2019-20 Previews: The Roast of the Indiana Pacers

Posted on Oct 5 2019 - 7:13pm by Mitsos Mavrakis
Ελπίζουμε να είστε εξοικειωμένοι με τον όρο “roast“. Εμείς τα λατρεύουμε.

Επίσης, μια γνωστή φράση των “roasts” λέει “you only roast the ones you love”. Και η αλήθεια είναι ότι λατρεύουμε και τη φετινή σεζόν, όπως λατρεύουμε και το ΝΒΑ.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως ως Έλληνες οπαδοί δεν έχουμε τη γνωστή εθνική μας εμμονή στο «κράξιμο» και προφανώς απολαμβάνουμε να είμαστε haters. Aν ταυτίζεστε, ήρθατε στο σωστό μέρος.

Διότι σας παρουσιάζουμε… The Roast of the Indiana Pacers.

Περσινά, ξινά σταφύλια

Το να βλέπει κανείς τους Pacers μετά τον τραυματισμό του Victor Oladipo ήταν σαν να βλέπει το “Joker” δίχως τον Joaquin Phoenix: ένα επώδυνο παλαιομοδίτικο θέαμα που είναι στυγνά αποτελεσματικό αλλά έχει πάρει υπέρμετρα σοβαρά τον εαυτό του και υπάρχει απλώς για να κάνει τους θεατές να υποφέρουν, δίχως να προσφέρει τίποτα άλλο. Οποιαδήποτε άλλος προπονητής θα είχε κοιτάξει το roster και θα είχε πει «ευκαιρία να κάνουμε tanking». Άλλα στην Indiana λατρεύουν το μπάσκετ γιατί δεν υπάρχει κανένας άλλο λόγος για να μένεις στη ζωή και ο Nate McMillan είναι η Greta Thuberg του ΝΒΑ, ένας μαχητής ιδεολόγος που δεν φοβάται να γίνει δυσάρεστος και να παλέψει μέχρι τέλους για τον ιερό του σκοπό. Και το να χτίζεις μια αξιοπρεπή άμυνα και να αποφασίζεις να δίνεις την στοιχειώδη προσπάθεια για όλους τους 82 αγώνες της κανονικής περιόδου φαίνεται αρκετό για να δίνει τη δυνατότητα σε μια ομάδα χωρίς ταλέντο να παλεύει για το πλεονέκτημα έδρας στην απαίσια Ανατολή.

Εν τέλει οι Pacers τερμάτισαν πέμπτοι και μας χάρισαν μια σειρά αγώνων που ήταν τόσο αποκρουστική που παραλίγο να μας ξεγελάσει και να πιστέψουμε πως οι Celtics ενδιαφέρονταν για το μπάσκετ. Στην πραγματικότητα, είδαμε απλά τι μπορεί να καταφέρει μια επίθεση, στην οποία βασικό σύστημα στα κλειστά παιχνίδια ήταν το «Δώστε την μπάλα στον Bojan να κάνει μια ομορφιά μπας και ματώσουμε το διχτάκι».

Και έτσι στην τρίτη περίοδο του πρώτου παιχνιδιού οι Pacers μας χάρισαν το νέο πιο ταιριαστό motto του “Indiana Basketball” που πρέπει να αντικαταστήσει το «9 πόντοι σε 8 δευτερόλεπτα».

Το «8 πόντοι σε 12 γαμημένα λεπτά».

Το URL είναι https://8points9seconds.com/2019/04/16/indiana-pacers-8-points-quarter/. Oh, the irony!

Συγνώμη θα το επαναλάβω γιατί γουστάρω να φλεξάρω όλα τα επώδυνα μου βιώματα.

ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ CELTICS ΟΛΟΙ ΟΙ INDIANA PACERS ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΣΕ 720 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΕΝΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΝΤΟ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΕΒΑΛΕ Ο REGGIE MILLER ΣΕ ΕΝΝΕΑ. Κι εγώ, ανήμπορος το έβλεπα όλο αυτόανήμπορος να διαδραματιζεται μπροστά μου και δεν μπορούσα να τραβήξω τα μάτια μακριά σαν να είμαι ο Alex DeLarge στο Κουρδιστό Πορτοκάλι.

Καλοκαίρια είδα μπετά να λιώνουν σαν παγωτά 

Η ομάδα έπρεπε να ενισχυθεί, αλλά δεν είχε αρκετό χώρο στο salary cap. Σε μια δύσκολη στιγμή, ο Bird έδειξε γιατί τον αποκαλούν “Larry Legend”, φυτεύοντας ναρκωτικά στον Tyreke Evans, που οδήγησαν στον αποκλεισμό του από τη Λίγκα και καθαρίζοντας 11 μύρια στην πορεία. Τώρα, αν βρουν παιδική πορνογραφία στο laptop του Doug McDermott, σίγουρα δεν θα πέσω κιόλας από τα σύννεφα.

Με χρήματα στη διάθεσή τους αποφάσισαν να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα προσφέροντας ένα συμβόλαιο 80 εκατομμυρίων στον Malcolm τον Brogdon, κυρίως για να δείξουν στον Γιάννη ότι οι Bucks θα έκαναν μεν τα πάντα για αυτόν, μέχρι και να υπογράψουν τον μεγάλο του αδερφό, δεν θα έφθαναν όπως φαίνεται στο σημείο να πληρώσουν το φόρο πολυτελείας δε.

Επίσης έδωσαν τη δυνατότητα στον Jeremy Lamb να μετακινηθεί από τους Hornets στο ελάχιστα πιο φιλόδοξους Hornets και ξεκίνησαν την επανένωση τον αδερφών Holiday φέρνοντας τον Justin δίπλα στον Aaron, που είναι σαν να βλέπεις μια ταινία που λέει στην αφίσα πως έχει τα αδέρφια Baldwin, αλλά να βλέπεις πως είναι μόλις ο William και ο Stephen, αφού ξέχασαν να πουν στον Alec.

Η περσινή παρουσία τους στα playoffs ήταν τόσο θλιβερή που προκάλεσε τον οίκτο των Suns, που τους έστειλαν με φιογκάκι τον T.J. Warren για να έχουν κι αυτοί έναν σκόρερ 20 πόντων μέχρι να γυρίσει ο Oladipo.

Η ώρα της κρίσης

Σε αντίθεση με άλλες ομάδες, που είτε θα έχουν ψευδαισθήσεις μεγαλείου ή θα αρκούνται στο να εκπληρώσουν τα πεζά τους όνειρα, οι Pacers έχουν διαφορετικές προτεραιότητα που μας έδειξαν το φετινό καλοκαίρι. Η υπογραφή του Brogdon, του καλύτερου free agent που έχουν φέρει μετά τον David West, έδειξε ξεκάθαρα ότι στόχος στην Indiana είναι το πρωτάθλημα.

Αυτό σημαίνει: να μην πάρει πρωτάθλημα το Milwaukee και κατ’επέκταση καμία ομάδα που να ανήκει σε κάποια από αυτές τις μεσοδυτικές πολιτείες των Η.Π.Α. Οι Pacers σκέφτηκαν οτί «αφού δεν τα καταφέραμε εμείς με τον Paul George, τότε κανείς» και στην προσπάθεια να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, ακριβοπλήρωσαν τόσο πολύ τον Brogdon, ώστε να υποχρεώσουν τους τσιφούτηδες ιδιοκτήτες των Bucks να τον αφήσουν ελεύθερο.

Κάνει αυτό τους Pacers καλύτερη ομάδα; Ελαφρώς. Αλλά δείχνει πιο ξεκάθαρα ότι σκοπός τους δεν είναι να σηκώσουν αυτοί κάποιον τίτλο. Απλά να σιγουρευτούν ότι δεν θα το σηκώσουν όποιοι θα μπορούσαν να είναι αυτοί.

#bad_art_time

Έχετε συνειδητοποιήσει πόσο στεγνά βαρετό είναι το “Hoosiers”;

Μια αξιοπρεπής ερμηνεία από τον Gene Hackman, στιβαρή άλλα μακριά από τους δύο «Ανθρώπους από τις Γαλλίες» (sic), την «Συνομιλία», τους «Ασυγχώρητους» ή έστω την «Οικογένεια Τεννενμπάουμ». Ο δε Dennis Hopper παίζει τον αλκοολικό, αλλά δεν προκαλεί το ενδιαφέρον, όπως όταν ήταν καμένος στο “Easy Rider”, στο «Αποκάλυψη Τώρα» ή στο “Speed”. Και μια ταινία για την επαρχία της Indiana κι ένα τοπικό γυμνασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ. Εικονικό για κάποιους, μια ανιαρή ταινία Κυριακής μεσημέρι για εμάς. Όπως οι τίμιοι και αξιοπρεπείς Indiana Pacers.

#save_...

Goga_Bitadze Δεν βάλαμε τα highlights από κάτω για να θαυμάσετε αυτή την έξοχη vaporwave πιτζάμα που είχε για εμφάνιση η Mega Leks, αν και ο σχεδιαστής των εμφανίσεων της ομάδας του ατζέντη είναι ένας αφανής ήρωας. Ο rookie που έρχεται από τη χώρα που χάρισε τον Πατερούλη και τον Daddy Zaza είναι ο φετινός Ευρωπαίος που είναι καταδικασμένος να καταλήξει βασικό center στο ΝΒΑ. Κι αντί να πάει κάπου όπου θα τον ετοιμάσουν σιγά σιγά για να παίξει βασικός σε μια τριετία, καταλήγει στην ομάδα, στην οποία ο Domantas Sabonis προσποιείται ότι είναι power forward μπας και ξεκινήσει βασικός.

Λοιπόν, Pacers αν δεν έχετε σκοπό να τον χρησιμοποιήσετε στείλτε κάπου που θα εκτιμηθεί. Στους Hornets ή έστω στους Kings.

Worst case scenario

Αν οι Pacers επιβιώσουν δίχως βασικό point guard μέχρι να γυρίσει ο Oladipo (που θα είναι All Star γιατί δεν θα έχει επηρεαστεί καθόλου από τον τραυματισμό του) και ο Sabonis παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του καλά στο «τέσσερα», ενώ η άμυνα μείνει στα ίδια ακριβώς επίπεδα, δίχως ούτε ένα άνθρωπο που να μπορεί να μαρκάρει καλά στα forward, τότε συγχαρητήρια Indiana είσαι ο Malcolm Brogdon των ομάδων.

Μια χρυσή μετριότητα. Ο υπάλληλος του μήνα στο ΚΕΠ Ανάκασας. Καλοκαιρινές διακοπές σε διαμέρισμα στη Βάρκιζα.

Black Mirror

Ο Oladipo δεν καταφέρνει να επιστρέψει στο All-Star επίπεδο μετά τον τραυματισμό και σοκαριστικά αποφασίζει να εγκαταλείψει την καριέρα του στο μπάσκετ για να αφοσιωθεί στην μεγάλη του αγάπη το τραγούδι. Ο Danger Mouse μετά τις επιτυχίες με τους Grey Album (Jay Z + Beatles), κυκλοφορεί το «Ολαντύπας», το καλύτερο mash-up αλμπουμ από την εποχή των Wugazi, που γίνεται πρωτόγνωρη επιτυχία. O Victor συνειδητοποιεί ότι το «Για Τα Λεφτά Τα Κάνεις Ολα» είναι αρχετυπικό r’n’b anthem για τις thots που είναι golddigers, έρχεται στην Ελλάδα για συνεργασία καταλήγοντας σε ντουέτο στο κέντρο τα Αγρίμια. Αξίζει να σημειωθεί πως τα «Αγρίμια» αποτελούν πλέον αναπόσπαστο τμήμα του μπασκετικού τουρισμού της χώρας μας, δίπλα στο γηπεδάκι του Τρίτωνα στα Σεπόλια και το Nammos, όπου ο DeAndre Jordan έπεισε τον Durant να γίνουν συμπαίκτες οδηγώντας στην καταστροφή των Nets.

Αναγνώστης του BallHog: Ο Μαυράκης πλέον ξέφυγε και γράφει μαλακίες

Victor Oladipo: Hold my Beer

Ο Nate McMillan ξέρεις πως η ζωή είναι πόνος και κατορθώνει να χτίσει μια επαρκή άμυνα κατεβάζοντας πεντάδες με τρία center και, σκοράροντας μόνο με επιθετικά rebound και με isolation του Edmond Sumner, βάζει τους Pacers στα playoffs. Εκεί πετυχαίνουν τους Pistons και κατορθώνουν να κάνουν ένα remake της διαβόητης σειράς του 2004 που παραλίγο να σκοτώσει το μπάσκετ. Ο μπασκετόφιλος λαός της Indiana, για τους οποίους το μπάσκετ είναι θρησκεία, εξεγείρεται καταδικάζει τους Pacers σαν αίρεση.

Οι παίκτες των Pacers, αφού αφοριστούν από την Πολιτεία βρίσκουν κι αυτοί καταφύγιο στην Ελλάδα, ως το τελευταίο εναπομείναν μέρος που παίζεται «σκεπτόμενο μπάσκετ».

The following two tabs change content below.

Mitsos Mavrakis

Χαζοχαρούμενος κουλτουριάρης για τους Τζιτζιφιώτες, χυδαίος κάγκουρας για όλους τους άλλους, ένα κιτς, παρτσακλό πολύχρωμο αγόρι, που γίνεται ένας λαϊκός καργιόλης όταν βλέπει/παίζει μπάσκετ (ή ακούει hip hop) o Μήτσος Μαυράκης νοιώθει απολύτως άνετα μόνο όταν είναι ανάμεσα στις γάτες ή όταν παραληρεί για το BallHog.