Fantastic Beasts and Where to Find Them (vol. 5)

Posted on Nov 28 2016 - 7:32pm by Dimitris Mantzoukas

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

NBA FANTASY 600x450

Υψηλές Πτήσεις

Ένας Dwight Howard από τα παλιά εμφανίστηκε στο παιχνίδι της Τετάρτης με τους Pacers, με τον πάλαι ποτέ “Superman” να σκοράρει 23 πόντους έχοντας 10/12 σουτ, ενώ κατέβασε και 20 rebounds, επίδοση που είχε να πιάσει σχεδόν ένα χρόνο. Ήταν η καλύτερη εμφάνιση του Howard για φέτος σε μια ούτως η άλλως πολύ καλή χρονιά που κάνει ως τώρα. Ο 31χρονος center δείχνει αναγεννημένος στην Atlanta, σκοράροντας 15 πόντους με 13,3 rebounds σε κάθε παιχνίδι, αγωνιζόμενος μόλις 28′.

Ο Wilson Chandler επέστρεψε για τα καλά. Από την αρχή της χρονιάς είχε δείξει ότι η περσινή χρονιά ήταν παρένθεση, αλλά κανείς δεν περίμενε από τον ηγέτη -μέσα στο παρκέ- των Nuggets μία τόσο καλή σεζόν. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει μέσο όρο 21,5 πόντους, 9,3 rebounds, 2,3 assists, με ένα κλέψιμο και 1,8 τρίποντα ανά παιχνίδι, και όλα αυτά σε εξαιρετικά ποσοστά. Ο Chandler είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες κλοπές των φετινών ντραφτ, καθώς ελάχιστα πιστεύτηκε και επιλέχθηκε στις θέσεις που αναλογούν στην απόδοση του. Φυσικά, βασικός λόγος προσπέρασης του Chandler στο draft ήταν η δυσπιστία για την δυνατότητα του να παραμείνει υγιής, γι’ αυτό και δεύτερες σκέψεις για πώληση του Chandler όσο είναι ακόμα δυνατός και κυρίαρχος έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στο μυαλό των ιδιοκτητών του. Εμείς θα τον εμπιστευτούμε πάντως.

Παρακολουθήσατε πιστεύουμε τη ραψωδία του Kevin Love με τους 34 πόντους στο πρώτο δωδεκάλεπτο του αγώνα κόντρα στο Portland. Ο Love είναι σε τρομακτική κατάσταση τον τελευταίο καιρό και δείχνει να πρωταγωνιστεί στην επίθεση του Cleveland με 30,7 πόντους και 9,7 rebounds ανά παιχνίδι, ωστόσο το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι προφανώς τα περίπου 6,5 τρίποντα που πετυχαίνει ανά παιχνίδι. Ο Love, παρέα με έναν καλό περιφερειακό σουτέρ, και έναν συνεπή playmaker πλέον κλειδώνουν την κατηγορία του τριπόντου για τους ιδιοκτήτες.

Ο Jeremy Lamb εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Nicolas Batum από το παιχνίδι των Hornets ενάντια στους Knicks και στην -ουσιαστική- επάνοδο του από τον τραυματισμό του σημείωσε 18 πόντους, πράγμα σχετικά λογικό, και μάζεψε 17 rebounds πράγμα ολοκληρωτικά παράλογο, αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστεί να μάθουμε αν ο Lamb θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κλώνο του Charles Barkley, καθώς ο Batum επιστρέφει στην βασική πεντάδα και ο Lamb στον πάγκο. Σίγουρα πάντως αξίζει να σηκωθεί σε όλες τις μεγάλες λίγκες που ήταν πεταμένος όλον αυτόν τον καιρό που έλειπε.

Χαμηλές Πτήσεις

Μετά το career high με τους Sixers, ο Hassan Whiteside έκανε το χειρότερο παιχνίδι του για φέτος. Στον αγώνα με το Detroit, συνολικά οι Heat ήταν πολύ κακοί και ο Whiteside δεν διασώθηκε από το ναυάγιο. Έξι πόντοι (3/8) και οχτώ rebounds για τον πρώτο rebounder της λίγκας, σχεδόν τα μισά από το μέσο όρο του.

Ο Andrew Wiggins που την προηγούμενη βδομάδα μας αναστάτωσε με τους 47 πόντους του, και έκανε γενικά ένα επταήμερο φωτιά, αυτή την βδομάδα κρύωσε απότομα. 17 πόντοι μ.ο. μεν, αλλά με το κάκιστο 29,8% στα σουτ, το οποίο σφραγίστηκε από το παιχνίδι κόντρα στους Pelicans όπου είχε 2/19 σουτ.

ΝΑ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΩ????!!!??

Η απογοητευτική σεζόν του Aaron Gordon αποτυπώθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στους Bucks, όταν, επιστρέφοντας στην βασική πεντάδα στην θέση του Jeff Green, δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιον πόντο πάρα τα 12 σουτ που επιχείρησε. Δεν τίθεται θέμα πανικού για την περίπτωση του, το πλοίο μοιάζει να έχει ήδη σαλπάρει. Όσοι τον επιλέξανε ψηλά, μεταξύ αυτών κι ο γράφων, απλά το μετανιώνουν.

Δεν είναι λόγος πανικού, ούτε καν απλού πονοκέφαλου, αλλά υπήρχε κόσμος που πίστεψε τον Lucas Nogueira, ο οποίος στα τελευταία παιχνίδια είναι απογοητευτικός. Νομίζω ότι αξίζει σίγουρα να επιμείνετε στις βαθιές λίγκες, μην τον πετάξετε, οι αυξομοιώσεις στην απόδοση είναι λογικές και με δεδομένη την έλλειψη στους centers, ο Βραζιλιάνος είναι μία καλή περίπτωση για τον πάγκο σας. Άλλωστε ο Valanciunas δεν είναι από τους παίκτες – εγγύηση όσον αφορά την υγεία.

R.I.P. Luol Deng. Υπήρξες μεγάλος παίκτης, αλλά δυστυχώς, ποτέ δεν θα καταφέρουμε να σε απολαύσουμε στο επίπεδο που έπαιζες παλιά. Καταραμένε Thibodeau. Oι φίλοι των Wolves θα πρέπει να κοιτάξουν την εξέλιξη των Bulls του Thibodeau και να αρχίσουν να ανησυχούν πολύ έντονα για το μέλλον της πιο ταλαντούχας ομάδας του NBA.

“Πούλα και φύγαμε για Βραζιλία”

Ο Rondae Hollis Jefferson βλέπει -και λόγω του πρόσφατου τραυματισμού του- την αξία του να πέφτει πολύ, καθώς τα χαμένα ματς της τελευταίας βδομάδας λειτούργησαν σαν την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ευκαιρία να εκμεταλλευτείτε το κακό momentum για τον παίκτη και να τον πάρετε τώρα σε τιμή ευκαιρίας. Οι μέσοι όροι του ακόμα δεν βγάζουν μάτι, αλλά το γεγονός ότι προσφέρει παντού, σε συνδυασμό με το ότι χάρη στην ευστοχία του στις βολές έχει μόνο μία μαύρη τρύπα, την αστοχία του στα FG%, τον καθιστά καλό στοίχημα. Ο Joe Harris δεν μπορεί να αποτελέσει μακροπρόθεσμη λύση στα φτερά του Brooklyn, και ο Kenny Atkinson δουλεύει σε ορίζοντα μακροπρόθεσμο. Ο Hollis Jefferson θα έχει εγγυημένο χρόνο συμμετοχής είτε παίζει καλά είτε όχι, και αυτό φαντασιακά είναι πολύτιμο, απλά πιστεύω ότι δεν θα αργήσει η ώρα που θα αρχίσει να παίζει πραγματικά καλά.

Thinking ahead

Ενδιαφέρον προκάλεσε η χτεσινή απόφαση του Frank Vogel να ξεκινήσει βασικό τον D.J. Augustin και να φέρει από τον πάγκο τον Elfrid Payton. Παραδόξως, η απόφαση αυτή μοιάζει να βοήθησε και τους δύο παίκτες, καθώς ο Payton έκανε καλό παιχνίδι επιθετικά, και ο D.J. Augustin ούτως ή άλλως έδειχνε μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα στα “θέλω” του Vogel. Μένει να δούμε αν η συγκεκριμένη διάταξη ήταν πειραματική, ή θα καθιερωθεί για κάποιο διάστημα. Ο D.J. Augustin πάντως έχει μονιμοποιηθεί στο rotation για τα καλά έχοντας πάνω από 20 λεπτά στα τέσσερα από τα τελευταία πέντε του παιχνίδια.

Ο Troy Williams θα έχει την ευκαιρία για τις επόμενες μια – δυο βδομάδες να περάσει από audition για να κερδίσει θέση στο ρόστερ των Memphis Grizzlies. Ο τραυματισμός του James Ennis, σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Chandler Parsons, δημιουργεί μία τρύπα στην θέση του small forwarld, την οποία ο Williams στα παιχνίδια κόντρα στο Miami εκμεταλλεύτηκε και πήρε τα λεπτά από τον έτερο ανταγωνιστή της θέσης, τον Troy Daniels. Για τις βαθιές λίγκες και τους παίκτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τραυματισμούς είναι μια ωραία προσωρινή λύση για τον πάγκο, χωρίς μέλλον ωστόσο.

O Dante Cunningham είναι τραυματίας, και ο Solomon Hill μάλλον θα είναι αυτός που θα πάρει τα λεπτά του. Στο χτεσινό ματς κόντρα στους Mavericks έπαιξε 42 λεπτά, αρκετά ώστε να έχει αξία στο fantasy. Δυστυχώς η Νέα Ορλεάνη είναι εντελώς απρόβλεπτη, και ο Gentry καταφέρνει να εναλλάσσει τους παίκτες του σε ρόλους που κυμαίνονται από αυτόν του πρωταγωνιστή μέχρι αυτόν του χειροκροτητή από τον πάγκο, με τόση ευκολία, που μας απαγορεύει να παίρνουμε ρίσκα με τους Pelicans, με χαρακτηριστικότερες τις περιπτώσεις των Hield και Galloway, αλλά και του Terrence Jones, ο οποίος βέβαια παρά τις σποραδικές απογοητευτικές εμφανίσεις, δείχνει πλέον να έχει μπει για τα καλά σε ρυθμό.

Ο T.J. Warren είναι έξω για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, και σε αυτό το απροσδιόριστο χρονικό διάστημα ο P.J. Tucker θα έπρεπε να βρίσκεται σε πολύ περισσότερες ομάδες από όσες ήδη είναι. Ο Τucker είναι εγγύηση, ξέρουμε τι δίνει, και θα το δίνει σε κάθε ματς, συνδυαζόμενο με επιθετικές εκλάμψεις ικανές να ανατρέψουν match-ups. Κατά τα άλλα, ότι και να γίνεται στο Phoenix το παρακολουθούμε με ενδιαφέρον μέχρι να καταφέρουμε να βγάλουμε άκρη για το τι σκέπτονται εκεί στους Suns, και με ποιους παίκτες θέλουν να προχωρήσουν, και ποιους θέλουν να αφήσουν.

Για τις επόμενες δύο με τρεις βδομάδες θα μείνει εκτός δράσης ο D’Angelo Russell.

Με δύο παιχνίδια αυτή την εβδομάδα Indiana Pacers, Phoenix Suns και Portland Trail Blazers. Καμία με πέντε αγώνες.

cover

The following two tabs change content below.

Dimitris Mantzoukas

Βασικά μου είπαν ότι αν φτιάξουμε site θα είναι το πρώτο βήμα για να γίνω διάσημος συγγραφέας και θα κερδίσω επιτέλους δόξα, λεφτά, γκόμενες και ναρκωτικά. Το έκανα. Ακόμα περιμένω. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι μου είπαν ψέματα.