Το Σταυροδρόμι των Lakers

Posted on Dec 13 2018 - 2:20pm by Nicolas Radicopoulos

Στην πιο “Άγρια Δύση” από ποτέ, με 14 ομάδες από τις 15 να διεκδικούν την είσοδο στα Playoffs, οι Lakers όχι απλά επιβιώνουν, αλλά δείχνουν ικανοί για να φτάσουν ψηλά και μακριά. Προφανώς αυτό το “ψηλά” και το “μακριά” δεν μπορεί να είναι οι Τελικοί του NBA. Τουλάχιστον όχι όσο υπάρχουν οι φετινοί Warriors. Μα έχοντας πια καθαρή εικόνα για το roster τους και τις δυνατότητές του, οι Lakers θα πρέπει να αποφασίσουν βάσει των δεδομένων που διαρκώς λαμβάνουν για το πως θα συνθέσουν το επόμενο ρόστερ τους. Το ρόστερ που προσδοκούν να τους πάει στους Τελικούς και θα τους επιστρέψει στην κορυφή του ΝΒΑ.

(Όλα τα στατιστικά του κειμένου είναι ως και την Τετάρτη 12.12.2018)

H φωτογραφία του άρθρου είναι από τo Bleacher Report

Κάθε Αρχή και Δύσκολη

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Χωρίς να επεκταθούμε πάρα πολύ, μιας και για τους Lakers έχουμε γράψει σε πάμπολλα Weekly ως τώρα, οι Lakers εύλογα ξεκίνησαν τη χρονιά ψάχνοντας αγωνιστική ταυτότητα και ρόλους. Το σχέδιο έλεγε πως θα τρέχουν σαν διαόλοι και θα παίζουν small ball, με τους LeBron και Kuzma να καλύπτουν τη θέση του “C” όποτε και για όσο χρειαζόταν. Αποτέλεσμα ήταν στα πρώτα 10 τους παιχνίδια ως τις 05 Νοεμβρίου να έχουν μία top-10 επίθεση, και μία bottom-10 άμυνα, με ρεκόρ 4-6.

Η προσθήκη Chandler και η Αλλαγή της Αγωνιστικής Ταυτότητας

Στις 07 Νοεμβρίου ο Tyson Chandler έρχεται ελεύθερος στην ομάδα, αφού έχει αποδεσμευτεί από τους Suns1)Προοικονομία…. Ο Rondo τραυματίζεται, ο LeBron κατεβαίνει στον “άσσο”, η ομάδα δεν παίζει παρά ελάχιστα χωρίς κάποιον εκ των McGee ή Chandler στη σύνθεσή της, το pace παραμένει υψηλό (5ο στη Λίγκα), μα η μεταμόρφωση ως προς τα υπόλοιπα αγωνιστικά χαρακτηριστικά της είναι εντυπωσιακή. Τα νούμερα αντιστρέφονται, η επίθεση γίνεται bottom-10 και η άμυνα top-10 (τρίτη για την ακρίβεια!), ενώ τρέχουν ένα ρεκόρ 13-42)Αναλυτικότερα στο Weekly s05e14..

Και το δείγμα πλέον των νέων Lakers είναι πέρα για πέρα ικανοποιητικό για να μας δώσει μία σειρά από συμπεράσματα.

LeBron

Αρχικά για τον “Βασιλιά”. Ο LeBron έχει ήδη δώσει απαντήσεις σε κάθε έναν/μία που αναρωτιόντουσαν “ναι, αλλά στη Δύση τι θα έκανε;”. Μία καινούρια ομάδα, αποτελούμενη από άγουρα πιτσιρίκια και misfits, την έχει 1,5 νίκη μακριά από την κορυφή της Δύσης, κάνοντας απίθανα πράγματα3)Στα Weekly s05e09 και s05e10 σχετικά λιβανίσματα!. O Walton φροντίζει τα αγωνιστικά του λεπτά να είναι τα λιγότερα της καριέρας του ανά παιχνίδι (34,9) και εκείνος φροντίζει να αναλαμβάνει στα δύσκολα, όντας πρώτος σκόρερ της Λίγκας στα τέταρτα 12λεπτα ως τώρα.

Ο LeBron αποδεικνύει καθημερινά πως, παρά τα 34 του χρόνια, τα 15 εξ αυτών στη Λίγκα, και τα πάνω από 45.000 αγωνιστικά λεπτά του στο υψηλότερο επίπεδο4)Στη regular. Αν προσθέσουμε και εκείνα των Playoffs, έχει αγωνιστεί σε πάνω από 50.000 λεπτά., παραμένει ο κορυφαίος, επιδραστικότερος και αποτελεσματικότερος παίχτης του Πρωταθλήματος. Όταν οι Warriors με Durant και Thompson χάνουν με 30άρες, ο LeBron, πέρσι “με λιμά” στο Cleveland και με την “Meme Team” φέτος στους Lakers, καταφέρνει να έχει τις ομάδες του -και όχι μόνο τις ατομικές επιδόσεις του- πλησίον της κορυφής της Λίγκας. Και όταν λέμε “κορυφή”, εννοούμε πως οι Lakers αυτή την στιγμή είναι για να κατακτήσουν την τρίτη θέση της Δύσης και για να φτάσουν ως τον τελικό της περιφέρειας απέναντι στους Warriors. Αυτοί οι Lakers. Και αυτό είναι από μόνο του ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα.

Όμως, αυτό έρχεται με το ανάλογο κόστος. Όπως αποδείχθηκε, ο LeBron για να έχει την ανωτέρω αποτελεσματικότητα, έρχεται με την αντίστοιχη αγωνιστική βαρύτητα, που απαιτεί τα κομμάτια του puzzle γύρω του να είναι τοποθετημένα και να αγωνίζονται με συγκεκριμένο τρόπο: με εκείνον να κυριαρχεί στην κατοχή της μπάλας, τον “ψηλό” να έχει συγκεκριμένο αγωνιστικό ρόλο, και 3&D παίχτες να ανοίγουν με την παρουσία τους διαδρόμους και να τον καλύπτουν όταν παίρνει ανάσες (και δεν ασχολείται) στην άμυνα.

Και αυτό, όπως αναλυτικότερα θα δούμε ακολούθως στο κείμενο, δεν είναι από όλους αρεστό, ιδίως από τους αμέσως επόμενους από αυτόν superstars της Λίγκας.

“Οι Πιτσιρικάδες”

Και αυτό είναι κάτι που φαίνεται και στο τρέχον ρόστερ των Lakers. Πλέον είναι σαφές, για παράδειγμα, πως ο Ingram δεν ταιριάζει δίπλα στον James. Δεν έχει το σουτ, δεν έχει τα κοψίματα, και για να εκτελέσει χρειάζεται να δημιουργήσει μόνος του το σουτ του.

Σε πλήρη αντίθεση με τους Kuzma και Hart.

Είναι τόσο χαρακτηριστική η αποτελεσματικότητα παιχτών τύπου Hart δε, δίπλα στον LeBron, που μέχρι στιγμής καταγράφεται το εξής: οι Lakers έχουν αρνητικό net rating όταν ο LeBron είναι στο παρκέ χωρίς τον Hart δίπλα του, γεγονός που φαντάζει από μόνο του εξωφρενικό! Είναι χαρακτηριστικό πως μακράν οι αποτελεσματικότερες πεντάδες των Lakers περιλαμβάνουν την τριάδα των James-Kuzma-Hart, η οποία καταγράφει θετικό 11,5 net rating.

Αντίθετα, ο Ingram απενεργοποιείται δίπλα στον LeBron, και είναι αποτελεσματικός μόνο τα λεπτά που αναλαμβάνει να τρέξει τα second units, με τον James να ξεκουράζεται.

Αντίστοιχα μικρή είναι και η συνεισφορά του Ball, o οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά στην άμυνα, με τρομερές καλύψεις και απίθανο footwork, αλλά στην επίθεση το σουτ του παραμένει κακό, το μυαλό του τακτικά θολώνει και κάνει απίθανα εύκολα (ως παράλογα) λάθη, μα κυρίως, με τον James να έχει συντριπτικά την μπάλα στα χέρια του, δεν έχει ούτε αυτός καθαρό αγωνιστικό ρόλο.

Συνεπώς;

Συνεπώς, τα #2 picks του 2016 και 2017, οι Ingram και Ball αντίστοιχα, είναι έτοιμα και τυλιγμένα και μέσα στο επόμενο 10μήνο θα έχουν ανταλλαχθεί για έναν superstar, παρέα ενδεχομένως με το πρώτο pick τους για το 2019, και κάποιο από τα expiring συμβόλαια που έχουν, εφόσον το trade γίνει εντός της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Walton

Αυτός που ωστόσο αξίζει όλα τα εύσημα του κόσμου είναι ο προπονητής της ομάδας, Luke Walton. Έχοντας λάβει για αρχή υλικά που δεν ταίριαζαν μεταξύ τους, έχοντας ακούσει τα εξ αμάξης πολύ νωρίς (χωρίς να φταίει)5)Αναλυτικά για όλα αυτά στα Weekly s05e05 και s05e06., διατήρησε την ψυχραιμία του, και αποδεχόμενος τον ρόλο και τη βαρύτητα του LeBron, είδε την αποτελεσματικότητα αυτής και παράλληλα έστησε με τα υλικά που είχε την τρίτη καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος. Αυτό από μόνο του, για μία ομάδα τόσο νέα -σε ηλικία, αλλά κυρίως σε χρόνο που έχει αγωνιστεί μαζί- αποτελεί τρομερή επιτυχία. Το man management του Walton δείχνει σεμιναριακό και η ισορροπία του στις LeBronικές απαιτήσεις, μα με το δικό του στίγμα, εξαιρετική. Ειδικά από την στιγμή που μεταφράζεται σε άμεση αποτελεσματικότητα.

Οι αποφάσεις που έρχονται
Ο Ariza

Με το παρόν της ομάδας να έχει καταγραφεί στις παραπάνω παραγράφους, αφορμή για το κείμενο αποτέλεσε η φήμη περί έλευσης του Ariza στην ομάδα. Ο Kevin O’Connor του The Ringer είπε μάλιστα πως πολλοί executives της Λίγκας τη θεωρούν δεδομένη. Καλώς. Αλλά γιατί τώρα και -κυρίως- με τι κόστος;

Και οι συγκεκριμένες ερωτήσεις γίνονται για δύο λόγους: πρώτον, το φετινό ταβάνι των Lakers είναι δεδομένο: τρίτη θέση στη Δύση και Τελικούς Περιφέρειας. Δεν μπορούν να πάνε παραπάνω με την παρουσία των φετινών Warriors. Άρα που αποσκοπούν με την προσθήκη Ariza; Στο να “κλειδώσουν” αυτό το ταβάνι; Αν ναι, πολύ καλά κάνουν και κινούνται για αυτόν. Μα ο Ariza με τη φετινή του παρουσία ως τώρα δεν δικαιολογεί ούτε την ανταλλαγή του Kentavious Caldwell-Pope για αυτόν, μα -ιδίως- με τίποτα την ανταλλαγή του έναντι μελλοντικού 1st round pick, των assets δηλαδή που έχουν ακουστεί πως θα δοθούν για αυτόν. Και τα δύο αυτά assets των Lakers μπορούν να μπουν σε ένα μεγαλύτερο πακέτο για έναν superstar, παρέα με τα rookie συμβόλαια των Ingram και Ball.

Δεύτερον: Με τους Suns να έχουν ως GM, μετά την απόλυση του McDonough, τον αγαπημένο συμπαίκτη του LeBron, James Jones, έχουν ήδη λάβει το δώρο του Chandler από αυτόν. Αν στην παρουσία του Jones στη θέση του GM των Suns προσθέσουμε και το γεγονός ότι ο Ariza είχε σαν manager τον νυν GM των Lakers, Rob Pelinka (καθώς και το ότι το NBA είναι γενικότερα Λίγκα διαπροσωπικών σχέσεων), τότε, ναι, προφανώς και οι Lakers θα πάρουν τον Ariza, τον πιο αποτελεσματικό αμυντικό πάνω στον Durant (μετά τον Kawhi) στο NBA. Αλλά η τιμή του για να τον λάβουν είναι ως ελεύθερο μετά το buy out του! Όχι o KCP ή 1st round pick!

Αν δε, φοβούνται την κατακραυγή μετά και το δώρο του Chandler, τότε μια fair τιμή θα ήταν ο Rondo και ο Lance Stephenson, καθώς στα $9 εκατ. συμβόλαιο ο πρώτος και στα $4,45 εκατ. o δεύτερος, ματσάρουν τέλεια με τα $15 εκατ. του συμβολαίου του Ariza, ενώ όλα είναι expiring φέτος.

Αυτό το trade έχει μεγαλύτερη λογική γιατί α) ανοίγει ένα roster spot στους Lakers για να πάρουν έναν ακόμα παίχτη από την buy out market (με την ελπίδα αυτός να μην είναι ο Melo…), β) είναι σύμφωνο με την (εντελώς παράλογη βέβαια) δήλωση των Suns πως δεν θέλουν άλλον νεαρό παίχτη, αλλά έμπειρους στο roster τους, γ) λύνει το πρόβλημα των Suns στον άσσο, με τον Rondo να ταιριάζει ιδανικά δίπλα στους Booker και Ayton, και δ) -κακεντρέχειας- απομακρύνει τον Rondo από την “team LeBron”, κάτι αναμενόμενο μετά τον καυγά του με τον κολλητό του τελευταίου, Chris Paul, αλλά και δικαιολογημένο, με την απόδοση της ομάδας να είναι εξαιρετική κατά την απουσία του Rondo λόγω τραυματισμού στο δεξί του χέρι.

Στις 15 Δεκέμβρη, ημερομηνία που γίνονται διαθέσιμοι όλοι οι προαναφερθέντες παίχτες (καθώς και όποιος άλλος υπέγραψε ως free agent στην offseason του 2018) να πλησιάζει, η απάντηση στο ανωτέρω ερώτημα δεν θα αργήσει να έρθει.

Οι (Super?)Stars που θα πλαισιώσουν τον LeBron

Ωστόσο, η μεγάλη εικόνα για τους Lakers δεν περιλαμβάνει μόνο ή κυρίως τον Ariza. Περιλαμβάνει τους δύο ακόμα super stars που θα έρθουν στην ομάδα για να πλαισιώσουν τον LeBron. Δεν ξέρουμε αν ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τους Durant και Davis, όπως ο Jarret Jack έγραψε,

αλλά, δεδομένα για να έρθουν δύο superstars, οι Lakers θα πρέπει τον έναν να τον ανταλλάξουν και τον άλλον να τον υπογράψουν ελεύθερο στην free agency του 2019, όπου και με τη λύση του συμβολαίου του Deng, θα έχουν διαθέσιμα $38,2 εκατ για ένα super max. Με διαφορετικό τρόπο δεν τους χωράνε στο cap τους.

Και για τα του Anthony Davis τα γράφαμε αναλυτικά πρόσφατα, πως από μόνη της η υπογραφή του στην Klutch Sport του Rich Paul (γκμουχ -και του LeBron- γκμουχ), ίσως δείχνει προς την προοπτική της μετακίνησής του στους Lakers. Οι Celtics έχουν περισσότερα assets να δώσουν για αυτόν, μα έχοντας ανταλλάξει τον Irving (που είναι σε συμβόλαιο με “Rose Rule”), δεν μπορούν να ανταλλάξουν και για τον Davis μέχρι το καλοκαίρι (όταν και αναμένεται ο Irving να κάνει opt out από το τρέχον συμβόλαιό του). Με τους Pelicans να μην πηγαίνουν καλά, θεωρείται δεδομένο πως ο Davis αργά (την off season του 2019, αν αρνηθεί να υπογράψει το super max που θα του προσφέρουν οι Πελεκάνοι) ή γρήγορα (μέσα από την τρέχουσα σεζόν) θα ζητήσει να φύγει. Μόνο δύο ομάδες μπορούν να τον διεκδικήσουν, οι Lakers και οι Celtics, και αυτός ουσιαστικά θα επιλέξει το ποια.

Και ακριβώς για αυτό το ενδεχόμενο οι Lakers πρέπει να έχουν τόσο το pick τους, όσο και τον KCP, για να τα δώσουν μαζί με τους Ball και Ingram.

Ωστόσο, πρόσφατο εκτενές άρθρο του Ric Bucher στο Bleacher Report είχε μία σειρά από συνεντεύξεις παιχτών, μεταξύ των οποίων και του Durant, που έλεγαν τους λόγους για τους οποίους “δεν έχει πλάκα” ή απλά δεν θα ήθελαν να αγωνίζονται δίπλα στον LeBron. Με τη “βαρύτητά” του James αγωνιστικά, το πως ο όποιος άλλος superstar θα πρέπει να προσαρμοστεί στο αγωνιστικό πλάνο αυτού6)Όπως έγινε με την περίπτωση του Love και -δεν άντεξε να γίνεται στην περίπτωση- του Irving., την αναρρίχησή του σε ένα τόσο υψηλό status που, από εκεί που δεχόταν παράλογα άδικη κριτική και χλευασμό κατά τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, πλέον χρίζει τέτοιας αποδοχής που ποτέ δεν του καταλογίζονται ευθύνες για το οτιδήποτε, και με τα Media και τον τρόπο που αυτά τον ακολουθούν, να καταγράφονται ως οι βασικοί παράγοντες αυτής της άρνησης και απροθυμίας συνεργασίας μαζί του από αστέρες -σχεδόν, ίδιο δεν έχει κανένας επί γης- ίδιου βεληνεκούς.

To Σταυροδρόμι ως το Καλοκαίρι

Και ακριβώς σε αυτό το σημείο είναι που χρειάζονται οι λεπτοί χειρισμοί από το front office των Lakers. Προφανώς παίρνοντας σαν δεδομένο πως το tampering λαμβάνει χώρα στο ΝΒΑ, οι Lakers είναι σε θέση να γνωρίζουν για τις προθέσεις του Davis, αλλά ήδη να μιλάνε, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, με τους υποψήφιους αστέρες που θέλουν να προσεγγίσουν. Προφανώς το ίδιο κάνει και ο LeBron. Και ενώ μάλλον είναι άγνωστο αν ο Kawhi έχει δείξει σημάδια επί των προθέσεών του (πέρα του ότι παραβρέθηκε το καλοκαίρι του 2018 στις θέσεις των προσκεκλημένων των LA Dodgers, ομάδας baseball του Magic), ο δρόμος για την κορυφή έχει για αυτούς πλέον δύο δρόμους, με τον έναν να περνάει αποκλειστικά από το χέρι τους και τον άλλον όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, ο συνδυασμός LeBron, Davis (μέσω trade) και Kawhi ή Durant (ως free agents) προφανώς και είναι ικανός να τους οδηγήσει στην κορυφή, αρχικά της Δύσης, αλλά προφανώς και της Λίγκας.

Μα αν ο Davis, είτε μείνει στην Νέα Ορλεάνη, είτε επιλέξει Celtics, και οι Kawhi και Durant πάνε πακέτο στους Clippers ή επιλέξουν Ανατολή, με τον Kawhi να μένει στους Raptors και τον KD να πηγαίνει στους Knicks; Tότε τι γίνεται;

Με την offseason του 2019 να έχει μία σειρά από δεύτερου επιπέδου stars, όπως οι Kemba Walker, DeMarcus Cousins, Khris Middleton, Eric Bledsoe, Nikola Vucevic, και διαθέσιμο για ανταλλαγή τον Bradley Beal (ή -πιο δύσκολα- τον Lillard, για τον οποίον επανειλημμένως έχουν ακουστεί σχετικές φήμες), οι Magic και Pelinka θα πρέπει να είναι σε πλήρη ετοιμότητα, αν δουν πως το πρώτο σενάριο δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί, να κινηθούν για την ανταλλαγή του Beal, του καλύτερου παίχτη που είναι διαθέσιμος για trade αυτή την στιγμή στη Λίγκα, και την υπογραφή ενός παίχτη της πρώτης πρότασης, με τα υπόλοιπα χρήματα του cap να πηγαίνουν για όσους ρολίστες πρόθυμα θα θελήσουν να πάνε στο LA και τους Lakers.

Σε αυτήν την περίπτωση, το μόνο που θα αρκεί -και που δεν περνάει από το χέρι τους- είναι η φυγή του Durant από τους Warriors, η επιλογή του να παίξει μακριά από το San Francisco.

Προφανώς κανείς μας δεν ξέρει αν αυτό θα συμβεί. Μα με τον LeBron να έχει αποδείξει πως μπορεί να μετατρέψει κάθε σύνολο γύρω του σε σύνολο υψηλής απόδοσης, με την αναβάθμιση των παιχτών δίπλα του, από τους μη ταιριαστούς Ingram και Ball, σε Beal και Kemba ή Cousins (εφόσον αυτός αποδείξει φέτος πως είναι υγιής και στο 75% τουλάχιστον του προ τραυματισμού εαυτού του) για παράδειγμα, τότε θα μιλάμε για μία ομάδα που μπορεί να κερδίσει τους πάντες, πλην των Warriors των Curry-Durant-Green-Thompson, τους οποίους υγιείς, όμως, δεν μπορεί να τους κερδίσει σε best of seven σειρά καμία ομάδα μπάσκετ έτσι και αλλιώς.

Ωστόσο, με τον LeBron του χρόνου στα 35 του, δεν θα υπάρχει περιθώριο για άλλη πειραματική χρονιά. Χρονιά που θα πεταχτούν λεφτά και roster spots για δημόσιες σχέσεις, όπως το συμβόλαιο του KCP για να τον καλοπιάσουν την Klutch Sport, ή του Beasley της μηδενικής αγωνιστικής συνεισφοράς, αποκλειστικά και μόνο επειδή είναι φίλος του Durant, για την ελπίδα ή την προοπτική να βρουν μέσω αυτού έναν δίαυλο επικοινωνίας με τον KD. Οι Lakers είδαν τι μπορεί να προσφέρει o James όσο παραμένει στο κορυφαίο επίπεδο, μα οι μέρες του σε αυτό εύλογα μετράνε πια αντίστροφα. Η 1η Ιούλη 2019 θα πρέπει να τους βρει έτοιμους τόσο για το κύριο, όσο και το εναλλακτικό τους πλάνο.

Έχοντας ως τώρα επιδείξει μία σειρά από εξαιρετικές κινήσεις, όπως η απελευθέρωση του salary cap το καλοκαίρι του 2018 και του 2019, τα trades που έβγαλαν, ιδίως με Nets και Cavs, αλλά και από λάθη, όπως η μη ανταλλαγή του #2 του draft του 2017 για τον Paul George, ο αρχικός σχεδιασμός της τρέχουσας σεζόν, πλέον περιθώριο για άλλο τέτοιο δεν υπάρχει αν ο στόχος είναι -που είναι- η κορυφή της Λίγκας. Τα πιόνια στην αγωνιστική και εξωαγωνιστική σκακιέρα έχουν στηθεί και οι Magic και Pelinka πρέπει να κάνουν την κίνηση-ματ τους.

The following two tabs change content below.

Nicolas Radicopoulos

Επαγγελματίας auditor, εδώ βρέθηκε ως editor. Μέγας μάγιστρος του excel και neat freak, Νομίζει λόγω δουλειάς πως η δημιουργική γραφή δεν του ταιριάζει αλλά κάνει λάθος. Τον συναρπάζει το γρήγορο, αλλά ομαδικό, μπάσκετ, το παιχνίδι του Magic, κάθε point-forward, προεξάρχοντος του μερακλή Boris Diaw, οι αριθμοί του παιχνιδιού, είτε αυτοί αφορούν τα in game stats, είτε τα οικονομικά πίσω από αυτό (και μεταξύ μας ίσως ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να σου απαντήσει από μνήμης στην ερώτηση "Πόσα παίρνει ο Wayne Selden;", εφόσον δηλαδή η ερώτηση δεν είναι "Ποιος είναι ο Wayne Selden;"), αλλά περισσότερο από όλα το τσίπουρο (με γλυκάνισο!) παρέα με τους υπόλοιπους συντελεστές του Ball Hog στα χωριουδάκια του Πηλίου. Σταμάτησε να αρθρογραφεί στο Hog τον Ιούνη του 2019.

References
1 Προοικονομία…
2 Αναλυτικότερα στο Weekly s05e14.
3 Στα Weekly s05e09 και s05e10 σχετικά λιβανίσματα!
4 Στη regular. Αν προσθέσουμε και εκείνα των Playoffs, έχει αγωνιστεί σε πάνω από 50.000 λεπτά.
5 Αναλυτικά για όλα αυτά στα Weekly s05e05 και s05e06.
6 Όπως έγινε με την περίπτωση του Love και -δεν άντεξε να γίνεται στην περίπτωση- του Irving.

1 Comment so far. Feel free to join this conversation.

  1. Γιωρ Παπας December 13, 2018 at 15:41 -

    Κάτι για τον Kuzma, ο οποίος φαίνεται να εξελίσσεται τρομερά δίπλα στον Lebron, βάζοντας στο παιχνίδι του και drive n’ kick, καλές πάσες, κατεβάζει και τη μπάλα,έχοντας βελτιωθεί τρομερά στην άμυνα, καθώς δεν τον ταλαιπωρούν για να μαρκάρει 5ρια -στην περιφερειακή άμυνα αποδίδει εξαιρετικά-. Γενικά φαίνεται άνετος και με αυτοπεποίθηση, δείχνοντας ότι γουστάρει να παίζει με Lebron κι ότι μαθαίνει

    Σύμφωνα μάλιστα με δήλωση του ίδιου, τον βοήθησε η απουσία του Ingram καθώς τώρα ‘κρατάει περισσότερο τη μπάλα στα χέρια του’.Κορδελίτσα και trade όσο είναι καιρός γιατί με βάση την αγωνιστική εικόνα ο Ingram θα έπρεπε να ξεκινάει στη 2η πεντάδα κάτι που και ο ίδιος δύσκολα θα δεχθεί και την απόδοσή του θα ρίξει (και διαβάζω ότι ο Luke του έχει αδυναμία.).
    Και παρεπιπτόντως νομίζω ότι η πιο ορθολογική πεντάδα των Lakers -τώρα που ο McGee έχει πέσει είναι Lonzo-Hart-Lebron-Kuzma-Chandler η οποία έχει παίξει παραδόξως μόλις 35 λεπτά μαζί (έχοντας net rating +35 αλλά σε πολύ μικρό δείγμα)