Rumble in The Bubble: Playoffs Day 15-16

Posted on Sep 6 2020 - 9:18pm by The Ball Hog

Καλώς ήλθατε στην σημερινή επισκόπηση του NBA Bubble, λιτή, απέριττη και ενδιαφέρουσα (ελπίζουμε), την οποία θα παρουσιάζουμε κάθε μέρα που θα κρατήσει αυτή η ιδιότυπη κατάσταση, με πολύ μεράκι και ακόμα μεγαλύτερη αυταρέσκεια.

Πάμε να δούμε τι είδαν τα ματάκια μας χτες, χρησιμοποιώντας ορισμένα από τα πιο κρύα λογοπαίγνια από τα άπειρα που μπορούμε να σκαρφιστούμε με τη λέξη “bubble”, περιμένοντας στα σχόλια τα δικά σας (όχι σχόλια, λογοπαίγνια).

Bubblegum

Ούτε που θυμόμαστε αν έχει φερθεί κάποιος τόσο προκλητικά απέναντι στον Kawhi

Πλέον η Μπραζαβιλ και η Κινσασα είναι πρωτεύουσες διαφορετικών χωρών, αλλά ο Ibaka παραμένει άξιος διάδοχος του Mutombo και όχι μόνο λόγω εντοπιότητας

Μάλλον καλύτερη επιλογή για τους Denver Broncos από τον Drew Lock

Πάντως είχαμε την εντύπωση πως στο All Star Game προσπαθούσε απλά να τους εξαντλήσει

Bubble-τι;

Q: Υπάρχει οτιδήποτε που δεν έκανε στο χτεσινό παιχνίδι ο Kyle Lowry?

A: Όχι. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Ο Kyle Lowry σκόραρε, Έβαλε 22 πόντους με σχετικά μέτρια στατιστικά. O Kyle Lowry έδωσε ασσίστ. Ήταν κομβικός στην κυκλοφορία της μπάλας βρίσκοντας συνέχεια τον ελεύθερο συμπαίκτη στο τρίποντο, ολοκληρώνοντας με 7 ασσίστ και άλλες τόσες εξαιρετικές πάσες που κατέληξαν σε άστοχο σουτ. Ο Kyle Lowry πήρε rebounds, 11 στον αριθμό, κάτι απόλυτα λογικό για ένα γκαρντ που χώνεται παντού. Ο Kyle Lowry έπαιξε άμυνα με πάθος, κλείνοντας διαδρόμους και κλέβοντας μπάλες. Κέρδισε πολλά επιθετικά φάουλ σπεύδοντας να τοποθετηθεί ύπουλα μπροστά στους εφορμούντες επιθετικούς. Ο Kyle Lowry, ο ύψους 1,83 Kyle Lowry έκανε 2 τάπες απέναντι σε ψηλότερους αντιπάλους. Ο Kyle Lowry ήταν με διαφορά ο πιο έξυπνος παίκτης στο γήπεδο (και) χτες, με τόσες και τόσες παμπόνηρες τοποθετήσεις, δείχνοντας μόνιμα ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγορος στην σκέψη από όλους. Ο Kyle Lowry έκανε διαρκώς υποδείξεις στους διαιτητές σαν άλλος Chris Paul, μόνιμα σωστός, μόνιμα πανούργος. O Kyle Lowry έκανε διαρκώς υποδείξεις και στους συμπαίκτες του, σαν σωστός καθοδηγητής, σαν σωστός προπονητής μέσα στο γήπεδο, φροντίζοντας να είναι οι πάντες στην θέση τους. Ο Kyle Lowry επί 44 λεπτά έκανε κατάθεση ψυχής στο γήπεδο, και ανταμείφθηκε με την νίκη και το 2-2 στην σειρά.

Μr. Bubblicious

Τον τίτλο του πολυτιμότερου θα τον μοιραστούν δύο forward που σκόραραν αθροιστικά 11 πόντους με 3/16 σουτ σε 76 λεπτά συμμετοχής. Ναι, δεν είναι τυπογραφικό λάθος ο P.J. Tucker με τον Jerami Grant είναι οι δύο πολυτιμότεροι παίκτες του διημέρου. Και όντως τα νούμερα δεν λένε ψέματα καθώς ο παίκτης των Rockets δεν δέχθηκε ούτε έναν πόντο από τον Anthony Davis στις 26 επιθέσεις του μισού γηπέδου που τον βρήκε μπροστά του και τελείωσε τον αγώνα με +/- +19 νίκη στη νίκη 15 πόντων της ομάδας του, ενώ παραδίπλα ο forward των Nuggets κράτησε τον Kawhi στους 13 πόντους με 4/17 σουτ και 0 (ολογράφως ΜΗΔΕΝ!!!!1!!111) πόντους στην τέταρτη περίοδο με τον Grant να έχει +15 στο +/-.

Ο Tucker με τον Grant δεν σκοράρουν πολύ, αλλά αυτό είναι μάλλον το τελευταίο που θα τους ζητήσουν οι ομάδες τους (καλά, αντε να βάλουν κανένα ξεμαρκάριστο τρίποντο), άλλα είναι αυτοί που θα αλλάξουν το DNA των Rockets και των Nuggets που φαίνονται να αφήνουν στα τελευταία τους αγώνα την ταυτότητα των trigger happy αλλά αφελών συνόλων για να παρουσιάσουν κάτι πολύ πιο ολοκληρωμένο και πλήρες που έχει ταρακουνήσει τις δύο ομάδες από το L.A.

Be quiet, you bubbling fool!

Δεν θα τον βάλουμε εμείς, μπήκε μόνος του. Ο Kemba Walker δήλωσε απογοητευμένος από τον εαυτό του, καθ’ότι πήρε μόλις 9 προσπάθειες στο χτεσινό παιχνίδι. Ήταν και η ασφυκτική άμυνα των guards του Toronto που συνετέλεσε σε αυτό, αλλά ο Kemba των 29 πόντων πριν 3 μέρες, χτες οριακά κρύφτηκε, με 4/9 σουτ και μόλις 9 πόντους. Δεν ήταν ότι δεν του μπήκαν τα σουτ (αν και εντάξει, 1/6 τρίποντα), δεν είναι ότι έχασε προσωπικές μάχες, δεν είναι ότι έμεινε πολύ στον πάγκο (41 λεπτά συμμετοχής). Είναι απλά ότι δεν βγήκε μπροστά για την ομάδα του. Το καλό είναι ότι δήλωσε ο ίδιος απογοητευμένος και κάτι μας λέει ότι στο επόμενο παιχνίδι θα συντελεστεί βομβαρδισμός. Ώριμες αντιδράσεις από ώριμους παίκτες.

O Rajon Rondo ήταν ο χειρότερος παίκτης που πάτησε παρκέ αυτό το διήμερο, αλλά δείχνουμε κατανόηση γιατί είχε να παίξει μπάσκετ από εκείνη την εποχή που κάναμε χειραψίες και χαμουρευόμασταν με αγνώστους.
Αλλά η παρουσία του δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στην επίθεση των Lakers γιατί όπως λέει και ο LeBron

“There Is No Spacing”

Triple Bubble

Οι Kyle Lowry και Pascal Siakam έγιναν στο χθεσινό παιχνίδι με τους Celtics, οι πρώτοι συμπαίκτες Raptors που είχαν σε αγώνα Play Offs τουλάχιστον 20 πόντους και 10 ριμπάουντ έκαστος. Για τον Siakam μάλιστα, ο χθεσινός αγώνας ήταν μόλις ο τρίτος στα φετινά Play Offs που σκόραρε περισσότερους από 20 πόντους.

O Jayson Tatum μέχρι στιγμής έχει 25,25 πόντους μέσο όρο στους αγώνες των Celtics και είναι ο νεότερος παίκτης τους που έχει Μ.Ο. τουλάχιστον 25 πόντων στα Play Offs.

Το Denver κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση τους Clippers, σε έναν αγώνα που στο Αμέρικα ονομάζουν wire-to-wire. Είχαν δηλαδή το προβάδισμα από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα, χωρίς ούτε καν να ισοφαριστούν. Τελευταία φορά που πραγματοποίησαν τέτοιο αγώνα σε Play Offs ήταν το 2013 με αντίπαλο τους Warriors. Ακόμη, οι 44 πόντοι της 1ης περιόδου αποτελούν ρεκόρ σκοραρίσματος για την 1η περίοδο και 2η καλύτερη επίδοση συνολικά για οποιαδήποτε περίοδο στην ιστορία του franchise.

Οι Nicola Jokic και Jamal Murray έγιναν η πρώτη δυάδα Nuggets που σκοράρει τουλάχιστον 20 πόντους σε πρώτο ημίχρονο αναμέτρησης από το 2006. Τότε το είχαν πετύχει οι Carmelo και JR Smith. Επίσης είναι και η πρώτη δυάδα που σκοράρει 20ρες σε ένα ημίχρονο τα τελευταία 25 χρόνια στα Play Offs για το Denver.

Το ισοπεδωτικό 40 – 13 της τελευταίας περιόδου στο Heat – Bucks ήταν κάτι περισσότερο από το μεγαλύτερο comeback στην ιστορία του Miami. Οι 27 πόντοι που χώρισαν τις δύο ομάδες στο τελευταίο 12λεπτο είναι η μεγαλύτερη διαφορά την ιστορία των Play Offs για την τελευταία περίοδο.

Κατά τα άλλα, το Miami είναι πλέον η μόνη αήττητη ομάδα στα φετινά Play Offs (7-0), έχοντας αντιμετωπίσει μία εκ των πιο hot ομάδων του bubble (Pacers) και την ομάδα με το καλύτερο φετινό ρεκόρ (Bucks). Επίσης, έκανε το 3-0 στη σειρά. Άλλες 139 ομάδες έχουν πάρει παρόμοιο προβάδισμα στην ιστορία της post season. Το ρεκόρ τους; 139 – 0.

Ο Jimmy Buckets έγινε μόλις ο 2ος παίκτης στην ιστορία των Heat που κατάφερε να στάξει τουλάχιστον 25 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, για δύο ή περισσότερους αγώνες σε μία post season. Προφανώς ο πρώτος είναι ο μεγαλύτερος παίκτης στην ιστορία των Heat που έχει σχεδόν όλα τα ρεκόρ. Ο Butler όμως το έχει καταφέρει όχι απλά σε μία post season, αλλά και στην ίδια σειρά (αυτή με τους Bucks). Κάτι τελευταίο για τον 3ο αγώνα της σειράς: στην 4η περίοδο, Butler – Bucks = 17 – 13.

Τα τελευταία 12 παιχνίδια των Bucks στα Play Offs είναι με τους Raptors, τους Magic και τους Heat. Αν βγάλουμε από την εξίσωση τους Magic και απομονώσουμε μόνο τις πραγματικά καλές ομάδες, το ρεκόρ τους είναι 0-7 στα 7 τελευταία παιχνίδια. Κόντρα στους Heat, έβαλαν 1 πόντο στα τελευταία 4:40 του παιχνιδιού. Επίσης είναι μόλις το 3ο Νο1 seed που βρίσκεται πίσω στο σκορ με 3-0 σε μία σειρά. Τα άλλα ήταν οι Suns του 2004-05 (τελικά έχασαν 4-1 από τους Spurs) και οι Spurs του 2000-01 (έχασαν 4-0 από τους Lakers).

Πολλά παράπονα ακούγονται για τον Mike Budenholzer και τον αγωνιστικό χρόνο που δίνει στους σταρ του. Σε 23 παιχνίδια Play Offs υπό την καθοδήγησή του, ο Γιάννης έχει αγωνιστεί 35+ λεπτά σε 8, ενώ μόλις μία φορά για περισσότερα από 40: στον περυσινό τελευταίο τελικό Ανατολής κόντρα στο Toronto. Ο Γιάννης πάντως δεν τον έχει δικαιώσει σε αυτή τη σειρά, καθώς είναι ο χειρότερος παίκτης των Bucks στο σύστημα αξιολόγησης +/- με -34. Αξίζει να σημειωθεί πως, με το σκορ στο 0-3 ήδη, ο προπονητής των Bucks δεν έχει κερδίσει ποτέ στην καριέρα του “Παιχνίδι Αποκλεισμού”. Σε πέντε περιπτώσεις μέχρι σήμερα (4 με την Atlanta και πέρυσι με το Milwaukee) έχει ρεκόρ 0-5.

Ακόμη και με την νέα ήττα, ο Γιάννης είχε 21 πόντους, 16 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Χάρη σε αυτά έγινε ο παίκτης που φτάνει γρηγορότερα από κάθε άλλον το millestone των 1000 πόντων, 400 ριμπάουντ και 200 ασίστ.

O LeBron James είχε 0 (μηδέν) πόντους στην τέταρτη περίοδο του αγώνα με τους Rockets, με 0/3 σουτ. Ήταν η 3η φορά στην καριέρα του που “πετυχαίνει” κάτι τέτοιο, παίζοντας τουλάχιστον 9 λεπτά. Είχαν προηγηθεί ο τέταρτος αγώνας των τελικών του 2011 κόντρα στο Dallas και ο τρίτος των ανατολικών τελικών του 2017 κόντρα στους Celtics.

Ο James Harden είχε 36 πόντους σε 34 λεπτά απέναντι στους Lakers. Αυτή ήταν η 39η φορά φέτος που έχει περισσότερους πόντους από λεπτά συμμετοχής. Από τότε που το μπάσκετ άρχισε να παίζεται με χρονόμετρο – δηλαδή από το 1955 κι έπειτα, μόνο ο Wilt Chamberlain είχε περισσότερους τέτοιους αγώνες σε μία χρονιά. Ήταν την μυθική για εκείνον περίοδο 1961-62 και το έκανε 45 φορές. Επίσης, ήταν το 22ο παιχνίδι του με 35+ πόντους στα Play Offs. Κάτι που σημαίνει πως στο επόμενο τέτοιο παιχνίδι θα ισοφαρίσει το ρεκόρ franchise στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Στην νίκη του Houston επί των Lakers οι Harden και Westbrook πέτυχαν αθροιστικά τουλάχιστον 60 πόντους  για 33η φορά φέτος. Το ρεκόρ της ομάδας τους σε αυτούς τους αγώνες είναι 27-6 (81.8%). Όχι κι άσχημο δηλαδή.

Bubblewrap

Mε 7/35 τρίποντα δεν πας πουθενά, και οι Celtics πράγματι δεν τα κατάφεραν. Έμειναν πολύ κοντά στο σκορ ωστόσο, και το κλειδί εδώ είναι ότι η περιφερειακή άμυνα του Τoronto, αν και γενικά καλή, τους έδωσε αρκετές ευκαιρίες που δεν εκμεταλλεύτηκαν. Θα είναι και πάλι τόσο άστοχοι στο πέμπτο παιχνίδι;

Το παιχνίδι του Harden απέναντι στους Lakers ήταν ο ορισμός του “Είπες κάτι φίλε μου? Α! Προς στιγμήν νόμισα ότι άκουσα κάτι. Δρόμο τώρα”.

Ο Morey ξεκίνησε ήδη τις δηλώσεις για το πόσο θέλει να παραμείνει ο D’Antoni και την επόμενη σεζόν. Αρκούσε μια νίκη απέναντι στους Lakers και το να μην αποκλειστούν στον πρώτο γύρο; Μάλλον είναι η συνειδητοποίηση ότι αυτή η ομάδα είναι uncoachable από οποιονδήποτε άλλον, με τον D’Antoni να έχει αφήσει τόσο έντονο το αποτύπωμα του πάνω της που οποιαδήποτε αλλαγή θα ήθελε υπερβολικά πολύ χρόνο για να εδραιωθεί. Σε καιρούς καραντίνας και μισών σεζόν και δίχως summer camps, δεν είναι να παίζουμε με αυτά τα πράγματα. Κρίμα για την Indiana ξερογλείφονται με την προοπτική του να έχουν τον Mr. Pringles στον πάγκο τους για να δώσει λίγο φαντασία στο σύνολο στο οποίο κρατούσε τα γκέμια ο McMillan

Θα απαλύνει κάπως τον αποκλεισμό του Milwaukee το ενδεχόμενο να αποκλειστεί και το άλλο no1 seed από τους Rockets? Η προφανής απάντηση είναι όχι, αλλά αν αποκλειστούν και τα δύο #1 seeds, μπορούμε πιο εύκολα να το αποδώσουμε στην διακοπή και την καραντίνα.

Το σχήμα με τον Grant Williams στο 5 δεν τραβάει καθόλου για τον Brad Stevens, καθώς χάνεται η μάχη της ρακέτας ολοκληρωτικά όποτε μπαίνει σε αυτή την θέση, αφού οι Tatum και Brown δεν είναι αρκετά σκληροί για να προσφέρουν τις απαραίτητες βοήθειες σε αυτόν από την θέση του forward. Ο Kanter single-handedly ζέστανε στο τρίτο παιχνίδι τα guard των Raptors συνεπώς η μόνη λύση για τα λεπτά που δεν αγωνίζεται ο Theis είναι ο Poirier, ο Tacko, ο Timelord.