Roundtable: The Ball Hog’s 2018-19 Season Awards So Far pt. II

Posted on Feb 14 2019 - 11:43am by The Ball Hog

Με τη διακοπή για το All Star break να καταφτάνει, το trade deadline να έχει ολοκληρωθεί, και τις ομάδες να ετοιμάζονται για την τελική ευθεία της σεζόν, με λιγότερα από 30 παιχνίδια να απομένουν, και οι συντάκτες του Ball Hog βρήκαν μια καλή ευκαιρία για να κάτσουν μετά από καιρό στην στρογγυλή τράπεζα των HogQuarters και να συζητήσουν για τα βραβεία της σεζόν 2018-19 μέχρις εδώ. 
Roundtable

Συνεχίζουμε σήμερα με το δεύτερο μέρος των βραβείων (εδώ το πρώτο).

1. Υπάρχουν ομάδες που δεν περιμέναμε τόσο ψηλά και ομάδες που έχουν απογοητεύσει. Ποιος θεωρείται πως είναι ο προπονητής που έχει οδηγήσει το υλικό που έχει στα χέρια του σε υπερβάσεις και αξίζει το φετινό Coach of the year;

Κοσμάς Καψάλης: Ο τρόπος με τον οποίο ο Mike Budenholzer μεταμόρφωσε μέσα σε ένα καλοκαίρι τους Bucks, κάνοντάς τους με σχεδόν το ίδιο υλικό την ομάδα που ηγείται της Λίγκας είναι νομίζω αρκετό να δώσει στον 49χρονο coach το δεύτερο βραβείο του Προπονητή της Χρονιάς της καριέρας του.

Gus Χρυσοχού: Με τα ως τώρα δεδομένα, πολύ δύσκολα δεν θα δούμε τον Mike Budenholzer να κατακτά αυτό το βραβείο. Πήρε τους Bucks, που ήταν μια καλή ομάδα με σημείο αναφοράς τον Giannis και τους μετέτρεψε σε φόβητρο της regular season. Ο Αντετοκούνμπο είναι πιο dominant από ποτέ, ο Bledsoe διανύει μάλλον την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, ο Lopez δείχνει πως θα ήταν αν είχε δουλέψει νωρίτερα κάτω από τις οδηγίες του coach Bud και ο Brogdon συνεχίζει την θαυμάσια εξέλιξή του. Και σε λίγο καιρό στην όλη εξίσωση θα μπει και ο Mirotic. Χειροκροτώ όρθιος!

Λουκάς Μοσχούλας: Μονοκούκι στον Mike πάει εδώ και από εμένα, και δεν νομίζω πως χρειάζονται περισσότερες αιτιολογήσεις από όσες είπαν οι προλαλήσαντες ή όσες γράφουμε διαρκώς στα Weekly Reports.

Νίκος Ραδικόπουλος: Ποιον Mike λες, όμως; Γιατί παίζει πολύ δυνατά και ο Malone για εμένα. Οι φετινοί Nuggets, όχι μόνο ξεπέρασαν το σοκ του αποκλεισμού από την περσινή post season στο τελευταίο παιχνίδι, αλλά εμφανίζονται κάθε χρονιά βελτιωμένοι υπό τις οδηγίες του Malone, τόσο από άποψη ρεκόρ, όσο και σαν αγωνιστική εικόνα. Η αγωνιστική ωρίμανση τόσων πιτσιρικάδων στα χέρια του και η εκτόξευση από το περσινό #9 στο φετινό #2 και δη αυτής της Δύσης νομίζω πως θα πρέπει να επιβραβευτεί.

Γιάννης Χάτσιος: Η ψήφος μου πάει στον Kenny Atkinson. Η εξέλιξη των Nuggets και τον Kings είναι εντυπωσιακή, αλλά οι προπονητές τους είχαν να δουλέψουν με ταλέντο από τα ψηλά ράφια. Ο Atkinson δεν έχει καταφέρει μόνο να δώσει αγωνιστική ταυτότητα στους Nets, αλλά έχει κάνει καταπληκτική δουλειά και στην ατομική εξέλιξή τους. Βραβείο τόσο για τη δουλειά του, όσο και για την προσφορά του στο μέλλον των παικτών του.

profile ballhog4

2. Με το trade deadline πίσω μας, και τα roster στον μεγαλύτερο βαθμό τους ολοκληρωμένα, ποιος θεωρείται πως ήταν ο General Manager που παρέδωσε στον προπονητή του ό,τι καλύτερο μπορούσε για να δουλέψει και αξίζει το GM of the Year;

Γιάννης: Δεν ξέρω αν πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα στον Michael Winger ή στον Jerry West, ωστόσο οι Los Angeles Clippers φαίνεται πως θα καταφέρουν να προχωρήσουν σε κανονικότατο rebuild χωρίς να χρειαστεί να μπουν στη διαδικασία του να φτάσουν στον πάτο. Όπως έγραψε και ο Νίκος στο Trade Deadline Analysis, κατάφεραν μέσα σε έναν χρόνο να μετατρέψουν τον Blake Griffin σε Shai Gilgeous-Alexander, Garrett Temple, JaMychal Green, Landry Shamet, Ivica Zubac, 2020 Sixers first-round pick, 2021 Miami first-round pick, τρία δευτέρου γύρου και δύο max slots ελεύθερα.
Εντυπωσιακές οι κινήσεις του Ujiri και ουσιαστικές του Jon Horst στους Bucks, αλλά οι Clippers έφυγαν από την πεπατημένη και έκαναν δύσκολες και προσεγμένες επιλογές, για να βλέπουν πλέον με αισιοδοξία το μέλλον.

Gus: Και πάλι θα μείνω στους Bucks εγώ. O Jon Horst έχει κάνει καταπληκτική δουλειά από τη μέρα που ανέλαβε, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως πήρε την θέση για να εδραιωθεί σε αυτή. Παράλληλα, δείχνει έμπρακτα με τις κινήσεις του -όπως και το σύνολο του front office των Bucks- πως κάνουν τα πάντα για να πείσουν τον Giannis τόσο να παραμείνει εκεί, όσο και ότι βλέπουν την μεγαλύτερη εικόνα, αυτή της διεκδίκησης ενός πρωταθλήματος. Αν για κάποιο λόγο δεν έχετε παρατηρήσει τι έχει κάνει ο Horst από τότε που ανέλαβε καθήκοντα General Manager στο Milwaukee, επιτρέψτε να φρεσκάρω τη μνήμη σας:

Κοσμάς: Vlade Divac και μην γελάτε καθόλου κύριοι! Εντάξει, φυσικά και δεν θα το πάρει, ωστόσο σε αυτόν και τους Kings αξίζουν κάμποσα μπράβο που από την σίγουρη τελευταία θέση του ΝΒΑ που τους είχαμε όλοι, είναι φαβορί για την όγδοη θέση των Playoffs της Δύσης. Ο Fox σε όλα τα re-draft άρθρα φιγουράρει πλέον στις πρώτες δυο θέσεις, ο Hield είναι εξαιρετικός, η προσθήκη του Bjelica ήταν ουσιαστικότατη, στο deadline ήρθε ο Harrison Barnes, ενώ ο Bagley δείχνει όλο και πιο πολύ ότι δεν ήταν τρέλα η επιλογή του στο #2. Και, το κυριότερο, είναι ότι οι Kings παίζουν ουσιαστικό και θελκτικότατο στο μάτι μπάσκετ. Πάντως, θα συμφωνήσω με τον Γιάννη, ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνουμε ένα άρθρο ότι ο Jerry West είναι πιθανότατα ο σπουδαιότερος παράγοντας στην Ιστορία του NBA.

Λουκάς: Πάμε με Toronto εδώ και Masai Ujiri ειδικά μετά το trade Gasol. Αν ξεκινήσουμε από το καλοκαίρι η ομάδα δυνάμωσε πολύ με την προσθήκη των Leonaer και Green και μέσα στην σεζόν δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ για να κάνει το μεγάλο βήμα των τελικών του NBA. Ο Ujiri λοιπόν δεν σταμάτησε στο καλοκαίρι και με την προσθήκη του Marc Gasol δίνει στο Toronto έναν παίκτη που μπορεί να αντιμετωπίσει τον Embiid στα playoffs. Πλέον είναι θέμα προπονητή και παικτών.

Νίκος: Εγώ θα επιλέξω, όπως κάνω νομίζω κάθε χρόνο, τον Bob Myers των Warriors. Έστησε έναν οργανισμό τόσο υγιή μέσα από το draft και τις κινήσεις του επιτελείου του, που οι Durant και Boogie επέλεξαν να πάνε σε αυτόν. Ενώ ταυτόχρονα η ομάδα χτίζει με ίδιους πόρους -και όχι δημοτικούς- το νέο σταδιό της κόστους $1 δισ. Για μένα δεν υπάρχει πιο ολοκληρωμένο elite management από του Myers.

mini logo

3. Mε πάνω από 55 παιχνίδια να έχουν παιχτεί από κάθε ομάδα, ποιος είναι ο αγώνας ή η φάση ενός παιχνιδιού που σας έχει μείνει πιο έντονα τη φετινή σεζόν;

Gus: Περισσότερος Derrick Jones Jr. παρακαλώ:

Λουκάς: Η μαγεία του συνονόματου. Luka Magic παιδιά, απολαύστε την από διαφορετικές γωνίες.

Νίκος: Η νίκη των Rockets μες στο Oakland με το απίθανο τρίποντο του Harden στη λήξη της παράτασης με Klay και Draymond κρεμασμένους πάνω του, λίγο πριν οι Warriors ανάψουν τις μηχανές, νομίζω είναι το καλύτερο παιχνίδι που έχω δει ως τώρα φέτος.

Κοσμάς: Το παιδί έχει θράσος. Και πηδάει ψηλά. Πολύ ψηλά βασικά:

Γιάννης: Βλέπω Bucks ή Spurs τους 2014;

Ballhog Spalding

4. Με το βάρος να αρχίζει να πέφτει πια στα Playoffs και την τελική κατάταξη, ποια θεωρείτε πως αυτή θα είναι για τις ομάδες της Ανατολής; Έχετε πέσει πολύ έξω σε σύγκριση με τις αρχικές προβλέψεις σας;

Νίκος: Η αρχική μου πρόβλεψη στο σχετικό roundtable έλεγε: “#1 Celtics, #2 Raptors, #3 Sixers, #4 Bucks, #5 Pacers, #6 Wizards, #7 Heat, #8 Pistons.” Χωρίς να μπαίνω στη διαδικασία να κάνω αναθεώρηση και ως προς την κατάταξη, νομίζω πως πρέπει να αναπροσαρμόσω βάζοντας Nets στη θέση των Wizards. Δεν πιστεύω πως Hornets ή Magic θα τα καταφέρουν.

Γιάννης: Και εγώ την ίδια οχτάδα με του Νίκου είχα σαν αρχική πρόβλεψη, με μικροαλλαγές στη σειρά. Η τρέχουσα αναθεώρηση λέει πλέον: 1. Milwaukee Bucks, 2. Toronto Raptors, 3. Philadelphia Sixers, 4. Boston Celtics, 5. Indiana Pacers, 6. Charlotte Hornets, 7. Brooklyn Nets, 8. Miami Heat

Gus: Νομίζω το βαρόμετρο στην τελική κατάταξη θα είναι οι Celtics. Από τη μία δεν τους έχουμε δει να πιάνουν την αναμενόμενη απόδοση, αλλά από την άλλη για πόσο ακόμα; Εκτιμώ πως μετά το All-Star θα δούμε γεμάτες και ουσιαστικές εμφανίσεις από δαύτους. Η κατάταξή μου έχει ως εξής: 1. Milwaukee Bucks, 2. Toronto Raptors, 3. Boston Celtics, 4. Philadelphia 76ers, 5. Indiana Pacers, 6. Charlotte Hornets, 7. Brooklyn Nets, 8. Miami Heat

Κοσμάς: Η Indiana είναι συγκινητική αλλά νομίζω θα φτάσει πέμπτη. Η πρώτη τετράδα δεν αλλάζει και οι θέσεις 3-4 θα κριθούν από το κατά πόσο το πρώτο δείγμα των Sixers με τον Tobias Harris δεν αλλάξει. Το Brooklyn θα περιμένει στην έκτη θέση κι από κει και πέρα βλέπω το Miami να τρυπώνει μέσα μαζί με τους Pistons, πετώντας έξω τους Hornets.

Λουκάς: Η πεντάδα όπως έχουμε γράψει από την αρχή όλοι δεν θα χαλάσει με Pacers όπως γράφει και ο Κοσμάς να είναι παρά την τρομερή προσπάθεια που Bgdanovic στην πέμπτη θέση. Τώρα με Nets να δείχνουν πιο έτοιμοι να πάρουν την έκτη θέση προσωπικά είμαι με Hormets και Heat έναντι της ομάδας της Motor City.

fb profil pic

5. Αντίστοιχα για τη Δύση;

Νίκος: Αντίστοιχα, εδώ υποστήριζα πως η τελική οχτάδα θα αποτελείται από τους: “#1 Warriors, #2 Rockets, #3 Jazz, #4 Thunder, #5 Nuggets, #6 Lakers, #7 Spurs, #8 Pelicans.” Με την αλλαγή των Blazers με τους Pelicans, και προφανώς με άλλη κατάταξη, νομίζω πως οι Lakers θα πάρουν εν τέλει μια θέση στην post season έναντι των Kings ή Clippers. Και πιστεύω στους Spurs και τους Lakers με πλήρη γνώση του τρομακτικά δύσκολου προγράμματος των τελευταίων, συνολικότερα, αλλά και ειδικότερα που τα τελευταία τους πέντε παιχνίδια είναι με Thunder, Warriors, Clippers, Jazz και Blazers, καθώς και ότι οι Spurs είναι στη μέση του ετήσιου Rodeo Road Trip. Όπως έγραφα και στο αρχικό roundtalbe “κόντρα σε Pop και LeBron δεν ποντάρω”.

Γιάννης: H δικιά μου αναθεωρημένη έκδοση της Δύσης λέει την κάτωθι κατάταξη: 1. Golden State Warriors, 2. Denver Nuggets, 3. Oklahoma City Thunder, 4. Utah Jazz, 5. Houston Rockets, 6. Portland TrailBlazers, 7. San Antonio Spurs, 8. Los Angeles Lakers.

Gus: Πειράζει που εκτιμώ πως οι Warriors θα “βαρεθούν” να παίξουν μετά το All-Star και θα τους βλέπουμε να πιάνουν εξωπραγματική απόδοση στα μεγάλα ματς; Και νομίζω πως οι Nuggets θα το εκμεταλλευθούν κιόλας. Κατά τα άλλα, δεν είμαι τόσο αισιόδοξος για τους Lakers fans, εκτός αν ενεργοποιήσει ο LeBron το νίτρο από τώρα (πράγμα κακό για την playoff απόδοσή του, αλλά μάλλον αλλιώς δεν φτάνουν). Κατά τα άλλα: 1. Denver Nuggets, 2. Golden State Warriors, 3. Oklahoma City Thunder, 4. Houston Rockets, 5. Utah Jazz, 6. Portland Trail Blazers, 7. San Antonio Spurs, 8. Sacramento Kings.

Κοσμάς: Το Warriors-Nuggets-OKC νομίζω θα κλειδώσει έτσι. Για το 4-5-6 θα παίξει ρόλο οι Rockets και το κατά πόσο ο Harden θα καθίσει λίγο πίσω να ηρεμήσει, αν και πιστεύω τους Jazz να μπούνε στην τετράδα. Για τις δυο τελευταίες θέσεις, το λέω άλλη μια φορά1)Και πάλι θα την πατήσω προφανώς!, βλέπω τους Spurs να μένουν έξω και η οχτάδα να κλείνει με Kings-Lakers.

Λουκάς:  Είχα αναφέρει Warriors, Rockets, Thunder, Jazz και Pelicans ως σίγουρος στην αρχή της χρονιάς, όμως το όλο σκηνικό με τον Davis δεν επέτρεψε στους τελευταίους να είναι στην κουβέντα μετά τα 50 πρώτα παιχνίδια. Τώρα στους τέσσερις πρώτους αν προσθέσουμε Nuggets, Blazers και Spurs έχουμε τους επτά που λογικά θα είναι στην post season. Για την τελευταία θέση Lakers και Kings μάχονται. Θα πάω με τους Βασιλιάδες και τον LeBron εκτός Playoffs για πρώτη φορά μετά τις δύο πρώτες σεζόν του στη Λίγκα. Ή μήπως γίνει κάτι μαγικό και δεν είναι οι Spurs;

profile-ballhog7

6. Τέλος, χτες κουβεντιάσαμε για τη μάχη για τον MVP. Σήμερα να δούμε ποιες θα είναι οι οι τρεις All NBA teams κατ’εσάς;

Γιάννης: Πάμε:

  • 1st team: Curry, Harden, Antetokounmpo, George, Jokic
  • 2nd team: Lillard, Westbrook, LeBron, Durant, Embiid
  • 3rd team: Kyrie, Walker, Kawhi, Aldridge, Davis

Κοσμάς: Η δικές μου είναι αυτές:

  • 1st: Curry, Harden, George, Giannis, Embiid
  • 2nd: Kemba, Lillard, LeBron, Durant, Jokic
  • 3rd: D’Angelo, Westbrook, Kawhi, Davis, Gobert

Νίκος: Εγώ πάω με τους κάτωθι:

  • 1st team: Curry, Harden, Antetokounmpo, George, Jokic
  • 2nd team: Lillard, Kyrie, LeBron, Durant, Gobert
  • 3rd team: Kemba, Beal, Kawhi, Griffin, Embiid

Και για να δικαιολογήσω την απουσία του Davis σε οποιαδήποτε εκ των τριών, νομίζω πως αν συνεχίσει στο τρέχον καθεστώς στους Pelicans ως το τέλος της σεζόν, δεν θα αξίζει να πάρει τη θέση κάποιου εκ των τριών Cs που έχω βάλει. Αν πάμε καθαρά με την ως τώρα απόδοση, όχι απλά είναι μέσα, αλλά πιθανώς και στην δεύτερη ομάδα.

Gus: Ιδού και οι δικές μου επιλογές:

  • 1st Team: Curry, Harden, Antetokounmpo, George, Jokic (Εντάξει πιο καθολική συμφωνία πεθαίνεις, έτσι;)
  • 2nd Team: Lillard, Westbrook, LeBron, Durant, Davis
  • 3rd Team: Walker, Beal, Leonard, Griffin, Embiid

Λουκάς: Χα! Νομίζεις Gus! Για δες εδώ:

  • 1st Team: Westbrook, Harden, George, Giannis, Jokic
  • 2nd Team: Curry, Lillard, Leonard, Durant, Embiid
  • 3rd Team: Irving, Doncic, Simmons, Blake, Towns

cover

References
1 Και πάλι θα την πατήσω προφανώς!