2019-20 Previews: The Roast of the Los Angeles Clippers

Posted on Oct 7 2019 - 3:37pm by Mitsos Mavrakis
Ελπίζουμε να είστε εξοικειωμένοι με τον όρο “roast“. Εμείς τα λατρεύουμε.

Επίσης, μια γνωστή φράση των “roasts” λέει “you only roast the ones you love”. Και η αλήθεια είναι ότι λατρεύουμε και τη φετινή σεζόν, όπως λατρεύουμε και το ΝΒΑ.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως ως Έλληνες οπαδοί δεν έχουμε τη γνωστή εθνική μας εμμονή στο «κράξιμο» και προφανώς απολαμβάνουμε να είμαστε haters. Aν ταυτίζεστε, ήρθατε στο σωστό μέρος.

Διότι σας παρουσιάζουμε… The Roast of the Los Angeles Clippers.

Περσινά, ξινά σταφύλια

Το να γράφεις διθυράμβους για την περσινή σεζόν των Clippers είναι σαν να βλέπεις motivational post στο facebook που να λέει “Φρόντιζε τον εαυτό σου και πίνε πολλά υγρά” και να σχολιάζεις από κάτω “Τρομερή συμβουλή. Σε ευχαριστώ Μαρία Βογιατζάκη-Ντούζα. Καρδούλα, Thumbs up. Εμότζι αρκουδακια που κοιμούνται μαζί. Καρδούλα, Τριαντάφυλλο. “

Ας ηρεμήσουμε λίγο με τη γεροντολαγνεία για τον τύπο που ήταν τόσο λούζερ ως παίκτης που τον ΝΒΑ τον έκανε σήμα του για παρηγοριά. Στο Los Angeles έπραξαν τα αυτονόητα.

Ακολουθώντας τα βήματα κάθε σωστού οδηγού αυτοβοήθειας έδιωξαν όλους τους τοξικούς ανθρώπους (Chris Paul, Blake Griffin και Austin Rivers) από τη ζωή τους και σε μια σοκαριστική τροπή οι παίκτες άρχισαν να παίζουν καλύτερα τώρα που δεν είχαν την μίρλα του CP3 να τους τυραννάει το μυαλό. Μην σας πω ότι και χωρίς τη πιθανότητα να γρονθοκοπηθούν από τον Blake, μέχρι και οι φροντιστές θα φρόντιζαν καλύτερα.

Απομάκρυναν τον Doc από το πόστο του GM, αλλά φρόντισαν σοφά να μην το επικοινωνήσουν στις υπόλοιπες ομάδες που ακόμη νόμιζαν ότι ήταν τα κορόιδα του ΝΒΑ. Κάπως έτσι ξεγέλασαν πέρυσι τους Rockets. Τα analytics έχουν βγάλει χρησμό στον Morey πως θα πάρει τίτλο μόνο αν έχει δυο σούπερσταρ για αυτό του τσίμπησαν το 60% της πεντάδας τους για τον Paul. Εκμεταλλεύτηκαν το ότι ο Elton Brand έχει αντικαταστήσει τον Colangelo, οπότε τον παίρνει να yolαρει και να χρυσοπληρώνει τον Tobias για ένα εξάμηνο. Και τέλος σήκωσαν απλά το τηλέφωνο όταν οι Lakers έφθασαν στην συνειδητοποίηση πως ο LeBron θέλει σουτέρ γύρω του και έκλεψαν τον Zubac για να δώσουν τον Muscala.

Ο Doc Rivers, πλέον δεν χρειαζόταν να κάνει τα πάντα σαν εργαζόμενη ανύπαντρη μητέρα, οπότε μπορούσε να αρκεστεί απλά σε αυτό που ξέρει να κάνει πραγματικά καλά. Να είναι ο Νίκος Αλέφαντος του ΝΒΑ και με οδηγίες τύπου “πάμε δυνατά παλικάρια με ψυχή, δώδεκα αυτοί , δώδεκα εμείς, δώστε την μπάλα στο Lou να βγάλει καμιά σέντρα για τον Montrezl , στην άμυνα ο σκύλος ο μαύρος ο μπεβερλης θα του δαγκώσει στην καρωτίδα” κατάφεραν όχι μόνο να μπουν στα playoffs, αλλά να πάρουν και δυο νίκες από τους Warriors που μετά το πέρας της σειράς σίγουρα θα σκέφτηκαν πως αφού δεν τραυμάτισε κανέναν τους ο Beverley θα χαίρουν άκρας υγείας μέχρι τον τίτλο..

Και κάπως έτσι ο περίγελος του ΝΒΑ σιγά σιγά έγινε ένα feel good story.

Καλοκαίρια είδα μπετά να λιώνουν σαν παγωτά

Οι Clippers έχουν πλέον καλλιεργήσει την σωστή κουλτούρα, που είναι ένας απλά ένας ευφημισμός για το ότι αντί για ένα νοσηρό τσιγγούνη ρατσιστή έχουν πλέον σαν ιδιοκτήτη έναν ξεμωραμένο που ξοδεύει μεν τα λεφτά του σαν να μην υπάρχει αύριο, αλλά έχει τη στοιχειώδη αυτογνωσία και δεν ανακατεύεται στη δουλειά των υπολοιπών.

Και κάπως έτσι ξαφνικά όλοι θέλουν να αγωνιστούν για τους Clippers.

Το κυριότερο όπλο όμως στη φαρέτρα των Clippers, το οποίο τους έκανε μαζί με τους Nets θριαμβευτές της offseason, είναι ότι έχουν ένα τόσο βαθύ σύμπλεγμα κατωτερότητας, ώστε να δεχθούν αδιαμαρτύρητα τις απαιτήσεις του Kawhi.

The day of the trade at 12 noon the deal was off,” Rivers said. “I was at home in Malibu and Lawrence called me and told me, ‘It looks like he’s either going to Toronto or the Lakers.’ The Lakers part just threw me over. I told him that can’t happen. … I remember I kept telling him, ‘We cannot allow that to happen!’

“I actually told Steve jokingly that if that happens, we’re moving the team to Seattle. It was a joke, but I was actually serious about it. I really believed that.”

Η βαθιά απελπισία μπροστα στην προοπτικη του να συνεχίσουν να είναι ο καρπαζοεισπράκτορας της πιο φαιδρής ομάδας του επαγγελματικου αθλητισμού, τους οδήγησε στο να ενδώσουν σε κάθε απαίτηση του Leonard και υπέγραψαν τον Paul George σε ρόλο Robin για τα επόμενα ΔΥΟ χρόνια.

Το σωστο supporting cast υπήρχε από πέρυσι και αυτοί απλά έβαλαν τις τελευταίες πινελιές στα φτερά εκμεταλλευόμενοι την απέχθεια των Blazers απέναντι σε κάθε είδους small forward, τσίμπησαν τον Maurice Harkless και υπογράφοντας τον JaMychal Green, γνωστό και ως τον μόνο power foward, που δεν έκλεισαν οι Knicks.

Η ώρα της κρίσης

Ζούμε σε μια εποχή που, εξαιτίας του Kawhi Leonard, θεωρείται πλέον

α. «Ιδιοφυές» το απλώς να στέκεσαι εκεί και να λες λέξεις

β. «Deadpan χιούμορ» το να λες κρύα αστεία – κι αυτά, σα να λες ποίημα σε σχολική γιορτή

γ.” New cool” το “load management”.

Άρα, η φετινή σεζόν θα πάει κάπως έτσι. Ο Kawhi Leonard θα παίξει 60 παιχνίδια, χωρίς να ανακάμπτει από τραυματισμό, στο όνομα του load management. O Paul George θα χάσει κανά μήνα δράσης και μετά θα έχει minute restrictions και load management. Αφού σε όλες οι ανταγωνιστικές ομάδες πρωταγωνιστούν σταρ είτε τριαντάρηδες είτε injury prone είτε με αμέτρητα χιλιόμετρα ως τώρα, φέτος στην Δύση θα γίνει του «load management το κάγκελο» – άρα εκτιμάμε ότι οι Clippers θα τερματίσουν whatever, ποιος νοιάζεται.

Φυσικά, όπως σε κάθε στράτευμα, υπάρχουν οι θαλαμοφύλακες με βυσματικό «γιώτα» και «πρόβλημα στη μέση»1)σοβαρά παιδιά, μην χώνετε συναδέλφους σας με τέτοια προσχήματα και μετά, υπάρχουν και οι «σκοπάνθρωποι», που έχουν πάρει το γερμανικό νούμερο επ’ ώμου. Έτσι, το load management δεν θα πιάσει καθόλου τους «μαλάκες της υπόθεσης» Moe Harkless, Montrezl Harrell και Patrick Beverley που μοιάζουν να χαζοχαίρονται μόνο και μόνο που είναι εκεί, τον Lou Williams, που δεν χάνει παιχνίδι γιατί μάλλον δεν βιάζεται να επιστρέψει στην σχετικα μπερδεμένη του προσωπική ζωή και τον JaMychal Green που μια αποθεραπειούλα σε κάτι θα την χρειαζόταν, για να λέμε αλήθειες. Για κακή τους τύχη, ενώ ο Doc θα τους γρυλίζει «πάμε γερά, καμία μπαλιά χαμένη», όλοι αυτοι και τα υπόλοιπα νιούφια, θα βλέπουν τους Leonard – George να τους στηρίζουν νοερά από τον πάγκο, ταΐζοντας τους κουτόχορτο ότι “all for one, one for all”.

Τα playoffs θα είναι μια άλλη ιστορία. Μια γλυκόπικρη ιστορία που θα γλυκαίνει λόγω της λαϊκής αποστροφής για τους Lakers ή τους Rockets και θα πικρίζει, επειδή χάθηκε άλλη μια ευκαιρία για να δούμε ομάδα πάλι στο Seattle.

Και κάπως έτσι, οι Clippers είναι φαβορί για το πρωτάθλημα. Σε ένα κόσμο που ο Donald Trump είναι ο πλανητάρχης, ο Sin Boy αφυπνίζει τις μάζες, ένα έργο από το σκηνοθέτη του Hangover θα προκαλέσει την επανάσταση, τίποτα πλέον δεν μπορεί να μας φανεί περίεργο. Δηλαδή σοβαρά: με την παρένθεση των Warriors, οι τελευταίοι πρωταθλητές του ΝΒΑ θα είναι οι Cavaliers, οι Raptors και οι Clippers. Αντε μετά θα ειναι οι Nets. Και τι θα συμβεί αν αυτό συνεχιστεί;

Θα πάρουν τίτλο οι Hornets; Οι Indios de Mayagüez; Οι Washington Generals; Ο Κεραυνός Λευκωσίας; Πότε θα σταματήσει ποια αυτό το “parity”; Που έχει πάει πια η αριστεία;

#bad_art_time

Πιο κλισέ εκδοχή της «Σταχτοπούτας» δεν πρέπει να έχει υπάρξει.

Οι Clippers είναι το παραμελημένο αποπαίδι του Λος Άντζελες. Καταπιέζεται απο την κακομαθημένη θετή του αδερφή (Lakers), ώσπου η Καλή Νεράιδα στο πρόσωπου ενός ξεμωραμένου ζάμπλουτου sugar daddy τις δίνει τη χορηγία για να πάει στο χορό του παλατιού και να γοητεύσει τον άψυχο ανδροειδές που κυκλοφορεί ανεπιτυχώς μεταμφιεσμένο σε Νούβιο πρίγκηπα. Βέβαια, η Σταχτοπούτα έπρεπε να επιστρέψει σπίτι, γιατι τα μεσάνυχτα η άμαξα της θα γίνει κολοκύθα και ο αμαξάς αρουραίος, αλλά και στους φετινούς Clippers αρκεί να μάθει ένα έμφραγμα ο Steve Ballmer, ενώ χορεύει “Fergie”, για να επιστρέψουν κι αυτοι στην ανυποληψία.

#Save_…

Jerome_Robinson.

Σωτήριο έτος Draft pick # Παίκτης Καριέρα με Clippers Μετέπειτα Καριέρα
2013 #25 Reggie Bullock 1,5 χρόνος, 68 παιχνίδια, 180 πόντοι Βρήκε ομάδες που τον εκτίμησαν σαν παίκτη. Ήρωας για την στάση του προς την LGBT κοινότητα
2014 #28 C.J. Wilcox 2 χρόνια, 44 παιχνίδια, 267 λεπτά, 111 πόντοι Προσέφερε άλλους 21 πόντους για τους Orlando Magic τη σεζόν 16-17.
2015 #25 Brice Johnson 1,5 χρόνος, 12 παιχνίδια, 107 λεπτά, 47 πόντοι Οι δυο τελευταίες ομάδες για τις οποίες αγωνίστηκε λέγονται Indios de Mayagüez και Orlandina. Αυτό αρκεί.

 

2016 #39 David Michineau 0 Παράτησε το μπάσκετ για να σχεδιάσει ένα ριφιφί

 

2016 #40 Diamond Stone 1 χρόνος, 7 παιχνίδια, 24 λεπτά, 10 πόντοι Αποφάσισε να μην χαραμίσει το όνομά του κι έγινε πρωταγωνιστής σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου

 

2018 #11 Shai Gilgeous-Alexander 1 χρόνος, 82 παιχνίδια, 2174 λεπτά Λαμπρή, αν αντέξει την γκρίνια του Chris Paul
2018 #13 Jerome Robinson 1 χρόνος, 33, παιχνίδια, 320 λεπτά, 110 πόντοι  ?

Στα χρόνια του Doc Rivers κάθε επιλογή draft αγωνίζεται για τους Clippers 1 1/3 έτη για 35 παιχνίδια και συνολικά 438 λεπτά κατά μέσο όρο.

Συνεπώς πρέπει να περιμένουμε ο Jerome Robinson να παίξει άλλα δυο παιχνίδια από 64 λεπτά σε κάθε ένα από αυτά μέχρι να τον δώσουν τον Δεκέμβρη για να υπογράψουν κάποιον Glen Davis για να προσθέσουν εμπειρία και βάθος στους ψηλούς.

Worst case scenario

Οι διακοπές κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα κρατήσουν φρέσκους στα playoffs Kawhi και PG, ενώ ταυτόχρονα θα ετοιμάσουν και το supporting cast. Το pick’n’roll Lou Will-Harrell, ήδη καλύτερο από του Stockton-Malone, θα αναγνωριστεί σαν μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. O Beverley θα τραυματίσει τουλάχιστον τρεις Hall Of Famers (τους Harden και Westbrook εντός γηπέδου και εκτός γηπέδου θα πατήσει τον Gary Payton με παπί). Οι Landry Shamet, Τerrance Mann, Rodney McGruder και Jerome Robinson θα παίζουν σαν οι 3&D guard που ψάχνει όλο το ΝΒΑ, ο Kabengele θα γίνει ο Bamba που ονειρεύονται στο Orlando και ο Harkless θα βάλει όλα τα τρίποντα που είχε χάσει στα playoffs για τους Blazers.

Και οι Clippers θα κάνουν το three-peat. Και κάπως έτσι θα καταφέρουν επιτέλους να γίνουν η δωδέκατη δημοφιλέστερη ομάδα στην Πόλη των Αγγέλων πίσω από τους Los Angeles Lakers, Los Angeles Dodgers, Los Angeles Chargers, Los Angeles Sparks, τους Anaheim Ducks, τους LA Galaxy, τους UCLA Bruins, τους USC Trojans, τους Tigres UANL, την Deportivo Toluca F.C. και την Cruz Azul. Δηλαδή θα ξεπεράσουν τους Rams και τους Tiburones Rojos de Veracruz, οπότε χαλάλι.

Los Angeles, κυρίες και κύριοι. Το μόνο μέρος που όλοι είναι ηλίθιοι – ακόμα και οι εκφωνητές.

Black Mirror 

‘Οπως θα έλεγαν οι κάθε λογής ειδικοί επί του salary cap, το front office των Clippers έχει κάνει εξαιρετική δουλειά διατηρώντας την ευελιξία για το μέλλον. Ναι, αν σκεφτούμε πως οι μόνοι παίκτες με εγγυημένα συμβόλαια για την σεζόν 2021 είναι οι Patrick Beverley, ο Rodney McGruder και ο Terance Mann. Με τους Kawhi και ο PG να έχουν υπογράψει συμβόλαιο για 2+1 χρόνια, ουσιαστικά οι Clippers έχουν δυο ευκαιρίες για τίτλο πριν επιστρέψουν στον βούρκο της ανυποληψίας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος άγχους. Δύο ευκαιρίες να πάνε όλα σωστά. Για μία ομάδα που δεν έχει παίξει ποτέ τελικούς περιφέρειας. Αλλά θα έχουν στη διάθεσή τους δύο σούπερσταρ.

Έναν που κανείς δεν ξέρεις τι σκέπτεται και μπορεί να κάτσει μια σεζόν έξω αν βγάλει παρανυχίδα, γκουγκλάρει τα συμπτώματα κι ο γιατρός δεν τον πιστέψει, όταν του πει πως τελειώνει το καντήλι του.

Κι άλλον ένα σούπερσταρ που τελευταία φορά που πέρασε γύρο στα playoffs, o Jahlil Okafor ήταν ο center του μέλλοντος για τους Sixers. Οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας κι απολύτως καμία πίεση.

Δυο ευκαιρίες είναι αρκετές. Τι θα μπορούσε ποτέ να πάει στραβά;

Εντάξει, αρκεί να παραμείνετε ψυχραιμοι.

The following two tabs change content below.

Mitsos Mavrakis

Χαζοχαρούμενος κουλτουριάρης για τους Τζιτζιφιώτες, χυδαίος κάγκουρας για όλους τους άλλους, ένα κιτς, παρτσακλό πολύχρωμο αγόρι, που γίνεται ένας λαϊκός καργιόλης όταν βλέπει/παίζει μπάσκετ (ή ακούει hip hop) o Μήτσος Μαυράκης νοιώθει απολύτως άνετα μόνο όταν είναι ανάμεσα στις γάτες ή όταν παραληρεί για το BallHog.

References
1 σοβαρά παιδιά, μην χώνετε συναδέλφους σας με τέτοια προσχήματα