NBA Eastern Conference Semifinals 2019 Preview: (1) Milwaukee Bucks vs Boston Celtics (4)

Posted on Apr 26 2019 - 11:59am by Nicolas Radicopoulos

Και τώρα ξεκινάνε τα όμορφα! Ημιτελικά Ανατολής με την καλύτερη ομάδα της Περιφέρειας -και του πρωταθλήματος ως τώρα- να βρίσκεται αντιμέτωπη με την ομάδα που όλοι στο ξεκίνημα της σεζόν θεωρούσαμε ως την δυνητικά καλύτερη αυτής της πλευράς της Λίγκας. Όσα ως τώρα έχουν δείξει οι Bucks θα τεθούν αντιμέτωπα με όσα αντίστοιχα οι Celtics παρουσίασαν, μα και με τον φόβο για τη δυνατότητα για όσα ακόμα μπορούν, αλλά ακόμα δεν έδειξαν. Ωστόσο, αν κάποια είναι η κατάλληλη στιγμή για τους “Κέλτες” να φτάσουν το δυνητικό “ταβάνι” των δυνατοτήτων τους, αυτή είναι τώρα, μιας και η φετινή αναμέτρηση και οι φετινοί Bucks σε τίποτα δεν θυμίζουν τον περσινό τους αντίπαλο στον πρώτο γύρο της post season.

Στη Regular Season

01.11.2018: Bucks @ Celtics 113-117

21.12.2018: Bucks @ Celtics 120-107

21.02.2019: Celtics @ Bucks 97-98

Παρότι οι Bucks κέρδισαν με 2-1 τα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων στη regular, με το σκορ στα δύο από αυτά να είναι εντελώς κλειστά, το νούμερο που ξεχωρίζει είναι οι πόντοι από βολές και ζωγραφιστό. Συγκεκριμένα, σε αυτούς τους τομείς το επιμέρους σκορ στη regular ήταν 174-117 υπέρ των Bucks, ήτοι 58-39 ανά παιχνίδι, με χαρακτηριστικότερη την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, όταν και οι Bucks είχαν 62 πόντους από το ζωγραφιστό έναντι μόλις 22. Και αυτό δεν πρέπει να κάνει εντύπωση αν αναλογιστεί κανείς πως οι Bucks ήταν οι δεύτεροι πιο εύστοχοι από το ζωγραφιστό στη Λίγκα στη regular, ενώ, αντίθετα, η Βοστόνη μόλις 27η. Ενώ και στις βολές, οι Bucks ήταν 18οι με 25,5 ανά παιχνίδι, με τους Celtics τελευταίους με 21,5.

Γιατί δίνω βάση σε αυτά τα δύο νούμερα; Γιατί εκεί ακριβώς είναι που κυριαρχεί πλέον ο Giannis και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι φέτος το κολπάκι με τον -χτιστό σαν τοίχο μεν- Semi Ojeleye -δε-, θα καταφέρει να σταματήσει τον παίχτη που γράφει στη σεζόν τα Shaquille-ικά 27/13 με 55% TS% σε μόλις 33 λεπτά ανά αγώνα.

Πριν προχωρήσουμε όμως βαθύτερα στην ανάλυση των δύο ομάδων και της επικείμενης μεταξύ τους αναμέτρησης, να πούμε πως το μεταξύ τους σκορ σε Playoffs είναι ως τώρα στο 20-14, με τη Βοστόνη να έχει φύγει, ωστόσο, κερδισμένη από τις πέντε από τις έξι συναντήσεις τους. Πάντως, σε επίπεδο Conference Semifinals, έχουν βρεθεί δύο φορές, με τους Bucks να σκουπίζουν τους Celtics το μακρινό 1983 και τους Celtics να περνάνε σε εφτά το -όχι και ιδιαίτερα κοντινότερο- 1987.

Πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους μόλις πέρσι, στον πρώτο γύρο, όταν και οι έδρες έπαιξαν τον πλέον καθοριστικό ρόλο, με κάθε ομάδα να κερδίζει τα παιχνίδια μπροστά στο κοινό της, μέχρι οι Celtics να περάσουν στο έβδομο παιχνίδι της σειράς.

Μα από τότε μάλλον έχουν αλλάξει πολλά.

Milwaukee Bucks

Συγκεκριμένα, στις περσινές αναμετρήσεις των δύο ομάδων στην πρώτο γύρο των Playoffs προπονητής των Βucks ήταν ο -υπηρεσιακός- Joe Prunty, ο Thon Maker ήταν το κέντρο της συζήτησης για το αν η χρησιμοποίησή του σαν βασικό center θα άλλαζε τη σειρά, ο Jabari Parker ήταν ο τέταρτος σε λεπτά συμμετοχής παίχτης των Bucks, ενώ χρόνο έβρισκαν οι Jason Terry (44 λεπτά σε τρία παιχνίδια) και Brandon Jennings (ένα πεντάλεπτο στο τρίτο παιχνίδι της σειράς).

Οι φετινοί Bucks, ωστόσο, είναι φτιαγμένοι από άλλο υλικό. Ομάδα με τα όλα της, με ξεκάθαρους ρόλους και πολύ συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο, υπό τις οδηγίες πλέον του φαβορί για Coach of the Year, Mike Budenholzer, έρχονται στην αναμέτρηση με το καλύτερο ρεκόρ της σεζόν, με 60-22, το οποίο συνεπάγεται, σε αντίθεση με πέρσι, πλεονέκτημα έδρας για τους ίδιους, και μάλιστα στην δεύτερη καλύτερη έδρα της regular, με 33-81)Μία λιγότερη από το cheat του υψομέτρου του Denver..

Οι Bucks έρχονται με φόρα, έχοντας περάσει με -την δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία των Playoffs- αθροιστική διαφορά 95 πόντων τους Pistons. Το γεγονός, όμως, πως δεν έχει χρειαστεί ως τώρα πουθενά να ζοριστούν ή να κοπιάσουν, ίσως τους αποσυντονίσει και τους ξεβολέψει στο πρώτο μη αναμενόμενο χτύπημα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι κρίσιμο για αυτούς να συνεχίσουν να κυριαρχούν στo ζωγραφιστό. Συγκεκριμένα, οι Bucks στη regular έδιναν τα λιγότερα σουτ στο ζωγραφιστό (30,3% των προσπαθειών των αντιπάλων τους με μόλις 57,5% ποσοστό ευστοχίας αυτών, επίσης το καλύτερο της Λίγκας), έδιναν το χαμηλότερο ποσοστό βολών αντιπάλων ανά επίθεση (μόλις 19,9 ανά 100 κατοχές), ενώ ήταν πρώτοι σε αμυντικά rebounds (40,4 αμυντικά ανά αγώνα), ενώ ιδιαίτερα κρίσιμος θα είναι και ο τομέας των τριπόντων. Γιατί ναι μεν οι Bucks ήταν δεύτεροι σε προσπάθειες και εύστοχα σουτ πίσω από τα 7,25, ωστόσο με το league average ποσοστό του 35,4% (14ο). Στον αντίποδα, μπορεί να έδιναν τα περισσότερα σουτ τριών πόντων στην άμυνά τους, ακριβώς επειδή προτεραιότητά τους ήταν να προστατέψουν το ζωγραφιστό, όμως επέλεγαν πολύ προσεκτικά ποιοι παίχτες των αντιπάλων θα αφήσουν αμαρκάριστους από μακριά.

Οι Celtics που έχουν απέναντί τους, όμως, δεν συνηθίζουν να επιτίθενται στο ζωγραφιστό, ούτε να πηγαίνουν στις βολές (29οι στη regular με 19,5 βολές ανά 100 κατοχές). Αντίθετα ήταν έβδομοι από το τρίποντο στην κανονική περίοδο, τόσο σε προσπάθειες (34,4 ανά 100 κατοχές), όσο και σε ποσοστό (36,5%). Και με χειρότερους σουτέρ τους από μακριά στη σεζόν τους Jalen Brown με 34,4% και Gordon Hayward με 33,3% -και αυτούς κυρίως λόγω του πολύ κακού ξεκινήματός τους στη σεζόν-, δεν υπάρχει παίχτης των Cs που να μπορούν να διαλέξουν οι Bucks να σουτάρει χωρίς φόβο. Χαρακτηριστικό είναι σχετικά το γεγονός πως στην πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων, οι Celtics έγραψαν ρεκόρ ομάδας με 24 εύστοχα (σε 55 προσπάθειες!), με τον Irving  να έχει 6/12 και τον Horford 4/11. Kοινώς, αν η άμυνα των Bucks τους αφήσει το τρίποντο ως συνηθίζει, οι Celtics με ιδιαίτερη χαρά θα το πάρουν2)Όλα τα στατιστικά της παραγράφου από το Basketball Reference..

Γιατί θα περάσουν

Στα Playoffs πλεονέκτημα έχει ιστορικά η ομάδα με τον καλύτερο παίχτη. Και μπορεί ο Kyrie να είναι εκείνος με το υψηλότερο ποσοστό νικών σε post season στην Ιστορία της Λίγκας ανάμεσα στους παίχτες με κατ’ελάχιστο 50 παιχνίδια (με 76,8%), αλλά αναντίρρητα ο καλύτερος παίχτης αυτής της σειράς είναι ο Giannis. Ο Giannis, όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις μες στη σεζόν, παίζει σε all time great επίπεδα, όντας -κατά πάσα πιθανότητα- ο MVP της Λίγκας. Το γεγονός δε πως στη regular ήταν η σύγχρονη -εκμοντερνισμένη- μετενσάρκωση του ’01 Shaquille σε μόλις 33′ ανά αγώνα, κάνει άπαντες να προβάλουν τον playoff Giannis των 39′ ανά αγώνα ως την πιο dominant δύναμη μετά από τον ισοπεδωτικό playoff Shaq του three-peat των τότε Lakers. Σε ποιον θα κάνει εντύπωση αν ο στοχοπροσηλωμένος Antetokounmpo τελειώσει τη σειρά με μέσους όρους 37/16/6 και τέσσερα stocks3)Steals and blocks. σε σκάρτα 40 λεπτά ανά παιχνίδι;

Επιπρόσθετα, οι Bucks είναι απλά η καλύτερη ομάδα της σεζόν. Πρώτοι σε defensive και σε net rating, τέταρτοι σε offensive rating, παίζουν σταθερά καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν στο υψηλότατο επίπεδο. Και η έμφαση είναι στο “σταθερά”. Γιατί αυτό ακριβώς, η σταθερότητα, είναι που λείπει από τους αντιπάλους τους.

Γιατί θα αποκλειστούν

Γιατί μπορεί πλέον να έχουν έναν εξαιρετικό προπονητή στον πάγκο τους στο πρόσωπο του Budenholzer, αλλά απέναντί του θα είναι ο “Σατανάς των Πάγκων” Brad Stevens. Kαι, ναι, δεδομένα φέτος ο Stevens δεν μας έχει δείξει αυτά που περιμέναμε με το υλικό που είχε στα χέρια του, ωστόσο μας έχει δείξει πράγματα που ο coach Bud δεν έχει κάνει, κυρίως βέβαια επειδή δεν έχει χρειαστεί. Συγκεκριμένα, στη σωρεία προβλημάτων, δυσλειτουργιών και τραυματισμών των φετινών Celtics (συνέχεια των πάμπολλων αντίστοιχων περσινών), ο coach Stevens έχει μάθει να προσαρμόζεται και να βγάζει λαγούς από το καπέλο του. Αντίθετα, οι Bucks έχουν φτάσει ως εδώ ακλυδώνιστοι, τόσο στη regular, όσο και στον πρώτο γύρο απέναντι στους αναιμικούς Pistons.

Οι Celtics σε αυτή τη φάση της σεζόν αναμένεται να τους βάλουν στους Bucks προβλήματα που ως τώρα αυτοί είτε δεν είχαν αντιμετωπίσει, είτε -δεδομένα- δεν είχαν αντιμετωπίσει σε τόσο υψηλό επίπεδο. Το πως θα ανταποκριθούν, και ιδίως πόσο χρόνο θα τους πάρει σχετικά, χωρίς να πειραχτεί η αυτοπεποίθησή τους και η πίστη στο πλάνο τους, θα είναι κρίσιμα για την έκβαση της σειράς.

X-factor

Πέρσι ο Bledsoe αναλώθηκε σε μια χαζή αντιπαλότητα με τον Terry Rozier (που ακόμα και αυτή κατά κράτος έχασε). Φέτος απέναντί του θα είναι ο “πολύς” Kyrie, που ως τώρα κάνει Lillard-ικού επιπέδου εμφανίσεις, απλά λόγω της αδυναμίας των αντιπάλων του, εύλογα δεν έχουν πάρει την αντίστοιχη προσοχή. Ο Irving σε όλη την -αστεία από πλευράς δηλώσεων γενικότερα- διάρκεια της σεζόν έλεγε πως αυτά που μετράνε είναι τα Playoffs. Το ίδιο επανέλαβε μετά και την σκούπα στους Pacers. To κατά πόσο θα μπορέσουν να τον αναχαιτίσουν τόσο ο Bledsoe, όσο και ο George Hill, που θα χρειαστεί να συνδράμει, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην πορεία της αναμέτρησης.

Λοιποί καθοριστικοί παράγοντες, όσοι ήδη αναφέρθηκαν, η άμυνα, τα τρίποντα, η μάχη του ζωγραφιστού και των rebounds. Μόνος πρόσθετος σημαντικός παράγοντας στους προαναφερθέντες, το βάθος των δύο ομάδων, με κάθε μία από αυτές να μην έχουν θέμα να επιστρατεύσουν και τέσσερις ή και ακόμα και πέντε αξιολογότατες λύσεις από τον πάγκο τους, με τους Celtics να έχουν ενδεχομένως ένα μικρό πλεονέκτημα σχετικά, ιδίως λόγω της εμπειρίας της περσινής τους πορείας ως το τελευταίο παιχνίδι των τελικών της Ανατολής.

Boston Celtics

Σπάνια μου αρέσει να χρησιμοποιώ συγκεντρωτικά στατιστικά για λόγους σύγκρισης στα Playoffs, μιας και αυτά πηγάζουν από μία ή δύο σειρές, από αγώνες με τον ίδιο αντίπαλο, άρα από αγωνιστικές καταστάσεις προσαρμοσμένες σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες. Έτσι, το ότι οι Celtics “έχουν το καλύτερο defensive rating των Playoffs ως τώρα με 95,8” δεν πρέπει να μας λέει και πολλά, ιδίως απέναντι στους Pacers των Collisson, Matthews και Bogdanovic, ήτοι παιχτών που δεν μπορώ να πω με σιγουριά για το πόσο βαθιά στον πάγκο των Bucks θα σηκώνονταν (αν καν σηκώνονταν, ειδικά οι δύο πρώτοι). Ωστόσο, στα Playoffs οι άμυνες παίζουν σημαντικότατο ρόλο και οι Celtics ξέρουν να αμύνονται καλά. Και όσο και αν οι Pacers δεν ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος που μπορούσαν να έχουν σε μάχη #4 – #5 και είναι μόνο ένας αντίπαλος για να εξάγουμε συμπεράσματα, ένα νούμερο που αξίζει να δώσουμε βάση είναι το πως τους κράτησαν 13,5 πόντους χαμηλότερα από τους μέσους όρους τους στη regular και δη 12,7 χαμηλότερα από ό,τι σκόραραν στα παιχνίδια χωρίς τον Oladipo. Το γεγονός αυτό είναι ενδεικτικό της αμυντικής προσήλωσης και αποτελεσματικότητας των φετινών Celtics. To κρίσιμο θα είναι να είναι και απέναντι στους Bucks το ίδιο αποτελεσματικοί ιδίως στην άμυνα στο ζωγραφιστό, μιας και τους Pacers τους “κατέβασαν” σε αυτό σημείο του παρκέ στο 51% (από το 56% που είχαν στη regular). Και θα είναι κρίσιμο αυτό, γιατί όσο καλοί και βελτιωμένοι και αν είναι οι Turner και Sabonis, κανείς τους δεν είναι Giannis.

Αντίθετα, αν κάτι πρέπει να κρατήσουμε από τον πρώτο γύρο των Celtics, είναι η δικιά τους δυσκολία να σκοράρουν απέναντι σε αυτούς ακριβώς τους Pacers. Και αυτό είναι σημαντικό πρόβλημα γιατί πλέον απέναντί τους θα έχουν την καλύτερη άμυνα της Λίγκας, με όλα τα χαρακτηριστικά του πως ματσάρουν, όπως αυτά παρατέθηκαν ανωτέρω.

Γιατί θα περάσουν

Γιατί θεωρητικά έχουν μεγαλύτερη ποιότητα και βάθος από τους Bucks. Στον έναν κορυφαίο αστέρα της σειράς, τον Giannis, οι Celtics έχουν να αντιτείνουν τον δεύτερο, τον τρίτο, τον τέταρτο, ενδεχομένως και τον πέμπτο, στα πρόσωπα των Irving, Horford, Hayward και Tatum, πριν λάβει πάλι την σκυτάλη ο Middleton. To βάθος του πάγκου τους είναι μεγάλο και ενδεχομένως ποιοτικότερο από το αντίστοιχο των Bucks και είναι στο σύνολό του μπαρουτοκαπνισμένο σε τέτοιες καταστάσεις, έχοντας παραστάσεις από έβδομα παιχνίδια και τελικούς περιφέρειας, την ώρα που οι Bucks βρίσκονται πέρα του πρώτου γύρου σε post season για πρώτη φορά από την εποχή που ο Antetokounmpo ήταν σκάρτα εφτά χρονών (το 2001). Τέλος, όλο αυτό το υλικό βρίσκεται στα χέρια του εξαιρετικού προπονητή Brad Stevens, που η μόνη μάχη post season που έχει χάσει στα ίσια ήταν η περσινή του έβδομου τελικού Ανατολής από τον Lue, και αυτό όσο “στα ίσια” μπορεί να θεωρηθεί μία μάχη που ο αντίπαλος έχει “το υπερατού LeBron” ενώ ο ίδιος ήταν μείον δύο all stars.

Γιατί θα αποκλειστούν

Πέρσι προσπάθησαν να κρατήσουν τον Giannis  με τον “χτιστό” Ojeleye να τον μαρκάρει σε μεγάλα χρονικά διαστήματα των αναμετρήσεών τους στον πρώτο γύρο. Μόνο που ο περσινός Giannis λίγες ομοιότητες έχει με το φετινό αδάμαστο θηρίο του τρέχοντος επιθετικού συστήματος των Bucks (five out), ενώ δεν νομίζω πως απέναντι σε αυτή την άμυνα των “Ελαφιών” θα έχουν την πολυτέλεια να αγωνίζονται επιθετικά με “παίχτη λιγότερο”, όπως θα φαντάζει με τον συμπαθή Semi ως μέλος της η επίθεσή τους.

Το εναλλακτικό πλάνο, με τον Horford ή τον Baynes να περιμένουν τον Antetokounmpo στο ύψος των βολών, επίσης δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικό μπορεί να αποδειχθεί, μιας και με το euro του αυτός εύκολα μπορεί να τους περάσει έχοντας πάρει φόρα από το τρίποντο, και δύσκολα φέτος η άμυνα θα μπορεί να κλείσει πάνω του, με τέσσερις sharp shooters ακροβολισμένους να περιμένουν το kick outs του. Στην πιθανότητα δε να τον ανακόψει με τον όγκο του ο Baynes, να θυμίσω πως φέτος ο Giannis είναι ό,τι πλησιέστερο έχουμε δει σε Hulk ή σε Monstar μέσα στο παρκέ και πως αρέσκεται ιδιαίτερα να καρφώνει βάζοντας και τον ίδιο τον Baynes μέσα στο καλάθι.

Τέλος -και κυριότερα- όσο ψηλό και αν είναι το θεωρητικό ταβάνι τους, σε δείγμα 86 παιχνιδιών ως τώρα δεν έχουν καταφέρει να αποδείξουν πως μπορούν να το πιάσουν με συνέπεια. Και τώρα καλούνται να το πιάσουν αυτόματα απέναντι στην σταθερά καλύτερη ομάδα του NBA ως τώρα στη σεζόν. Και αυτοί οι Celtics δεν είναι ούτε LeBron, ούτε Warriors ώστε να έχουν αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν πως μόλις “πατήσουν το κουμπί” οι νιτρομπουκάλες θα ενεργοποιηθούν αυτόματα και απρόσκοπτα4)Αφήστε δε που φέτος κανενός εκ των LeBron ή Warriors δεν φαίνεται να λειτούργησαν ιδιαίτερα αποτελεσματικά ως τώρα..

X-factor

Σαφέστατα και πάλι ο Gordon Hayward. Όποτε αυτός παίζει καλά, οι Celtics κερδίζουν. Για την ακρίβεια, όποτε σκοράρει πάνω από 20 πόντους οι Celtics είναι φέτος στο 7-0. Το πως αγωνίστηκε και το τι πρόσφερε στο τέταρτο και τελευταίο παιχνίδι κόντρα στους Pacers είναι χαρακτηριστικό.

Επίσης, ο Al Horford. Όντας ο βασικός center των εξαιρετικών Hawks των 60 νικών του coach Bud της σεζόν 2014-15 ίσως διαβάζει κάποια plays του πρώην προπονητή του αλά Rondo, αναγκάζοντας τους Bucks σε προσαρμογές που δεν έχουν συνηθίσει. Kυρίως, όμως, επειδή πέρσι διέλυσε την άμυνα των Bucks με τα συνεχή pick’n pop του και στα χαρτιά δεν φαίνεται να έχουν λύση για αυτό τα “Ελάφια” ούτε στην φετινή εκδοχή τους.

Επίσης, όπως ήδη έχουμε αναφέρει και ανωτέρω, ο πάγκος των Celtics, που με 39,3 πόντους ανά παιχνίδι ήταν ο ένατος παραγωγικότερος στη regular, έναντι του 26ου των Bucks (με 31,8 πόντους συμβολή ανά αγώνα), και παρά το γεγονός πως ο τελευταίος έπαιζε πολύ περισσότερο, λόγω του γεγονότος πως τα περισσότερα ματς των Bucks είχαν ήδη λήξει από την τρίτη περίοδο.

Πρόγραμμα

Game 1: Celtics @ Bucks, Κυριακή του Πάσχα 28 Απρίλη, 20:00, @ Fiserv Forum, Milwaukee, Wisconsin

Game 2: Celtics @ Bucks, Τρίτη 30 Απρίλη (US date), TBD, @ Fiserv Forum, Milwaukee, Wisconsin

Game 3: Bucks @ Celtics, Παρασκευή 03 Μαΐου (US date), TBD, @ TD Garden, Boston, Massachusetts

Game 4: Bucks @ Celtics, Δευτέρα 06 Μαΐου (US date), TBD, @ TD Garden, Boston, Massachusetts

Game 5 (αν χρειαστεί): Pistons @ Bucks, Τετάρτη 08 Μαΐου (US date), TBD, @ Fiserv Forum, Milwaukee, Wisconsin

Game 6 (αν χρειαστεί): Bucks @ Celtics, Παρασκευή 10 Μαΐου (US date), TBD, @ TD Garden, Boston, Massachusetts

Game 7 (αν χρειαστεί): Celtics @ Bucks, Δευτέρα 13 Μαΐου (US date), TBD, @ Fiserv Forum, Milwaukee, Wisconsin

Τι θέλουμε να γίνει

Θα θέλαμε να ήταν υγιείς και οι Malcolm Brogdon και Marcus Smart για να κατέβουν πάνοπλες οι ομάδες σε αυτή τη μάχη. Και αν ο “50-40-905)Ποσοστό σεζόν σε δίποντα, τρίποντα, βολές στα 64 παιχνίδια που αγωνίστηκε στη regular, μόλις ο όγδοος παίχτης στην Ιστορία της Λίγκας που το καταφέρνει μετά τους Larry Bird, Mark Price, Reggie Miller, Dirk Nowitzki, Steve Nash, Kevin Durant και Steph Curry.” Brogdon ενδέχεται να επιστρέψει, ακόμα και αν -δεδομένα- χάσει τα πρώτα δύο παιχνίδια της σειράς στο Fiserv Forum πριν επανεξεταστεί, δύσκολα θα δούμε να αγωνίζεται στη σειρά τον Smart.

Θέλουμε επίσης να δούμε “ανατολικό μπάσκετ” με σεμιναριακά σκληρές άμυνες και hustle plays, αλλά ταυτόχρονα παιχνίδια με εξαιρετικό ρυθμό, κάτι που τα 13,2 δευτερόλεπτα μέσο όρο κατοχής των Bucks στον πρώτο γύρο μας προϊδεάζουν θετικά σχετικά.

Τέλος, θέλουμε και πάλι να δούμε τις έδρες να παίζουν σημαντικό ρόλο. Οι Bucks έχουν +11,5 net rating στην έδρα τους (υψηλότερο της Λίγκας), το οποίο εκτοξεύεται στο +15,5 στα λεπτά που ο Giannis αγωνίζεται. Αντίστοιχα οι Cs έχουν το 11ο καλύτερο με +6,4.

Αν δε, η σειρά πάει στα εφτά, ακόμα καλύτερα.

Τι θα γίνει

Eίναι πιθανό να προκριθούν οι Celtics σε έξι παιχνίδια; Απόλυτα. Οι Celtics είναι η καλύτερη θεωρητικά ομάδα της περιφέρειας, άρα, επίσης θεωρητικά, δεν θα είναι έκπληξη να βρεθεί στους Τελικούς του Ιούνη. Όμως στα 86 παιχνίδια που έχουν δώσει φέτος μέχρι την συγκεκριμένη σειρά, η θεωρία δεν μετουσιώθηκε ποτέ συστηματικά σε πράξη, αλλά παραμένει έξι μήνες τώρα απλά μία θεωρία. Αντίθετα, οι Bucks -πρακτικότατα- είναι η καλύτερη ομάδα της Λίγκας στο ίδιο ακριβώς διάστημα. Ακολουθώντας συνεπώς τη λογική και τις πράξεις, η πρόβλεψή μου είναι Bucks στα πέντε, καθώς έχουν τόσο την καλύτερη ομάδα, όσο και τον καλύτερο παίχτη της σειράς. Και η πρόβλεψη ισχύει, ακόμα και αν οι Celtics πάρουν το πρώτο μέσα στο Milwaukee την Κυριακή.

The following two tabs change content below.

Nicolas Radicopoulos

Επαγγελματίας auditor, εδώ βρέθηκε ως editor. Μέγας μάγιστρος του excel και neat freak, Νομίζει λόγω δουλειάς πως η δημιουργική γραφή δεν του ταιριάζει αλλά κάνει λάθος. Τον συναρπάζει το γρήγορο, αλλά ομαδικό, μπάσκετ, το παιχνίδι του Magic, κάθε point-forward, προεξάρχοντος του μερακλή Boris Diaw, οι αριθμοί του παιχνιδιού, είτε αυτοί αφορούν τα in game stats, είτε τα οικονομικά πίσω από αυτό (και μεταξύ μας ίσως ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να σου απαντήσει από μνήμης στην ερώτηση "Πόσα παίρνει ο Wayne Selden;", εφόσον δηλαδή η ερώτηση δεν είναι "Ποιος είναι ο Wayne Selden;"), αλλά περισσότερο από όλα το τσίπουρο (με γλυκάνισο!) παρέα με τους υπόλοιπους συντελεστές του Ball Hog στα χωριουδάκια του Πηλίου. Σταμάτησε να αρθρογραφεί στο Hog τον Ιούνη του 2019.

References
1 Μία λιγότερη από το cheat του υψομέτρου του Denver.
2 Όλα τα στατιστικά της παραγράφου από το Basketball Reference.
3 Steals and blocks.
4 Αφήστε δε που φέτος κανενός εκ των LeBron ή Warriors δεν φαίνεται να λειτούργησαν ιδιαίτερα αποτελεσματικά ως τώρα.
5 Ποσοστό σεζόν σε δίποντα, τρίποντα, βολές στα 64 παιχνίδια που αγωνίστηκε στη regular, μόλις ο όγδοος παίχτης στην Ιστορία της Λίγκας που το καταφέρνει μετά τους Larry Bird, Mark Price, Reggie Miller, Dirk Nowitzki, Steve Nash, Kevin Durant και Steph Curry.