The Ball Hog’s 2018-19 NBA Previews: Cleveland Cavaliers

Posted on Sep 26 2018 - 10:21am by Loukas Moschoulas

Ένα deja vu έζησαν οι άνθρωποι των Cavaliers φέτος το καλοκαίρι, καθώς ο καλύτερος μπασκετμπολίστας στον πλανήτη αποφάσισε να αφήσει για δεύτερη φορά το Ohio και την ομάδα της πόλης του για να πάει για πρώτη φορά προς Δύση μεριά. Οι διαφορές με το 2010 και το πρώτο “Decision” είναι αρκετές και η σημαντικότερη για την ομάδα του Cleveland είναι ότι φέτος ο LeBron δεν αφήνει πίσω του καμμένη γη. Καθώς το ρόστερ είναι ως ένα βαθμό ικανοποιητικό και με μέλλον και, αν αξιοποιηθεί σωστά, μπορεί να υπάρξει μια καλή ομάδα για τη φετινή σεζόν. Πάνε να τα δούμε αναλυτικότερα όμως.

Ενώ Εμείς Φτιάχναμε Γουρουνάκια στην Άμμο

Αν η φυγή του LeBron James είναι η σημαντικότερη -έστω και με αρνητικό πρόσημο- κίνηση στο ρόστερ των Cavs, οι άλλες δύο που τους κράτησαν στον μπασκετικό χάρτη ήταν η προσθήκη του rookie Collin Sexton, αλλά και η ανανέωση του Kevin Love.

Ξεκινώντας από τον 30χρονο forward που αποφάσισε να υπογράψει νέο συμβόλαιο αξίας $120 εκατ. το οποίο βέβαια θα ξεκινήσει από του χρόνου, καθώς έχει ένα ακόμα χρόνο στο τωρινό του συμβόλαιο που θα του αποφέρει $24 εκατ. Όχι και άσχημα τα 144 εκατ. για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ειδικά σε μια ομάδα που θα είσαι ο μοναδικός -όπως όλα δείχνουν- All Star της. Σε ό,τι αφορά τους Cavs θα ήταν μεγάλο πλήγμα για το πρεστίζ της ομάδας να μην ανανέωνε ούτε ο τρίτος της -προ αμνημονεύτων- Big-3 του Cleveland. Τώρα αν θα είναι καλό για την ομάδα να αμοίβεται $30 εκατ ο 34χρονος σε Love τότε, μένει να κριθεί. Το πιθανότερο είναι πως όχι, αλλά, όπως προαναφέρθηκε, μάλλον δεν είχαν εναλλακτική από την συγκεκριμένη επιλογή.

Σε ότι αφορά το νούμερο #8 του φετινού draft, είναι ένας δυναμικός παίκτης με τρομερό πείσμα, ταχύτητα, αλλά και αθλητικότητα. Με τους αριθμούς του από τα Summer Leagues να δείχνουν ότι οι Cavs βρήκαν τον επόμενο point guard τους, 19,4 ppg, 3,6 asts και 3,4 rebs, σουτάροντας με 48%. Ενώ σύμφωνα με τους books στο Las Vegas είναι το τέταρτο φαβορί αυτή την στιγμή για το βραβείο του ROY, μετά τους Doncic, Ayton και Knox.

Εμείς πάντως τον λατρέψαμε μετά την παρακάτω φάση απέναντι στους Lakers στα Summer Leagues.

Δύο ακόμα ανανεώσεις στο καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν του Channing Frye, που επέστρεψε σαν άλλος Devin Harris στους Mavericks, μετά το trade του στους Lakers. Ενώ μετά από πολλές μέρες διαπραγματεύσεων ο Rodney Hood αποφάσισε να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο $3,4 εκατ. ενώ είχε προτάσεις και από ομάδες Playoffs, αλλά με χαμηλό μισθό που κυμαίνονταν από $5,3 έως $8 εκατ. νούμερα που δεν τον ικανοποιούσαν, μιας και είχε βάλει στόχο τα $10 με $12 εκατ. τον χρόνο, νούμερα που σκοπεύει να επαναδιεκδικήσει την επόμενη offseason.

Τέλος, οι Cavs έκαναν και κάποιες ακόμα προσθήκες από την “ελεύθερη αγορά“, θα λέγαμε τελείως αθόρυβα πήραν από τους Clippers τον Sam Deker , ελεύθερο τον σπεσιαλίστα αμυντικό ογκόλιθο -παρά τα 193 εκατοστά του- David Nwaba, που μπορεί να μαρκάρει από άσσο μέχρι και το τέσσερα. Ο Nwaba μαζί με τον Bonzie Colson θα είναι αυτοί που θα έχουν την αμυντικές ευθύνες στην νέα ομάδα που στήνει ο Tyronn Lue.

Τέλος αποφασίστηκε και η αύξηση των δαπανών για κάποιες επιπλέον βελτιώσεις στην Q Loans Arena που θα κοστίσουν επιπλέον $45 εκατ. τα οποία θα δώσει η ομάδα. Οι βελτιώσεις αυτές αφορούν αποδυτήρια, οπτικόακουστικό εξοπλισμό, φώτα και λοιπά.

Depth Chart

Το Storyline της Χρονιάς

Ελπίζουμε η νέα σεζόν να μην κυλήσει όπως το καλοκαίρι του J.R. Smith, όπου από τη μία συλλαμβάνεται για την καταστροφή κινητού τηλεφώνου ενός ανθρώπου που πήγε να τον βγάλει φωτογραφία έξω από εστιατόριο της Νέας Υόρκης. Ενώ από την άλλη εκδίδει παιδικό βιβλίο με τον αδερφό του, βασισμένο στα παιδικά τους χρόνια και το πως μεγάλωσαν παρέα με τον μπάσκετ και θέμα την ομαδικότητα1)Εδώ και το link για όποιον ενδιαφέρεται παραπάνω.!!

Σημαντικό κομμάτι στο πως θα κυλήσει η σεζόν θα παίξει και η βελτίωση των νεαρών παικτών. Sexton (19), Zizic (21), Osman (23), Hood (25), Nance (25), και Clarkson (26) είναι αθλητές σε ηλικίες που μπορεί η ομάδα να επενδύσει πάνω τους τα επόμενα χρόνια και ο καθένας για δικούς του λόγους θέλει να αποδείξει ότι έχει θέση στο NBA.

To μόνο σίγουρο για τους Cavs είναι ότι μπορούμε να δούμε πως θα τελειώσει η χρονιά, καθώς το επόμενο καλοκαίρι είναι αρκετά σημαντικό και η ομάδα φαίνεται έτοιμη να δημιουργήσει αρκετό χώρο στο salary cap της για να προσεγγίσει έναν αστέρα. Ο χώρος αυτός μπορεί να προέλθει από τρία συμβόλαια που λήγουν το 2020. Για την ακρίβεια ο George Hill έχει $18 εκατ. εκ των οποίων μόλις ένα είναι εγγυημένο για τη σεζόν 2019-20, , αντίστοιχα τα $15,68 εκατ. έχουν μόλις $3,9 εκατ. εγγυημένα. Σε ό,τι αφορά τον Kyle Korver, που ενδεχομένως να μην χρειαστεί γιατί μπορεί να έχει σταματήσει το μπάσκετ2)Ο ίδιος ο Korver ανέφερε ότι φέτος το καλοκαίρι σκέφτηκε να σταματήσει το μπάσκετ μετά το τραγικό γεγονός του θανάτου του αδερφού του, όμως μετά από κουβέντα με την οικογένεια του αποφάσισε να παίξει και την φετινή χρονιά., από τα $7,5 εκατ. εγγυημένα είναι τα $3,44. Έτσι καταλαβαίνουμε ότι η σεζόν είναι μεταβατική και αρκετοί στο Cleveland θα ήθελαν να πάνε σε fast forward και να βρεθούν αμέσως στην 1η Ιουλίου του 2019.

Τι Περιμένουμε να Δούμε

Αν τα λόγια του πρώην GM των Cavs David Griffin, ότι δηλαδή ο Tyron Lue είναι ένας εξαιρετικός δάσκαλος, και ότι οι ομάδες των Cavaliers που έπρεπε να κοουτσάρει τα προηγούμενα χρόνια -ομάδες με αρκετούς βετεράνους- δεν ήταν η ειδικότητα του, θα βγουν αληθινά. Τα όσα έχουμε δει ως τώρα προπονητικά, δεν μας κάνουν να πιστεύουμε πως ανήκει στην προπονητική ελίτ της Λίγκας, αλλά αν χρειαζόταν μια ευκαιρία για να μας διαψεύσει, αυτή είναι η φετινή σεζόν. Για να τον δούμε, λοιπόν.

Τον Kevin Love να είναι και επίσημα το πρώτο γρανάζι στην νέα εποχή των Cavs και γιατί όχι να μην συνεχίσει από εκεί που μας είχε αφήσει στους Wolves. Δηλαδή να τον δούμε να έχει μία σεζόν με 20+ πόντους, 12+ rebounds και 4+ assists. Αν και τα 30 χρόνια δεν μας επιτρέπουν να έχουμε βάσιμες ελπίδες σε κάτι τέτοιο.

Την ομάδα να ανεβαίνει αρκετές θέσεις στους πόντους από αιφνιδιασμούς. Πέρσι είχε 11,9 ανά παιχνίδι και ήταν στην 14η θέση, όμως φέτος με την προσθήκη του Sexton και την αναβάθμιση των Hood, Osman και Nance, είναι λογικό να δοκιμάσει ο Lue να δώσει το ελεύθερο στην ομάδα να τρέξει περισσότερο από κάθε άλλη σεζόν τα τελευταία χρόνια. Αυτό, βέβαια, προϋποθέτει ότι θα είναι εκτός παρκέ οι μεγαλύτεροι σε ηλικία παίχτες, και οι νέοι θα ανεβάσουν τα λεπτά συμμετοχής τους.

Συνδυάζοντας και το παραπάνω, αναμένουμε όσο περνάει η σεζόν ο Sexton να κερδίζει λεπτά απέναντι σε Clarkson -για αρχή-, αλλά και Hill αργότερα, και προς το τέλος αυτής να έχει γίνει ο βασικός point guard της ομάδας. Έτσι, τον επόμενο χρόνο να ξεκινήσει αυτός στο κουμάντο των Cavs.

Ενώ δύο κατηγορίες που θεωρώ ότι θα υπάρχει αισθητή πτώση, είναι οι προσπάθειες για σουτ τριών πόντων, καθώς κοντά 12 τρίποντα ανά αγώνα πέρσι ήταν χάρη στα drives του LeBron, αλλά και στην επίθεση, που είναι αναμενόμενο ένα μπλοκάρισμα όταν φεύγει ο καλύτερος σου παίκτης. Από την άλλη, στην άμυνα, με αρκετά νέα κορμιά που θα θελήσουν να πέσουν στην φωτιά και να δείξουν στον προπονητή τους ότι θα δώσουν το κάτι παραπάνω, σίγουρα θα υπάρξει βελτίωση. Βέβαια μόνο βελτίωση μπορεί να υπάρξει όταν το defensive rating πέρσι βρισκόταν στην 29η θέση και τους 109,5 πόντους (για την ιστορία, μόνο οι Suns ήταν χειρότεροι με 110,6).

Πρόβλεψη για Γέλια και για Κλάματα

Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή δεν αναμένεται πτώση αντίστοιχη με αυτή που ήρθε μετά την πρώτη φυγή του LeBron James. Από τις 50 περσινές θεωρώ ότι με αρκετές μεταπτώσεις στην διάρκεια της σεζόν θα φτάσουν τις 32-33 νίκες, μένοντας φυσικά εκτός Playoffs και στοχεύοντας να κρατήσουν το pick τους για το 2019, το οποίο είχαν δώσει στους Hawks στο trade για τον Korver, αλλά είναι top-10 protected.

The following two tabs change content below.

Loukas Moschoulas

Μπορεί να μην πρόλαβε τον “Nick the Greek” να φοράει την αγαπημένη του κίτρινη φανέλα, όμως από μικρή ηλικία ξεκίνησε το μπάσκετ και την προσπάθειά του να τον αντιγράψει. Η προσπάθεια του έμεινε ημιτελής για το καλό του παγκόσμιου μπάσκετ και των πωλήσεων. Αγαπάει το step back shot του Γερμανού επιβήτορα, τους Dallas Mavericks και ακόμα απορεί πως έχασαν το πρωτάθλημα του 2009. Είναι λάτρης του Ανατολικού μπάσκετ, καθώς τον στιγμάτισαν οι μονομαχίες των Wallace με τον Shaq στους τελικούς του 2004. Στο Ball Hog θα ασχολείται κυρίως με τις στήλες retro, και με αφιερώματα.

Latest posts by Loukas Moschoulas (see all)

References
1 Εδώ και το link για όποιον ενδιαφέρεται παραπάνω.
2 Ο ίδιος ο Korver ανέφερε ότι φέτος το καλοκαίρι σκέφτηκε να σταματήσει το μπάσκετ μετά το τραγικό γεγονός του θανάτου του αδερφού του, όμως μετά από κουβέντα με την οικογένεια του αποφάσισε να παίξει και την φετινή χρονιά.