Ball Hog’s Mock Draft 2019

Posted on Jun 19 2019 - 5:00pm by Loukas Moschoulas

H πρώτη κρίσιμη ημερομηνία μετά το τέλος των Τελικών είναι ήδη εδώ και δεν είναι άλλη από το Draft του ΝΒΑ, με το οποίο ανοίγει επίσημα η offseason, λίγο πριν την free agency. Ο Λουκάς Μοσχούλας φωνάζει τον co-owner του στους Salesmen της Locked Out League, τον -γυμναστηριακό υπερτούμπανο- Πάρη Πετρίδη (που με κάποιον περίεργο τρόπο, βρίσκει χρόνο και ξενυχτάει όλη τη χρονιά για να βλέπει κολεγιακό) και μαζί διαλέγουν για κάθε ομάδα εναλλάξ.

Οι δύο τους φοράνε τα καλά τους τα κουστούμια και μπαίνουν στους ρόλους των GMs της κάθε ομάδας (πλην των ομάδων που δεν έχουν picks στο πρώτο γύρο, που δεν είναι και λίγες, βλέπε Raptors, Lakers, Mavericks, Nuggets, Rockets, Jazz, Clippers και Kings) και διαλέγουν σαν να καθόντουσαν το βράδυ του draft στις θέσεις τους, πάντα με την προϋπόθεση ότι ως την ώρα του draft τα μισά picks δεν θα έχουν αλλάξει χέρια μέσα από μια σειρά trades (που μάλλον αναμένονται).

 

1. Zion Williamson

Πάρης Πετρίδης: Έχουν γραφτεί πολλά (και από το BallHog στα Monthly του NCAA) για το φετινό #1. Οι New Orleans Pelicans έχουν να κάνουν την πιο εύκολη επιλογή εδώ και χρόνια. Ο Zion, ο “Mεσσίας”, το μεγαλύτερο prospect από την εποχή του LeBron, το “θωρηκτό” των 2,01 μέτρων και 129 κιλών με επιτόπιο άλμα 40 ιντσών είναι no-brainer για την πρώτη θέση του draft, ενώ ταυτόχρονα θα πάρει και τα κλειδιά της ομάδας της Νέας Ορλεάνης ώστε να ξεκινήσει να γεμίζει το μπασκετικό του portfolio, σε επίπεδο NBA πλέον, με παντοδύναμα καρφώματα και εκπληκτικές άμυνες.

2. Ja Morant

Λουκάς Μοσχούλας: Είμαι ο νέος GM των Grizzlies και θέλω να δώσω σε trade τον αστέρα της ομάδας Mike Conley1)Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές έχει κλείσει η ανταλλαγή που θέλει τον Conley να φεύγει για την Utah, με αντάλλαγμα τους Crowder, Korver, Allen και δύο draft picks πρώτου γύρου.. Ε, το #2 μοιάζει να είναι το “μάννα εξ ουρανού” μου καθώς σε ένα φτωχό draft, από πλευράς guards, ο Ja Morant ξεχωρίζει και δίνει τη δυνατότητα στους ιθύνοντες της ομάδας να κάνουν τη μετάβαση στην νέα εποχή των “Αρκούδων” ακόμα ευκολότερη. Μιλάμε για έναν παίκτη που έχει All Star potential, με τρομερή ικανότητα στο σκοράρισμα και εξίσου ικανό στην πάσα. Αναμένεται, λοιπόν, να βοηθήσει άμεσα τους Grizzlies δημιουργώντας ένα τρομερό δίδυμο με τον JJJ. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό, ότι κανένας από τους δύο δεν έχει κλείσει ακόμα τα 20.

 

3. R.J. Barrett

Πάρης Πετρίδης: Μέχρι και λίγες μέρες πριν την έναρξη της φετινής σεζόν ο R.J. Barrett θεωρούνταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρώτη θέση του NBA Draft 2019. Από το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς, όμως, αυτήν την θέση την καπάρωσε με την απόδοσή του και τα highlights του ο συμπαίκτης του στο Duke, Zion Williamson. Ο R.J. Barrett, θα είναι επιλογή των Knicks για την επόμενη μέρα τους. Νικητής σε όλες τις διοργανώσεις που έλαβε μέρος μέχρι φέτος, με κορμί έτοιμο για το NBA και καταπληκτικός σκόρερ, θα προσπαθήσει να αποδείξει πως άξιζε την πρώτη θέση του draft και πως μπορεί να είναι ηγέτης ομάδας. Μοναδικά του ελαττώματα, το χαμηλό ποσοστά στα τρίποντα και οι αρκετές λανθασμένες αποφάσεις στα σουτ του. Ωστόσο, δεν θα μας φανεί καθόλου περίεργο αν οι Knicks αποφασίσουν να κάνουν κάτι αυτοκτονικό. Για τους Knicks μιλάμε, άλλωστε.

 

4. Jarrett Culver

Λουκάς Μοσχούλας: Μετά το #1 και τον Zion, οι Pelicans έχουν ένα ακόμα top-5 pick μετά το trade του Anthony Davis στους Lakers. Με τους Jrue Holiday και Lonzo Ball ως βασικούς στα guards, αυτό που του λείπει είναι ένας σκόρερ. Ο Culver είναι αυτό που χρειάζονται οι “Πελεκάνοι”. Πολλοί αναλυτές στο NCAA τον θεωρούν ως τον πιο βελτιωμένο παίκτη την περσινή σεζόν στο κολεγιακό πρωτάθλημα, στο οποίο οδήγησε το TexasTech μέχρι το τελικό του Final Four του τελικού τουρνουά, έχοντας 18,5 πόντους, 6,8 rebounds, 4,2 assists και 1,8 κλεψίματα, σουτάροντας όμως με μόλις 22,6% από το τρίποντο στα έξι ματς της March Madness. Αν καταφέρει να βελτιώσει το 30,4% από το τρίποντο που είχε μέσα στην σεζόν, τότε θα μιλάμε για μία πραγματικά καλή επιλογή στο #4.

 

5. DeAndre Hunter

Πάρης Πετρίδης: Στην ουσία, οι Cavaliers αυτή την στιγμή έχουν σαν μοναδικό περιουσιακό στοιχείο στο οποίο μπορούν να βασιστούν άμεσα αλλά και για το μέλλον, τον Collin Sexton2)Ο Love αναμένεται να δοθεί με την πρώτη ευκαιρία και σχετικά άμεσα.. Για αυτόν τον λόγο θα προτιμήσουν τον DeAndre Hunter, έναν 3&D παίκτη με τρομερό άνοιγμα χεριών (7’2”) για το ύψος του, ικανό να παίξει εξαιρετική άμυνα σε όλες τις θέσεις χάρη στα αθλητικά και σωματομετρικά προσόντα του. Βέβαια δεν μοιάζει ο παίκτης που θα χαράμιζες εύκολα το πέμπτο pick σου, οπότε είναι λογικό ότι οι Cavs κάνουν σκέψεις για ένα step down μερικές θέσεις, για να μπορέσουν να κερδίσουν κάτι ακόμα, καθώς θεωρούν ότι και πάλι θα είναι διαθέσιμος ο Hunter.

 

6. Darius Garland

Λουκάς Μοσχούλας: Υπάρχουν αρκετές φήμες ότι οι Suns θα κάνουν μία κίνηση για ανέβουν στο draft και να καταφέρουν να πάρουν τον Jarrett Culver, όμως αν μείνουν στο #6, νομίζω ότι θα κολλήσει πολύ καλά ο Darius Garland με τον Devin Booker. Ένας καθαρός playmaker που μπορεί να τρέξει, να αλλάξει το tempo της ομάδας, και, πολύ βασικό, ένας εξαιρετικός για την ηλικία του spot shooter, πράγμα ιδανικό για τους Suns, που, έχοντας τον Booker να κουβαλά για αρκετά λεπτά την μπάλα, χρειάζονται δίπλα του έναν παίκτη που μπορεί να απειλήσει από μακριά και να ξέρει να παίζει και χωρίς αυτήν. Το βασικό του μειονέκτημα, ότι δηλαδή δεν δείχνει να έχει τόσο διάθεση για την άμυνα, τον κάνει να ταιριάζει ακόμα περισσότερο με τους νεανικούς Suns.

 

7. Coby White

Πάρης Πετρίδης: Ο North Carolina Mr. Basketball, κύριος Coby White είναι η κατάλληλη επιλογή για τους Chicago Bulls και από πλευράς θέσης αλλά και από πλευράς ταλέντου. Playmaker με καταπληκτικό μέγεθος για τη θέση και εξαιρετικά αθλητικός. Απέδειξε πως είναι σκόρερ ολκής, έχοντας πολύ καλά ποσοστά σε τρίποντα, FG% και FT%. Επίσης, τα τελευταία του χρόνια στο κολέγιο έμαθε να εκμεταλλεύεται περισσότερο τους συμπαίκτες του, πράγμα που πρέπει να έχει ένα pg. Με την επιλογή τους αυτή οι Chicago Bulls έχουν έναν καταπληκτικό σκόρερ για το second unit τους (για αρχή τουλάχιστον, καθώς ο Dunn δεν φαίνεται να μένει για πολλά χρόνια ακόμα στο franchise της Πόλης των Ανέμων) που θα δίνει τον απαραίτητο ρυθμό στην ομάδα.

 

8. Cam Reddish

Λουκάς Μοσχούλας: Τρία picks πρώτου γύρου για τους Hawks και ακούγεται έντονα ότι θα κάνουν μία κίνηση για να δώσουν το #8 και το #10 για να φτάσουν μέχρι το #4. Αν τελικά δεν γίνει κάτι τέτοιο τη βραδιά του draft, o Cam Reddish μοιάζει ως ό,τι καλύτερο θα έχει μείνει μέχρι εκείνη την στιγμή στο #8. O Reddish είναι ένα από τα πιο δύσκολα prospect για να προβλέψεις που θα καταλήξει, όμως αυτά που βλέπεις στο παρκέ από τον freshman του Duke, δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα ακόμα και αν δεν υπήρχε η διάρκεια και η συνέπεια στα νούμερα του. Η ικανότητα του στην ντρίπλα από τα 2,08 αλλά και ο τρόπος που τρέχει στον αιφνιδιασμό δείχνουν ότι το ταβάνι του είναι αρκετά υψηλό. Μοιάζει να ταιριάζει γάντι στους Hawks, ειδικά αν βελτιώσει και το 33,3% από το τρίποντο που είχε την προηγούμενη χρονιά. Να σημειώσω απλά ότι ο Reddish, στο μόνο παιχνίδι που δεν ξεκίνησε βασικός τη χρονιά, ήταν το παιχνίδι με το Michigan State στην March Madness, όπου το Duke δεν κατάφερε να περάσει τους Spartans και να συμμετάσχει στο Final Four.

9. Sekou Doumbouya

Πάρης Πετρίδης: Με το pre-draft workout, ο Doumbouya απέδειξε πως είναι λίγο καλύτερος σουτέρ, λίγο καλύτερος χειριστής μπάλας και λίγο πιο αθλητικός από ό,τι είχαν όλοι στον μυαλό τους. Πολύ καλή επιλογή για τους Wizards, που κοιτούν την επόμενη μέρα με τις φήμες για trade του Bradley Beal να φουντώνουν καθημερινά. Γενικά, το ότι η ομάδα είναι σε μεταβατική περίοδο δίνει ακόμα ένα συν στην επιλογή, καθώς ο Γάλλος θα μπορέσει να έχει ακόμα μεγαλύτερο διάστημα να γίνει παίκτης επιπέδου NBA και να αποδώσει τα μέγιστα στο υψηλότερο επίπεδο.

 

10. Jaxson Hayes

Λουκάς Μοσχούλας: Το δεύτερο από τα τρία picks των Hawks είναι ο αγαπημένος μου παίκτης (μαζί με τον Rui Hatchimura) από το φετινό draft. Ο λόγος για τον center του Texas, όπου μιλάμε για έναν παρά κάτι seven footer με wingspan που φτάνει τα 222 εκατοστά. Είναι σίγουρα αρκετά ακατέργαστος και χρειάζεται βελτίωση στα βασικά του μπάσκετ, όμως τα 3,8 blocks per 40 minutes που είχε την περσινή σεζόν δείχνουν ότι με την δουλειά μπορεί να βγει κάτι καλό. Ένας rim protector που μπορεί να κολλήσει πολύ καλά δίπλα στους άλλους νεαρούς των Hawks.

11. Brandon Clarke

Πάρης Πετρίδης: Ψηλός που ταιριάζει απόλυτα σε small ball σχήματα. Πρέπει να βελτιώσει κατακόρυφα το τρίποντο για να έχει έστω και κατά προσέγγιση σταθερό ρόλο στο NBA. Στους Timberwolves θα πλαισιώσει τον KAT κάνοντας όλα τα μικρά που θα χρειαστεί η ομάδα του, βοηθώντας κυρίως στο αμυντικό κομμάτι και αφήνοντας το σκοράρισμα στον KAT. Τα νούμερα του πέρσι μπορεί να μην ήταν τρομερά, όμως το 37,2 στο PER (μόνο ο Zion είχε μεγαλύτερο με το απίστευτο 40,8, που ήταν και ρεκόρ δεκαετίας) αλλά και το 69,9% TS% δείχνει ότι μπορεί να γίνει ένας χαμάλης που θα κάνει ακόμα ευκολότερη τη δουλειά του All Star της ομάδας. Να σημειώσουμε ότι οι Wolves προσέλαβαν τον David Vanterpool (που ήταν βοηθός στους Blazers και αμυντικός προπονητής) και αναμένουμε να δούμε τον Clarke σε έναν ρόλο Aminu. Να βοηθά παντού και να καλύπτει τον ψηλό στην άμυνα.

 

12. Rui Hachimura

Λουκάς Μοσχούλας: Καταρχάς όλοι οι φίλοι των Hornets περιμένουν από τον GM της ομάδας να επιλέξει τον Goga Bitadze για να συνεχιστεί η παράδοση της επιλογής λευκών ψηλών. Όμως η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν καλύτεροι παίκτες από τον Γεωργιανό και ο Rui Hachimura φαντάζει ως η καλύτερη στο νούμερο #12. Ο νεαρός Ιάπωνας που είχαμε γράψει αναλυτικά μέσα στην σεζόν για το πως ξεκίνησε και πως βρέθηκε στο Gonzaga, είναι έτοιμος να γίνει ο πρώτος Ιάπωνας που θα επιλεγεί σε lottery pick. H Charlotte μοιάζει μια ομάδα που δεν έχει κάποιον παίκτη που μπορεί να πρωταγωνιστήσει στα forwards και με την επικείμενη επιστροφή του Kemba Walker, μπορεί τα επόμενα χρόνια να γίνει ο δεύτερος πόλος που θα μπορέσει να επενδύσει επάνω του ο οργανισμός των Hornets. Πολύ καλός σουτέρ, είχε 41,7% πέρσι από το τρίποντο, ακόμα και μετά από ντρίπλα. Όμως θα πρέπει να βελτιώσει το παιχνίδι του για να μπορέσει να γίνει βασικός παίκτης στο NBA.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι και για τους Hornets ακούγονται πολλά για κάποιο trade τη βραδιά του draft για να μπορέσουν να ανέβουν κάποιες θέσεις. Άλλωστε, ο ίδιος ο Mitch Kupchak άφησε δημόσια να εννοηθεί την προηγούμενη εβδομάδα ότι η ομάδα θα κάνει την προσπάθεια της προς αυτή την κατεύθυνση. Να σημειώσουμε ότι έχουν και δύο picks δεύτερου γύρου, τα #36 και #52.

 

13. Romeo Langford

Πάρης Πετρίδης: Ποτέ δεν μπορείς να έχεις αρκετούς go-to scorers και ο Romer Langford είναι ακριβώς αυτό. Γεννημένος σκόρερ, με πολύ καλά αθλητικά προσόντα, που μπορεί να αναλάβει το σκοράρισμα της second unit με άνεση αν ξεπεράσει το σημαντικό πρόβλημα των λανθασμένων αποφάσεων και του ballhoging. Ακόμα, μπορεί να δημιουργήσει ο ίδιος τα σουτ του, και είναι ένας παίκτης που οι Heat χρειάζονται, καθώς η λειψανδρία στα guards είναι κάτι που υπάρχει αυτή την στιγμή στην Florida.

 

14. Nickeil Alexander-Walker

Λουκάς Μοσχούλας: O Alexander-Walker έκανε workouts με τους Celtics και η αλήθεια είναι ότι πήγαν πολύ καλά. Ένας guards που η ομάδα φαίνεται να χρειάζεται, καθώς ο Irving αποχωρεί και ο Terry Rozier θέλει να δοκιμάσει την τύχη του στην free agency. Είναι ένας combo-guard που του αρέσει περισσότερο να δημιουργεί παρά να σκοράρει, αν και το σουτ του έξω από την γραμμή των τριών πόντων είναι αρκετά καλό: είχε 38,3% στα 67 παιχνίδια του στις δύο χρονιές με το Virginia Tech. Μπορεί να παίξει και ως spot shooter, αλλά να σουτάρει και μετά από ντρίπλα, λόγω ύψους έχει καλό court vision. Στα αρνητικά του, η έλλειψη εκρηκτικότητας και το ότι δεν είναι τόσο αθλητικός.

 

15. Nassir Little

Πάρης Πετρίδης: Υπεραθλητικός 3&D παίκτης που μπορεί να παίξει άμυνα από το “1” μέχρι το “5”. Βέβαια, στην περίπτωση του υπάρχει μια μικρή υποσημείωση: για να γίνει 3&D θα πρέπει να αποκτήσει και το τρίποντο, καθώς μέχρι στιγμής μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως καταστροφέας του καλύτερου παίκτη του αντιπάλου. Σε ποια ομάδα εκτός από τους Pistons θα μπορούσατε να σκεφτείτε; Ακόμα και αν τα κακά παιδιά μοιάζουν μακρινή ανάμνηση για το Detroit, τέτοιοι παίκτες πάντα είναι αγαπητοί στην Motor City.

 

16. Keldon Johnson

 

Λουκάς Μοσχούλας: Ένας καλός παίκτης σε πολλές πτυχές του παιχνιδιού, χωρίς να είναι εξαιρετικός σε καμία από αυτές. Παίκτης που παίζει στα φτερά με τους Magic να ψάχνουν παίκτες να γεμίσουν αυτές τις θέσεις. Σουτάρει καλά από το τρίποντο, μπορεί να παίξει καλή άμυνα και να βάλει το κορμί του, καθώς είναι παίκτης που παίζει με πολύ ενέργεια. Σίγουρα δεν είναι από τα picks που θα αφήσουν εποχή, όμως μιλάμε για έναν παίκτη που μπορεί να απασχολεί για χρόνια στο NBA καθώς όλα του τα χρόνια στο κολέγιο, βελτιωνόταν καθημερινά, δείχνοντας και το υψηλό μπασκετικό του IQ.

 

17. Kevin Porter JR.

Πάρης Πετρίδης: Κοιτάξτε να δείτε που πολύ σύντομα οι Hawks θα έχουν μια πολλά υποσχόμενη ομάδα με παίκτες που κάποια μέρα στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον θα γίνουν superstars. Έχοντας επιλέξει ήδη τον Reddish και τον Hayes και έχοντας ήδη στις τάξεις τους Trae Young, John Collins οι Hawks επιλέγουν ένα guard με τα φόντα να μείνει για χρόνια στη Λίγκα, πατώντας στα αθλητικά του προσόντα και τις επιθετικές του ικανότητες. Ο Porter είναι ένας ταλαντούχος guard με πολύ καλό σουτ, όμως το δύσκολο που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι Hawks είναι ο χαρακτήρας του. Στην περσινή χρονιά στο κολέγιο να σημειώσουμε ότι τιμωρήθηκε από την ομάδα του για πειθαρχικά παραπτώματα, και αυτό θα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί σε μια ομάδα με τόσους νεαρούς. Από την άλλη, βεβαία, θα πρέπει πάντα να υπάρχει στο μυαλό μας το σκεπτικό ότι με τόσα picks στον πρώτο γύρο πας να δώσεις κάτι για να βελτιώσεις την ομάδα σου. Ίδωμεν.

 

18. P.J. Washighton

Λουκάς Μοσχούλας: Ένας πολύ δυνατός forward που μπορεί να παίξει σε πολλά και διαφορετικά σχήματα. Μοιάζει να ταιριάζει ιδανικά δίπλα σε Turner και Sabonis Έχει αρκετούς fans ανάμεσα στους ανθρώπους του NBA. Είναι ένας καλός πασέρ για την θέση του, με πολύ καλό σουτ που μπορεί να δώσει το απαραίτητο spacing, σε συνδυασμό το δυνατό του κορμί και το πολύ καλό του σουτ που βελτιώνεται με τα χρόνια. Πέρσι είχε 42,3% από το τρίποντο σε 78 προσπάθειες. Μοιάζει από τα πιο safe bet του φετινού draft και η Indiana είναι μια ομάδα που κάνει τέτοιες επιλογές.

19. Cameron Johnson

Πάρης Πετρίδης: Παίκτης συστήματος, ήπιας προσωπικότητας, που ταιριάζει γάντι στους San Antonio Spurs και στο σύστημά τους. Ίσως ο καλύτερος σουτέρ του φετινού draft και παίκτης που με χαρά θα δεχθεί τον πολύ συγκεκριμένο ρόλο του floor spacing ψηλού με εξαιρετικό στατικό σουτ από απόσταση (45,7% από το τρίποντο σε 210 προσπάθειες). Το αδύνατο σημείο του η άμυνα, κυρίως λόγω του σωματότυπου του: είναι μόλις 92 κιλά σε κορμί ύψους 205 εκατοστών.

 

20. Goga Bitadze

Λουκάς Μοσχούλας: Με τα νέα δεδομένα που έχουμε για τον Al Horford, μην παραξενευτείτε αν ο Bitadze είναι η επιλογή των Κελτών και στο #14. Έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους για αυτόν άλλωστε, και πλέον χωρίς τον βασικό center τους μοιάζει ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη για ένα ακόμα κορμί στο ρόστερ.  Μιλάμε για έναν δυνατό και κλασσικό Ευρωπαίο ψηλό, που σκοράρει, αλλά δεν έχει πολύ καλό σουτ από έξω, που θα του δώσει, ωστόσο, άμεσα λεπτά συμμετοχής. Τα νούμερα του πέρσι στην Euroleague με την Buducnost ήταν 12,1 πόντοι, 6,3 rebounds και 2,3 blocks ανά αγώνα. Από πολλούς θεωρείται ως ο καλύτερος center του φετινού draft και οι Celtics δεν φαίνεται να τον αφήνουν να περάσει, ειδικά αν μείνει μέχρι το #20. Να σημειώσουμε βέβαια εδώ, όπως και στους Hawks, ότι μιλάμε για μια ομάδα που έχει τρία picks πρώτου γύρου (#14, #20 και #22), οπότε η πιθανότητα να κινηθεί για trade είναι αρκετά υψηλή.

 

21. Bol Bol

Πάρης Πετρίδης: Υπάρχει περίπτωση να είναι ο επόμενος Hasheem Thabeet; Εξαιρετικά απίθανο. Υπάρχει περίπτωση να πάρει την σκυτάλη από τον Porzingis ως ένας σουτέρ τριών πόντων με ύψος 7’2”; Αρκετά απίθανο. Αυτά που μπορεί να δώσει ο Bol Bol βγάζουν μάτι. Μέγεθος, σουτ, καλή επαφή με την μπάλα (μετά και το pre-draft workout) και καλή άμυνα ψηλά, ως τελευταίος παίκτης στις περιστροφές. Μέχρι στιγμής έχει δείξει πως φοβάται το physical παιχνίδι και γενικότερα την επαφή, αλλά το μεγαλύτερο μειονέκτημα του που φάνηκε και την περσινή σεζόν ήταν η άμυνα στο p’nr, κάτι που θα τον δυσκολέψει σίγουρα και στο NBA. Συνολικά, καλή επιλογή για τους Thunder στο #21.

 

22. Tyler Herro

Λουκάς Μοσχούλας: Προϊόν του Kentucky είναι ο Herro και αυτό του δίνει πολλές πιθανότητα να γίνει ένας παίκτης που θα μείνει χρόνια στο NBA και θα καταφέρει να βγάλει το ψωμί του ως ένας καλός σουτέρ ή και two way player. Πέρασε από workout από τους Celtics την περασμένη εβδομάδα και μοιάζει αρκετά πιθανό να είναι ένα από τα τρία picks της ομάδας. Παίκτης που θα δώσει εύκολους πόντους από το τρίποντο, με μοναδικό αρνητικό το ότι δεν μπορεί να σκοράρει τόσο καλά μετά από screen, πράγμα που λογικά θα χρειαστεί να βελτιώσει στον NBA, όπως επίσης και την άμυνα του σε παίκτες αρκετά γρηγορότερους από αυτόν.

 

23. Mfiondu Kabengele

Πάρης Πετρίδης: Αλλαγή της τελευταίας στιγμής καθώς το pick άλλαξε χέρια πριν λίγες ώρες στο trade του Conley. Πλέον οι Grizzlies έχουν και ένα δεύτερο pick στον πρώτο γύρο μετά το #2 και αναμένεται να επιλέξουν έναν ψηλό, καθώς φαίνονται γεμάτοι στις θέσεις των forwards και guards. Διαθέσιμος αναμένεται να είναι ο Mfiondu Kabengele. Τα θέματα που έχει με τον τραυματισμό του στο γόνατο ίσως να τον έχουν ρίξει κάποιες θέσεις και κάποιες ομάδες να μην τον εμπιστεύονται. Είναι ανιψιός του Dikembe Mutombo, αν λέει κάτι αυτό, αρκετά καλός blocker, με έφεση στο επιθετικό rebound και ένας από τους πιο παραγωγικούς ψηλούς στο περσινό κολεγιακό ανά λεπτά συμμετοχής.

 

24. Dylan Windler

Λουκάς Μοσχούλας: Τι ψάχνουν τα τελευταία δύο χρόνια οι Sixers, μα φυσικά σουτ έξω από το τρίποντο και το εικοστό τέταρτο pick μοιάζει μια καλή ευκαιρία να ποντάρουν σε έναν νεαρό. Ο Dylan Windler είναι ένας forward που χάρη σε αυτός τον Belmont κατάφερε να περάσει στο τελικό τουρνουά του NCAA καθώς είχε 21,3 πόντους με 42,9% από το τρίποντο σε 233!! προσπάθειες. Αν καταφέρει να προσθέσει λίγη δύναμη και να βοηθήσει παραπάνω στην άμυνα θα είναι μία εξαιρετική επιλογή για την ομάδα της Philadelphia.

 

25. Grant Williams

Πάρης Πετρίδης: Πολλές ομάδες αναμένεται να τον προσπεράσουν στο draft, καθώς δεν έχει ικανοποιητικό σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά και η άμυνα του εκτός της ρακέτας δεν είναι και από τα καλύτερα του. Όμως ο Williamas κάνει τα μικρά πράγματα για την ομάδα του και υπερασπίζεται το καλό της όπως του ζητηθεί. Η αλήθεια είναι ότι ταιριάζει απόλυτα στη νοοτροπία και τη φιλοσοφία που έχουν στον Portland. Από τα βασικά του στοιχεία το ότι μπορεί να σκοράρει αρκετά και με συνέπεια μέσα από το ζωγραφιστό και με τον Kanter να μην παραμένει στο Oregon ίσως βρει χρόνο και ευκαιρίες για να εδραιωθεί.

 

26. Matisse Thybulle

Λουκάς Μοσχούλας: Ένας παίκτης που φαίνεται να έχει προοπτική μοιάζει ο Thybulle, και οι Cavs είναι η αλήθεια ότι μπορούν να δώσουν μια ευκαιρία στον νεαρό γιατί δεν έχουν έναν καλό αμυντικό στα guards. Έτσι, φτάνοντας προς το τέλος του draft, με τις επιλογές να μειώνονται, αξίζουν τέτοια ρίσκα και μάς αρέσει το συγκεκριμένο για την ομάδα του Cleveland. Τα 3,3 κλεψίματα που είχε πέρσι μέσο όρο, αλλά πόσο μάλλον τα 2,2 blocks μοιάζουν τρομεροί αριθμοί και είναι απορίας άξιο πως το κατάφερε το τελευταίο ένας παίκτης με ύψος 1,95!

27. K.Z. Okpala

Πάρης Πετρίδης: Μακρύς περιφερειακός, με προοπτική να γίνει επιθετικό όπλο στο μέλλον, παίζοντας ταυτόχρονα άμυνα σε πολλαπλές θέσεις. Πολύ καλός στις catch’n shoot καταστάσεις, μπορεί να δώσει ακόμα μεγαλύτερο πλεονέκτημα σε μια ομάδα που αρέσκεται να παίζει γρήγορα. Μοναδικό του μείον πως ακόμα μαθαίνει να ελέγχει το σώμα του, όπως για παράδειγμα ο Ingram κατά την πρώτη του σεζόν στο NBA,  άλλωστε είναι μόλις 19 ετών και αναμένεται να χρειαστεί κάποιο διάστημα προσαρμογής.

 

28. Ty Jerome

Λουκάς Μοσχούλας: Αργός, χωρίς πρώτο βήμα, playmaker με αρνητικό wingspan σε σχέση με το ύψος του. Παρόλα αυτά, ο Ty Jerome μπορεί να ενορχηστρώσει μια επίθεση καλύτερα από αρκετούς point guards του draft, καθώς το μπασκετικό του IQ θεωρείται το υψηλότερο του συγκεκριμένου prospect pool. Επιπλέον, το 39,9% στο τρίποντο σε 198 προσπάθειες κρατάει την άμυνα σε επιφυλακή και τις δικές του επιλογές για πάσα ανοιχτές. Πολύ καλή επιλογή για τους Warriors για να προσθέσουν λίγο βάθος στον πάγκο τους στις θέσεις των guards, μιας και ο Thompson θα λείπει για μεγάλο διάστημα και δεν είναι καθόλου σίγουρο αν οι Livinston και Cook επιστρέψουν και του χρόνου στην ομάδα.

 

29. Luka Samanic

Πάρης Πετρίδης: Τι καλύτερο για έναν Ευρωπαίο παίκτη από το να τον καλούν στο NBA, και πόσο μάλλον από μία ομάδα που ξέρει και έχει προϊστορία στην επιλογή μη Αμερικανών; Μετά από μία πολύ καλή σεζόν λοιπόν στην Ευρώπη, τον Samanic καλούν στον κόσμο του NBA οι Spurs, όπου και θα ταιριάξει γάντι. Αν προσθέσουμε ότι λογικά το ταξίδι για το Texas θα κάνει και ο Nikola Milutinov, τότε αυτό θα βοηθήσει ακόμα παραπάνω τον Samanic να εγκλιματιστεί στο NBA. O Κροάτης έδειξε σημάδια βελτίωσης στο κορμί του μέσα στον Ιούνιο και μένει να δούμε την ίδια βελτίωση σε σουτ και κίνηση μέσα στο παρκέ για να πάρει άμεσα λεπτά συμμετοχής με τη νέα σεζόν.

 

30. Darius Bazley

Λουκάς Μοσχούλας: Από τους παίκτες που δεν είδαμε αγωνιστικά πέρσι, καθώς ο ίδιος πήρε την απόφαση να μην πάει στο κολέγιο και να δοκιμάσει στην G-League. Τελικά δεν έπαιξε ούτε εκεί, καθώς αποφάσισε να προπονηθεί μόνος του, ενώ συμφώνησε και με τον Rich Paul για να είναι ο ατζέντης του. Το ότι δεν έχει παίξει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο τον κάνει λίγο ακατέργαστο στο ομαδικό παιχνίδι, όμως έχει τα στοιχεία να γίνει ένας καλό rebounder και να τρέξει την ομάδα του, καθώς είναι αρκετά καλός ball halder για το ύψος του.

 

 

The following two tabs change content below.

Loukas Moschoulas

Μπορεί να μην πρόλαβε τον “Nick the Greek” να φοράει την αγαπημένη του κίτρινη φανέλα, όμως από μικρή ηλικία ξεκίνησε το μπάσκετ και την προσπάθειά του να τον αντιγράψει. Η προσπάθεια του έμεινε ημιτελής για το καλό του παγκόσμιου μπάσκετ και των πωλήσεων. Αγαπάει το step back shot του Γερμανού επιβήτορα, τους Dallas Mavericks και ακόμα απορεί πως έχασαν το πρωτάθλημα του 2009. Είναι λάτρης του Ανατολικού μπάσκετ, καθώς τον στιγμάτισαν οι μονομαχίες των Wallace με τον Shaq στους τελικούς του 2004. Στο Ball Hog θα ασχολείται κυρίως με τις στήλες retro, και με αφιερώματα.

Latest posts by Loukas Moschoulas (see all)

References
1 Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές έχει κλείσει η ανταλλαγή που θέλει τον Conley να φεύγει για την Utah, με αντάλλαγμα τους Crowder, Korver, Allen και δύο draft picks πρώτου γύρου.
2 Ο Love αναμένεται να δοθεί με την πρώτη ευκαιρία και σχετικά άμεσα.

1 Comment so far. Feel free to join this conversation.

  1. Vince June 22, 2019 at 00:24 -

    Έχουμε εικόνα από Okeke (Magic pick)?