Ball Hog’s NBA Weekly Report S05E43: “Gracias Manu”

Posted on Apr 2 2019 - 7:37pm by Nicolas Radicopoulos

Στα μερεμέτια της σεζόν 2018-19 την εβδομάδα που προηγήθηκε είχαμε την τελετή απόσυρσης της φανέλας του τεράστιου Manu, την απόσυρση του LeBron για τα τελευταία παιχνίδια μιας απογοητευτικής σεζόν, μία σειρά από τραγελαφικές καταστάσεις με πρωταγωνιστές τους “άντρες με τα γκρι”, αλλά και τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης της κατηγορίας του Kristaps Porzingis για βιασμό την ημέρα του τραυματισμού του. Όλα αυτά, καθώς και ό,τι άλλο άξιο αναφοράς παρατήρησαν στα γήπεδα του “Μαγικού Κόσμου” τη βδομάδα που προηγήθηκε, καταγράφουν στο παρόν Ball Hog’s Weekly Report οι Νίκος Ραδικόπουλος και Γιάννης Χάτσιος.

Τα δύο πρόσωπα του Kyrie

Καθώς πλησιάζουμε στα Playoffs και επιστρατεύουμε το πιο ψιλό κόσκινο καθώς παρακολουθούμε τα παιχνίδια, προσπαθώντας να εκτιμήσουμε τι θα δούμε σε λίγες μέρες, το παιχνίδι των Celtics με τους Pacers μας πρόσφερε μια πολύ ωραία ευκαιρία.

Μπορούμε να περιγράψουμε τους stars κάθε ομάδας από τις “υπερδυνάμεις” τους. Ο James Harden είναι ο καλύτερος στο να ακροβατεί ανάμεσα στις επιλογές και τους κανόνες, κρατώντας τον αντίπαλό του σε ένα συνεχές σασπένς μέχρι να σπάσει. Ο Giannis έχει τη δυνατότητα να είναι σε περισσότερα σημεία από όσα εμφανίζεται οπτικά ταυτόχρονα. O Jokic πρέπει να είναι αήττητος σε beer chugging contests1)Fat and balkan shaming ταυτόχρονα, μπράβο Γιάννη!. Η υπερδύναμη του Kyrie δεν είναι άλλη από το ανεξάντλητο ρεπερτόριό του, τη δυνατότητα να πάρει και να βάλει κάθε πιθανό και απίθανο σουτ. Eν ολίγοις, να είναι ο παίκτης που θα έδινες με κλειστά μάτια την μπάλα με 12” πριν τη λήξη του έβδομου τελικού.

Κάθε υπερδύναμη όμως, έρχεται με το αντίστοιχο κόστος σε υλικό ή ψυχολογικό επίπεδο. Είναι αυτό το δίκοπο μαχαίρι που κάνει τους υπερήρωες χαρακτήρες που μπορεί ο καθένας να ταυτιστεί. Το μοναδικό ταλέντο και η αυτοπεποίθηση που καθιστά τον Kyrie ανεκτίμητο στο τέλος του παιχνιδιού όταν κρίνεται το παιχνίδι σε μια φάση, είναι η ίδια που πολλές φορές φέρνει την ομάδα του στο σημείο να κρέμεται από τα χέρια του, σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Είναι περίπου σαν να ξυπνάει μέσα του το κτήνος γύρω στο πεντάλεπτο πριν τη λήξη. Κι όταν η ομάδα του είναι πίσω, όλα καλά. Όταν είναι μπροστά και έχει ανάγκη καλές επιλογές στην επίθεση, φθορά της αντίπαλης άμυνας, παιχνίδι με τον χρόνο, γενικότερα μια ασφάλεια, ο Kyrie θα πάρει γρήγορα σουτ, δύσκολα fadeaways από τα 5-6 μέτρα, γιατί ζεσταίνεται για το φινάλε, και, τουλάχιστον με βάση το eye test, αυτό φέρνει τους Celtics σε περιπέτειες και στήνει το σκηνικό για την ηρωοποίηση του Kyrie.

Την Παρασκευή αστόχησε σε τέσσερα τέτοια σουτ στην τέταρτη περίοδο, καθώς οι Pacers -που ποτέ δεν πεθαίνουν- χτυπούσαν στο ψαχνό κοντά στο καλάθι και βουτούσαν για κάθε πιθανή μπάλα, την ώρα που ο Kyrie ήταν ακόμα σε διάθεση τέχνης και όχι μάχης.

Φυσικά βέβαια, στα 6” και με το παιχνίδι στην ισοπαλία, πήρε την μπάλα στο φτερό από τον Horford, με μια χορευτική προσποίηση έστειλε ταυτόχρονα Matthews και Turner για τσάι για να λήξει το παιχνίδι με ένα πανέμορφο finger roll.

Ο Kyrie δεν είναι τέλειος. Γι’ αυτό και είναι υπέροχος.

Διαιτητικών Παραφωνιών η Συνέχεια

Είναι η δεύτερη φορά μες στη σεζόν που καλούμαστε να αναφερθούμε κάπως παραπάνω στη διαιτησία, καθώς την εβδομάδα που προηγήθηκε καταγράφηκαν μία σειρά από τραγελαφικές καταστάσεις με πρωταγωνιστές “τους τύπους με τα γκρι”. Δυστυχώς, αυτοί κατάφεραν να γίνουν να καθορίσουν τους αγώνες των Warriors με τους Wolves, των Nuggets με τους Wizards, αλλά και των Spurs με τους Kings.

Ξεκινώντας ανάποδα, ο coach Pop βγήκε εκτός εαυτού και αποβλήθηκε μετά από αυτή την αλληλουχία σφυριγμάτων:

με τους Spurs να χάνουν εν τέλει το παιχνίδι.

Αντίστοιχα, σε ήττα της ομάδας του οδήγησε και η αποβολή του Jokic, πάλι για ψύλλου πήδημα, επειδή μίλησε έντονα στον “άρχοντα του αγώνα” όταν δεν καταλογίστηκε υπέρ του καταφανέστατο foul, στο παιχνίδι κόντρα στους Wizards:

Mα τα πιο τρελά από όλα, τα είδαμε στο παιχνίδι των Warriors κόντρα στους Wolves.

Aπό τα διαιτητικά σφυρίγματα (δεν δίνουν βολές στο foul πάνω στον Durant παρότι είναι καθαρά σε shooting motion, αντίθετα δίνουν βολές στον Towns επειδή “τον ακούμπησε” απλά ο KD, με 0,5 για τη λήξη της παράτασης. Νωρίτερα είχαν δώσει τεχνική στον Draymond απλά επειδή μίλησε -ούτε καν αντιμίλησε!- στους διαιτητές), στις απαράδεκτες αντιδράσεις των παικτών των Warriors προς αυτούς (που εδώ σήκωναν ξεκάθαρα τεχνικές), στην κατάληξη του αγώνα, με αμφότερους τους Curry και Durant να αποκαλούν ονομαστικά τον referee Marat Kogut ως τον καλύτερο παίχτη του αγώνα μετά τη λήξη αυτού.

Πλέον το ζήτημα των διαιτητών και των αποφάσεών τους στα παιχνίδια έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και εύλογα, μιας και μόνο αυτή τη βδομάδα είχαμε τρεις περιπτώσεις που εξόφθαλμα λάθη τους καθόρισαν τις τύχες τριών αγώνων. Η δε και καλά δεν-σηκώνω-μύγα-στο-σπαθί-μου συμπεριφορά τους που οδηγεί τακτικά στην αποβολή των πραγματικών πρωταγωνιστών των αγώνων είναι ακραία εκνευριστική πια.

Και το πρόβλημα θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο με την εισαγωγή του στοιχηματισμού στην καθημερινότητα του NBA, που αναμένεται να επιφέρει πάνω από $500 εκατ. πρόσθετα έσοδα στη Λίγκα. Δεν είμαι σίγουρος πόσο απλό και εύκολο θα είναι να υπάρχουν τόσο εκνευριστικά και εξόφθαλμα λάθη υπό το βάρος τέτοιου όγκου και ύψους χρημάτων να διακυβεύονται. Η έμμεση σύνδεση δε του Draymond μετά το παιχνίδι των Warriors του Marat Kogut με τον Tim Donaghy (στον οποίον είχαμε αναφερθεί στα Weekly Report #35 και #36), είναι κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει εκθετικά τη διοίκηση της Λίγκας σχετικά.

Σε κάθε περίπτωση, για το καλό του ίδιου του παιχνιδιού από μόνο του, το θέμα των διαιτητικών αποφάσεων και λαθών πρέπει να είναι ψηλά στις προτεραιότητες της Λίγκας ως προς τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν και βελτιώσουν, γιατί φέτος βιώσαμε κάμποσες περιπτώσεις-παρωδίες, από τα βήματα του Harden, στο out of bounds του Durant, ως τα ανωτέρω του τρέχοντος Weekly Report.

Porzingis Rape Allegations 

Ίσως η σημαντικότερη ιστορία που προέκυψε τις προηγούμενες ημέρες, ήταν η κατηγορία ενοίκου στην ίδια πολυκατοικία με τον Porzingis στις New York days του, πως την βίασε. Την είδηση έβγαλε η NY Post, μα το παράδοξο της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι, πως σε αντίθεση με την περίπτωση του Rose, τόσο η προηγούμενη ομάδα του, οι Knicks, όσο και η τρέχουσα, οι Mavericks, αλλά και η ομοσπονδία των παιχτών, τάσσονται άπαντες στο πλευρό του παίχτη, θεωρώντας πως η 29χρονη ενάγουσα προσπαθεί απλά να εκβιάσει τον παίχτη για να εξασφαλίσει $68 χιλ. για τη χρηματοδότηση των σπουδών του αδερφού της. Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του Wojnarowski, το όποιο γεγονός έλαβε χώρα το βράδυ του τραυματισμού του Λετονού, στις 06 Φλεβάρη 2018, με την κοπέλα να πηγαίνει στο διαμέρισμα του Porzingis για να ζητήσει αυτόγραφο και να του συμπαρασταθεί. Υποστηρικτικά της καταγγελίας της, η ενάγουσα παρουσιάζει ένα χειρόγραφο έγγραφο που εμφανίζει τον Porzingis να συμφωνεί στην χρηματική αποζημίωσής έναντι του ποσού των $68 χιλ., με το όνομα του παίχτη, ωστόσο να είναι λάθος γραμμένο και τις τρεις φορές, και την πλευρά του παίχτη να αμφισβητεί το γνήσιο της υπογραφής του σε αυτό. Ο Carlisle σε δηλώσεις του είπε ότι γνωρίζανε για τις κατηγορίες πριν προβούν στο trade για τον παίχτη και πως αυτές δεν επηρεάζουν τη συμμετοχή του στην ομάδα. Η δε πρόεδρος της ομοσπονδίας των παιχτών (NBPA), Michele Roberts δήλωσε ευθέως, πως βάσει των στοιχείων που έχει η ομοσπονδία στη διάθεσή της, στέκεται στο πλευρό του παίχτη.

Προφανώς, εμείς από την πλευρά μας, μη έχοντας εκτενή ενημέρωση και στοιχεία επί του θέματος, πέρα των προαναφερθέντων άρθρων και δηλώσεων, διατηρούμε επιφυλακτική στάση, περιμένοντας να δούμε και εμείς με τη σειρά μας την εξέλιξη αυτής.

“Στις Γωνίες”
H Γωνιά του MVP

O Harden έχει σκοράρει μέχρι στιγμής φέτος 2.656 πόντους, με πέντε παιχνίδια να απομένουν για το τέλος της σεζόν. Στα τρία χρόνια του στους Thunder είχε σκοράρει συνολικά 2.795 πόντους, αριθμό που φαίνεται πως θα καταφέρει να περάσει μόνον του φέτος.

H Γωνιά της Αγνής Σλοβένικης Καύλας

Ο Luka από τον πάγκο των Mavs έπαιζε πέτρα-ψαλίδι-χαρτί με έναν οπαδό. Και μπράβο του!

H Γωνιά του Giannis

Καρδούλες

αλλά και ανασήκωμα φρυδιού με ενδιαφέρον και περιέργεια για τη συνέχεια

Tέλος αναφορικά με τον Giannis, αίσθηση έκαναν οι δηλώσεις του αναφορικά με το βραβείο του MVP, όπου δήλωσε πως δεν τον νοιάζει τόσο, όσο το να πάει ως τους Τελικούς.

Παρόλα αυτά, η συμμετοχή του στον εκτός έδρας αγώνα με τους Nets, παρά τα τακτικά προβλήματα με τους αστραγάλους του που αντιμετωπίζει τελευταία, δείχνει μάλλον το αντίθετο, πως τον ενδιαφέρει πολύ το φετινό βραβείο του MVP (το οποίο θα είναι παράλογο κατ’εμάς πια να μην κατακτήσει έτσι και αλλιώς).

Η Γωνιά των Lakers και του LeBron

Οι Lakers έπεισαν τον LeBron να μην ξανααγωνιστεί για την τρέχουσα σεζόν, το οποίο είναι καλό και για τον ίδιο τον παίχτη, αλλά και για τις πιθανότητες για καλύτερο πλασάρισμα στο lottery. H πρώτη χρονιά του “Βασιλιά” στην Πόλη των Αγγέλων, κάθε άλλο παρά ονειρική ήταν, καθώς παρά τους 27,4 πόντους του, τα 8,5 rebounds του και τις 8,3 assists του, με 51% ευστοχία και 33,9% από το τρίποντο, ανά παιχνίδι και όντας όγδοος στη Λίγκα σε PER με 25,8, οι Lakers δεν κατάφεραν να μπουν καν στα Playoffs, έχοντας στα μόλις 55 παιχνίδια που αγωνίστηκε -προφανώς και τα λιγότερα της 16ετούς καριέρας του για regular- ρεκόρ 28-27. Πλέον το ερώτημα που τίθεται σε προσωπικό για τον LeBron επίπεδο είναι οι μόλις 55 αγώνες του θα κριθούν αρκετοί για να του χαρίσουν μία θέση σε μία από τις τρεις All-NBA teams,. στις οποίες βρίσκεται για 15 σερί σεζόν ως σήμερα!

Σε κάθε περίπτωση, κάθε πρόσθετη ξεκούραση για τον παίχτη που έχει αγωνιστεί πάνω από 46.000 λεπτά (15ος όλων των εποχών) σε regular και πάνω από 10.000 λεπτά (τα περισσότερα από κάθε άλλον στην Ιστορία) σε post season, ειδικά σε μια χαμένη σεζόν, ευπρόσδεκτη πέρα για πέρα είναι.

Ωστόσο, το ερώτημα για εμένα είναι, αν ήταν να σταματήσει να αγωνίζεται για τη σεζόν, γιατί δεν αγωνίστηκε στο εντός έδρας αγώνα με τους Wizards, και δεν αγωνίστηκε στον αγώνα της επόμενης μέρας με τους Jazz, δύο μέρες πριν τον τελευταίο του αγώνα κόντρα στους Hornets. Και η ερώτηση δεν έχει να κάνει μόνο με την πολιτική της Λίγκας, που θέλει τους παίχτες όταν είναι να ξεκουράζονται να το κάνουν στους εντός έδρας αγώνες τους, ώστε οι αντίπαλοι φίλαθλοι να μην στερούνται τη δυνατότητα να τους δούνε ζωντανά, όσο με το γεγονός πως αν δεν αγωνιζόταν κόντρα στη Utah, θα μπορούσε να παραστεί στην τελετή απόσυρσης της φανέλας του Bosh από τους Heat.

Τέλος στα των Lakers, το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν στο δεξί του γόνατο αποφάσισε να αντιμετωπίσει ο Josh Hart, ο οποίος θα μείνει εκτός δράσης για τις επόμενες 12 εβδομάδες.

#Shaqtin’ Moments

Κόλλησαν και τα controls και τα πάντα.

Η Γωνιά του Σέρβου Αρτίστα

Eξαιρετικό video-ανάλυση (όπως όλα του βέβαια) του Ben Taylor στον Σέρβο Αρτίστα

Σε άλλα νέα από την οικογένεια Jokic, τα αδέρφια του Nikola συνεχίζουν να μανουριάζουν και να τραμπουκίζουν κόσμο από τις κερκίδες. To ακόλουθο περιστατικό, ως συνέχεια της -πέρα για πέρα παράλογης- αποβολής του αδερφού τους, που αναφέραμε και ανωτέρω:

Η Γωνιά του Καλύτερου Προπονητή της Ιστορίας και των Spurs

H εξυπνάδα των Spurs στα πάντα φάνηκε και στην τελετή απόσυρσης της φανέλας του Manu, όπου αυτή έλαβε χώρα μετά τη λήξη του αγώνα και όχι στο ημίχρονο αυτού όπως συνήθως οι υπόλοιπες ομάδες κάνουν. Έτσι κατάφεραν να μην χαρίσουν στον legend τους μία περιορισμένη χρονικά τελετή, αλλά ούτε και να “τραβήξουν” το ημίχρονο παραπάνω, χάνοντας οι παίχτες τον ρυθμό τους. Spurs είναι αφού.

Και εδώ το γραφικό με όλα τα σουτ του τεράστιου Αργεντίνου στην καριέρα του στο NBA

Ενώ εδώ μπορείτε να διαβάσετε το δικό μας -κάπως πρόωρο, έναν χρόνο πριν την απόσυρσή του, αφιέρωμα σε αυτόν: “The Ball Hog’s NBA Playoff Sessions: The Manu Ginobili Edition“.

Κλείνοντας την ενότητα Manu στο τρέχον Weekly Report, το εξαιρετικό tribute video που ετοίμασαν για την τελετή οι Spurs:

Για να κάνουμε μία αναφορά και στον coach Pop, χρειάζεται μόλις τέσσερις νίκες για να πιάσει την κορυφή των προπονητών με τις περισσότερες νίκες στην Ιστορία της Λίγκας, αθροιστικά σε rerular και post season (ο πίνακας είναι ως τις 26 Μαρτίου 2019, και έκτοτε οι Spurs νίκησαν τους Cavaliers, αλλά έχασαν από Hornets και Kings).

View post on imgur.com

Η Γωνιά της Δυναστείας των Warriors

Προσυπογράφω.

Μoneyball Corner

1/ Ένας ακόμα παίχτης που θα είναι eligible για super max contract φέτος το καλοκαίρι είναι ο Damian Lillard, μιας και θεωρείται δεδομένη η παρουσία του στη δεύτερη All NBA team. Και κάπως έτσι, σε συνέχεια του πρόσφατου άρθρου μας για την αποτυχία των super max contracts ως προς τον βασικό σκοπό τους, πρέπει να ανοίξει και ένας δεύτερος, παράλληλος, διάλογος, για το πως θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως προς το tax αυτά τα συμβόλαια, όταν δίνονται από ομάδες “μικρών αγορών”, όπως είναι το Portland. Μια σχετική πρόταση που έχει ακουστεί, είναι να μην μετράει στο cap κάθε δολάριο του super max πάνω από το απλό max, δίνοντας έτσι ευελιξία στις ομάδες να μπορούν να παραμείνουν ανταγωνιστικές, μιας και ένα super max, ουσιαστικά στερεί κάθε δυνατότητα για πρόσθετη σημαντική ενίσχυση της ομάδας.

2/ “Ναι αλλά οι παίχτες, δεν είναι αθλητές, είναι φοιτητές και έχουν πάρει υποτροφίες, γιατί να πληρώνονται και από πάνω;!” Γελάει ο κόσμος…

3/ Με τους Wolves, που είχαν παρουσιαστεί ως οι κύριοι ενδιαφερόμενοι για τις υπηρεσίες του, να δείχνουν πως πιστεύουν τον 32χρόνο Sanders και πως με αυτόν θα συνεχίσουν μάλλον και την επόμενη σεζόν, ο Fred Hoiberg δεν περίμενε άλλο κάποια ομάδα του NBA και υπέγραψε με το πανεπιστήμιο της Nebraska για εφτά χρόνια έναντι $25 εκατ. Mε το συμβόλαιό του με τους Bulls να ήταν πλήρως εγγυημένο πενταετές έναντι επίσης $25 εκατ., η αμοιβή του του χρόνου από τη Nebraska ύψους $3,57 εκατ. αφαιρείται από την οφειλή που είχαν απέναντί του οι Bulls, ελαφρύνοντας σχετικά τα οικονομικά της ομάδας του Chicago.

4/ Από την άλλη, απόλυτα ικανοποιημένοι από τη δουλειά του Atkinson και του επιτελείου του, οι Nets ετοιμάζονται να επεκτείνουν τα συμβόλαια όλου του προπονητικού τους team. Στους οποίους Nets είχαμε νέα και σε διοικητικό επίπεδο, με τον Joe Tsai, τον δισεκατομμυριούχο συνιδρυτή του Alibaba και κάτοχο του 49% των Nets από πέρσι (έναντι $1 δισ. και με option να αγοράσει και το υπόλοιπο 51% του Mikhail Prokhorov έναντι πρόσθετου τιμήματος $1,36 δισ. πριν την έναρξη της σεζόν 2020-21), να φαίνεται πως πλησιάζει στην αγορά και του Barclays Center, έδρα της ομάδας, και γήπεδο με τη χαμηλότερη προσέλευση κοινού στη Λίγκα. Για να δούμε τι θα καταφέρει να αλλάξει οικονομικοδιοικητικά ο Κινέζος επενδυτής, στην ομάδα που μετά από καιρό βρίσκει τα πατήματά της.

5/ Μένοντας -και κλείνοντας- στα διοικητικά των ομάδων, καθησυχαστική για τους φιλάθλους των Pelicans ήταν η δήλωση της ιδιοκτήτριας της ομάδας, Gayle Benson, στα πλαίσια της συνάντησης των ιδιοκτητών των ομάδων του NFL, πως δεν σκοπεύει να πουλήσει τους Pelicans, τους οποίους θεωρεί το ίδιο πολύτιμους, για την ίδια, αλλά και για την πόλη της Νέας Ορλεάνης, με τους Saints του american football που έχει επίσης στην κατοχή της. Με το καλοκαίρι που ακολουθεί και τη διαχείριση του trade request του Anthony Davis που πρέπει να ολοκληρωθεί σε αυτό να είναι εξαιρετικά κρίσιμα για το μέλλον του οργανισμού, η δήλωση αυτή είναι τουλάχιστον η δέουσα αναφορικά με την απαιτούμενη διοικητική ηρεμία που πρέπει να υπάρχει -ή να φαίνεται πως υπάρχει- εν όψει τέτοιων κρίσιμων αποφάσεων.

Κατηγορία “Συστατικά”

1/ O Mike Conley έχει φέτος 1.478 πόντους, στην παραγωγικότερη σεζόν του σε απόλυτους αριθμούς, και πλέον έχει προσπεράσει τον Marc Gasol στην πρώτη θέση των scorers για το franchise των Grizzles

2/ Ο Booker σκόραρε δύο συνεχόμενες 50άρες και έγινε μόλις ο έβδομος παίχτης από το 1979 κι ύστερα που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Όμως, ειλικρινά, αρνούμαι να ασχοληθώ σοβαρά με το πόσο σκοράρει ο Devin Booker. Το ότι τα παιχνίδια με τις 50άρες του και πάνω είναι κάθε σεζόν Μάρτη μήνα, όταν διακυβεύεται τίποτα απολύτως και η ομάδα του είναι δεδομένα στον πάτο της Λίγκας για ακόμα μία σεζόν, για εμένα τα λέει όλα. Ειδικά όταν μπαίνει αλλαγή σε δεδομένη ήττα στο τελευταίο δίλεπτο επειδή έχει 59 για να βάλει 60 ή όταν αυτά τα “empty stats” συνοδεύονται από τις ακόλουθες χαζομαρίτσες:

Ευχαριστώ, δεν θα πάρω, πάμε παρακάτω.

3/ Σε αγώνα NBA 17 φορές ένας παίχτης έχει ευστοχήσει σε 11 ή παραπάνω τρίποντα. Ο Curry το έχει κάνει οχτώ από αυτές τις 17 φορές.

4/ 53 πόντους είχαν οι βασικοί των Hornets στην ήττα τους από τους Jazz, με τον Kemba να σκοράρει τους 47 από αυτούς. Δεν μπορώ να φανταστώ πως έχει υπάρξει άλλη φορά που τέσσερις βασικοί αθροιστικά έχουν έξι πόντους.

5/ Russ keeps counting

6/ Τα συγχαρητήριά μας σε όσους/ες παρακολούθησαν το Pistons – Blazers!

7/ Όλος ο κόσμος του NBA φαίνεται πως αγωνία για την έλευση του Zion στη Λίγκα και τις νέες ιστορίες που με κέντρο αυτόν θα γραφτούν τα χρόνια που έρχονται στον “Μαγικό Κόσμο”. Κάπως έτσι 12,88 εκατ. άνθρωποι είδαν τον αγώνα του Duke κόντρα στο UCF, περισσότεροι, δηλαδή, από κάθε αγώνα NBA της φετινής σεζόν!

Σφηνάκια

1/ Συνεχίζει να σουτάρει -και να ευστοχεί- σε τρίποντα ο Boban Marjanovic και πλέον η ακόλουθη ερώτηση είναι πέρα για πέρα εύλογη:

2/ Κι επειδή οι αδυναμίες δεν κρύβονται, κι άλλος Boban!

3/ Danny

4/ Μετά το All Star γεννάνε και τα κοκόρια του Trae!

5/ Πρόβλημα ταχυκαρδίας παρουσίασε ο Lauri Markkanen, ένα πρόβλημα που το ιατρικό επιτελείο των Bulls το συνδυάζει με την κόπωση του παίχτη, με αποτέλεσμα να τον προφυλάσσει και να μην ξανααγωνιστεί για το υπόλοιπο της τρέχουσας σεζόν.

6/ Άντε παιδιά, ήρθε η ώρα να αρχίσουν τα Playoffs. Βαρεθήκαμε τον τελευταίο μήνα και με τις οχτώ ομάδες των Playoffs της Δύσης κλειδωμένες, μα τον όποιον, είναι τρομακτικά αδιάφορο ποιες δύο -κακές -ομάδες (στη θέση των οποίων σαφώς και θα προτιμούσα τους αφάνταστα διασκεδαστικούς Kings) θα σκουπιστούν από Bucks και Raptors στον πρώτο γύρο της Ανατολής. Για πάμε, λοιπόν, σιγά-σιγά.

Διαβάσαμε, μας άρεσαν και σας προτείνουμε

The following two tabs change content below.

Nicolas Radicopoulos

Επαγγελματίας auditor, εδώ βρέθηκε ως editor. Μέγας μάγιστρος του excel και neat freak, Νομίζει λόγω δουλειάς πως η δημιουργική γραφή δεν του ταιριάζει αλλά κάνει λάθος. Τον συναρπάζει το γρήγορο, αλλά ομαδικό, μπάσκετ, το παιχνίδι του Magic, κάθε point-forward, προεξάρχοντος του μερακλή Boris Diaw, οι αριθμοί του παιχνιδιού, είτε αυτοί αφορούν τα in game stats, είτε τα οικονομικά πίσω από αυτό (και μεταξύ μας ίσως ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να σου απαντήσει από μνήμης στην ερώτηση "Πόσα παίρνει ο Wayne Selden;", εφόσον δηλαδή η ερώτηση δεν είναι "Ποιος είναι ο Wayne Selden;"), αλλά περισσότερο από όλα το τσίπουρο (με γλυκάνισο!) παρέα με τους υπόλοιπους συντελεστές του Ball Hog στα χωριουδάκια του Πηλίου. Σταμάτησε να αρθρογραφεί στο Hog τον Ιούνη του 2019.

References
1 Fat and balkan shaming ταυτόχρονα, μπράβο Γιάννη!

1 Comment so far. Feel free to join this conversation.

  1. milti_adis April 2, 2019 at 22:08 -

    UCF παρακαλώ, όχι UFC. Αν και ο Zion Williamson θα μπορούσε να παίξει και με αντίπαλο κάποιον αθλητή του UFC.