NBA Previews 2014-15: Milwaukee Bucks

Posted on Nov 2 2014 - 2:56pm by Gus Chr

Bucks LogoΤι κάνατε πέρσι:

Οκ, δεν ήσασταν από τις ομάδες που πρωταγωνίστησαν. Ή μάλλον πρωταγωνίστησαν με τον τρόπο τους. Πότε οι – κάτι παραπάνω από – ενθαρρυντικές εμφανίσεις του Γιάννη Antetokounmpo, πότε οι εκλάμψεις του Brandon Knight, συνέθεταν ένα σύνολο στιγμών που άφηναν αισιοδοξία στους οπαδούς του Milwaukee για το μέλλον. Το 15-67 που σημείωσαν στη regular season, ναι μεν ήταν το χειρότερο στο NBA, ωστόσο το κοινό των Bucks είχε μπολιαστεί απόλυτα με την ιδέα της νεανικής ομάδας και του rebuild. Ο coach Larry Drew προσπάθησε να κάνει ό,τι ήταν δυνατόν με το υλικό που είχε στα χέρια του και η γενική ομολογία είναι ότι, στα πλαίσια χαμηλών προσδοκιών που είχαν τεθεί, το κατάφερε. Το μόνο μελανό σημείο, ίσως, της σεζόν ήταν το πως παρουσιάστηκε καθόλη τη διάρκεια αυτής ο O.J. Mayo, τόσο σε αγωνιστικό (τα βάλαμε τα κιλάκια μας), όσο και σε επίπεδο διάθεσης, ή σωστότερα απουσίας αυτής. Εντός του παρκέ οι Bucks αποτέλεσαν την τρίτη χειρότερη επίθεση του NBA με 95.5 πόντους ανά παιχνίδι και την έκτη χειρότερη άμυνα, καθώς δέχονταν 103.7 πόντους (ναι, οι Lakers ήταν χειρότεροι σε αυτό το κομμάτι). Δεν μπορούμε να μην σταθούμε βέβαια και στην καταπληκτική season που είχε ο προπέρσινος LΑRRY SANDERS!, που πέρσι όχι μόνο ξαναέγινε Larry Sanders, αλλά κατάφερε να τις «αρπάξει» μεθυσμένος σε ένα μπαρ (link – έβαλα. Έχει βίντεο από το περιστατικό, μας πειράζει;) από άτομο της μισής σωματικής του διάπλασης και στη συνέχεια να τραυματιστεί και να χάσει σχεδόν το σύνολο της χρονιάς, κάνοντας τους διοικούντες να αναρωτηθούν αν το συμβόλαιο των 11 εκατ. δολαρίων που του έδωσαν ήταν too much, too soon, για τα μυαλά του.

Ενώ εμείς κάναμε μπάνια:

Το Milwaukee προέβαινε στη δημιουργία ενός πολύ ωραίου project. Τον δρόμο για την πολιτεία του Wisconsin πήραν οι Jerryd Bayless (Boston), Jared Dudley (L.A. Clippers), Kendall Marshall (L.A. Lakers), Jabari Parker (Duke), Michael Eric (Texas Legends), Damien Inglis (Roanne), Elijah Millsap (Maccabi Ashdod) και Johnny O’Bryant (Louisiana State). Επιπλέον, στην ομάδα των Bucks υπήρξε και αλλαγή ως προς την τεχνική ηγεσία, καθώς ο Jason Kidd επελέγη από τη νεά διοίκηση ως διάδοχος του Larry Drew (assistant coach πλέον στο Cleveland). Όπως είναι φυσικό, τα φώτα έχουν πέσει πάνω στον Parker, ο οποίος μαζί με τον Antetokounmpo συνθέτουν ένα ντουέτο με τεράστια προοπτική και αποτελεί αναμφίβολα μία από τις γερές υποψηφιότητες για το βραβείου του rookie της χρονιάς. Στον τομέα των αναχωρήσεων, για άλλες πολιτείες πήρα τον δρόμο οι Jeff Adrien (Houston), Carlos Delfino (LA Clippers), Ramon Sessions (Sacramento), Ekpe Udoh (LA Clippers) και Miroslav Raduljica (Shandong Lions, Κίνα).

Το καλοκαίρι επίσης σημαδεύτηκε και από την πολυαναμενόμενη πώληση της ομάδας από τον 80χρονο Herb Kohl, ο οποίος αρνιόταν να δοκιμάσει κάτι καινούριο για να ξεριζώσει την ομάδα του τη μετριότητα, στους Wesley Edens και Marc Lasry για το ποσό των 550 εκατομμυρίων δολλαρίων, με τη δέσμευση ότι η ομάδα θα παραμείνει στο Milwaukee και την υπόσχεση χτισίματος νέου γηπέδου. Οι Bucks γυρίζουν σελίδα και το μπουκέτο ταλέντων που έχουν μαζέψει είναι η καλύτερη αρχή προς αυτή την κατεύθυνση.

Depth Chart:

PG Brandon Knight Kendall Marshall Nate Wolters
SG Antetokounmpo O.J. Mayo Jerryd Bayless  
SF Jabari Parker Khris Middleton Jared Dudley Damien Inglis
PF Ersan Ilyasova John Henson
C Larry Sanders Zaza Pachulia Johnny O’Bryant

 Γκανιάν:

Μιλάμε για μια ομάδα που έχει έναν από τους μικρότερους μ.ο. ηλικίας στο NBA. Parker και Γιάννης είναι 19, ο Knight είναι 22, ο Marshall 23, o Wolters 23, o Sanders 25, o Henson 23, o Middleton 23, ενώ ακόμα και ο Mayo, που από κιλά κι εμφανίσεις θυμίζει ταλαιπωρημένο βετεράνο, είναι μόλις 26. Είναι δεδομένο, λοιπόν, πως οι Bucks θα επιχειρήσουν να τρέξουν στο γήπεδο – και ο Ball Hog εκτιμά πως θα παρουσιαστούν πολύ καλοί σε αυτό. Εξίσου ενθουσιώδες, όμως, θα πρέπει να είναι το κοινό του Bradley Center και για την frontcourt της ομάδας του, αφού Sanders και Henson αποτελούν σπουδαίες προοπτικές για το μέλλον εφόσον δουλέψουν. To γρήγορο παιχνίδι του Milwaukee θα είναι το σήμα κατατεθέν της ομάδας για φέτος, ωστόσο ο Kidd θα πρέπει να βρει πως θα κάνει τις μονάδες του να δουλέψουν ως ομάδα. Σαν εξτρά στοιχείο δεν μπορεί να παραλειφθεί το γεγονός πως μέντορας του Antetokounmpo θα είναι ο Gary Payton.

Μουλάρι ο Αστραχάν:

Η απειρία του συγκεκριμένου roster είναι και το μεγαλύτερο μείον της. Ο Kidd και το επιτελείο του έχουν πολύ δουλειά μπροστά τους ώστε να μετατρέψουν αυτό το σύνολο σε ομάδα που μπορεί να κερδίζει. Παράλληλα, εξαιτίας του νεαρού των ηλικιών των παιχτών, το γρήγορο παιχνίδι μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε ένα run ‘n’ gun, το οποίο, αν το εκμεταλλευθούν οι αντίπαλες – πιο έμπειρες – ομάδες, τότε το Milwaukee θα περάσει δύσκολες νύχτες. Παράλληλα Sanders, Henson και Pachulia δεν αποτελούν και την καλύτερη frontcourt της λίγκας, και ίσως σε κάποια παιχνίδια δούμε τον Parker σε ρόλο stretch-4. Πιο ειδικά, αν δεν έχει αλλάξει κάτι συνταρακτικό, ο Mayo θα αποτελέσει και φέτος τη μαύρη τρύπα αυτής της ομάδας, ενώ σημείο αναφοράς από μόνος του είναι ο Larry Sanders, καθώς οι περσινές του εξωγηπεδικές περιπέτειες δεν άφησαν σε ησυχία τους Bucks.

Με έχεις κάνει ξενύχτη:

Larry Sanders, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, είσαι μια κατηγορία μόνος σου. Μπορεί, όπου σταθείς και όπου βρεθείς να υποστηρίζεις πως έχεις μάθει από τα λάθη σου, όμως ο Bal Hog θα ξυπνάει κάθε πρωί και θα περιμένει να δει μήπως μπλέχτηκες σε κάποιον καβγά ή αν πήγες σε κάποιο δικαστήριο (έστω και για βόλτα). Επιπλέον περιμένουμε, μετά τις δηλώσεις του περασμένου Απριλίου περί ανοιχτής υποστήριξης της χρήσης μαριχουάνας, κάτι σαν συγγραφή 10 εντολών από σένα. “Larry Sanders’ 10 pot commandments” ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

Το μαντείο του Ball Hog:

Αν βρισκόμασταν στην σεζόν ’16-’17, ο Ball Hog θα έπαιρνε το ρίσκο και θα υποστήριζε πως το υλικό αυτό χτυπάει να μπει στα playoffs. Η φετινή ομάδα των Bucks είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με πέρυσι και η συνύπαρξη ενός νέου τεχνικού με ένα νεαρό ρόστερ ίσως αποδειχθεί ονειρική. Το φετινό ρεκόρ θα κυμανθεί περίπου στο 19 (20) – 63 (62), κάτι που θα φέρει τους Bucks στην τελευταία θέση της Central, όχι όμως και του NBA. Παρόλα αυτά, σε ατομικό επίπεδο, ο Jabari θα είναι ο rookie of the year (λυπάμαι κε. Wiggins), ενώ μην απορήσει κανείς, αν ο Antetokounmpo θέσει υποψηφιότητα για το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίχτη.

The following two tabs change content below.

Gus Chr

Κώστα το λένε το παιδί, αλλά γυρνάει σπανίως όταν τον αποκαλούν με το κανονικό του όνομα. Φανατικός του twitter, λάτρης των guards και, όσο και αν δεν το παραδέχεται, κυρίως αυτών που ανήκουν στην κατηγορία “Vernon Maxwell”. Θα ήθελε να έχει διαρκείας στο Anfield, αλλά αφού δεν του έκατσε, έπιασε στασίδι στο Ball Hog. Εδώ θα τον βρείτε στην regular αρθρογραφία, λόγω του ένοχου παρελθόντος του με την αθλητική δημοσιογραφία. Σταμάτησε να αρθρογραφεί στο Hog τον Ιούνη του 2019.

3 Comments so far. Feel free to join this conversation.

  1. Mr.White January 5, 2015 at 01:41 -

    Μηπως εχεις μαθει τι εχει γινει τωρα με τον Sanders; Απο αρρωστεια ξεκινησαν τωρα λενε οτι μενει εξω για προσωπικους λογους. Οι δηλωσεις του Κιντ οτι δεν θα ξαναγυρισει αμεσα στην βασικη πενταδα κτλ δεν ειναι και πολυ διαφωτιστικες. Σε αμερικανικα σχολια μερικοι υποθετουν οτι βρισκεται σε rehab!

  2. Billy Hoyle January 5, 2015 at 02:21 -

    Προσωπικά από όσο έψαξα δεν έχω βρει κάτι παραπάνω. Πιο πιθανό βρίσκω να πήγαινε λιώμα σε προπονήσεις και αγώνες και να τον έστειλε σπίτι του, παρά να βρίσκεται σε rehab. Άλλωστε έχει βγει και έχει κάνει δηλώσεις ότι ο μπάφος είναι καλό πράμα κλπ. Ακόμα και αν ασχολείται και με άλλα χόμπι, η κλινική δε μου φαίνεται πολύ πιθανή.
    Δεν είναι και ο πιο κουλ χαρακτήρας, μάλλον τα έσπασαν με τον Kidd. Το ζήτημα είναι ότι και όταν έπαιζε ήταν κάκιστος. Πραγματικά, δύσκολη περίπτωση, δε νομίζω να μάθουμε ποτέ τι πραγματικά έγινε.

    • Mr.White January 6, 2015 at 00:12 -

      Ευχαριστω για την απαντηση. Πολυ πιθανο να εγινε κατι τετοιο. Καπου διαβασα για διαφορες υποθεσεις οτι κανει θεραπεια διαχειρισης θυμου.