NBA Playoffs 2019 Preview: (1) Milwaukee Bucks vs Detroit Pistons (8)

Posted on Apr 12 2019 - 8:15pm by Kosmas Kapsalis

To πιο δίκαιο match up του πρώτου γύρου της φετινής post season είναι αυτό ανάμεσα σε Bucks και Pistons. Και τούτο καθώς, ακόμα και αν δεν υπήρχαν περιφέρειες, στην συγκεκριμένη αναμέτρηση θα βρίσκονταν αντιμέτωποι η καλύτερη ομάδα της σεζόν απέναντι στην 16η. Αυτή η δικαιοσύνη, ωστόσο, είναι που κάνει το εν λόγω match up και τόσο ανισοβαρές, μιας και η διαφορά των δύο ομάδων φαντάζει τεράστια.

Στη Regular Season

05.12.2018: Pistons 92 @ Bucks 115

17.12.2018: Bucks 107 @ Pistons 104

01.01.2019: Pistons 98 @ Bucks 121

29.01.2019: Bucks 115 @ Pistons 105

Όσο κι αν προσπαθούμε να μην επηρεαστούμε από τα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας, το καθαρό 4-0 που είχαν τα “Ελάφια” με μέση διαφορά νίκης τους 15 πόντους και μόνο ένα παιχνίδι κλειστό, δεν μπορεί, παρά να αντικατοπτρίζει τη δυναμική των ομάδων, που δεν έχουν να επικαλεστούν κάποιον τραυματισμό στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις, και μάλλον μας προϊδεάζει για το πως θα πάει η σειρά.

Milwaukee Bucks

Νέο γήπεδο, νέος προπονητής, μία σειρά από ιδανικά διαλεγμένα υλικά για να συμπληρώνουν τον νέο απόλυτο star της Λίγκας και πρώτο φαβορί για MVP της σεζόν. Η χρονιά των Bucks ήταν βγαλμένη από εκείνα τα παραμύθια που ο πρίγκιπας έρχεται φιλά την πριγκιπέσα και όλα στο ξάφνου μεταμορφώνονται ολούθε προς το καλύτερο.

Και τούτο καθώς οι Bucks, από όποια οπτική και αν το δει κανείς, ήταν η απόλυτη ομάδα της regular. Πρώτοι σε Defensive Rating με 104,9, πέμπτοι σε Offensive με 113,5 και πρώτοι σε Net Rating με +8,6. Μάλιστα, τις 45 από τις 60 νίκες τους τις πέτυχαν με διψήφια διαφορά πόντων. Καμία ομάδα ποτέ δεν έχει κάνει τόσες διψήφιας διαφοράς νίκες και δεν έχει πάρει στη συνέχεια και το Πρωτάθλημα. Οπότε; Λέτε;

Πριν κοιτάξουν τόσο μακριά, ωστόσο, θα πρέπει να βγουν από τον πρώτο γύρο playoff σειράς νικητές, για πρώτη φορά από το πολύ μακρινό 2001.

Και ενώ είναι σαφές πως είναι ξεκάθαρο φαβορί στην συγκεκριμένη σειρά, το ότι δεν αναμένεται να συναντήσουν την παραμικρή αντίσταση από τους Pistons, ενδεχομένως να τους γυρίσει μπούμερανγκ στη συνέχεια της φετινής post season. Όντας σαφώς άπειροι από playoff εικόνες, μάλλον θα χρειαζόντουσαν ένα πιο δυνατό τεστ “ψησίματος” σε αυτή τη φάση, πριν αντιμετωπίσουν τους σαφώς πιο μπαρουτοκαπνισμένους από τους ίδιους σε τέτοιες καταστάσεις Celtics1)Εκτός κι αν οι Pacers μας δώσουν μια γερή έκπληξη. στον επόμενο γύρο.

Γιατί θα περάσουν

Επειδή δεν είναι μόνο η καλύτερη ομάδα του matchup, αλλά και -αν όχι “η”- μία από τις καλύτερες της Λίγκας. Πέρα από τα ανωτέρω στατιστικά τους, τερμάτισαν στην πρώτη θέση όλου του ΝΒΑ, έχουν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας ως το τέλος της διαδρομής, εξασφάλισαν πρώτοι το πρώτο εισιτήριο της postseason, ενώ έχασαν μόλις για μια φορά δυο σερί αγώνες, και αυτούς στο τελείωμα ενός road trip πέντε αγώνων σε Καλιφόρνια, Utah και Phoenix.

Επίσης, οι δύο All Star της ομάδας είναι ξεκούραστοι. Σοβαρά ξεκούραστοι.

Γιατί θα αποκλειστούν

Οι Βucks θα μπορούσαν να πέσουν θύμα της περίπτωσης που μια ομάδα που έρχεται από μια εξαιρετική regular season, και δη μετά από πολλά χρόνια βουτηγμένη στη μετριότητα, αδυνατεί να μεταφράσει αυτή την επιτυχία της σε κάτι ουσιαστικό στα Playoffs. Όλα αυτά, εφόσον η φετινή χρονιά ήταν ένα πυροτέχνημα, και εφόσον έπεφταν απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα που από τραυματισμούς και ατυχίες είχε βρεθεί συγκυριακά στην όγδοη θέση και μέσα Απρίλη έβρισκε τον καλό εαυτό της.

Φοβάμαι πως ούτε οι Bucks, ούτε οι Pistons εμπίπτουν στις προαναφερθείσες περιπτώσεις.

X-factor

Όσο παράδοξο και αν ακουστεί, η υγεία τους. Οι Bucks είχαν μία σχεδόν τέλεια σεζόν, μα σε αυτό βοήθησε και η απουσία οποιουδήποτε σοβαρού τραυματισμού στελέχους τους μέχρι και πρόσφατα. Ωστόσο, στη χειρότερη δυνατή για αυτούς στιγμή της σεζόν, το δελτίο τραυματισμού τους είναι αρκετά πιο γεμάτο από όσο θα ήθελαν. Σοβαρότερο πρόβλημα όλων είναι οι ενοχλήσεις του Giannis στο γόνατο, μα πέρα από αυτό, από τον Μάρτη κι ύστερα, ο Sterling Brown χτύπησε τον καρπό του, ο Malcon Brogdon έπαθε πελματιαία απονευρωτίτιδα, ο Nikola Mirotic χτύπησε τον αντίχειρά του, ο Tony Snell τον αστράγαλό του, ενώ ακόμα και συμπληρωματικοί παίχτες του roster θα μπορούσαν να βρουν χρόνο και να βοηθήσουν, όπως ο Donte DiVincenzo και ο Pau Gasol, χτύπησαν και αυτοί και είναι εκτός.

Detroit Pistons

O προπονητής των Pistons και περσινός Coach of the Year, Dwane Casey, δεν θα μπορούσε να το θέσει καλύτερα:

“We’re not where we want to be, but we’re not where we were.”

Αυτή η πρόταση αντικατοπτρίζει πλήρως την παρούσα κατάσταση της ομάδας από το Detroit. Δεν έχουν φτάσει στο σημείο που επιθυμούν, που για ένα franchise όπως το Detroit αυτή η κατάσταση δεν είναι άλλη από εκείνη του διεκδικητή του Τίτλου, από την άλλη, δεν έχουν μετά από δύο σεζόν αρνητικό ρεκόρ, όντας και πάλι στην post season.

Από τη χρονιά μπορούν να κρατήσουν το ανέβασμα ταχύτητας του Blake Griffin, ο οποίος έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του, παρέα με το ότι όσο πήγαινε η σεζόν, τόσο ο Drummond εξελισσόταν σε center-φόβητρο (πρώτος rebounder της Λίγκας με 15,6 ανά αγώνα), όσο και ότι ο Casey κατάφερνε να περιορίσει την καταστροφικότητα του Reggie Jackson.

Γιατί θα περάσουν

O Blake έχει χάσει λόγω του προβλήματος στο γόνατό του τα τρισίμισι από τα τελευταία έξι παιχνίδια της σεζόν. Αν είναι απόλυτα υγιής, αντίθετα, οι Bucks δεν έχουν κανέναν από τους ήδη τραυματίες τους και ο Giannis δεν πατάει ούτε εκείνος καλά, τότε ίσως να υπάρχει μια μικρή πιθανότητα.

Επειδή, όμως, προβλέψεις δεν γίνονται με βάση τις ακραίες τιμές, ας είμαστε ρεαλιστές, οι Pistons έχουν ελάχιστες πιθανότητες στη συγκεκριμένη σειρά.

Γιατί θα αποκλειστούν

Γιατί από όλες τις ομάδες της Ανατολής, είναι αυτή με τη μεγαλύτερη δυσκολία στο μαρκάρισμα του Γιάννη. Ο Drummond έχει το κορμί να προβάλει κάποια αντίσταση στο ζωγραφιστό, μα επουδενί δεν μπορεί να τον ακολουθήσει μακριά από αυτό, ενώ και ο Blake που στα μάτια κάποιων ίσως να φάνταζε πως μπορεί να τον ματσάρει, και δεν είναι 100%, και δεν μπορεί το Detroit να ρισκάρει απέναντι στους Bucks η μεγαλύτερη επιθετική του απειλή να έχει από νωρίς προβλήματα με fouls, και, σε κάθε περίπτωση, όπου τον βρήκε απέναντί του φέτος ο Giannis, τον κατάπιε.

X-factor

Ο ένας είναι αυτός που αναφέραμε ήδη, το γόνατο του Blake Griffin και η κατάσταση αυτού. Οι Pistons έχουν έτσι και αλλιώς ελάχιστες ελπίδες κόντρα σε αυτούς τους Bucks, με τον Griffin μακριά από τον φετινό All NBA εαυτό του, οι πιθανότητές τους είναι ακριβώς μηδέν.

Ένας παράγοντας άξιος αναφοράς είναι και οι μάχες στο ζωγραφιστό, όπου θεωρητικά με το δίδυμο Drummond και Griffin οι Pistons ίσως είχαν ένα πλεονέκτημα. Μα απέναντι στον εξαιρετικό στο επιθετικό rebound Drummond είναι η καλύτερη ομάδα στο αμυντικό, ενώ, επιπλέον, οι Bucks επιτρέπουν στους αντιπάλους τους μόλις 29,6 πόντους από το ζωγραφιστό, τους λιγότερους στη Λίγκα.

Στην άλλη πλευρά του παρκέ δε, καλούνται να αντιμετωπίσουν ό,τι κοντινότερο έχει βιώσει ο μπασκετικός κόσμος από τις εποχές του Shaquille. Ο Giannis τέλειωσε τη σεζόν με 116 unassisted καρφώματα, τα περισσότερα της 20ετίας, σκοράροντας 17,5 από τους πόντους κατά μέσο όρο από το ζωγραφιστό.

Οπότε δύσκολα να βρεθεί και σε αυτό τον τομέα πλεονέκτημα για τους Pistons.

Πρόγραμμα

Game 1: Pistons @ Bucks, Δευτέρα 15 Απρίλη, 01:00, @ Fiserv Forum, Milwaukee, Wisconsin

Game 2: Pistons @ Bucks, Πέμπτη 18 Απρίλη, 02:00, @ Fiserv Forum, Milwaukee, Wisconsin

Game 3: Bucks @ Pistons, Κυριακή 21 Απρίλη, 02:00, @ Little Caesars Arena, Detroit, Michigan

Game 4: Bucks @ Pistons, (Μεγάλη) Τρίτη 23 Απρίλη, 02:00, @ Little Caesars Arena, Detroit, Michigan

Game 5 (αν χρειαστεί): Pistons @ Bucks, (Μεγάλη) Πέμπτη 25 Απρίλη, TBD, @ Fiserv Forum, Milwaukee, Wisconsin

Game 6 (αν χρειαστεί): Bucks @ Pistons, (Μεγάλο) Σάββατο 27 Απρίλη, TBD, @ Little Caesars Arena, Detroit, Michigan

Game 7 (αν χρειαστεί): Pistons @ Bucks, Δευτέρα (του Πάσχα) 29 Απρίλη, TBD, @ Fiserv Forum, Milwaukee, Wisconsin

Τι θέλουμε να γίνει

Μια καθαρή πρόκριση των Bucks σε πέντε παιχνίδια, χωρίς τραυματισμούς, ώστε ξεκούραστοι και πάνοπλοι να προκριθούν στον έναν από τους δυο ανατολικούς ημιτελικούς, τους οποίους περιμένουμε με ανυπομονησία.

Τι θα γίνει

Μια καθαρή πρόκριση των Bucks σε τέσσερα παιχνίδια, χωρίς τραυματισμούς, ώστε ξεκούραστοι και πάνοπλοι να προκριθούν στον έναν από τους δυο ανατολικούς ημιτελικούς, τους οποίους περιμένουμε με ανυπομονησία.

Σε αυτό το match up ίσως να είναι η πιο εύκολη “σκούπα” του πρώτου γύρου των Playoffs.

The following two tabs change content below.
Τίμιος αιώνιος φοιτητής, θα ψάχνει κάθε ευκαιρία να γράψει σε άρθρα τις λέξεις Tracy και McGrady. Όταν δεν παρακολουθεί με νοσταλγία videos του πάλαι ποτέ superstar, τρομοκρατεί τα εργαστήρια χημείας της συμπρωτεύουσας. Φημολογείται ότι είναι εξαιρετικός post player, αλλά ακόμα δεν είχαμε την ευκαιρία να τον θαυμάσουμε. Σιγουράκι για τις άγριες ώρες, το NBA ήρθε σαν φυσικό αποτέλεσμα του τρόπου ζωής του.

References
1 Εκτός κι αν οι Pacers μας δώσουν μια γερή έκπληξη.