Ball Hog’s NBA Weekly Report S05E16-B: “ΝΒΑ: An Everyday Interesting Stories League”

Posted on Dec 11 2018 - 10:59am by Nicolas Radicopoulos

Με τη Λίγκα να μας δίνει κάθε μέρα αφορμές για γράψιμο, με νέα story-lines και οι ρυθμοί, αγωνιστικοί και μη, να είναι καταιγιστικοί, οι Ραδικόπουλος και Χάτσιος, μέσα σε τέσσερις σκάρτες μέρες που μεσολάβησαν από το τελευταίο Ball Hog’s -kind of- Weekly Report, έγραφαν, έγραφαν, έγραφαν, με αποτέλεσμα εμείς να τους το κόψουμε στα δύο για να μην πέσει βαρύ και σε εσάς, όπως και σε εμάς όταν το πρωτοδιαβάσαμε.

Έτσι, σε δύο μέρη σας παρουσιάζουμε και Nuggets, και Heat, και -κλασσικά- Doncic, και τα χάλια των Bulls, και το trade των Cavs, ενώ στο τέλος κάθε μέρους σας κερνάμε και μια σειρά από ενδιαφέροντα σφηνάκια!

Για πάμε! 

Fixing the (salary) books

Δεν πέρασαν παρά τρεις μέρες από το κείμενο που ο Νίκος “σκάναρε” και παρουσίαζε τη χρηματιστηριακή θέση της κάθε ομάδας του NBA, γράφοντας για τους Bucks χαρακτηριστικά:

Milwaukee Bucks: Sellers. Οι Dellavedova και Henson δεν έχουν ρόλο στο αγωνιστικό πλάνο του coach Bud, αλλά καταλαμβάνουν $20 εκατ. χώρο στο salary της ομάδας. Αν μπορούν να τυλιχτούν με κάτι και να πάνε σε άλλες πολιτείες, οι Bucks θα το έκαναν με χαρά.”

Και αυτό ακριβώς έγινε!

Συγκεκριμένα, οι Bucks “τύλιξαν” αυτά τα δύο κακά συμβόλαια που είχαν στα βιβλία τους με τα protected picks του πρώτου και δεύτερου γύρου του 2021 και τα έστειλαν στο Cleveland έναντι του καλού συμβολαίου του πολυτραυματία George Hill, που έχει μεν συμβόλαιο και για του χρόνου έναντι $18 εκατ., αλλά από αυτά μόλις το $1 εκατ. είναι εγγυημένο, παίρνοντας και τον Jason Smith.

Έστειλαν δε του 2021, καθώς μία ομάδα NBA δεν μπορεί να μην έχει για δύο συνεχόμενες χρονιές το pick πρώτου γύρου της και οι Bucks έχουν δώσει (protected) του 2019 στους Suns. Αναλυτικά οι προστασίες των outgoing picks τους ως κάτωθι:

Στο trade μπήκαν και οι Wizards, δίνοντας το συμβόλαιο του -μη χρήσιμου αγωνιστικά- Jason Smith, και να πάρουν τον -ενδεχομένως χρήσιμο για αυτούς- Sam Dekker, μαζί το pick δεύτερου γύρου των Cavaliers, επίσης για το 2021.

Οι Cavs, από την πλευρά τους, πήραν πίσω ένα cult hero της fan base τους, έναν αδιάφορο ψηλό, μα και δύο σημαντικά picks, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο θετικά το ανακάτεμα του roster τους.

Και ναι, δεν είναι ιδανικό που φορτώθηκαν συμβόλαια για την επόμενη σεζόν, αλλά μόνο έτσι μπορούσαν να πάρουν pick πρώτου γύρου, σε μια χρηματιστηριακή αγορά που αυτά γίνονται όλο και ακριβότερα.

Το trade, συνεπώς, κρίνεται θετικό για όλες τις πλευρές.

Τα σημεία που ξεχωρίζουν στο συγκεκριμένο trade είναι ένα-δύο ενδιαφέροντα. Αρχικά, το trade έλαβε χώρα την τελευταία ημέρα που μία ομάδα μπορούσε να αποκτήσει παίχτες και να είναι σε θέση αυτούς να τους ξανα-ανταλλάξει πριν το trade deadline της 7ης Φεβρουαρίου.

Κατ’επέκταση, οι Bucks είναι διπλά κερδισμένοι στο συγκεκριμένο trade. Και τούτο γιατί, όπως και παραπάνω αναφέραμε, με μόλις $1 εκατ. εγγυημένο για την επόμενη σεζόν για τον George Hill, αυτό λειτουργεί πλέον σαν expiring, δίνοντάς τους πολύ μεγαλύτερη ευελιξία σε σχέση με τα δύο συμβόλαια που έδιωξαν από τα βιβλία τους. Αυτήν την ευελιξία, τόσο σε trade asset, όσο και σε salary cap relief για του χρόνου είναι που οι Bucks πλήρωσαν με τα δύο μελλοντικά picks τους, με τα protections ωστόσο να μην επιτρέπουν να φύγει από τα χέρια τους αν είναι κάτω από το #9.

Από την άλλη, με τους Khris Middleton, Eric Bledsoe, Brook Lopez και Malcolm Brogdon, οι Cavs απέκτησαν χώρο στο cap τους ύψους $36,6 εκατ. για την offseason του 2019, χώρος που, παρόλα αυτά δεν είναι αρκετός για να ανανεώσουν και τους τρεις, χωρίς να μπουν βαθιά στο tax. Και τούτο καθώς για τους Middleton, Bledsoe και Brodgon διαθέτουν τα bird rights τους και μπορούν να υπερβούν το cap για να τους υπογράψουν, κάτι που δεν ισχύει για τον Lopez, στον οποίον μπορούν να προσφέρουν μέχρι το mid-level exception.

Ακόμα και αν δεν ξαναδιώξουν τον Hill, απέκτησαν μία σημαντική αναβάθμιση στη second unit τους, με έναν ιδιαίτερα έμπειρο παίχτη, καλό αμυντικό, καλό σουτέρ τριών πόντων, αλλά και guard μαθημένο να παίζει off ball.

Οι Cavaliers, πέρα από τα μελλοντικά picks, εξασφάλισαν και περισσότερο εγγυημένο αγωνιστικό χρόνο στον Sexton, κυρίως έκθεση σε closing game καταστάσεις, επιταχύνοντας τη διαδικασία ωρίμανσής του.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο George Hill κεφαλαιοποίησε την προπέρσινη καλή χρονιά του (για όσο ήταν υγιής και αγωνίστηκε) με τους Jazz με ένα εξαιρετικό συμβόλαιο με τους καταθλιπτικούς ακόμα τότε Kings, στους οποίους, όμως ελάχιστα αγωνίστηκε λόγω τραυματισμών και κακών εμφανίσεων, και στη συνέχεια κάθε χρονιά αυτού του συμβολαίου καταφέρνει να βρίσκεται σε top-3 ομάδα της Ανατολής, έχοντας ήδη μια παρουσία στους Τελικούς πέρσι με τους Cavs. Όχι, αλήθεια, μπράβο του!

Η καθιερωμένη γωνιά της Αγνής Σλοβένικης Καύλας

Το ρολόι έγραφε 2:49 για τη λήξη και οι Rockets προηγούνταν 100-92 μέσα στην American Airlines Arena του Dallas. Ο δε star των γηπεδούχων, Luka Doncic είχε ως εκείνο το σημείο 3/13 σουτ και μόλις 10 πόντους, σε ένα κακό βράδυ για τον ίδιο. Σκάρτα τρία λεπτά μετά, και ο εκπληκτικός Luka έχει σκοράρει 11 πόντους με 3/3 τρίποντα, τα δύο πάνω στον Capela, και ένα ακόμα εύστοχο δίποντο, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του, με μία ακόμα jaw dropping εμφάνιση.

Και αυτό στον αγώνα που η ομάδα του The Ringer εκτέλεσε live από το γήπεδο το εξαιρετικά κωμικό, μα και πέρα για πέρα εύστοχο, “Halleluka”, έναν ύμνο ειρωνείας και σαρκασμού για τις ομάδες που πέρασαν τον Doncic1)Εδώ με τους στίχους του., και θα υπάρχει για πάντα πλέον να τους το θυμίζει σχετικά.

Επίσης, η συγκεκριμένη του εμφάνιση επιβεβαίωσε κάτι ακόμα: Το παλικάρι είναι clutch.

Αλλά clutch, clutch, όχι αστεία.

Και με το παιχνίδι του κόντρα στους Rockets να αποτελεί το 23ο του στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο, ο Luka έφτασε τα εξής νούμερα: 419 πόντοι, 150 rebounds και 95 assists.
Γιατί το αναφέρουμε αυτό ξεχωριστά; Επειδή οι μόνο άλλοι παίχτες που είχαν αυτά τα νούμερα συνδυασμένα στα πρώτα τους 23 παιχνίδια στο NBA ήταν οι Oscar Robertson, Alvan Adams and Magic Johnson.

Εμφανίσεις και δεδομένα που έχουν οδηγήσει κόσμο και κοσμάκη να αναρωτιέται:

Kαι μόλις βρήκαμε το καινούριο ανέκδοτο της Λίγκας!

Sorry Bulls fans, για την ομάδα σας λέμε!

Και, πιστέψτε μας, δεν αναφερόμαστε καν στο γεγονός πως μόλις στο τρίτο παιχνίδι του νέου προπονητή της ομάδας, του Jim Boylen, το Chicago υπέστη τη μεγαλύτερη ήττα της (βαριάς και μεγάλης) ιστορίας του, χάνοντας εντός έδρας με 56 πόντους (133-77) από τους Celitics2)Προηγούμενη μεγαλύτερη ήττα στις 08.11.2001 με 53 πόντους, 127-74, από τους Wolves του Garnett..

Και ενώ σας είχαμε ενημερώσει από το Weekly S05E14 για τον μιλιταριστικό χαρακτήρα και την αντίστοιχη προσέγγιση του coach Boylen, η αλήθεια είναι πως και εμείς εντυπωσιαστήκαμε με τα όσα έχει προλάβει να κάνει, μόλις μία βδομάδα στον πάγκο της ομάδας.

Συγκεκριμένα, στο παιχνίδι κόντρα στους Celtics άλλαξε δύο φορές ολόκληρη την πεντάδα που είχε στο παρκέ. Και αν την πρώτη, το 17-0 που έτρεχε κάπως το δικαιολογούσε, η δεύτερη, με σκάρτα τρία λεπτά από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και ενώ η πεντάδα που αγωνιζόταν έχανε μόλις για 5-3, αποτελούσε σαν κίνηση ξεκάθαρα κακόγουστη επίδειξη.

Μα ακόμα εντυπωσιακότερα να είναι τα όσα ακολούθησαν!

Όπως οι Vincent Goodwill και Chris Haynes της Yahoo Sports αναφέρουν, αλλά και διαβάσαμε στον λογαριασμό του K.C. Johnson στο twitter που καλύπτει τους Chicago Bulls για την Chicago Tribune, ο Boylen με το που ανέλαβε άρχισε να κάνει 3,5 ώρες προπόνηση (!!) στην ομάδα, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων wind sprints και στρατιωτικού τύπου push-ups. Μα το σημείο βρασμού των παιχτών ήταν όταν τους ανακοίνωσε μία ακόμη μακρά προπόνηση μετά από τα back-to-back παιχνίδια της Παρασκευής και του Σαββάτου!

Οι παίχτες άρχισαν τις συνεννοήσεις μέσω μηνυμάτων για να μην κατέβουν στην προπόνηση της Κυριακής, αν και τελικά αποφάσισαν να πάνε στις εγκαταστάσεις, αλλά αντί να προπονηθούν να έχουν ένα meeting μεταξύ αυτών αρχικά και μεταξύ αυτών και των προπονητών στη συνέχεια, με τους executive vice president John Paxson και GM Gar Forman να παρευρίσκονται και αυτοί στο δεύτερο.

Μάλιστα, οι παίχτες έφτασαν στο σημείο να ενημερώσουν την ένωσή τους, την NBPA (National Basketball Players Association, στην οποία πρόεδρος είναι ο Chris Paul και αντιπρόεδρος ο LeBron James) για τις πρακτικές του Boylen καθώς η CBA έχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για το ωράριο και την καταπόνηση των παιχτών, που ο Boylen σαφώς και παρενέβαινε.

Ενδιαφέρον δεν έχει να σταθούμε στις δηλώσεις παιχτών και παραγόντων που ακολούθησαν τις συναντήσεις, μα σε κάποια πιο βασικά πράγματα.

Έχετε δει το man management και το συνολικό approach των πετυχημένων προπονητών; Κυρίως -και πάνω από όλα- του πλέον πετυχημένου προπονητή των τελευταίων ετών Kerr; Πόσοι είναι εκείνοι που προσπαθούν να το αντιγράψουν; Οι περισσότεροι. Έχετε δει, από την άλλη, την κατακραυγή των πρακτικών του Thibodeau και τα αποτελέσματα αυτών στους παίχτες του, με τις κοντές καριέρες των παιχτών του;

Τι μαλακίες είναι, λοιπόν, αυτές που πάει και κάνει ο Boylen;! Είμαστε στο 2018 διάολε! Οι παίχτες δεν είναι στρατιωτάκια. Και δεν είναι ότι αυτοί έχουν τη δύναμη (που ο “Προμηθέας” στον συγκεκριμένο τομέα LeBron τους επέστρεψε τα τελευταία χρόνια) και αρκεί να βγει ο Markkanen να πει “παιδιά εγώ θέλω trade μακριά από αυτό το πανηγύρι” για να αρχίσει η φθίνουσα πορεία της μεγαλύτερης αξίας του ρόστερ και το όποιο πενταετές πλάνο αναδιοργάνωσης να πηγαίνει στον βρόντο. Δεν είναι ούτε το ότι οι παίχτες πληρώνονται πολλαπλάσια του προπονητή τους. Είναι η απλή λογική του “πως ποιος άνθρωπος του αθλητισμού πιστεύει πως μπορεί να κάνει σκληρή προετοιμασία φυσικής κατάστασης με τρίωρες και πλέον προπονήσεις εν μέσω μιας αγωνιστικής σεζόν 82 αγώνων σε 176 ημέρες;” Το 2018!

Ιδίως αν είσαι ένας κάποιος Boylen που πας να πουλήσεις ύφος. Δεν έχεις να επιδείξεις τίποτα απολύτως στην διαδρομή σου στο NBA. Να πεις “το έκανα και πέτυχε, δείτε τα δαχτυλίδια μου”. Δίπλα στον τεράστιο Popovich το κέρδισες αυτό. Και α) δεν είσαι ο Popovich ή ο Riley των 1.210 νικών διάολε για να προβληματιστεί ο παίχτης πως “που ξέρεις, ίσως να έχει δίκιο”, είσαι ο Boylen, προπονητής μίας βδομάδας, και, β) οι Popovich και Riley, και Phil Jackson, και Kerr και κάθε κορυφαίος NBA προπονητής είχαν players friendly approach. Κοινώς: Ξεκαβάλα!

Για να το πάω, όμως, ακόμα παρακάτω, η μεγαλύτερη ζημιά που έγινε με όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι είναι στη φήμη του οργανισμού και στην προοπτική προσέλκυσης free agents το καλοκαίρι. Το Chicago είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά του NBA (πίσω από NY και LA) και το καλοκαίρι η ομάδα θα έχει άπλετο cap να βγει να διεκδικήσει free agents. Ποιος παίχτης από το πάνω ράφι θα δεχτεί, όσα και να του δώσουν, να παίξει πλέον για αυτόν τον προπονητή, ρισκάροντας αγωνιστικά χρόνια (άρα και χρήματα) από την καριέρα του;; O Boylen απέδειξε πως δεν κάνει για τη δουλειά από το καλημέρα, και το συντομότερο που θα απομακρυνθεί, το καλύτερο για το μέλλον των Bulls και την προοπτική αγωνιστικής αναγέννησής τους. Ειδικά με τα πιτσιρίκια που έχουν μαζέψει και τον star που θέλουν αργά ή γρήγορα να προσελκύσουν.

Σφηνάκια

1/ Ας ξεκινήσουμε τα σφηνάκια μας με αυτή την ζωγραφιά των Celtics, που ακόμα και αν έγινε απέναντι στην μη-άμυνα των Bulls, δεν χάνει κάτι σε ομορφιά:

και λέμε “μη άμυνα των Bulls” γιατί στο ίδιο παιχνίδι είδαμε και αυτό:

Τέλος, στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Daniel Theis έγραψε το εξωπραγματικό +50 απέναντι, την τέταρτη καλύτερη επίδοση από το 2000 που μετριέται το συγκεκριμένο στατιστικό!

2/ Τα παιδιά του Shake n’ Bake σκανάρουν πάρα πολύ καλά twitter, reddit και τις λοιπές πηγές πληροφόρησης γύρω από τα NBAικά και αποδίδουν σε πολύ όμορφα ελληνικά (και με κοινωνικές θέσεις που μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους) τα του “Μαγικού Κόσμου” εδώ και πολύ καιρό3)Με μόνη μας ένσταση να αποτελεί η μη αναφορά στις πρωτογενείς πηγές του υλικού τους, όπως για παράδειγμα στο video που ακολουθεί, όπου δεν θεωρούμε σωστό ένα video τρίτου που σαν σελίδα έχεις βρει στο internet, να του βάζεις δικό σου υδατογράφημα, αντί να αναφέρεις από που το πήρες και το αναπαράγεις. Με απαραίτητη σημείωση αυτό που πάμπολλες φορές έχουμε γράψει μέσα από το Hog: δεν γίνεται σε αυτή τη γωνίτσα του πλανήτη που ζούμε να περιμένει κάποιος/α να γράψουμε κάτι πρωτογενές για το NBA. Και εμείς αγώνες βλέπουμε, αλλά πέρα του τι σκαμπάζουμε από μπάσκετ, άρθρα διαβάζουμε, pods ακούμε, twitter και reddit και εμείς σκανάρουμε για να εμβαθύνουμε στα αγωνιστικά και τα περιφερειακά της Λίγκας. Είναι χαζό, άλλωστε, να περιμένει κάποιος/α να διαβάσει κάτι τρομακτικά μοναδικό για το NBA από την Ελλάδα πρωτογραμμένο. Όπως έλεγε και ο Marc Stein σε πρόσφατο pod του Simmons που τον φιλοξενούσε, είναι τόσοι πολλοί πλέον οι εξαιρετικοί αναλυτές και τόσες πολλές οι εξαιρετικές πένες γύρω από τη Λίγκα, που είναι δύσκολο για τους ίδιους τους αμερικάνους κατ’ επάγγελμα αρθρογράφους του ΝΒΑ να γράψουν ένα μοναδικό θέμα. Και μιλάει για αυτούς που περνάνε χρόνο με τις ομάδες και μιλάνε απευθείας με τους GMs εδώ και είναι 20 χρόνια! Ε, φανταστείτε εμείς, που το κάνουμε για χόμπι στον ελεύθερό μας χρόνο, από την άλλη πλευρά του πλανήτη. Την όποια σωρευμένη γνώση μας, όπως αυτή προκύπτει από τα περισσότερα χρόνια ή/και τον περισσότερο χρόνο που ασχολούμαστε με το NBA, παραθέτουμε, αναμεμειγμένη με την ήδη υπάρχουσα πληροφορία που έρχεται από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, και αυτά παρουσιάζουμε μέσα από την δική μας οπτική και γραφή, με αναφορά στις πηγές μας. Με την μικρή αυτή υποσημείωση/αστερίσκο, τα παιδιά του S n’B παρουσιάζουν μία συνολικά εξαιρετική δουλειά.. Το ίδιο έκαναν και με το κλείσιμο του αγώνα στη νίκη των Bucks κόντρα στους Raptors, και εκεί σας παραπέμπουμε σχετικά:

 

3/  Με τη νίκη των Spurs κόντρα στους Jazz το βράδυ της Κυριακής, ο Gregg Popovich ισοφάρισε τις νίκες του Pat Riley ως προπονητής, πιάνοντάς τον στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας στην Ιστορία του NBA, καθώς αυτή ήταν η νίκη νούμερο 1.210 για τον τεράστιο Pop. Και αν η τρίτη θέση είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μέσα στην τρέχουσα σεζόν, καθώς υπολείπεται μόλις 11 από τον τρίτο Jerry Sloan, οι 125 που απαιτούνται ως την κορυφή και τον Den Nelson, μάλλον απαιτούν και παραπάνω από δύο ακόμα σεζόν προπονητικής, κάτι που δεν φαντάζει πιθανό σήμερα. Για την Ιστορία η λίστα έχει ως εξής:

    • Don Nelson, 1.335 νίκες
    • Lenny Wilkens, 1.332 νίκες
    • Jerry Sloan 1.221 νίκες
    • Pat Riley, Gregg Popovich 1.210 νίκες

4/ “Ο Νοξ στους Νιξ” εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα μας θέματα εδώ μέσα!

5/ Αρχίσαμε..!

(απλή αναφορά προς ώρας, αλλά το παρακολουθούμε και θα επανέλθουμε γιατί είναι κομβικής σημασίας το συγκεκριμένο)

6/ Μένοντας για λίγο στους Sixers, είναι απίθανο -ως διαστροφικό- το γεγονός πως ο Ben Simmons δεν έχει δουλέψει καθόλου (μα καθόλου!) το σουτ του.

7/ Επίσης, ήταν μελωδία στα αυτιά μας η επιστροφή του (Πρωταθλητή 2018) Nick Young στη Λίγκα.

Το ότι υπέγραψε στους χτυπημένους από τη μοίρα και τους τραυματισμούς μεν, αλλά έχοντες την τέταρτη καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος δε, Nuggets, κάνει το συγκεκριμένο πάντρεμα ακόμα πιο ευφάνταστο και την προσμονή μας για να το δούμε στο παρκέ ακόμα μεγαλύτερη!

8/ Περνώντας για λίγο από στους Lakers, πριν καταλήξουμε στον LeBron, διαβάσαμε σήμερα το πρωί τον καλύτερο χαρακτηρισμό του Lonzo. Έχοντας δει το παιχνίδι με τους Heat, που ήταν (και πάλι) μια αλληλουχία εξαιρετικών ενεργειών και απίθανων λαθών, καλύτερα δεν μπορεί να περιγραφεί ο PG των “Λιμνανθρώπων”.

9/ Στην καθιερωμένη γωνιά του LeBron στο Weekly, λοιπόν, να πούμε πως ο Τεράστιος στα πρώτα του 25 παιχνίδια με την “purple & gold” φανέλα έχει σκοράρει 717 πόντους, ξεπερνώντας το σχετικό franchise record των 714 πόντων του “Τεραστιότερου των Τεράστιων”, Kareem Abdul-Jabbar.

Eπίσης!

“Είναι o LeBron ‘clutch’ κε Πάνο μας;;”

Ακόμα, μιας και είμαστε στο section LeBronιάδα, με την κίνησή του ο James να υπογράψει και να δώσει τα παπούτσια του σε μία staff member των Memphis Grizzles, επειδή για χρόνια την έβλεπε να φοράει παπούτσια των σειρών που βγάζει, κέρδισε ένα ακόμα “thumbs up” μας.

Το section δεν θα μπορούσε να κλείσει, ωστόσο, διαφορετικά από την τελευταία αναμέτρηση μεταξύ των κολλητών LeBron και Wade, με τον πρώτο να παίρνει οριστικά κεφάλι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με 16-15. Δύο αθλητές που κέρδισαν τα πάντα στην ως τώρα διαδρομή τους και σημάδεψαν με την αγωνιστική και εξωαγωνιστική τους παρουσία τη Λίγκα τα τελευταία 15 χρόνια. Standing ovation.

Ωστόσο, ο δικός μας αποχαιρετισμός δεν γίνεται να μην γίνει με την πιο iconic φωτογραφία της τρέχουσας χιλιετίας του ΝΒΑ, που οι δυο τους ζωγράφισαν και μας χάρισαν:

10/ Κλείνοντας,ο Curry επέστρεψε, ο Green επέστρεψε, ο Cousins στάλθηκε στην G-League για να πάρει παιχνίδια, γεγονός που σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση και για τη δική του επιστροφή. Και όλα αυτά ενώ είναι ήδη στην κορυφή της τρελής-τρελής Δύσης. Θα θυμόμαστε τον Νοέμβρη που κάποιοι τους αμφισβητούσαν επειδή ο Green ήταν ο μαλάκας εαυτός του και ο KD ο αντίστοιχος δικός του, επειδή έφαγαν στην κεφάλα κάνα-δυο 40άρες και πέρασαν από την κορυφή της Περιφέρειας οι Clippers και οι Nuggets και θα δακρύζουμε από την συγκίνηση. Και καθώς το σημαντικότερο είναι πως έχει επιστρέψει η χαρά στην όμαδα, όπως δείχνει κάθε αντίδρασή τους, ας τους ευχαριστήσουμε για αυτόν τον ενδιαφέροντα μήνα που πέρασε, και ας προσθεδούμε αναμένοντας τα ρεκόρ που θα σπάσουν από τώρα ως τον Απρίλη, όταν και θα ξεκινήσουν τον περίπατο στην post season για το three-peat τους.

The following two tabs change content below.

Nicolas Radicopoulos

Επαγγελματίας auditor, εδώ βρέθηκε ως editor. Μέγας μάγιστρος του excel και neat freak, Νομίζει λόγω δουλειάς πως η δημιουργική γραφή δεν του ταιριάζει αλλά κάνει λάθος. Τον συναρπάζει το γρήγορο, αλλά ομαδικό, μπάσκετ, το παιχνίδι του Magic, κάθε point-forward, προεξάρχοντος του μερακλή Boris Diaw, οι αριθμοί του παιχνιδιού, είτε αυτοί αφορούν τα in game stats, είτε τα οικονομικά πίσω από αυτό (και μεταξύ μας ίσως ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να σου απαντήσει από μνήμης στην ερώτηση "Πόσα παίρνει ο Wayne Selden;", εφόσον δηλαδή η ερώτηση δεν είναι "Ποιος είναι ο Wayne Selden;"), αλλά περισσότερο από όλα το τσίπουρο (με γλυκάνισο!) παρέα με τους υπόλοιπους συντελεστές του Ball Hog στα χωριουδάκια του Πηλίου. Σταμάτησε να αρθρογραφεί στο Hog τον Ιούνη του 2019.

References
1 Εδώ με τους στίχους του.
2 Προηγούμενη μεγαλύτερη ήττα στις 08.11.2001 με 53 πόντους, 127-74, από τους Wolves του Garnett.
3 Με μόνη μας ένσταση να αποτελεί η μη αναφορά στις πρωτογενείς πηγές του υλικού τους, όπως για παράδειγμα στο video που ακολουθεί, όπου δεν θεωρούμε σωστό ένα video τρίτου που σαν σελίδα έχεις βρει στο internet, να του βάζεις δικό σου υδατογράφημα, αντί να αναφέρεις από που το πήρες και το αναπαράγεις. Με απαραίτητη σημείωση αυτό που πάμπολλες φορές έχουμε γράψει μέσα από το Hog: δεν γίνεται σε αυτή τη γωνίτσα του πλανήτη που ζούμε να περιμένει κάποιος/α να γράψουμε κάτι πρωτογενές για το NBA. Και εμείς αγώνες βλέπουμε, αλλά πέρα του τι σκαμπάζουμε από μπάσκετ, άρθρα διαβάζουμε, pods ακούμε, twitter και reddit και εμείς σκανάρουμε για να εμβαθύνουμε στα αγωνιστικά και τα περιφερειακά της Λίγκας. Είναι χαζό, άλλωστε, να περιμένει κάποιος/α να διαβάσει κάτι τρομακτικά μοναδικό για το NBA από την Ελλάδα πρωτογραμμένο. Όπως έλεγε και ο Marc Stein σε πρόσφατο pod του Simmons που τον φιλοξενούσε, είναι τόσοι πολλοί πλέον οι εξαιρετικοί αναλυτές και τόσες πολλές οι εξαιρετικές πένες γύρω από τη Λίγκα, που είναι δύσκολο για τους ίδιους τους αμερικάνους κατ’ επάγγελμα αρθρογράφους του ΝΒΑ να γράψουν ένα μοναδικό θέμα. Και μιλάει για αυτούς που περνάνε χρόνο με τις ομάδες και μιλάνε απευθείας με τους GMs εδώ και είναι 20 χρόνια! Ε, φανταστείτε εμείς, που το κάνουμε για χόμπι στον ελεύθερό μας χρόνο, από την άλλη πλευρά του πλανήτη. Την όποια σωρευμένη γνώση μας, όπως αυτή προκύπτει από τα περισσότερα χρόνια ή/και τον περισσότερο χρόνο που ασχολούμαστε με το NBA, παραθέτουμε, αναμεμειγμένη με την ήδη υπάρχουσα πληροφορία που έρχεται από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, και αυτά παρουσιάζουμε μέσα από την δική μας οπτική και γραφή, με αναφορά στις πηγές μας. Με την μικρή αυτή υποσημείωση/αστερίσκο, τα παιδιά του S n’B παρουσιάζουν μία συνολικά εξαιρετική δουλειά.