Ball Hog’s NBA Weekly Report S05E34: “Κάτι για τον Δρόμο προς το All Star Weekend”

Posted on Feb 15 2019 - 10:45am by Nicolas Radicopoulos

Με τη Λίγκα να πηγαίνει στο All Star break (και εμάς να το υποδεχόμαστε με χαρά για να πάρουμε μια ανάσα!) το παρόν Weekly σας παρουσιάζει τα μερεμέτια της αγωνιστικής βδομάδας πριν την παύση των εφτά ημερών. Διαβάζουμε κι εμείς πως είναι το 34ο της σεζόν με εντυπωσιασμό και έκπληξη. Και για εμάς και για εσάς!

Καναπεδάκια

1/ Δεν πρόλαβε να στεγνώσει η ηλεκτρονική μελάνη του προηγούμενου Weekly, που εκθειάζαμε τα πρώτα δείγματα των νέων Sixers και αναλύαμε τον “λόξιγκα” των Celtics και ήρθε η μεταξύ τους αναμέτρηση, ως ένα πολύ καλό crash-test για αμφότερους. Και οι new-look Sixers δεν μπορούμε να πούμε πως πήγαν καλά. Οι Celtics πήγαν στην Philly, πήραν το ματς με 112-109 και έπιασαν τους Sixers στο 36-21. Ωστόσο, το παιχνίδι ίσως ήταν και ένα προοίμιο του ζευγαριού, εφόσον διασταυρωθεί στα ημιτελικά ή στα τελικά της Ανατολής, στην post-season με τους Sixers να στηρίζονται σχεδόν αποκλειστικά στους βασικούς τους. Xαρακτηριστικό για εκείνους είναι, άλλωστε, το γεγονός πως οι Embiid, Butler, Harris, Simmons και Redick αγωνίστηκαν από 34 ως 38 λεπτά, με τον Jonathon Simmons να είναι ο επόμενος με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής, τα οποία ήταν 15. Από την άλλη, οι Celtics βρήκαν λύσεις από τον πάγκο, σε ένα ματς που έπαιζαν μάλιστα χωρίς το φετινό τους βαρόμετρο, τον Kyrie.

Το ματς αυτό ήταν ένας “φόρος τιμής” προς τον Tom Thibodeau και τις λογικές του, ωστόσο αφήνουμε ένα μικρό περιθώριο μπας και ο Brown προέβη σε αυτήν την κίνηση ώστε να αποκτήσουν χημεία οι παίκτες του. Ωστόσο, αν φάνηκε κάτι από αυτό το παιχνίδι είναι πως σε σχέση με τους Celtics, οι Sixers δεν διαθέτουν κάποιον παίκτη που ερχόμενος από τον πάγκο μπορεί να αλλάξει τον ρυθμό. Τουλάχιστον σε αυτό το μικρό πρώτο δείγμα αγώνων, από την στιγμή που ο Harris μετακόμισε σε αυτούς, ενώ η παντελής απουσία της παραμικρής απειλής από μακριά από τον Simmons θα παραμένει ένα τεράστιο δώρο με το “χαίρεται, πως είστε”.

Αντίθετα, η Βοστόνη διέθετε στο συγκεκριμένο ματς έναν Gordon Hayward που ήταν χάρμα ιδέσθαι: 26 πόντοι, 8/11 σουτ, εκ των οποίων τα 6/7 ήταν τρίποντα. Κατά τα άλλα, σηκωνόμαστε και χειροκροτάμε όρθιοι την παρουσία που λέγεται Al Horford, ο οποίος σε κάτι τέτοια ματς αποδεικνύει πως είναι ο πολυτιμότερος ψηλός που μπορεί να διαθέτει μια ομάδα πρωταθλητισμού. Και το κυριότερο, αποδεικνύεται ένας πολύ καλός Embiid-Stopper.

Ο εκνευρισμός του Embiid ήταν εμφανής στην συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα, όταν και καταφέρθηκε ευθέως εναντίων των διαιτητών της αναμέτρησης, τρώγοντας στη συνέχεια τις αναμενόμενες $25 χιλ. πρόστιμο για αυτές του τις δηλώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, το ανησυχητικό για τους Sixers είναι το γεγονός πως οι Celtics έχουν αρχίσει και χτίζουν μια παράδοση εναντίων τους, έχοντας κερδίσει 10 από τις τελευταίες 12 αναμετρήσεις το τελευταίο δίχρονο, ενώ, ακόμα χειρότερα, δείχνουν να μην μπορούν ως τώρα να δουν στα μάτια τους άλλους διεκδικητές της κορυφής της Ανατολής.

Πλέον οι Celtics είναι στο 6-2 απέναντι στους άλλους τρεις κορυφαίους της Ανατολής, οι Bucks στο 5-2, οι Raptors στο 5-6 και οι Sixers μόλις στο 1-7 στα μεταξύ των τεσσάρων παιχνίδια.

Κλείνοντας, να πούμε πως το ματς μας χάρισε και την κάτωθι καρφωματάρα του Tatum:

2/ Ο Andy Bailey είναι ένας αρθρογράφος της Utah κατά βάση, με σοβαρά analytics heavy προσέγγιση στα σχόλιά του, τον οποίον άρχισα να τον παρακολουθώ καθ’υπόδειξη του καλού φίλου Leon T. του BasketBall Guru, και από τον οποίο τακτικά βάζω στα Weekly Reports σχόλια και αναλύσεις.

Η αγαπημένη μου, ωστόσο, προσέγγισή του είναι που βγάζει μέσο όρο από τα rankings όλων των analytics κατηγοριών (Box +/-, Value Over Replacement Player, Win Shares per 36 min, Win Shares, Game Score per 36 min, Cumulative Game Score, Player Efficiency Rating) και τρέχει ένα νέο ranking με αυτόν τον μέσο όρο, για να βγάλει τον MVP της χρονιάς, ένα rank που είχα μεταφέρει σε κάποια Weekly Reports, τόσο για τον MVP, όσο και για τους All Stars.

Τώρα όμως ο αγαπημένος Andy πήγε ένα βήμα παρακάτω και τη δουλειά του δεν γίνεται να μην την παρουσιάσω μέσα από αυτές τις γραμμές. Συγκεκριμένα, έτρεξε αυτό το rank για κάθε σεζόν από το 1973-74 ως σήμερα και το παρουσίασε σε έναν συγκεντρωτικό πίνακα (ελεύθερα προσβάσιμο εδώ, όπου κάθε χρονιά έχει το link για την αναλυτική παρουσίαση αυτής και αν τις ψάξετε θα βρείτε κάμποσες εκπλήξεις), τα αποτελέσματα του οποίου είναι τα κάτωθι:

Ένα πρώτο, αρκετά εύκολο και με το μάτι, σχόλιο, είναι πως τα analytics έχουν βοηθήσει στο να μην υπάρχουν αποκλίσεις μεταξύ του καλύτερου παίχτη της σεζόν και του MVP award την τελευταία 10ετία.

Η δουλειά του Bailey και η ανάλυσή του είναι εξαιρετική και αν είστε κι εσείς στα NBA nerds σαν εμάς, αξίζει το follow σας και τον χρόνο σας η δουλειά του.

3/ Θεματάκι τις τελευταίες ημέρες έγινε και η δήλωση του Jordan, οικοδεσπότη του All Star Weekend που ξεκινά σήμερα, αναφορικά με το αν θεωρεί ποιο δύσκολο το επίτευγμα του Harden με τα 30 σερί παιχνίδια με πάνω από 30 πόντους, ή τα 10 σερί triple doubles του Westbrook.

Πιστός στην εγωπάθεια κάθε κορυφαίου, απάντησε με αυτοαναφορά, πως θεωρεί τα “έξι δαχτυλίδια” δυσκολότερο επίτευγμα.

Ωστόσο, η δήλωση έγινε ανήμερα των γενεθλίων του τεράστιου Bill Russell, των 11 δαχτυλιδιών.

(Παρένθεση, αν δεν έχετε ήδη διαβάσει το εκτενές αφιέρωμά μας σε αυτόν, όπως το κάνετε. Μέρος Α’: Bill Russell: Η Καριέρα, Μέρος Β’: Bill Russell: The Impact).

Oπότε.

Αρχικά να ευχηθούμε υγεία και ακόμα μεγαλύτερη μακροημέρευση στον τεράστιο Bill.

Και δευτερευόντως να τσαντίσουμε λίγο παραπάνω τους μονίμως ευερέθιστους φανατικούς του “Εμπορικότερου”:

4/ Tο δράμα στην Nέα Ορλεάνη δεν λέει να σταματήσει. Αρχικά ήταν η ήττα με 30 πόντους (από τους καυτούς, όπως θα δούμε και ακολούθως Magic), με τον Davis να δηλώνει μετά τον αγώνα “πως παίξαμε σαν να μην νοιαζόταν κανένας και καθόλου”.

Επόμενο παιχνίδι κόντρα στους -επίσης καυτούς- Thunder, όπου παρά τα όργια του Westbrook (επίσης αναλυτικότερα ακολούθως) οι Pelicans κέρδισαν.

Ωστόσο!

Α. Ο Davis τραυματίστηκε στον αριστερό του ώμο και αποχώρησε μετά από 15 αγωνιστικά λεπτά.

Β. Μετά το τέλος του αγώνα, όταν ο προπονητής των “Πελεκάνων” ρωτήθηκε για την κατάσταση του παίχτη του, απάντησε: “I’m happy for the guys that played the game and we won.”!!

Δυσκολευόμενος να σχολιάσω την συγκεκριμένη δήλωση, θα αρκεστώ να πω πως ελπίζω ο αντικαταστάτης του στο All Star Game να είναι ο Gobert, παρότι η θέση του ήταν ξεκάθαρα εκεί έτσι κι αλλιώς.

Γιατί;

Συνδυάζοντας και τα τρία ανωτέρω καναπεδάκια, με Russell, Bailey και Gobert, για αυτό:

5/ O Dwyane Wade παρέθεσε ένα δείπνο υπό τον τίτλο “NBA All Star dinner ‘One Last Dance'” στη Charlotte και εκεί παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και οι Pat Riley, Magic Johnson, Isiah Thomas, Carmelo Anthony και Chris Paul, όπου παρουσίασαν και το δικό του “αστέρι”

“Στις Γωνίες”
H Γωνιά του MVP

31 for 30 και το σερί καλά κρατεί.

Δεν ξέρω τι να γράψω που δεν έχει ήδη γραφτεί πια, μα τον όποιον…

H Γωνιά της Αγνής Σλοβένικης Καύλας

Και για την περίπτωση που ξεχνάτε πόσο παιδάκι είναι ακόμα:

H Γωνιά της Giannis

Ο coach Bud κάνει δουλίτσα σε όλα τα επίπεδα!

Επίσης, ο coach Bud χρησιμοποιεί τον Giannis μόλις για 33 λεπτά ανά αγώνα, σε αντίθεση με τα σχεδόν 37 πέρσι, όταν ήταν και top-5 σε αγωνιστικά λεπτά, μαζί με LeBron και τους ξελιγωμένους τους Thibodeau.

Αυτό κάνει τα νούμερά του per 36 να εκτοξεύονται στο 36/14.6/5 με τρία blocks και προκαλεί από τώρα τρόμο για το ποια θα είναι τα playoff νούμερά του, όταν θα μπορεί να χρειαστεί να αγωνιστεί και για 38′ ή 40′.

Τέλος, πρεμιέρα κάνει αύριο Σάββατο κάνει στο TNT το ντοκιμαντέρ “Finding Giannis” που αναφέρεται το οποίο αναμένουμε με ενδιαφέρον.

Ένα πρώτο απόσπασμα που είδαμε αναφέρεται στο πως όλες οι ομάδες είχαν στείλει ανθρώπους τους, scouters ή και executives να τον παρακολουθήσουν.

Όλες;

Όχι όλες!

“Except from the Knicks”

Φυσικά. Ποιοι άλλοι θα ήταν “δεν”;!

Η Γωνιά των Lakers και του LeBron

Όταν ο LeBron κάνει triple double και παρόλα αυτά καταφέρνεις να χάσεις (ακόμα και) από τους Hawks, τότε “αποχαιρέτα τα Playoffs που χάνονται” αγαπητοί Lakers…

Με το ρεκόρ πια στο 28-29, 25 παιχνίδια μόλις να απομένουν και το πρόγραμμα της ομάδας να είναι πολύ πιο δύσκολο από το αντίστοιχο των Kings και Clippers, για να προλάβουν οι Lakers τα φετινά Playoffs θα πρέπει ο LeBron να ανοίξει τις τουρμπομπουκάλες δύο μήνες νωρίτερα της συνηθισμένης σχετικής εκκίνησης του Απριλίου.

Ωστόσο, οι δηλώσεις του, και η γενικότερη στάση του, στον αγώνα με τους Hawks δεν δείχνει προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, μετά τον αγώνα δήλωσε αναφορικά με τα Playoffs:

“You either make it or you don’t make it. That’s when you worry about it. You’ve got to decompress and get away from the game for a little bit. Get fresh, get your mind right, get your body right and come back with the notion that we’re going to make the Playoffs.”

Ναι, ρε τεράστιε, αλλά όταν μετά το πικερό, βγαίνεις ένας με έναν με τον Trae τον Young και αντί να τον βάλεις και τον ίδιον μες στο καλάθι, πας προς τα πίσω και την δίνεις στη γωνία στον Ingram, τότε, συμπάθα με, μου δείχνεις πως περισσότερο σε μέλει να φας τον καημένο τον Walton παρά κάτι οτιδήποτε άλλο, έτσι;

Σε άλλα νέα, αυτό είναι πανέμορφο.

Εντελώς άχρηστο.

Αλλά παμέμορφο:

#Shaqtin’ Moments

Τελικά τα μεγαλύτερα trolls στο σύγχρονο NBA είναι οι ίδιοι οι διαιτητές της Λίγκας. Δεν εξηγείται αλλιώς αυτό το πράμα.

Η μόνη λογική εξήγηση που μπορούμε να δώσουμε είναι αυτή:

Επίσης, ο McHale έπαθε Χατζηγεωργίου.

Στο αρκετά χειρότερό του.

Η Γωνιά του Σέρβου Αρτίστα

Και αυτός το βιολί του, κανονικότατα…

Η Γωνιά του Καλύτερου Προπονητή της Ιστορίας

Η Γωνιά της Δυναστείας των Warriors

Και ενώ έχω σημειώσεις για να γράψω για την εξαιρετική άμυνα των Warriors απέναντι στους Jazz, ειδικά στο τέταρτο, έρχεται η καθιερωμένη τους ήττα από τους Blazers, όπως κάθε χρόνο, αμέσως πριν ή αμέσως μετά το All Star break για να διαλύσει την όποια προσπάθεια για σχετικά συμπεράσματα, μιας και η κατάρρευση ήρθε ακριβώς στο τέταρτο 12λεπτο.

Σε κάθε περίπτωση, η διαχείριση του Kerr, που αποβλήθηκε, δείχνει πως ήταν μια εντός πλάνου ήττα.

Σε μια κίνηση από τον coach Kerr, που δείχνει να θέλει αυτός να πάρει πάνω του την ένταση για να μην εκραγεί ο Green, που πλέον, χωρίς να ξέρω ποιος ψυχολόγος ή μη του το είπε, όποτε δημιουργείται ένταση γύρω του, αρχίζει και βαράει διαρκώς παλαμάκια.

Ωστόσο, το να ξυπνάει κανείς 05:30 το πρωί για να δεις Warriors παραμένει ό,τι διασκεδαστικότερο πριν τη δουλειά!

Για αγωνιστικούς και μη λόγους!

Μoneyball Corner

Κατηγορία “Συστατικά”

1/ Τρομακτική η συγκεκριμένη επίδοση των Pacers, σε μία εποχή που το να γυρνάει κάποιος από το -20 δεν είναι καν είδηση.

2/ Αν θες να ορίσεις την στασιμότητα:

3/ Bobby Portis career high με έξι τρίποντα, Otto Porter career high με 37 πόντους. Σαν να απελευθερώθηκαν αμφότεροι με το μεταξύ τους trade.

4/ Η χαρά κάθε ψυχαναγκαστικού!

5/ Πριν καν κλείσει τα 23 του.
Και αν τον συγκρίνουμε με τα αντίστοιχα, εντελώς στάσιμα νούμερα του Ingram, μπορούμε να καταλάβουμε γιατί υποστηρίζει πως το trade του μακριά από τους Lakers είναι ό,τι καλύτερο συνέβη στην καριέρα του.

6/ Τέλος στο μεγαλύτερο αρνητικό σερί της ιστορίας τους, με 18 συνεχόμενες ήττες -στο #TankForZion Mission που έχουν θέσει ως προτεραιότητα-, έβαλαν οι Knicks, κερδίζοντας τους Hawks.

7/ 11ο σερί triple double για τον Westbrook, 24o για τη σεζόν, 128ο για την καριέρα του και το 12ο της καριέρας του με τουλάχιστον 40 πόντους, όσα ακριβώς έχει και ο Harden, και πίσω μόνο από τον Oscar Robertson, ωστόσο ακόμα μεγαλύτερη είδηση αποτελεί το γεγονός πως πλέον κάθεται στην κορυφή της λίστας με τους σκόρερς στην ιστορία των Sonics/Thunder καθώς με τον 18.208ο πόντο ξεπέρασε τον τεράστιο Gary Payton.

8/ 5-0 σερί για τους Magic από την ημέρα που απέκτησαν τον Fultz, με τις δύο τελευταίες νίκες μάλιστα να είναι με πάνω από 30 πόντους διαφορά.
Και ο Fultz δεν έχει ακόμα παίξει (lol)!

Ωστόσο, ο Terrence Rose βγάζει φωτιές!

Σφηνάκια

1/ Προσωπικά προτιμώ χίλιες φορές τις Salary Cap Nights από κάθε είδους γραφικότητα με παραδοσιακές στολές και κιτσαριό…

2/ Είναι νέο εβδομάδας, αλλά μιας και μας ξέφυγε στα προηγούμενα Weekly, να το αφήσουμε και αυτό κάπου εδώ γιατί μετά το τόσο κράξιμο που έχουμε ρίξει (κάνα δίχρονο τώρα…) στον Wall, αξίζει τον καλό μας λόγο για το συγκεκριμένο. Ο Wall, λοιπόν, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τον χρόνο της αποθεραπείας του για να ολοκληρώσει το πτυχίο του στο κολέγιο. Και μπράβο του! Τα νέα λένε πως επιτυχημένη ήταν η επέμβαση που έκανε για την αποκατάσταση του αχιλλείου, οπότε μέρες καλύτερες σε όλα τα επίπεδα να του ευχηθούμε.

3/ Baron Davis Night είχαν στο Golden State στον αγώνα κόντρα στους Jazz, αλλά ο Isiah Thomas ήταν σε “Bad Boys” mood μάλλον!

4/ Ο Kanter υπέγραψε στους Blazers, ο Markieff Morris (με αντζέντη την Klutch) υπέγραψε στους Thunder και τα rosters αρχίζουν σιγά-σιγά να παίρνουν την οριστική τους μορφή, με το υπόλοιπο της buy out market να δείχνει φέτος ιδιαίτερα φτωχή και χωρίς τη δυνατότητα να επηρεάσει σημαντικά τις ισορροπίες της Λίγκας, όπως πέρσι οι αποδεσμεύσεις των Belinelli και Ilyasova.

5/ Isaac και σε αυτό το Weekly

6/ Ναι, έβαλε 44, ναι πάει για back2back MVP. Αλλά η αλήθεια είναι πως το χαρήκαμε πάρα πολύ αυτό:

Γενικά η άμυνα του rookie πάνω στον Harden στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν εξαιρετική, ενώ -επιτέλους!- δεν του δόθηκαν τα fouls που τακτικότατα εκβίαζε.

7/ Joel αγόρι μου, καλό το πάθος, αλλά αυτό είναι too much…

8/ Γενικά, πάντως, ο Simmons δεν πρέπει να πέρασε και πολύ καλά αυτές τις μέρες…

9/ Ναι, μωρή λατρεία!

10/ To #27 θα έπρεπε να θεωρείτε πλέον lottery pick

11/ Ο τεράστιος Al αναγνωρίζει το ταλέντο του Blake σαν stand up comedian.

12/ Χρονομηχανή συγκίνησης…

13/ Και φτάνοντας στον Dirk, να πούμε πως ο Nowitzki θα έχει το πιο βεβαρημένο πρόγραμμα το All Star Weekend, καθώς την Παρασκευή θα προπονήσει την Team World των Rising Stars, το Σάββατο θα διαγωνιστεί στα τρίποντα (όπου πανέμορφα αυτοσαρκαστικά ζήτησε να έχει 15 παραπάνω δευτερόλεπτα στο χρονόμετρο!) και την Κυριακή θα συμμετάσχει στο All Star Game, γινόμενος μόλις ο δεύτερος 40χρονος που θα λάβει μέρος σε αυτό μετά τον Kareem Abdul-Jabbar.

14/ To βράδυ της Τετάρτης ο προπονητής των Nuggets αποβλήθηκε από τον αγώνα. Στον δρόμο για τα αποδυτήρια, μία φίλαθλος των “Σβόλων” του έδωσε μια σοκολάτα για να τον παρηγορήσει!

Το ίδιο βράδυ θυμάστε τι έγινε σε ένα ελληνικό γήπεδο μπάσκετ;

Ο αθλητισμός και ο πρωταθλητισμός είναι ψυχαγωγία και το που θα αφιερώνει ο καθένας μας και η καθεμία μας τον πολύτιμο χρόνο του/ης είναι θέμα αισθητικής και πολιτισμικών επιλογών.

15/ Στο προηγούμενο Weekly Report η απορία του Marc ήταν ολούθε ζωγραφισμένη. Έναν αγώνα μετά και τόσο αυτός, όσο και ο καινούριος Lin, δείχνουν να εγκλιματίζονται γρήγορα!

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως στα πλαίσια της ταχύρρυθμης ένταξης του στην νέα του ομάδα, έχει ήδη αγωνιστεί στα δύο του πρώτα παιχνίδια σε 25 διαφορετικές συνθέσεις!

16/ Να έχετε στη ζωή σας κάποιον να σας αγαπά και να σας αγκαλιάζει όπως ο Boban τον DeAndre.

17/ Κλείνοντας, να πω πως αυτό το tweet έχει πολύ “ψωμάκι” και θα επανέλθει σχετικά ο Gus αναλυτικότερα.

Διαβάσαμε, μας άρεσαν και σας προτείνουμε

Εξαιρετική η NBAική αρθρογραφία των τελευταίων ημερών και αξίζουν όλα τα κάτωθι μέρος του πολύτιμου χρόνου σας:

#AskTheHog

Σε comment στην ανάρτηση στη facebook σελίδα μας με το προηγούμενο Weekly, o αναγνώστης με το ψευδώνυμο “Κλέι Τομσον” μας ρωτάει:“Ποιος πιστεύετε πως θα αποκλείσει τους Thunder στον 2ο γύρο. Οκ, αν έχουν 4ο ή 5ο seed και ματσάρουν με Warriors το καταλαβαίνω, αλλά αν δεν το έχουν (που δεν βλέπω πως θα βγουν εκτός 3άδας) ποια ομάδα είναι αυτή που θεωρείτε ότι θα τους ανακόψει την πορεία στο 2ο γύρο;  Ευχαριστώ.”

Νομίζω πως η φετινή Δύση, πέρα των Warriors, που όντως θεωρώ θα κάνουν πλάκα μέχρι τους Τελικούς, είναι πολύ πιο ανοιχτή από όσο ενδεχομένως φανταζόμαστε. Και μπορεί να βλέπω δύσκολα τους Lakers να καταφέρνουν να παίρνουν 18 νίκες στα τελευταία 25 τους παιχνίδια, με ένα εξαιρετικά δύσκολο μπροστά τους, αριθμό που θεωρώ πως χρειάζονται για να φτάσουν τις 46 και να μπουν Playoffs, αλλά αν το κάνουν ο LeBron με τις ανοιξιάτικες τουρμπομπουκάλες ενεργοποιημένες δεν ματσάρετε από κανέναν πλην των Warriors. Αλλά αυτό είναι μακρινό ενδεχόμενο. Ένα πιο πιθανό είναι αυτό των Jazz, Nuggets και Rockets.

Οι πρώτοι, οι Jazz, έδειξαν από πέρσι πως ματσάρουν πολύ καλά αγωνιστικά με τους Thunder και θεωρώ πως δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί σε ενδεχόμενη μεταξύ τους αναμέτρηση. Αντίστοιχα, οι Nuggets, που ακόμα δεν έχουν παίξει πληρως υγιείς, έχουν το βάθος, τους παίχτες και την ποιότητα να πετάξουν εκτός του Thunder. Δεν λέω πως είναι ξεκάθαρο φαβορί σε μία τέτοια αναμέτρηση, αλλά λέω πως δεν θα είναι έκπληξη η πρόκρισή τους. Κάθε άλλο. Τέλος, το μεγαλύτερο ερωτηματικό για εμένα είναι ο Rockets και συγκεκριμένα ο Chris Paul. Ένας Paul που δείχνει πιο αργός σε κάθε του αντίδραση ως τώρα, επιθετικά και αμυντικά, και δεν θυμίζει παρά στο ελάχιστο τον ως πέρσι superstar εαυτό του. Ωστόσο, με τις εξαιρετικές προσθήκες των Faried και υιό Rivers, καθώς και το trade του Shumpert, μπορεί να μην έχουν καταφέρει να φτάσουν τη χημεία και αποτελεσματικότητα της περσινής εκδοχής τους (φέτος είναι 25η σε Def. Rating και 29οι σε αμυντικά rebounds), αλλά αν καταφέρουν να βρεθούν υγιείς στο παρκέ, με Capela και κυρίως Paul, εξακολουθώ και τους θεωρώ το πρώτο φαβορί για να σκουπιστούν από τους Warriors στους τελικούς της Περιφέρειας.

Κοινώς, για εμένα ένα μονοπάτι που τους στέλνει στον πρώτο γύρο Jazz ή Rockets και στον δεύτερο Nuggets δεν το θεωρώ καθόλου μα καθόλου ευκολοδιάβατο ή πως δεδομένα θα τους βρει στο τέλος του στη μάχη κόντρα στους Warriors.

Σε κάθε περίπτωση, οι φετινοί Thunder είναι ό,τι κοντίτερα με τους αντίστοιχους του 2016, με τον Paul George να είναι η KD ver.II εκείνης της σεζόν σε εντυπωσιακό βαθμό. Η προσθήκη του Markieff Morris θα τους βοηθήσει, ειδικά αν τους δώσει το αξιοπρεπές τρίποντο από το “4” που δύο σεζόν τώρα δεν τους έδωσε ο Patterson. Γενικά πάντως, τα φετινά ματσαρίσματα της Δύσης, με Spurs και Blazers (με τους οποίους ματσάρουν καλά κατ’εμέ οι Thunder και έχουν πλεονέκτημα) να συμπληρώνουν τις υπόλοιπες αναφερθείσες ομάδες, θα έχουν σε κάθε ζευγάρι (πλην όσων συμμετέχουν οι Warriors) τεράστιο ενδιαφέρον από τον πρώτο γύρο, χωρίς καμία ομάδα να είναι ξεκάθαρο φαβορί.

Στο Μπασκετικό Γουρούνι περιμένουμε και τις επόμενες ερωτήσεις σας, τις οποίες μπορείτε να στείλετε μέσω των comments στα Weekly, στο mail μας, theballhogsite@gmail.com και με μήνυμα, είτε στη σελίδα μας στο facebook, The Ball Hog, είτε στον λογαριασμό μας στο twitter, @TheBallHogNet, ώστε να αρχίσουμε από το επόμενο Weekly Report την απάντηση αυτών.

The following two tabs change content below.

Nicolas Radicopoulos

Επαγγελματίας auditor, εδώ βρέθηκε ως editor. Μέγας μάγιστρος του excel και neat freak, Νομίζει λόγω δουλειάς πως η δημιουργική γραφή δεν του ταιριάζει αλλά κάνει λάθος. Τον συναρπάζει το γρήγορο, αλλά ομαδικό, μπάσκετ, το παιχνίδι του Magic, κάθε point-forward, προεξάρχοντος του μερακλή Boris Diaw, οι αριθμοί του παιχνιδιού, είτε αυτοί αφορούν τα in game stats, είτε τα οικονομικά πίσω από αυτό (και μεταξύ μας ίσως ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να σου απαντήσει από μνήμης στην ερώτηση "Πόσα παίρνει ο Wayne Selden;", εφόσον δηλαδή η ερώτηση δεν είναι "Ποιος είναι ο Wayne Selden;"), αλλά περισσότερο από όλα το τσίπουρο (με γλυκάνισο!) παρέα με τους υπόλοιπους συντελεστές του Ball Hog στα χωριουδάκια του Πηλίου. Σταμάτησε να αρθρογραφεί στο Hog τον Ιούνη του 2019.