NBA Previews 2014-15: Miami Heat

Posted on Nov 3 2014 - 1:32am by Dimitris Mantzoukas

Miami Heat logo

Τι κάνατε πέρσι:

Οι Heat ακολούθησαν μία συντηρητική προσέγγιση στη regular season, προστατεύοντας τους παίκτες τους, και κυρίως τον εύθραυστο Dwayne Wade, με ορίζοντα τους τελικούς του NBA. Τερμάτισαν δεύτεροι στην Ανατολή πίσω από τους Pacers, πληρώνοντας κυρίως τις πάρα πολλές ήττες τους (18) με ομάδες της Ανατολής, τα πιο εύκολα, θεωρητικά, παιχνίδια τους. Το μειονέκτημα έδρας δεν τους προβλημάτισε ιδιαίτερα πάντως, αφού πέρασαν σκορπώντας τους Pacers, με 4-2 στους τελικούς της Περιφέρειας, και ενώ πρώτα είχαν αποκλείσει, εξίσου εύκολα, τους Bobcats στον πρώτο γύρο και, τον κακό τους δαίμονα μέσα στην σεζόν, Brooklyn Nets στα ημιτελικά. Τα πάντα έδειχναν ότι θα ακολουθούσαν εφτά συναρπαστικά παιχνίδια, αλλά οι Spurs του Greg Popovich είχαν διαφορετικά σχέδια. Έκαναν πλάκα στους Heat και στέφθηκαν πρωταθλητές δημιουργώντας στον LeΒron υπαρξιακές αναζητήσεις και στον Pat Riley απανωτά εγκεφαλικά.

Ενώ εμείς κάναμε μπάνια:

Το καλοκαίρι φαινόταν πως θα ήταν κρισιμότατο. Οι Βig Τhree ( James, Wade, Bosh) είχαν όλοι επιλογή opt-out στα συμβόλαια τους και επέλεξαν και οι τρεις να την ενεργοποιήσουν, μένοντας ελεύθεροι και έχοντας το δικαίωμα να τα επαναδιαπραγματευτούν. Ακόμα και μετά την ενεργοποίηση των options, πάντως, οι περισσότεροι πίστευαν ότι αυτό έγινε για οικονομικούς λόγους και πως και οι τρεις κολλητοί θα συνέχιζαν με νέα καλύτερα συμβόλαια. Όλα αυτά μέχρι το γράμμα του James στο Sports Illustrated, ότι αυτή την φορά θα μεταφέρει τα ταλέντα του πίσω στο Cleveland, επικαλούμενος homesickness και κρύβοντας επιμελώς τις πληγές των τελικών. Τότε ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για τον Pat Riley σε δύο επίπεδα. Αρχικά να κρατήσει τους άλλους δύο All Stars και μετά να τους πλαισιώσει με ένα αξιόλογο supporting cast. Ο Wade, ο παίκτης –σύμβολο της ομάδας αποφάσισε πολύ εύκολα να μείνει, ενώ ο Βosh, φλέρταρε με την ιδέα της μετακόμισης στο Houston, αλλά εν τέλει, προτίμησε να παραμείνει στις παραλίες του Miami. Aπό εκεί και πέρα, ο, έστω μερικώς ανακουφισμένος, Riley μπόρεσε να φέρει τον Luol Deng ως άτυπο αντικαταστάτη του James, τον Josh Mc Roberts για να παίξει δίπλα στον Bosh, τον Danny Granger για να γίνει ο βετεράνος από τον πάγκο που θα δίνει σημαντικές βοήθειες, επανέφερε τον James Ennis, μετά από έναν χρόνο περιπλάνησης του στα γήπεδα του κόσμου, ενώ στο draft είχαν επιλέξει τον Shabazz Napier (LeBron’s favorite) στην προσπάθεια τους να βρουν μετά από χρόνια έναν playmaker για να τρέξει την ομάδα.

Depth Chart:

C Chris Bοsh, Chris Andersen Justin Hamilton
PF Josh McRoberts Shawne Williams Udonis Haslem
SF Luol Deng Danny Granger James Ennis Shawn Jones
SG Dwyane Wade Shannon Brown
PG Norris Cole Mario Chalmers Shabazz Napier

Γκανιάν:

Στην πραγματικότητα το roster δεν είναι τόσο κακό, όσο πολλοί πιστεύουν. Ο Chris Bosh υποτιμήθηκε πάρα πολύ, αλλά την τελευταία χρονιά πριν τους big three είχε μ.ο. 21 πόντους και 11 rebounds, με τα ίδια ποσοστά που έχει και τώρα. Ο Wade, αν είναι καλά, είναι συγκλονιστικός παίκτης, ενώ δεν ξεχνάμε ότι τα όργια που έκανε ο Danny Granger μέχρι πρόπερσι. Αν επανέλθει, έστω μερικώς, σε παρόμοια κατάσταση οι Heat επιθετικά θα είναι απειλητικότατοι. Σε αυτό θα βοηθήσει και ο Erik Spoelstra. Έχοντας ήδη κατακτήσει δύο πρωταθλήματα πριν καν κλείσει τα 44 του χρόνια, είναι από τους καλύτερους και επίσης τους πιο υποτιμημένους, λόγω LeΒron, προπονητές. To στυλ παιχνιδιού της ομάδας θα είναι προσαρμοσμένο στο roster, τα κορμιά και τις ελλείψεις αυτής, στο οποίο θα κυριαρχεί η συνεχής κυκλοφορία της μπάλας και η εκμετάλλευση των ελεύθερων χώρων. Φέτος είναι η χρονιά από την οποία θα αρχίσει να αποδεικνύει ότι μπορεί και χωρίς τον James.

Μουλάρι ο Αστραχάν:

Όπως αναφέρθηκε και ανωτέρω, ο Wade είναι συγκλονιστικός όταν είναι υγιής, και υγιής δεν έχει υπάρξει τα τελευταία δύο χρόνια. Θα καταφέρει να παραμείνει φέτος; Ο Granger και τα όργια που έκανε μέχρι πρόπερσι, έχουν να εμφανιστούν σε παρκέ του ΝΒΑ από τότε, και στο μεταξύ μετρήσανε πολλούς τραυματισμούς και κακές εμφανίσεις. Επιπρόσθετα, υπάρχει σίγουρα μεγάλο κενό στους ψηλούς και ειδικά στα δυνατά κορμιά, όπου ο McRoberts δύσκολα θα μπορέσει να βελτιώσει την κατάσταση, ενώ οι δύο αναπληρωματικοί είναι εξαιρετικοί αμυντικοί αλλά έχουν την τάση να βραχυκυκλώνουν την επίθεση. Επιπλέον στη θέση του playmaker κανένας δεν είναι δεδομένα βασικός, με τους δύο παλιούς και τον rookie (Chalmers, Cole και Nappier) να παλεύουν μεταξύ τους για λεπτά και την πρωτοκαθεδρία, δείγμα της έλλειψης μιας κορυφαίας επιλογής σε αυτήν την κομβική θέση. Ενδιαφέρον θα έχει επίσης να δούμε το πως θα διαχειριστούν το βάρος των αποδείξεων, που έχουν πλέον οι βασικοί της ομάδας, μετά την φυγή του καλύτερου παίκτη τους του κόσμου, καθώς όλα τα μάτια θα είναι σε κάθε παιχνίδι πάνω στους Wade και Βosh.

Μ’ έχεις κάνει ξενύχτη:

Σαν χολυγουντιανή ταινία, δύο ήρωες που τα είχαν όλα και θεωρούνταν κορυφαίοι, συμφώνησαν με τον φίλο τους να βάλουν κάτω τους εγωισμούς τους και να σχηματίσουν ένα σύνολο για την διεκδίκηση ενός κοινού σκοπού. Το σύνολο λειτούργησε, ο σκοπός επετεύχθη, αλλά οι ίδιοι γνώρισαν την αμφισβήτηση για τις δυνατότητες τους λειτουργώντας υποστηρικτικά, ωσάν τα τσιράκια, του μεγάλου πρωταγωνιστή. Ο πρωταγωνιστής τελικά πρόδωσε την φιλία τους και τους παράτησε, βρίσκοντας νέους φίλους, πιο ωραίους, πιο νέους, πιο διάσημους. Οι δύο ήρωες μας, έχοντας μεγαλώσει πια, καλούνται να βρουν την δύναμη να σταθούν στα πόδια τους, να ξεπεράσουν την προδοσία και να αποδείξουν σε όλον τον κόσμο ότι είναι ακόμα εδώ, ότι μπορούν και χωρίς τον πρωταγωνιστή. Θα τα καταφέρουν; Και ταινία να ήταν θα την βλέπαμε. Γιατί να μην τους βλέπουμε και live; Ειδικά όταν έχουν τα δικά τους τσιράκια με τις φάτσες του Udonis Haslem και του Chris Andersen να τους προστατεύουν στα πρώτα στάδια της ταινίας, όταν θα τους πουλάνε μαγκιές διάφοροι μικροί αλλά πολλά υποσχόμενοι νέοι ήρωες.

Φυσικά την ταινία θα μπορούσε να σκηνοθετήσει και ο LeΒron James, οπότε σε αυτήν την περίπτωση οι Heat θα βυθίζονταν σαν τον Τιτανικό, στην σκηνή με το κουαρτέτο εγχόρδων θα υπάρχει μία χορωδία που θα ψέλνει “LeΒrooon” ενώ τους Heat θα τους καταπίνει το μαύρο σκοτάδι και τα παγωμένα νερά και όλοι θα αναπολούσαν τις μέρες του Βασιλιά. Τον Τιτανικό δύσκολα θα τον ξαναβλέπαμε. Τους φετινούς Heat όμως, με μεγάλο ενδιαφέρον.

Το μαντείο του Ball Ηog:

Πιστεύουμε πως οι Heat θα καταφέρουν σίγουρα να προκριθούν στα playoffs και από εκεί και πέρα θα έχουν την ευκαιρία να κυνηγήσουν κάτι καλύτερο. Η λογική λέει ότι στην Southeast θα είναι κοντά με τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά η εμπειρία τους μπορεί να τους βοηθήσει να σκαρφαλώσουν στην δεύτερη θέση. Πέρα από την λογική υπάρχει και το κάρμα, το οποίο προστάζει μια μάχη στα playoffs με τους Cavaliers, την μάχη που περιμένει υπερβολικά πολύς κόσμος για να μην συμβεί τελικά. Επίσης περιμένουμε τον James Ennis να αποδείξει ότι αξίζει να παίζει στο ΝΒΑ, και τον Mario Chalmers να αποδείξει ότι δεν αξίζει το καινούριο του συμβόλαιο.

The following two tabs change content below.

Dimitris Mantzoukas

Βασικά μου είπαν ότι αν φτιάξουμε site θα είναι το πρώτο βήμα για να γίνω διάσημος συγγραφέας και θα κερδίσω επιτέλους δόξα, λεφτά, γκόμενες και ναρκωτικά. Το έκανα. Ακόμα περιμένω. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι μου είπαν ψέματα.