2019-20 Previews: The Roast of the Brooklyn Nets

Posted on Sep 23 2019 - 5:13pm by Mitsos Mavrakis

Ελπίζουμε να είστε εξοικειωμένοι με τον όρο “roast“. Εμείς τα λατρεύουμε.

Επίσης, μια γνωστή φράση των “roasts” λέει “you only roast the ones you love”. Και η αλήθεια είναι ότι λατρεύουμε και τη φετινή σεζόν, όπως λατρεύουμε και το ΝΒΑ.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως ως Έλληνες οπαδοί δεν έχουμε τη γνωστή εθνική μας εμμονή στο «κράξιμο» και προφανώς απολαμβάνουμε να είμαστε haters. Aν ταυτίζεστε, ήρθατε στο σωστό μέρος.

Διότι σας παρουσιάζουμε… The Roast of the Brooklyn Nets.

Περσινα, ξινά σταφύλια

Το Brooklyn την περσινή σεζόν ήταν το μπασκετικό αντίστοιχο του πεντάευρου που βρίσκεις σε κάποιο ξεχασμένο παντελόνι – τίποτα αξιοσημείωτο, αλλα μια ευπρόσδεκτη αναπάντεχη έκπληξη.

Κατόρθωσαν να παίζουν στρωτό και ευχάριστο μπάσκετ, με παίκτες που αντιλαμβάνονται τους ρόλους και ήταν πειθαρχημένοι σε άμυνα κι επίθεση. Και ήταν κάπως ανταγωνιστικοί για δυόμιση παιχνίδια στα playoffs, πριν κάνουν δώρο στους Sixers την αποκάλυψη(;!;!;) ότι η πραγματική θέση του Simmons στο τρέχον ρόστερ είναι αναπληρωματικό center.

Θα έπρεπε να έχουν ψηλότερα στάνταρ από οποιαδήποτε ομάδα, αλλά μπροστά στην άνοια από την οποία υποφέρουν οι υπόλοιπες ομάδες της Ανατολής, μας αρκεί ότι οι Nets δεν αλείφουν τα σκατά τους στον τοίχο. Κι εμείς χαρήκαμε σαν νέοι γονείς που το παιδί μας μπορεί και λέει «μπαμπά» ενώ είναι τεσσάρων ετών, αντί να αποδεχθούμε το αυτονόητο: όπως και σχεδόν όλα τα παιδιά σας, οι Nets είναι μια μετριότητα που κάνει απλά τα στοιχειώδη.

Καλοκαίρια είδα μπετά να λιώνουν σαν παγωτά

Αφού ο Kyrie Irving πέρασε μια ολόκληρη σεζόν μιλώντας σαν σαμάνος ελευθεροκαμπίτης από τη Γαύδο που έχει ηλίαση και κατάφερε να εκτροχιάσει τη πιο ελπιδοφόρα ομάδα του ΝΒΑ, έγινε τόσο τοξικός που δεν βρέθηκε καμία ομάδα να προσφέρει δυο μαξ συμβόλαια σε αυτών και τον φίλο του τον Kevin Durant πέραν των δύο ομάδων της Νέας Υόρκης. Για ευνόητους λόγους οι δυο τους επέλεξαν το ελπιδοφόρο ρόστερ των Nets από το συνονθύλευμα των Knicks να έχουν για αφεντικά έναν “Bond villain” κι έναν ζάμπλουτο Κινέζο από έναν αποτυχημένο μουσικό που καταριέται την ώρα και στιγμή που γεννήθηκε γόνος οικογένειας, αντί για redneck αιμομίκτης1)μην ανησυχείς James Dolan, αυτό είναι το δράμα κάθε garage-punk μπάντας από τα βόρεια προάστια. Μαζί τους έφεραν τον DeAndre Jordan, πιθανότατα γιατί είναι ο μόνος παίκτης που μπορεί να αντέξει τις μπούρδες του Kyrie και την μίρλα του KD. Τουλάχιστον αυτό αποδεικνύει ότι δεν θα έπρεπε να είχαν ασχοληθεί στο ελάχιστο με καμία από τις δύο ομάδες της Νέας Υόρκης, καθώς, όχι μόνο αγνοούσαν την ύπαρξη ενός υπέροχου νεαρού center στο Brooklyn, αλλά, βλέποντας τους Knicks, θα είχαν συνειδητοποιήσει πως ο φίλος τους είναι πλέον απλά ένας λιγότερο γελοίος Dwight Howard.

Επίσης ο Caris LeVert υπέγραψε ένα τριετές συμβόλαιο που φαίνεται μικρό για την αξία του, αλλά αν σκεφτούμε το ιατρικό του ιστορικό, θα καταλήξει να του αποφέρει περίπου στο ένα εκατομμύριο για κάθε φορά που πατάει στο παρκέ.

Η σύλληψη του Rodions Kurucs για ξυλοδαρμό της κοπέλας του2)την απείλησε ότι θα αυτοκτονήσει και μετά άρχισε να την καρυδώνει, πιθανότατα αφού αυτή του είπε πως είναι passive-aggressive απέδειξε πως το «Λετονός μπασκετμπολίστας» στο bio του tinder είναι πιο γρήγορο swipe left κι από το «παίκτης του NFL». Με την ευκαιρία θα μπορούσε κανείς παρακαλώ να δει καλού κακού τι κάνει η σύντροφος του Jānis Timma;

Η ώρα της κρίσης

Το Brooklyn, μια συμπαθής ομάδα λόγω των ABA jerseys, του Dr. J., του Drazen και του Jason Kidd, που έγινε στυγνά αντιπαθής μετά το trade των Celtics, ήταν για καιρό μίζερη κι ανυπόληπτη και πέρυσι έγινε ξαφνικά ξανά συμπαθητική. Ε, οι δύο σεζόν συμπάθειας και υπομονετικού χτισίματος της ομάδας ήταν απλά αρκετές για τους Nets που αποφάσισαν με τον ερχομό του καινούργιο επενδυτή εξ’ ανατολών να ξαναγίνουν νεόπλουτοι και να κάνουν all-in, διότι είδαμε τι υπέροχα αποτελέσματα είχε την προηγούμενη φορά.

Τα καλά νέα: τουλάχιστον ο καλύτερός τους παίκτης είναι κουτσός, οπότε έχουν ακόμη ένα χρόνο περιθώριο πριν η απώλεια του τίλτου θεωρηθεί μια κοσμογονική αποτυχία. Μέχρι τότε, θα ακολουθήσουν την αλάνθαστη μέθοδο αποτυχίας που είχε εκαταδικάσει για τόσα χρόνια τους Cavaliers και πέρυσι έφθασε στο σημείο να εκτροχιάσει τους Celtics: αμολύστε τον Irving σαν ηγέτη και δείτε να απομυζεί τη θέληση για ζωή από τους νεαρούς συμπαίκτες του.

Τα άλλα καλά νέα: ο Pelinka λογικά είναι πράκτορας του Kobe για να καταστρέψει τους Lakers, οπότε δεν θα δεχθεί να πάρει όλα τα μελλοντικά pick των Nets για ένα πακέτο των LeBron, Rondo και Bradley, που θα έρθει όταν συνειδητοποιήσουν στο Brooklyn ό,τι δεν θα πάρουν τίτλο ούτε έτσι.

#bad_art_time

Πώς θα ήταν η διάσωση της ποδοσφαιρικής ομάδας στην Ταϊλάνδη αν είχε τελικά εμπλακεί ο Elon Musk και το tesla υποβρύχιο του; Μια “feel good” ιστορία, η οποία θα έπαιρνε μια τροπή προς το ειδεχθές, εξαιτίας ενός φαιδρού attention whore. Δεν ντρέπομαι να το πω: αν είχε τελικά είχε ζητηθεί η βοήθεια του Musk θα παρακαλούσα να πνιγούν όλοι, μαζί και οι διασώστες, απλά για να εξευτελιστεί αυτός. Χώρια που έχετε ακούσει τον Elon Musk να μιλάει; Είναι τόσο αδαής που θα μπορούσε να είναι κολλητός του Irving.

Οι Nets, λοιπόν, στα χέρια του Joe Tsai, είναι σαν εκείνο το άλμπουμ των Wu Tang, το “Once Upon A Time Ιn Shaolin”, που αγόρασε ο Martin Shkreli για ένα τούβλο δολάρια. Ο κόσμος μας θα χρειαζόταν ένα ακόμη αριστούργημα από τους Wu, αλλά αφού η μοναδική κόπια είναι στα χέρια ενός σιχαμένου, μακάρι να προκαλεί ηχητική πανούκλα σε όποιον το ακούσει σαν το βίντεο του 9 Samurai.
#save_…

Taurean_Prince, που βρέθηκε από σπόντα στο Brooklyn, γνωρίζοντας ότι παίζει πρωτίστως για τον εαυτό του, μιας του χρόνου επιστρέφει ο KD. Κι ενώ ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη σεζόν με όλα τα λεπτά στο “4” για πάρτη του, διαβάζει ότι όλη η ομάδα θέλει να υπογράψει τον Carmelo, για να του φάει τα σουτ με τα οποία θέλει να βγάλει το παντεσπάνι του, την ώρα που ο Attkinson θα θέλει να ετοιμάσει τους Kurucs και Musa για να έχει φθηνές επιλογές του χρόνου.

Απλά φανταστείτε αυτόν τον άνθρωπο να προσπαθεί να εξηγήσει σε έναν all star συμπαίκτη του, γιατί δεν πέφτουμε στο κενό αν η γη είναι στρογγυλή.

Worst case scenario

Ο Irving μπορεί να κάνει μια καταπληκτική σεζόν (όπως την περσινή κανονική περίοδο με τους Celtics). Σαν αποτέλεσμα κάποια εφημερίδα θα γράψει το “Kyrie, King Of New York”, το οποίο θα οδηγήσει τον Durant να ανοίξει καμιά δεκαριά λογαριασμούς στο twitter που θα ποστάρει με passive-aggressive ύφος “Kyrie is good, but KD is all-time great”. O Prince θα κάνει τόσο καλή σεζόν που θα γίνει υπέρμετρα ακριβός για να τον κρατήσουν οι Nets και ο DeAndre θα δικαιώσει το συμβόλαιο του στερώντας ευκαιρίες συμμετοχής από τον Jarrett Allen. Ο Dinwiddie θα πείσει την υπόλοιπη ομάδα να επενδύσει σε ένα δικό τους cryptocurrency, το NetCoin.

Κάπως έτσι, η ευχάριστη έκπληξη της κανονικής περιόδου θα πάει άπατη στα playoffs, όταν όλοι θα έχουν επικεντρωθεί στη φούσκα, οδηγώντας στην παραφροσύνη τον Kenny Attkinson.

Black Mirror 

Ο Irving μπορεί να κάνει μια θλιβερή σεζόν, δίχως να προσπαθεί, απλώς κάνοντας 35 ντρίμπλες πριν πάρει ένα σουτ χωρίς ισορροπία πάνω σε άμυνα από τα 7,5 μέτρα 25 φορές ανά παιχνίδι (όπως την περσινή σειρά των playoffs με τους Bucks). To “Hamilton” θα συνεχίσει να κάνει sold out στο Broadway και κάποια εφημερίδα θα γράψει το “Lin-Manuel Miranda, King Of New York”, το οποίο θα οδηγήσει τον Durant να ανοίξει καμιά δεκαριά λογαριασμούς στο twitter που θα ποστάρει με passive-aggressive ύφος “Lin-Manuel is good, but have you heard KD freestyle tho'”. O Prince θα κάνει μια κακή σεζόν, άλλα ζούμε σε έναν κόσμο που ο Solomon Hill είχε πάρει 44 μύρια, οπότε σε καλή μεριά Taurean, και ο DeAndre θα συνεχίσει να στερεί λεπτά συμμετοχής από τον Jarrett Allen. Ο Dinwiddie θα πείσει την υπόλοιπη ομάδα να επενδύσουν σε μια πυραμίδα.

Η ομάδα θα είναι μια μετριότητα, άλλα το ποτήρι θα ξεχειλίσει, όταν ο Kyrie θα αρχίσει να μιλάει στα αποδυτήρια για την κούφια Γη, οδηγώντας στην παραφροσύνη τον Kenny Attkinson.

“Άλλη μια γαμημένη φορά να μου πεις ότι οι Illuminati επινόησαν την τριγωνική επίθεση για αυτό οι Bulls πήραν τόσους τίτλους…”

The following two tabs change content below.

Mitsos Mavrakis

Χαζοχαρούμενος κουλτουριάρης για τους Τζιτζιφιώτες, χυδαίος κάγκουρας για όλους τους άλλους, ένα κιτς, παρτσακλό πολύχρωμο αγόρι, που γίνεται ένας λαϊκός καργιόλης όταν βλέπει/παίζει μπάσκετ (ή ακούει hip hop) o Μήτσος Μαυράκης νοιώθει απολύτως άνετα μόνο όταν είναι ανάμεσα στις γάτες ή όταν παραληρεί για το BallHog.

References
1 μην ανησυχείς James Dolan, αυτό είναι το δράμα κάθε garage-punk μπάντας από τα βόρεια προάστια
2 την απείλησε ότι θα αυτοκτονήσει και μετά άρχισε να την καρυδώνει, πιθανότατα αφού αυτή του είπε πως είναι passive-aggressive

2 Comments so far. Feel free to join this conversation.

  1. milti_adis September 23, 2019 at 17:58 -

    Για τον Τίμμα ξεχάσατε τι συνέβη; https://www.sportime.gr/gosipp/proin-gineka-tima-me-apatises-me-aftin-tin-karla-pic/

    • Mitsos Mavrakis September 23, 2019 at 18:19 -

      Χαχαχαχα, δεν είχα ιδέα και τον έβαλα απλά γιατι φοβόμουν οτι θα έκανα ορθογραφικό στον Στριελνιεκς.
      Δλδ ο Τίμμα είναι το πρότυπο συζύγου για την εθνική ομάδα της Λετονιάς;! #male_feminist#polyamorous_life