20 Previews: The Roast of the Los Angeles Lakers

Posted on Oct 9 2019 - 12:39pm by Mitsos Mavrakis

Ελπίζουμε να είστε εξοικειωμένοι με τον όρο “roast“. Εμείς τα λατρεύουμε.

Επίσης, μια γνωστή φράση των “roasts” λέει “you only roast the ones you love”. Και η αλήθεια είναι ότι λατρεύουμε και τη φετινή σεζόν, όπως λατρεύουμε και το ΝΒΑ.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως ως Έλληνες οπαδοί δεν έχουμε τη γνωστή εθνική μας εμμονή στο «κράξιμο» και προφανώς απολαμβάνουμε να είμαστε haters. Aν ταυτίζεστε, ήρθατε στο σωστό μέρος.

Διότι σας παρουσιάζουμε… The Roast of the Los Angeles Lakers.

Περσινά, ξινά σταφύλια

O Βασιλιάς αποφάσισε να έρθει στο Los Angeles για να πάει ο πρίγκιπας Bronny σε κάποιο καλό σχολείο, λες κι αν έμενε στο Cleveland θα στον έστελναν στο 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ του Akron και θα έκανε σούζες με το στρογγυλοφάναρο και φέρμες μετά το σχολείο. Αλλά ο LeBron είναι ο καλύτερος πατέρας για τον Bronny1)για τα άλλα δυο του παιδιά στα παπάρια του, μάλλον δεν πρέπει να σκαμπάζουν από μπάσκετ, οπότε για τα ματάκια του γιου του έγινε παίκτης των Lakers.

Οι Lakers είχαν ήδη έναν κορμό από ελπιδοφόρους παίκτες, αλλά ο Magic, αγνοώντας τα προηγούμενα δεκατρία χρόνια της επαγγελματικής καριέρας του LeBron, αποφάσισε να στελεχώσει την ομάδα βάζοντας γύρω στο σταρ του playmakers δίχως σουτ. Αντικειμενικά μια πανηλίθια ιδέα, αλλά μιλάμε για τον Magic – τον ίδιο άνθρωπο που την δεκαετία του 80, ενώ το HIV είχε πάρει διαστάσεις πανδημίας είχε πει «Αυτή είναι η ιδανική στιγμή, να ξεκινήσω να πηγαίνω ακάποτος στα όργια»2)Μια που είμαστε στο θέμα θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε πως δεν φεύγουν τα αφροδίσια, αν γλείψετε πρώτα. Αυτή ήταν μια κοινωνική προσφορά του BallHog.

Όσο έπαιζε ο LeBron οι Lakers δεν τα πήγαιναν κι άσχημα, αλλά πέρυσι ήταν η πρώτη χρονιά που ο Βασιλιάς ήταν θνητός. Ο τραυματισμός του άφησε τους Lakers λίγο πίσω και τον οδήγησε στο κάνει αυτά τα κλασσικά στραβωμένα passive-aggressive μουτράκια του, που καταρρακώνουν τους συμπαίκτες του και τον υποχρεώνουν να τους σώσει και να τους οδηγήσει στο μεγαλείο μόνος του. Αποφάσισε με το νέο έτος να τους σουτάρει όλους και να φέρει τον Anthony Davis αλλά υπολόγιζε χωρίς τον Dell Demps: μπορεί να ήταν ένας φτωχός και μόνος general manager, που απλά είχε καταστρέψει τα επτά πρώτα χρόνια της καριέρας του «Φρύδια», αλλά δεν θα λύγιζε σε εκβιασμούς. Το trade μπορεί να μην έλαβε χώρα στο deadline, αλλά κατόρθωσε να ξενερώσει τους παίκτες και στις δύο ομάδες που πέρασαν το υπόλοιπο της σεζόν.

Καλοκαίρια είδα μπετά να λιώνουν σαν παγωτά

Σε μία ανταλλαγή που ήταν ήδη προδιαγεγραμμένη, στην οποία οι Pelicans δεν είχαν καν τη δυνατότητα να μπλοφάρουν,  καθώς καμία άλλη ομάδα δεν τολμούσε να κυνηγήσει τον Davis, o Pelinka συμφώνησε να δώσει τους Lonzo Ball, Brandon Ingram, Josh Hart, και τρία draft picks πρώτου γύρου για να λάβει τέλος αυτό το μαρτύριο της σταγόνας που διαρκούσε τόσους μήνες.

Still better love story than Twilight

Κρίνοντας από τις επιδόσεις του στην καλοκαιρινή διαπραγμάτευση, αν ο Pelinka ήταν απαγωγέας θα έδινε αυτός λύτρα στον μεγαλοβιομήχανο για να πάρει το παιδί του πίσω, γιατί θα του είχε σπάσει τα νεύρα του με την γκρίνια.

Πάντως, ο πανούργος GM των Lakers κατόρθωσε μια νίκη απέναντι στον εαυτό του καθώς κατόρθωσε τουλάχιστον να κρατήσει τον Kuzma, που είναι και ο πιο περιττός δίπλα στους LeBron και Davis.

Με τον LeBron να είναι πλέον ένας small ball center στην άμυνα, αλλά να είναι point guard στην ψυχή και τον Davis να προσβάλλεται βαθιά όταν τον αποκαλούν center, καθώς επιμένει πως είναι power forward, το πρώτο βήμα του gm Lakers ήταν να βρει κι άλλα center. Ο Cousins ήταν άτυχος, αν και περισσότερο άτυχη από αυτόν ήταν η πρώην baby mama του, την οποία απειλούσε ότι θα έβαζε να σκοτώσουν μια μέρα πριν το γάμο του, αφού την είχε ήδη καρυδώσει, στην gangsta rap διασκευή του «Προσκλητήριου» του Χριστοδουλόπουλου. Ο Pelinka λογικά θα μπερδεύτηκε και νομίζοντας πως κάνει casting για το Space Jam 2, έκλεισε τους JaVale McGee και Dwight Howard για το πιο γελοίο rotation center στην ιστορία της κωμωδίας. Spoiler alert: στα playoffs, center θα καταλήξει να παίζει ο Jared Dudley.

Σε μια σειρά κινήσεων βγαλμένες από ρετρό μπασκετικές ονειρώξεις, η περιφέρεια στελεχώθηκε με τους Rajon Rondo, Danny Green και Avery Bradley όλες τους εξαιρετικές επιλογές πριν από 5 χρόνια. Στο πλάι τους, έχουμε επίσης τους Quinn Cook και Troy Daniels που εντάσσονται στην υποκατηγορία «κοντοπούτανα που σουτάρουν τρίποντα που τόσο αγαπάει ο LeBron μέχρι να αστοχήσουν»  και ο άνθρωπος που εκβιάζει την Clutch Sports με ενοχοποιητικές φωτογραφίες: o Kentavious Caldwell-Pope. Ψέματα είναι αυτά, ο KCP δεν εκβιάζει κανέναν, απλώς ο Rich Paul είχε αρνηθεί εκ μέρους του συμβόλαιο 75 εκατομμυρίων από το Detroit, οπότε πρέπει να του βρίσκει χαρτζιλίκι στον αιώνα τον άπαντα.

Η ώρα της κρίσης

Αυτή είναι η πιο ταλαντούχα ομάδα που έχουν κατεβάσει οι Lakers από τους original Big Four των Magic-Kareem-Worthy-Scott  Kobe-Gasol-Nash-Dwight, δηλαδή την υπερομάδα του 2012 που έφθασε μέχρι τα playoffs και με λίγη τύχη ίσως είχε πάρει μια νίκη απέναντι στους Spurs.

This was fun. Ειδικά για όλους εμάς που σιχαινόμαστε τους Lakers

Άρα οι προσδοκίες είναι δεδομένες για φέτος. Οτιδήποτε εκτός από πρωτάθλημα θα θεωρηθεί αποτυχία για την Lakerland.

Γιατί φέτος θα είναι η εκδίκηση του LeBron, λες και δεν είναι κάποιος 35χρονος μπασκετμπολίστας, αλλά ο John Wick.

Γιατί θα έχουν στο ρόστερ τους τον πιθανότατα πιο ταλαντούχο παίκτη του ΝΒΑ, που τραυματίζεται αν τον κοιτάξει επίμονα κάποιος αντίπαλός του.

Γιατί έχουν έναν από τους καλύτερους νεαρούς σκόρερ στο ΝΒΑ, που δεν υπάρχει τρόπος να χωρέσει στη βασική πεντάδα.

Και γιατί ο Pelinka έχει γεμίσει την ομάδα με έμπειρους βετεράνους, που έχουν περάσει προ πολλού την ακμή τους και μερικούς σουτέρ που δεν μπορούν να κάνουν οτιδήποτε άλλο.

Ναι, ναι. Τίτλος. Μόνο.

#bad_art_time

Το Space Jam, όπου δύο λατρεμένοι χαρισματικοί σταρ, ο Bugs Bunny και ο Bill Murray, συμμαχούν για παίξουν σε μια αφόρητα βαρετή και υπερτιμημένη ταινία.

Και τώρα που αποκαλύφθηκε ότι ο τούμπανος Alex Caruso ήταν φωτοσοπαρισμένος, δεν υπάρχει κανείς από το supporting cast που να είναι ευχάριστος στα μάτια, όπως η Lola Bunny, που ήταν ο μοναδικός λόγος για τον οποίο έκατσα να δω το Space Jam τότε στα 12 και τώρα στα 36.

H Princess Nokia σαν Lola Bunny από τα καμαρίνια του Gagarin

#save_…

Avery_Bradley. 

Μία κηλίδα αμαύρωνε την περσινή ονειρεμένη σεζόν των Clippers. Ο χωρισμός του Lou Williams με την «Ξανθιά- που-διέλυσε-το-Τρίο» και καταδίκασε τον ισοβίως έκτο παίκτη της χρονιάς να βγαίνει μόνο (;) με την Καστανή. Ήταν ένα όνειρο τρελό, ένα όνειρο απατηλό που ήταν καταδικασμένο να αποτύχει. Ο Lou Williams προσπάθησε.

Για τον Έρωτα. Για την Απελευθέρωση. Για όλους και όλες μας.

Εντός γηπέδου, από την άλλη, η μόνη πηγή γκρίνιας στις κερκίδες του Forum ήταν το γιατί να παίζει ο Avery Bradley βασικός. Ο Doc, που, η αδυναμία του για τους πρώην παίκτες του τον είχε καταδικάσει και σαν General Manager, ισχυριζόταν πως η προσφορά του Bradley είναι un-statable3)μη-στατιστίσιμη ή αστατιστίσιμη σε απλά ελληνικά. Σκεφτείτε βασικά πόσο χάλια έπαιζε ο βετεράνος guard πως δεν υπήρχε ούτε ένα στατιστικό στοιχείο, ούτε ένα Defensive Boxscore Advanced Correlated Plus/Minus per Possession upon weighted 36 minutes δυο κάπα-χι σε τριγωνικό ραντάρ που να μπορούσε να τον βγάλει θετικό.

Ο Bradley κατέληξε στο Memphis όπου κατάφερε να παίξει αξιοπρεπώς και όλοι περιμέναμε ότι μετά από χρόνια στις επάλξεις θα μπορέσει επιτέλους να ξεκουραστεί. Αλλά όχι.

Καθώς οι Lakers ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν την σεζόν, συνειδητοποίησαν πως είχαν μωρέ ξεχάσει να βρουν έναν παίκτη που θα μπορούσε να μαρκάρει στην περιφέρεια. Και μιας που ο Rob Pelinka υπογράφει μόνο παίκτες που είχε ακουστά καμιά πενταετία πριν, έπεσε στον Avery Bradley o ρόλος του αμυντικού εξολοθρευτή. Βασικά θα είναι αυτός που θα μαρκάρει τους αντίπαλους guard. ΌΛΟΥΣ. Συνέχεια. Μέχρι τελευταίας ανάσας.

Worst case scenario

Ο LeBron είναι όντως ο Baba Yaga, ο Anthony Davis θα μείνει υγιής και θα κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, ο Kyle Kuzma θα γίνει ένας ψηλότερος Lou Williams (δηλαδή ο Antwan Jamison), το δίδυμο των center δεν θα είναι κάθε βδομάδα στο “Shaqtin’ A Fool” και οι Danny Green – Avery Bradley θα μαρκάρουν για δυόμιση έκαστος. Μέχρι κι ο Jason Kidd θα πειστεί να μην πριονίσει την καρέκλα του Frank Vogel. Σε ένα ουτοπικό Los Angeles βγαλμένο από τις ονειρώξεις του Quentin Tarantino, όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν συμβεί.

Και πάλι ποιος θα μπορέσει να παίξει περιφερειακή άμυνα απέναντι σε κάτι ομάδες τύπου Portland στα playoffs; Ποιός θα μπορούσε να κυνηγήσει τους Splash Brothers γύρω από τα σκρην; Όσο καλοι και να είναι οι Lakers πως θα αντέξει μια τόσο βαριά ομάδα να τα βγάλει πέρα ακόμη και απέναντι σε μια Utah; Αλλά ναι, είναι οι Lakers  οπότε είναι σαν το πρωτάθλημα είναι κληρονομικό τους δικαίωμα. Κι ας είναι η ομάδα περίγελος του ΝΒΑ τα τελευταία πέντε χρόνια.

Black Mirror 

Αυτή την στιγμή οι υποψήφιοι για τη θέση του προπονητή των Lakers είναι περισσότεροι από αυτούς που περιμένουν να πάρουν το χρίσμα των Δημοκρατικών στις εκλογές. Κυριολεκτικά όλοι οι προπονητές εκτός του David Blatt περιμένουν – πρώτος ανάμεσά τους ο Tyronn Lue που πρέπει να ξεροσταλιάζει πάνω από το τηλέφωνο. O Kobe δεν είναι ικανοποιημένος από τη δουλειά που έχει κάνει ο Pelinka και μπορεί να θέλει σαν σαμποτάρει πιο ενεργά τις προσπάθειες του LeBron να τον ξεπεράσει τις καρδιές των φιλάθλων των Lakers και γιατί να μην γίνει προπονητής για να το καταφέρει. Ο LeBron δεν θα είναι ικανοποιημένος από το να παίρνει μόνο ποσοστά σαν manager μέσω του Pich Paul και γλυκοκοιτάει και το μισθό του προπονητή. Και πάνω από όλους βρίσκεται ο Ιζνογκούντ του ΝΒΑ, ο Jason Kidd που η παρουσία του σαν βοηθός προπονητή εξασφαλίζει το απαιτούμενο δράμα και τις δολοπλοκίες που χρειάζονται για να εκτροχιάσουν και την πιο γαλήνια σεζόν. Υπάρχει τρόπος να βάλουμε κάπου εκεί πέρα και τον Mark Jackson;

Ο Frank Vogel όμως είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τη θέση του με κάθε τρόπο, οπότε αναγκάζεται να κατεβαίνει στις προπονήσεις των Lakers, στις οποίες ούτως ή άλλως συμμετείχε μόνο ο Alex Caruso, οι Dwight – JaVale που απλά σουτάρουν τρίποντα από τη γωνία και ο Kobe, με τη γνωστή αμφίεση του από την Indiana.

Ξεκίνησε για Blade, κατέληξε σαν μεσήλικας επιδειξίας έξω από το Second Skin.

H χρονιά πηγαίνει αναμενόμενα κατά διαόλου μετά τη δηλητηρίαση του Davis που τρώει κάτι donuts που είχε αφήσει ο Kidd για το Vogel κι ο LeBron εγκαταλείπει νωρίς τη αγωνιστική δράση για να επικεντρωθεί στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Προσπαθεί να κατοχυρώσει δίχως επιτυχία τα #SundayBrunch #Winesday #ThrowbackThursday #Caturday , τα emoji 🦓 🍆💦🍑🦄💜 και το 💩, την ιδιότητα του Βασιλιά, το dab, την πατρική στοργή, τον πύργο του Άιφελ στα Φιλιατρά και τον ήχο σκουίκ.

The following two tabs change content below.

Mitsos Mavrakis

Χαζοχαρούμενος κουλτουριάρης για τους Τζιτζιφιώτες, χυδαίος κάγκουρας για όλους τους άλλους, ένα κιτς, παρτσακλό πολύχρωμο αγόρι, που γίνεται ένας λαϊκός καργιόλης όταν βλέπει/παίζει μπάσκετ (ή ακούει hip hop) o Μήτσος Μαυράκης νοιώθει απολύτως άνετα μόνο όταν είναι ανάμεσα στις γάτες ή όταν παραληρεί για το BallHog.

References
1 για τα άλλα δυο του παιδιά στα παπάρια του, μάλλον δεν πρέπει να σκαμπάζουν από μπάσκετ
2 Μια που είμαστε στο θέμα θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε πως δεν φεύγουν τα αφροδίσια, αν γλείψετε πρώτα. Αυτή ήταν μια κοινωνική προσφορά του BallHog
3 μη-στατιστίσιμη ή αστατιστίσιμη σε απλά ελληνικά