Ball Hog’s NBA Weekly Report S05E45: “Regural Season Finale”

Posted on Apr 11 2019 - 9:29am by Nicolas Radicopoulos
Από την 16η Οκτωβρίου και την έναρξη της σεζόν περάσανε 177 ημέρες, 1.230 αγώνες NBA και 44 Ball Hog’s Weekly Report που προσπάθησαν να καταγράψουν και να αναλύσουν τα σημαντικότερα όσων έλαβαν χώρα σε αυτές τις ημέρες και σε αυτά τα παιχνίδια. Στο σημερινό, 45ο και τελευταίο της σεζόν, προσπαθούμε να καταγράψουμε τα παλαβά που έλαβαν χώρα ακόμα και το τελευταίο διήμερο, σαν μια ανάσα πριν περάσουμε στην ανάλυση των ζευγαριών της post season. 

 

Μέχρι το τελευταίο λεπτό

Mπαίνοτας στην τελευταία αγωνιστική ημέρα της σεζόν, είχαμε να διαλέξουμε μεταξύ 32 σεναρίων αναφορικά με το ποια θα είναι τα ζευγάρια των Playoffs. Και αυτό θα ήταν τρομακτικά ενδιαφέρον και για εμάς, αν δεν έπρεπε μέσα στο επόμενο τριήμερο να βγάλουμε οχτώ αναλυτικότατα previews…

Και με τους Pistons να επιστρέφουν από το -20 στην έδρα τους απέναντι στο Memphis και τους Blazers να κερδίζουν δύσκολα τους Lakers στο Staples, οι Nuggets που αγκομάχησαν κόντρα στους αδιάφορους Wolves το τελευταίο βράδυ1)Όχι, δείτε εδώ!! για να μην χάσουν τη δεύτερη θέση της Δύσης η εικόνα συμπληρώθηκε. στόσο, αξίζει να πούμε πως οι Nuggets βρέθηκαν στη δεύτερη θέση μετά από μαεστρικό στήσιμο για να την κατακτήσουν αυτοί και παράλληλα να ρίξουν τους Rockets στο #4 -και στους Warriors από τον δεύτερο γύρο-, μιας και κόντρα στους Blazers στο δεύτερο σερί παιχνίδι μεταξύ τους την Κυριακή, μέχρι 12 λεπτά τον παροπλισμένο Isaiah Thomas έπαιξαν στην τελευταία περίοδο προκειμένου να  χάσουν. Βοήθησαν βέβαια και οι Rockets από την πλευρά τους, που με χαμένη βολή του Harden και απίθανο τρίποντο του George στο τελευταίο δευτερόλεπτο κατάφεραν να μην μπορούν να κατηγορήσουν παρά τον εαυτό τους για την όλη κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση, τα Playoffs 2019 είναι εδώ και ξεκινάνε το Σάββατο με το Nuggets – Spurs!

Mέσα στη μέρα ξεκινάμε και την παρουσίαση κάθε ζευγαριού στα Ball Hog’s Playoffs 2019 Previews, οπότε μείνετε συντονισμένοι!

Να πούμε πάντως, πως με τους Nuggets, τους Magic και τους Nets να επιστρέφουν στην post season, τα μεγαλύτερα σερί εκτός Playoffs έχουν οι κάτωθι:

  • Kings από το 2006
  • Suns από το 2010
  • Lakers και Knicks από το 2013

Δεν είναι δηλαδή πως η Λίγκα δεν είναι στα καλύτερά της όταν Lakers και Knicks είναι σάπιοι, ε;

Σε κάθε περίπτωση, κλείνει μία σεζόν που, όπως εύστοχα σχολιάζει ο Simmons, χαρακτηρίστηκε από μία σειρά από πράγματα που κανείς δεν θα μπορούσε να έχει προβλέψει.

Μάλιστα στη λίστα του, όπως εύστοχα σημείωσε ο Lowe, δεν περιλαμβάνεται καν το όλο παράλογο της κατάστασης του Fultz!

Μάλιστα, κρίνοντας από την παταγώδη αποτυχία των Lakers να γίνουν και πάλι relevant, στηριζόμενοι αποκλειστικά στη λάμψη των Magic και LeBron, σε πλήρη αντιδιαστολή με όλες τις ομάδες που πλέον θεωρούνται επιτυχημένες, τους Warriors, τους Raptors, τους Bucks, τους Clippers, και ιδίως τους Nets και τους Rockets, η αλλαγή σελίδας στο σύγχρονο NBA μπορεί αμετάκλητα να επικυρωθεί: “The Nerds have won”.

Dirk & Wade

H κυριαρχία της εικόνας επί του γραπτού λόγου είναι τέτοια που απλά θα παραθέσουμε τα videos από τα δύο τελευταία παιχνίδια των δύο αστέρων που -αμφότεροι επίσημα πια- αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση. Tα αποχαιρετιστήρια εντός έδρας παιχνίδια τους ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακά, τόσο ως προς τις εκτάσεις των νικών των ομάδων τους, όσο και ως προς τα ατομικά στατιστικά τους.

Dirk

1/

2/

3/

4/

5/

Wade

1/

2/

3/

4/

5/

6/

Καναπεδάκια

1/ Ανακοινώθηκαν οι εισακτέοι στο Naismith Basketball Hall of Fame Class για το 2019 και το μεγαλύτερο όνομα εξ αυτών ο μεγάλος Γιούγκος Vlade Divac των 13.000 πόντων, των 9.000 rebounds, των 3.000 assists και των 1.500 blocks στο NBA, αλλά και των δύο χρυσών Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων (1990 και 2002), των δύο χρυσών Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων (1989 και 1991) και δύο ασημένιων ολυμπιακών μεταλλίων, το 1988 και 1996, μα κυρίως μέλος της καλύτερης ομάδας μπάσκετ που ποτέ δεν είδαμε, εκείνης της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας του 1992 κόντρα στην Dream Team.

Στα υπόλοιπα ονόματα που ξεχώρισαν, αρχικά ο Sidney Moncrief, πέντε φορές All Star (1982-1986) και δύο φορές Αμυντικός της Χρονιάς (1983 και 1984). Ο Mocrief στις 11 σεζόν στη Λίγκα με τις φανέλες των Milwaukee Bucks και Atlanta Hawks, είχε κατά μέσο όρο 15,6 πόντους και 4,7 rebounds. Έτερος εισακτέος ο Jack Sikma, εφτά φορές All-Star (1979-85) και Πρωταθλητής NBA με τους Seattle SuperSonics το 1979. Ο Sikma ήταν ο μοναδικός center στην Ιστορία της Λίγκας που είχε το καλύτερο ποσοστό στις βολές σε μια σεζόν, το 1987-88 με 92,2%. Στα 14 χρόνια του στη Λίγκα είχε μέσους όρους 15,6 πόντων, 9,8 rebounds και 3,2 assists ανά παιχνίδι.

2/ O Καναδός Chris Boucher ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο κολέγιο, στους Oregon Ducks, ώσπου ο τραυματισμός του στους συνδέσμους του γονάτου του τον Μάρτη του 2017, δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί ξανά με το κολέγιο. Στο κενό του ξεπήδηξε εντυπωσιακά ο Jordan Bell, ο οποίος έγινε μάλιστα draft από τους Warriors. Στους Warriors κατέληξε και ο Boucher, ως 2-way-contract. Και για τους δύο είχαμε γράψει από τα ξεκινήματα της σεζόν 2017-18, θεωρώντας από τότε πως θα μπορούσαν να θεωρηθούν δυνητικά “ληστείες” για τους Warriors, με τον Boucher ωστόσο να μην καταφέρνει να βρει ποτέ ρόλο ή χρόνο στους Πρωταθλητές, αγωνιζόμενος μόλις για ένα παιχνίδι τη σεζόν 2017-18 πριν αφεθεί ελεύθερος, και τον Bell ακόμα να ψάχνει αντίστοιχα ρόλο και χρόνο, χωρίς την επιτυχία που περιμέναμε.

Ωστόσο, τον Boucher επέλεξαν ως ένα από τα δύο 2-way-contracts τους για τη σεζόν 2018-19 οι Raptors, και μάλιστα μετά το trade deadline και το ξεκλήρισμα του ρόστερ τους σε όσα έλαβαν χώρα εκείνη τη μέρα, του μετέτρεψαν το συμβόλαιο σε κανονικό και εγγυημένο για την τρέχουσα σεζόν. Έτσι ο Καναδός PF/C έχει αγωνιστεί ως τώρα σε 27 παιχνίδια με τους Raptors, χωρίς ιδιαίτερα σημαντική συνεισφορά. Ως πρόσφατα. Μιας και μετά την ανάδειξή του τόσο σε MVP, όσο και Defensive Player of the Year για την G-League, φαίνεται να βρίσκει ενεργότερο ρόλο και στην “πρώτη ομάδα” των Raptors, με αποκορύφωμα το 15/13 κόντρα στους Wolves το βράδυ της Τρίτης.

Ναι, συνήθως είμαστε εμείς οι πρώτοι που απαξιώνουμε τα random στατιστικά και τις random εμφανίσεις σε αυτό το χρονικό σημείο της σεζόν. Αλλά η ιστορία και η διαδρομή του Boucher είναι ιδιαίτερη και θα χαρούμε πολύ, αν έστω στα 26 του, 27 του του χρόνου, καταφέρει να βρει έναν σταθερό ρόλο ως rotation guy στη Λίγκα.

“Στις Γωνίες”
H Γωνιά του απερχόμενου MVP και των Rockets

Γέλασα, αλλά αλήθεια είναι.

(και ενδεχομένως το βασικό τους πρόβλημα εν όψει Playoffs…)

Βασικά όμως, αυτό:

Αλλά και αυτό:

H Γωνιά του νέου MVP

View post on imgur.com

Και ο Ben Taylor μας αναλύει -σε ένα ακόμα εξαιρετικό του video-ανάλυση- γιατί ο Shaq είναι η σωστή σύγκριση για τον Giannis:

H Γωνιά της Αγνής Σλοβένικης Καύλας

O Luka είναι μικρότερος ηλικιακά από τους οχτώ από τους 10 παίχτες που ξεκίνησαν στον φετινό τελικό του NCAA.

Και παρότι σε αυτή την ηλικία, με το όγδοο φετινό του triple double, στο πάρτι αποχαιρετισμού των Mavericks στον Dirk κόντρα στους Suns, με το 21/16/11 του ξεπέρασε στη σχετική λίστα των rookies τον τεράστιο Magic, μένοντας πίσω αποκλειστικά από τους Oscar Robertson και Ben Simmons.

Η Γωνιά των Lakers και του LeBron 

Ένα emoji με γέλια, και ένα emoji με κλάματα.

Αναλυτικά χτες και εδώ για την γελοιότητα του Magic να επισκιάσει τις τελετές απόσυρσης των Dirk και Wade: Magic Has Left The Lakers

Όπως είπαν στα pods τους οι Nate Duncan και Zach Lowe αμφότεροι, ίσως αυτή η κίνηση αποδειχτεί “blessing in disguise”, μιας και η Jeannie δεν θα μπορούσε ποτέ να διώξει τον Magic που σαφώς τα είχε κάνει όλα πουτάνα τον τελευταίο χρόνο. Όπως αυτό το “blessing” θα εξαρτηθεί από τον αντικαταστάτη, και με τις φήμες ήδη να μιλάνε για παραμονή Pelinka με ενισχυμένο ρόλο, εγώ ιδιαίτερη αλλαγή δεν βλέπω, μην πω ψέματα. Δεν γίνεται ένα μέρος του προβλήματος να αποτελεί μέρος της λύσης.

#Shaqtin’ Moments

Ο Paul Pierce είπε πως είχε καλύτερη καριέρα από τον Wade.

Πολύ γελάσαμε και εμείς στα γραφεία, αλλά και στο twitter, αλλά Jalen πες του για να τελειώνουμε:
(H φάτσα του The Truth όλα τα λεφτά όσο “τα ακούει”!)

Η Γωνιά του Καλύτερου Προπονητή της Ιστορίας

Dirk & Pop.

Καρδούλα.

Η Γωνιά της Δυναστείας των Warriors

Τελευταίο παιχνίδι regular season για τους Warriors στο Oracle και η ομάδα τίμησε με τις εμφανίσεις της την “We Believe” team του 2007.

O Klay μάλιστα, πήρε λίγο χρόνο και έκατσε μόνος του στο άδειο Oracle πριν τον αγώνα:

Ένα εξαιρετικό κείμενο για το Oracle μπορείτε να βρείτε στο The Athletic από τον Marcus Thompson II “Remembering Oracle Arena and the dreams it inspired for those growing up in Oakland”, ενώ ένα εξαιρετικό άρθρο για την “We Believe” team των Warriors του 2007 μπορείτε να διαβάσετε από τον Logan Murdock στο NBC Sports: “Oral history of ‘We Believe’ Warriors’ improbable 2007 NBA playoff run

Εγώ απλά να θυμίσω πως ο Curry ήταν μέλος και εκείνης της ομάδας, ως rookie.

Ωστόσο, στο επόμενο παιχνίδι των Warriors, ο Curry στραμπούληξε τον αστράγαλό του, και μάλλον αυτό είναι ό,τι χειρότερο μπορούσε να τους συμβεί εν όψει Playoffs. Ο Kerr καθησύχασε τους πάντες αναφορικά με τη μη σοβαρότητα του τραυματισμού, αλλά δεν νομίζω πως θα έκανε και οτιδήποτε άλλο.

Τέλος, να δώσουμε έμφαση και εμείς σε αυτό που ο Draymond δήλωσε σχετικά με τον Curry:

Moneyball Corner

1/ Outtake από Ball Hog’s Weekly Report 35, Moneyball Corner, έκδοσης 21 Φλεβάρη:

“2/ Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει από οικονομικοδιοικητική σκοπιά η πορεία των Heat στο υπόλοιπο της σεζόν. Και τούτο καθώς, ενώ η ομάδα του Miami είναι κοντά στην είσοδο στην post season και δείχνει να έχει τις δυνατότητες να καταφέρει κάτι τέτοιο, όμως οικονομικά η παρουσία της στα Playoffs μπορεί να της κοστίσει πολύ ακριβά, τόσο φέτος, όσο και μελλοντικά.

Συγκεκριμένα, οι Heat αυτή την στιγμή είναι $1,2 εκατ. πάνω από το tax line, ενώ έχουν μόλις 13 παίχτες στο roster τους, με το ελάχιστο επιτρεπτό βάσει της τελευταίας CBA να είναι οι 14. Αν προσθέσουν 14ο παίχτη αποκλειστικά με 10μερα συμβόλαια, αυτό θα τους κοστίσει άλλα $197 χιλ. Άρα πάνε σε ένα σύνολο $1,37.

Και εδώ είναι που αρχίζει η πλάκα! Ο Kelly Olynyk έχει στο συμβόλαιό του bonuses αξίας $1,4 εκατ.: $1 εκατ. αν παίξει 1.700 λεπτά στη σεζόν και $400 χιλ. αν οι Heat μπουν στα Playoffs! Αν δεν πετύχει τίποτα από τα δύο, τότε οι Heat πέφτουν κάτω από το tax line!

Αν τα καταφέρουν και πέσουν κάτω από το tax line, τότε: α) Γλιτώνουν για φέτος $9,7 εκατ. σε φόρους, β) θα λάβουν και χρήματα ως ομάδα under the tax, από τον διαμερισμό που κάνει η Λίγκα στους φόρους που πληρώνουν οι ομάδες που είναι πάνω από το tax line (θα τους αναλογούν κοντά $3 εκατ.), γ) δεν θα είναι tax repeaters μέχρι τουλάχιστον το 2022-23, άρα θα έχουν μικρότερο φορολογικό συντελεστή αν περάσουν ως τότε το tax.

Παράλληλα, αν μπουν Playoffs, το pick τους θα είναι λογικά το #15. Αν μείνουν εκτός, ακόμα και ως η τελευταία ομάδα που μένεις εκτός από την Ανατολή, θα έχουν 26,2% πιθανότητες βάσει του νέου συστήματος της λοταρίας για top-4 pick, μάλιστα 6% για το #1 και 73,8% για top-8.

Δεν ξέρω τι τελικά θα αποφασίσουν, αλλά αν δείτε τον Olynyk να μην πολυπαίζει στη συνέχεια, θα ξέρετε ότι μάλλον δεν θα οφείλεται σε αγωνιστικούς λόγους.”

Χτες βράδυ οι Heat έμειναν εκτός Playoffs. O Οlynyk όμως είχε αγωνιστεί πάνω από 1.700 λεπτά στη σεζόν (κοντά 70 παραπάνω), οπότε για να πέσουν κάτω από το tax line άφησαν ελεύθερο τον McGruder. Για να πέσουν οριστικά κάτω θα πρέπει αυτός να γίνει claim από τα waivers (όπως αναμένεται να συμβεί από τους Clippers, που έκαναν χτες waive τον όλη τη σεζόν τραυματία Mbah A Moute), και τότε:
α) όχι μόνο γλιτώνουν $1,5 εκατ. σε φόρους, αλλά
β) παίρνουν και $2,6 εκατ. από τις ομάδες που θα είναι στο tax, όντας αυτοί πια κάτω από το tax line
γ) δεν θα είναι tax repeaters (άρα χαμηλότερος συντελεστής φόρου αν και όταν τον περάσουν) τουλάχιστον μέχρι το 2022-23

Όπως έκλεινε και η ανωτέρω παρατεθείσα παράγραφος του τότε Weekly:

“Όλα αυτά προς επίρρωση αυτών που καιρό τονίζουμε μέσα από την στήλη Moneyball, πως χωρίς καλή κατανόηση των οικονομικοδιοικητικών του NBA, δύσκολα μπορεί κάποιος να καταλάβει το σύνολο των κινήσεων και εντός της αγωνιστικής σκακιέρας.”

2/ Μετονομασία για την Quicken Loans Arena, έδρα των Cleveland Cavaliers, η οποία πλέον θα ονομάζεται Rocket Mortgage Fieldhouse, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή. Το στάδιο των Cavs είναι επίσης υπό εκτεταμένη ανακαίνιση.

3/ Θυμάστε που σας γράφαμε για την αποτυχία των Super Max Contracts; Αν όχι, θυμηθείτε εδώ. Αν πάλι ναι, να πούμε πως ένα ακόμα καρφί στην κάσα τους έβαλε ο Bradley Beal, ο οποίος σε ερώτηση αν θα πάρει το super max που θα είναι eligible το καλοκαίρι2)Αν εκλεχθεί σε μία από τις τρεις All NBA teams, κάτι που λογικά θα συμβεί., απάντησε:

My biggest concern, just like I tell everybody else, is just making sure that we’re going in the right direction. It’s easy to secure money. Money is not the problem. “I already have one max contract, and I can live off that and be cool. So, money is not the problem.”

4/ Η επιλογή του Robert Sarver, ιδιοκτήτη των Suns, για τον ρόλο του General Manager της ομάδας είναι σύμφωνα με τον Woj ο Jeff Bower, πρώην GM των Pistons (2014-18). Πραγματικά έχω αρχίσει να στεναχωριέμαι για τους Suns fans. Όπως διαρκώς γράφουμε και εμείς (μαζί με αρκετούς δημοσιογράφους/αναλυτές από απέναντι) “Ownership is the biggest competitive advantage in the NBA.”. Και οι Suns χάνουν στον τομέα αυτό από τα αποδυτήρια.

5/ Και μιας και είπαμε για το συγκριτικό πλεονέκτημα που αποτελεί το ownership…

Ποιος Layden ρε παιδιά;!
Φημολογείται, ωστόσο, πως ίσως προσλάβουν President of Basketball Operations για να τον επιβλέπει. Άι να δούμε…

6/ Σύμφωνα με τον Marc Stein των New York Times, οι Kings είναι έτοιμοι να επιβραβεύσουν τον Hall of Famer Vlade Divac με επέκταση του συμβολαίου του. Και αυτό από μόνο του -ποιος να το περίμενε στην αρχή της σεζόν;!- φαντάζει καλό νέο. Που είναι το πρόβλημα τώρα; Πως μαζί με τον Divac λογικά θα ανανεωθεί και ο assistant GM του, Brandon Williams. Και το πρόβλημα είναι πως αυτός ακριβώς είναι ο τύπος που ο προπονητής Dave Joerger είχε πετάξει έξω από την προπόνηση, θεωρώντας τον (σωστά) υπεύθυνο για την κυκλοφορία της φήμης πως “η διοίκηση δεν είναι ευχαριστημένη που δεν παίζει αρκετά ο προπονητής τον Bagley” στις αρχές της σεζόν. Και ο Joerger μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και μάλλον θα επιδιώξει και αυτός επέκταση. Γιατί ακόμα και στην καλύτερη σεζόν των τελευταίων 15 χρόνων για τον οργανισμό των Kings πρέπει να υπάρξει κάποιο δράμα διόλε!

Κατηγορία “Συστατικά”

1/ 11 πόντοι, 10 rebounds, έξι assists και εφτά blocks για τον Dragan Bender σε μια statline που έχουμε δει μόλις πέντε φορές την τρέχουσα δεκαετία.

2/ Δύο σερί triple doubles ο Dellon o Wright και μαζί με αυτό και τα κάτωθι:

Παιδιά να τελειώνει η G-League σιγά-σιγά να ξεκινήσουμε τα Playoffs; Άντε γιατί βαρέθηκα…

3/ Την προηγούμενη εβδομάδα το ισοφάρισαν, αυτή το έσπασαν. Ο λόγος για τους Rockets και το ρεκόρ τριπόντων σε ένα παιχνίδι. Μετά από δύο τέτοια με από 26, πλέον κατέχουν και το ρεκόρ του αγώνα με 27, όσα πέτυχαν κόντρα στους Suns.

4/ Και μιας και είπαμε τρίποντα: “Ρε τον Blake”…

5/ Σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά στατιστικά/συστατικά που έχουμε γράψει όλη τη σεζόν, πρώτος στα block στη Λίγκα είναι όσο γράφονται αυτές οι γραμμές (09.04.19) ο Myles Turner με 199. Όλη η ομάδα των Cavaliers έχει αθροιστικά στη σεζόν 193.

6/ 50άρα για τον Jamal Crawford, συνοδευόμενη με το σχετικό ρεκόρ γήρατος:

7/

Σφηνάκια

1/ Έλα τώρα που ο “Beal sucks”…

2/ Μετά τις τέσσερις τάπες τις προάλλες, να και μία πέμπτη:

3/ Όπως έλεγε και ένας φίλος μου μικρός, “πρώτος ή τελευταίος να είσαι, να ξεχωρίζεις από το σωρό”. Οι Knicks δεν κατάφεραν ούτε φέτος να είναι πρώτοι.

4/ “Igor πάμε βόλτα;” “Ναι, πάμε.”

5/ Όπως δείξαμε και παραπάνω, ο Melo παραβρέθηκε μαζί με τους Paul και LeBron στο τελευταίο παιχνίδι του Wade. Και από ό,τι φάνηκε, το μπάσκετ σαφώς του έχει λείψει.

(εγώ ήθελα να το σουτάρει πάντως!)

6/ Ένα σοβαρό σφηνάκι κλείνοντας, τραυματίστηκε ο Marcus Smart των Celtics και μάλλον θα χάσει τους δύο πρώτους γύρους των Playoffs. Και με τους φετινούς Bucks 99% βέβαιους για τον δεύτερο γύρο, δεν είμαι σίγουρος θα τον ξαναδούμε για φέτος.

7/ Χα!

8/ “That was all για φέτος folks!3)Η δικαιολογία πως δεν την διάλεξε ο ίδιος, φτύνοντας ουσιαστικά τους φιλάθλους της Νέας Ορλεάνης στα μούτρα, κάνει ακόμα πιο χαζοχαρούμενα μαλακισμένη την εικόνα του Davis, που φέτος της έχει βγάλει μόνος του τα μάτια…” Καλή post season να έχουμε!

10/ It was about time. Let the real show begin!

Διαβάσαμε, μας άρεσαν και σας προτείνουμε

Μust read, περιμένοντας τα Ball Hog’s NBA Playoffs 2019 Previews:

The following two tabs change content below.

Nicolas Radicopoulos

Επαγγελματίας auditor, εδώ βρέθηκε ως editor. Μέγας μάγιστρος του excel και neat freak, Νομίζει λόγω δουλειάς πως η δημιουργική γραφή δεν του ταιριάζει αλλά κάνει λάθος. Τον συναρπάζει το γρήγορο, αλλά ομαδικό, μπάσκετ, το παιχνίδι του Magic, κάθε point-forward, προεξάρχοντος του μερακλή Boris Diaw, οι αριθμοί του παιχνιδιού, είτε αυτοί αφορούν τα in game stats, είτε τα οικονομικά πίσω από αυτό (και μεταξύ μας ίσως ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να σου απαντήσει από μνήμης στην ερώτηση "Πόσα παίρνει ο Wayne Selden;", εφόσον δηλαδή η ερώτηση δεν είναι "Ποιος είναι ο Wayne Selden;"), αλλά περισσότερο από όλα το τσίπουρο (με γλυκάνισο!) παρέα με τους υπόλοιπους συντελεστές του Ball Hog στα χωριουδάκια του Πηλίου. Σταμάτησε να αρθρογραφεί στο Hog τον Ιούνη του 2019.

References
1 Όχι, δείτε εδώ!!
2 Αν εκλεχθεί σε μία από τις τρεις All NBA teams, κάτι που λογικά θα συμβεί.
3 Η δικαιολογία πως δεν την διάλεξε ο ίδιος, φτύνοντας ουσιαστικά τους φιλάθλους της Νέας Ορλεάνης στα μούτρα, κάνει ακόμα πιο χαζοχαρούμενα μαλακισμένη την εικόνα του Davis, που φέτος της έχει βγάλει μόνος του τα μάτια…