2019-20 Previews: The Roast of the Golden State Warriors

Posted on Oct 2 2019 - 7:14pm by Mitsos Mavrakis

Ελπίζουμε να είστε εξοικειωμένοι με τον όρο “roast“. Εμείς τα λατρεύουμε.

Επίσης, μια γνωστή φράση των “roasts” λέει “you only roast the ones you love”. Και η αλήθεια είναι ότι λατρεύουμε και τη φετινή σεζόν, όπως λατρεύουμε και το ΝΒΑ.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως ως Έλληνες οπαδοί δεν έχουμε τη γνωστή εθνική μας εμμονή στο «κράξιμο» και προφανώς απολαμβάνουμε να είμαστε haters. Aν ταυτίζεστε, ήρθατε στο σωστό μέρος.

Διότι σας παρουσιάζουμε… The Roast of the Golden State Warriors.

Περσινά, ξινά σταφύλια

Η απόκτηση του Cousins θεωρήθηκε ως μια πρωτοφανής ύβρις, συγχύζοντας όλους αυτούς που λάτρευαν το παλιό καλό ΝΒΑ, τότε που ο Malone και ο Payton είχαν υπογράψει στους Lakers που είχαν ήδη τον Shaq και Kobe ή ο Walton υποχρέωνε τους Clippers να τον στείλουν σώνει και ντε στους πρωταθλητές Celtics για να κρατήσουμε παραδείγματα μόνο δυσκίνητων ταλαιπωρημένων ψηλών.

Οι Warriors ήταν πράγματι ένα βήμα από το three-peat – κάτι που θα προκαλούσε την αυτόματη ανάφλεξη όλων αυτών που γουστάρουν το πραγματικό ΝΒΑ, εκείνο που στις άμυνες επιτρεπόταν να χτυπάς τον αντίπαλο σου με λοστό και το υπόδειγμα επαγγελματία ήταν ο κοινωνιοπαθής MJ που έκανε bullying σε κάθε έμβιο ον που συναναστρεφόταν και μπορεί να σκότωνε το τελευταίο panda για να πουλήσει ένα ζευγάρι παπούτσια ακόμη. Όμως, όπως στο Terminator 2, η ανθρωπότητα σώθηκε από ένα ανδροειδές. Ή για την ακρίβεια από μια επιδημία τραυματισμών που θα βασάνιζε το Golden State χειρότερα από ότι η βουβωνική πανώλη τον 14ο αιώνα.

Ο πάγκος των Warriors κατά τη διάρκεια του έκτου παιχνιδιου στους περσινούς Τελικούς

Η ήττα των Warriors που φαντασιωνόντουσαν όλοι, τελικά ήρθε από μια επιδημία τραυματισμών και ήταν τόσο ξενερωτική, όσο το να πεθαίνει ο Killmonger στο Black Panther από Έμπολα – ή όσο το μην πεθαίνουμε όλοι από κάποιο γαμάτο αστεροειδή, όπως στο Melancholia, αλλά από την κλιματική αλλαγή.

Καλοκαίρια είδα μπετά να λιώνουν σαν παγωτά 

Με τα αποδυτήρια των Warriors να θυμίζουν αναρρωτήριο του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, το καλοκαίρι όλοι περιμέναμε να δούμε που θα επιλέξουν να κάνουν την αποθεραπεία τους όσοι έφυγαν με κουσούρια από την μάχη του Toronto, που πρέπει να ήταν η πρώτη πολεμική σύρραξη στην οποία είχαν εμπλακεί και κέρδισαν Καναδοί. Ο Kevin Durant επέλεξε να αποθεραπευτεί στο Brooklyn, ο Boogie λογικά σε κάποια φυλακή και ο Klay θα παραμείνει στο Golden State, που δεν μας προκάλεσε καμία έκπληξη καθώς δεν φαίνεται για τύπος που θέλει να ταλαιπωρηθεί με κούτες, μεταφορικές και μεσίτες.

Οι Nets θέλοντας να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους προς στους Warriors που κούτσαναν τον Durant κι έτσι τον έκαναν ανεπιθύμητο για τους Clippers, τους προσέφεραν σαν αντάλλαγμα τον D’Angelo Russell. Αυτό ενθουσίασε τους Warriors οχι γιατί πιστεύουν πως ο Russell ταιριάζει στην επίθεση τους, αλλά έχει ιδιαίτερη πέραση στα κορόιδα του ΝΒΑ. Στο Golden State βλέπουν τον μικρό ρουφιάνο σαν airbnb κοτέτσι στο Ημεροβίγλι κι ετοιμάζονται να τον σπρώξουν σε κάτι τουρίστες του ΝΒΑ τύπου Wolves ή Suns σε τιμές που θα κάνουν κάθε σώφρων άνθρωπο να κουνάει το κεφάλι του.

Επίσης σε μια κορυφαία πράξη εταιρικής φιλανθρωπίας, μάζεψαν τον Willie Cauley-Stein για να τους δώσει τον δυναμικό rim runner center, που δεν είχαν βρει στα πρόσωπα των Jordan Bell και Damian Jones -αρκεί βεβαίως να ξεπεράσει πρώτα το πολιτισμικό σοκ της μετακόμισης από τους Kings στους Warriors, που για αυτόν θα είναι σαν να βρισκόταν ένας homo sapiens από τον οικισμό του Yoskshire την Μεσολιθική περίοδο στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η ώρα της κρίσης

Οι Warriors είναι ο Justin Trudeau του ΝΒΑ, που νοιάζεται για το περιβάλλον, αλλά υποστηρίζει το fracking ή νοιάζεται για την ισότητα μέσω της χρήσης των neutral pronouns, ενώ παράλληλα πουλάει όπλα στο νοσηρά σεξιστικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας.

Έτσι και στο Golden State: μπορεί να θέλουν να πάνε στον έκτο συνεχόμενο τελικό, άλλα θέλουν να είναι και η αγαπημένη σταχτοπούτα που αγαπάμε όλοι. Οι Warriors αποφάσισαν να μας αποσπάσουν την προσοχή από το γεγονός οτι παράτησαν το πιστό κοινό τους για να παίζουν μπροστά σε σιχαμένους tech bros και όλους αυτούς τους βλάκες με τις start-ups και να εκμεταλλευτούν την αποχώρηση του Durant, στρέφοντας όλους τους προβολείς στο μπασκετικό αντίστοιχο των βίντεο με γατάκια που παίζουν με κουβάρια μαλλί. Τα πάντα φέτος θα περιστρέφονται γύρω από τον γλυκούλη τον Steph Curry που θα πάρει το τρίτο MVP του.

Aawww!! Αχου τα!! Γουτσου γουτσου!!

αλλά από την άλλη, όσοι πραγματικά νοιαζόμαστε έχουμε να πούμε….

#Save

Steph_Curry 

Κλασικά cringe αστεία αφεντικού

Ο Steve Kerr σε ένα κλασσικό passive-aggressive αστειάκι αφεντικού δήλωσε πως σκοπεύει να βάλει τον Curry να αγωνίζεται για 48 λεπτά και στους 82 αγώνες της χρονιάς. Μια τέτοια δήλωση είναι ικανή να σηκώσει την τρίχα σε χελώνα, εκτός αν ισχύει ένας από τους τρεις ακόλουθους λόγους:

Α. Σε μια προσπάθεια να καλοπιάσουν τον Steph για την αδιανόητη θυσία που έκανε να δεχθεί για συμπαίκτη του τον καλύτερο παίκτη του κόσμου, έχουν αποφασίσει φέτος ότι θα κάνουν ότι μπορούν για να του χαρίσουν το τρίτο του βραβείο MVP. Οπότε είπαν να ξεκινήσουν από τώρα να χτίζουν την καμπάνια του αδιαφιλονίκητου ηγέτη της ομάδας.

Β. Ο Kerr, ο Myers και οι ιδιοκτήτες των Warriors ανήκουν σε μια σεξουαλική bdsm σέκτα που λαμβάνει ιδιαίτερη ικανοποίηση να βλέπει παραμορφωμένα ανθρώπινα μέλη και ανθρώπους να σφαδάζουν στον πόνο. Για αυτό και πίεσαν τον Durant να αγωνιστεί στους Τελικούς και επέτρεψαν στον Looney να αγωνίζεται, ενώ ήταν προφανές ότι χρειαζόταν ενέσεις μορφίνης κάθε φορά που πήδαγε για rebound.

Γ. Το νέο τους γήπεδο είναι ακριβό. Έχουν βγει εκτός μπάτζετ και ο μόνος τρόπος να βγάλουν τη ζημιά είναι αν πάρουν τα λεφτα από την ασφάλεια. Για αυτό έχουν ασφαλίσει τους παίκτες των Warriors και κάθε τραυματισμός φέρνει ζεστούς χρήμα στις τσέπες τους. Αλλά όσο σοβαρότερος ο τραυματισμός, τόσο καλύτερα πληρώνει οπότε, αφού έκαναν σεφτέ την περσινή σεζόν στο buzzer με τον αχίλλειο του Durant, φέτος θέλουν να είναι πιο χαλαροί και σκοπεύουν να ξεκάνουν τον Steph όσο νωρίτερα γίνεται.

#bad_art_time

Οι Pink Floyd μετά την αποχώρηση του Syd Barrett.

Worst case scenario

Οι εκδηλώσεις ανησυχίας για την προσαρμογή του DAngelo Russell στο backcourt των Warriors δεν είναι βάσιμες, καθώς ο Steph είναι με την Ayesha από το κατηχητικό και σίγουρα συνευρίσκεται ερωτικά μόνο για αναπαραγωγικούς λόγους – συνεπώς ο ρουφιάνος δεν θα βγάλει λαβράκι στα αποδυτήρια των Warriors που πλέον με την αποχώρηση των @KDTrey5, @kdurant.killa, o @russwestbrookaintshit o @slimreaper35 @draymond_is_a_fat_bully. θα είναι τέρμα vanilla.

Αν η μοναγαμία είχε πρόσωπο. Τι γλυκούλης!

Ο Steph θα κάνει την σεζόν που θα του δώσει το τρίτο MVP, ενώ ο Draymond θα αποφασίσει να ξεκινήσει τη σεζόν κερδίζοντας κι αυτός με την σειρά του το βραβείου του Καλυτερου Αμυντικού και καθοδηγούμενοι από τις δυο ηγετικές μορφές οι Warriors θα κάνουν την υπέρβαση και θα τερματίσουν έκτοι στην κανονική περίοδο. Τα playoffs όμως είναι άλλη υπόθεση, καθώς όλες οι wannabe καλές ομάδες στη Δύση έχουν σοβαρά συμπλέγματα κατωτερότητας. Η παρουσία και μόνο των Steph, Klay & Draymond είναι αρκετή να προκαλέσει κρίσεις πανικού σε όποιον έχει σφυγμό στη Δύση και να τους οδηγήσει για πλάκα στους τελικούς της Δυτικής περιφέρειας. Εκεί όπως θα βρίσκεται ο άνθρωπος που δεν γνώρισε το Φόνο. Ή την Πείνα. ΄Η αυτό τον προβληματισμό όταν έχεις φάει πολλά γαλακτοκομικά και θέλει να αμολύσεις μία κατά τη διάρκεια της δουλειάς, άλλα δεν είσαι ολοκληρωτικά βέβαιος/η ότι είναι μόνο αέρια. Ή αυτόν τον προβληματισμό, όταν ξυπνάς Κυριακή πρωί έχοντας ξεχάσει την τηλεόραση ανοιχτή και νοιώθεις μια δυσφορία στον καβάλο που δεν ξέρεις αν είναι κατουρόκαυλες, επειδή ήπιες τα άντερά σου ή αν έχεις όντως φαντασιώσεις με την Πέππα το γουρουνάκι.

Και θα αποκλειστούν από τους Clippers.

Black Mirror

Η αντικατάσταση του Kevin Durant από τον Alfonso McKinnie στη θέση του βασικού small forward αποτελεί μεγαλύτερο drop off από αυτό που συνέβη στη θέση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών από όταν τα Windows Vista αντικατέστησαν τα XΡ όταν ο David Moyes πήρε τη θέση του Alex Ferguson.

Αλλά η πιο δραματική αλλαγή είναι στο αμυντικό κομμάτι των πρωταθλητών1)ωπ συγνώμη για το lapsus!, όπου η άμυνα της ομάδας του Kerr θα είναι σαν να αποφάσισε ο αυτοκράτορας Μινγκ2)κάποιος από αυτούς τέλος πάντων να κρατήσει μακριά τους Μογγόλους, αντικαθιστώντας το Σινικό Τείχος με ξύλινο φράκτη ενός μέτρου από τα Praktiker. Με τον Klay τραυματία, ο Draymond είναι ο μοναδικός αποδεδειγμένα καλός αμυντικός στο ρόστερ, καθώς ο Cauley-Stein είναι εξαιρετικός αμυντικός στα βίντεο για τα highlights και τις pre-draft αναλύσεις του, απλά όχι τόσο στο πραγματικό παιχνίδι. Αν ο Draymond ξεκινήσει τη σεζόν υπέρβαρος, όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, τότε ο Steph θα πρέπει να κάνει σεζόν MVP, μόνο και μόνο για να βάζουν περισσότερο από όσα δέχονται πίσω.

Οι αστράγαλοι του Curry παραμένουν από χαρτόνι, συνεπώς οποιοσδήποτε τραυματισμός του στην αρχή της χρονιάς θα υποχρεώσει τον Kerr να κατεβάσει μια ομάδα γύρω από το πικερο του D’Angelo, όχι τόσο για να κυνηγήσει τα playoffs, αλλά για να τον πουλήσει σε τίποτα Timberwolves, όπου το καλύτερο που θα μπορεί να περιμένει είναι να πάρει κάνα πακετάκι Covington και Okogie και να περιμένουν ξανά του χρόνου μπας και βρουν κάνα forward που να δεχθεί να υπογράψει για ψίχουλα επειδή θα του προσφέρουν λεφτά κάτω από το τραπέζι σε μορφή μετοχών σε εταιρία της Silicon Valley.

The following two tabs change content below.

Mitsos Mavrakis

Χαζοχαρούμενος κουλτουριάρης για τους Τζιτζιφιώτες, χυδαίος κάγκουρας για όλους τους άλλους, ένα κιτς, παρτσακλό πολύχρωμο αγόρι, που γίνεται ένας λαϊκός καργιόλης όταν βλέπει/παίζει μπάσκετ (ή ακούει hip hop) o Μήτσος Μαυράκης νοιώθει απολύτως άνετα μόνο όταν είναι ανάμεσα στις γάτες ή όταν παραληρεί για το BallHog.

References
1 ωπ συγνώμη για το lapsus!
2 κάποιος από αυτούς τέλος πάντων