Ball Hog’s Mock Draft 2018

Posted on Jun 21 2018 - 4:00pm by Loukas Moschoulas
H πρώτη κρίσιμη ημερομηνία μετά το τέλος των Τελικών είναι ήδη εδώ και δεν είναι άλλη από το Draft του ΝΒΑ, με το οποίο ανοίγει επίσημα η offseason, λίγο πριν την free agency. Ο Λουκάς Μοσχούλας φωνάζει τον co-owner του στους Salesmen της Locked Out League, τον -γυμναστηριακό υπερτούμπανο- Πάρη Πετρίδη (που με κάποιον περίεργο τρόπο, βρίσκει χρόνο και ξενυχτάει όλη τη χρονιά για να βλέπει κολεγιακό) και μαζί διαλέγουν για κάθε ομάδα εναλλάξ με τον έτερο να σχολιάζει της επιλογές του πρώτου σε κάθε pick.

Οι δύο τους φοράνε τα καλά τους τα κουστούμια και μπαίνουν στους ρόλους των GMs της κάθε ομάδας (πλην των Sixers, αυτοί δεν έχουν) και διαλέγουν σαν να καθόντουσαν απόψε το βράδυ στις θέσεις τους, πάντα με την προϋπόθεση ότι ως την ώρα του draft τα μισά picks δεν θα έχουν αλλάξει χέρια μέσα από μια σειρά trades (που μάλλον αναμένονται).

Κάθε επιλογή ακολουθείτε από τον σχολιασμό του μη επιλέγοντος.

 

1. Deandre Ayton 

Λουκάς Μοσχούλας: Ξεκινάμε λοιπόν. Όσο και αν η συμφωνία των Suns με τον coach Igor Kokoskov μας έκανε να σκεφτούμε ότι ο Doncic θα είναι η επιλογή στο #1, ο μπασκετμπολίστας που ονομάζεται Deandre Ayton και το ολοκληρωμένο πακέτο που θα μπορέσει να προσφέρει στην ομάδα που θα τον επιλέξει, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο από του “Ήλιους” της Αριζόνα. Μιλάμε για έναν παίκτη που έχει παιχνίδι στο post, μπορεί να σουτάρει από μέση και μακρινή απόσταση και δεν φοβάται να πασάρει. Και όλα αυτά σε κορμί 7 footer, που τον κάνει να είναι ένα φόβητρο στο αμυντικό μισό της ομάδας του. Ayton, λοιπόν, γιατί δεν γίνεται αλλιώς.
Πάρης Πετρίδης: Αν και τεράστιος fan του Doncic που θα ήθελε πολύ να τον δει στο #1, η επιλογή του Ayton είναι “no brainer” που λένε και στο χωριό μου. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την μοντέρνα εκδοχή του Patrick Ewing.

2. Luka Doncic 

Πάρης Πετρίδης: Κακά τα ψέμματα, όσο και να θέλει να κάνει λάθος το front office των Sacramento Kings, απλά δεν γίνεται! Στο #2 θα βρουν το “Wonderboy” Luka Doncic ώστε να του δώσουν τα κλειδιά της θέσης “3” (ώστε να μπορούν να τον κρύψουν στο μαρκάρισμα ταχύτερων playmakers και να μπορεί ταυτόχρονα να κουμαντάρει και τον ρυθμό των Kings) και να νιώσει σαν στο σπίτι του στο Sacramento των Vlade Divac, Peja Stojakovic και να συμπληρώσει μια ελπιδοφόρα περιφερειακή τριάδα μαζί με τον Bodgan Bogdanovic και τον De’Aaron Fox.
Λουκάς Μοσχούλας: Θα μπορούσαν να πάρουν άλλον παίκτη που να ταίριαζε περισσότερο στις ανάγκες τους. Όμως είναι τόσο κακή ομάδα που δεν μπορείς να πεις ότι “επιλέγω pick με το σκεπτικό να προσθέσω κομμάτια στο ρόστερ μου”. Απλά παίρνεις ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί και μπορεί να σε βοηθήσει άμεσα. Δεν είσαι Warriors.

3. Trae Young

Λουκάς Μοσχούλας: Και πάμε στην πρώτη “έκπληξη” του draft. Οι Hawks, με τον Γερμανό Dennis Schroder να έχει ζητήσει ανταλλαγή και να ψάχνουν ήδη ομάδα για να τον δώσουν, πρέπει να βρουν παίκτη στην θέση του point guard. Ο Trae Young έχει χαρακτηριστεί ως “νέος Curry”, κυρίως από το πόσο καλός και γρήγορος σουτέρ είναι, αλλά και για την ικανότητα του στην ντρίπλα. Φαίνεται να ταιριάζει γάντι στους Hawks, μιας και είναι μια ομάδα που θα μπορέσει να δουλέψει τις αδυναμίες του. Μου μοιάζει τρομερά to the point η συγκεκριμένη επιλογή. Να αναφέρω μόνο ότι αν κρατήσουν και τον Schroder, ο Young πέρσι είχε 14/21 στα ελεύθερα catch n’ shot τρίποντα. Θα μου άρεσε να δω τους Hawks με δυάδα PGs, όπως τους Pelicans στα πρόσφατα Playoffs.
Πάρης Πετρίδης: Όντως έχει μιλήσει ανοιχτά για να φύγει από την ομάδα της Atlanta και ελπίζω προσωπικά να τον δω συμπαίκτη με τον Giannis. Πάρα πολύ ψηλά κατά την άποψή μου το #3 για τον Young. Θα μπορούσα να τους δω πάντως να επιλέγουν τον Bamba.

4. Marvin Bagley III

Πάρης Πετρίδης: Τι μπορεί να χρειάζεται μια ομάδα σαν τους Memphis Grizzlies η οποία ήταν 29η σε παραγωγικότητα πόντων κατά μέσο όρο (καλύτεροι μόνο από τους Kings) καθώς και σε rebounds (χειρότεροι μόνο οι Bucks); Η απάντηση είναι μία: Tον 19χρονο, ύψους 2,11, Marvin Bagley III ο οποίος τελείωσε την σεζόν έχοντας 21 πόντους και 11,1 rebounds μέσο όρο ανά παιχνίδι με 65,3% TS%.
Λουκάς Μοσχούλας: Μοιάζει μία από τις πιο σίγουρες επιλογές του φετινού draft. Και ο νεαρός φαίνεται να ταιριάζει πολύ με τον Marc Gasol, όσα χρόνια αυτός ακόμα παίξει, μιας και, ας μην ξεχνάμε, διανύει το 34ο έτος της ηλικίας του.

5. Jaren Jackson

Λουκάς Μοσχούλας: Οι Mavericks με την επιλογή του Jackson στο #5 προσπαθούν να βρουν τον ψηλό που έψαξαν ανεπιτυχώς στον Noel. Οι αριθμοί του νεαρού, βέβαια, στο κολέγιο βγάζουν μάτι, 39,6% στα τρίποντα και 5,5blks per 40. Ενώ το άνοιγμα χεριών του, που φτάνει τα 226 εκατοστά, φαντάζει αφύσικο. Αναμένω σαν τρελός να δω τα p’n’rs με τον Dennis Smith, αλλά πως θα εκμεταλλευτεί ο Rick Carlisle την ικανότητα του στην άμυνα. Αν δουλέψει και μάθει να βλέπει περισσότερο γήπεδο και βάλει επιπλέον επιλογές στο επιθετικό του κομμάτι εκτός τα τρίποντα που αναφέραμε παραπάνω, τότε σίγουρα θα μιλάμε πολύ γι’ αυτόν τα επόμενα χρόνια. Άλλωστε είναι ένας από τους μικρότερους ηλικιακά στο φετινό draft, καθώς δεν έχει κλείσει καν τα 19 χρόνια ζωής.
Πάρης Πετρίδης: Συμφωνώ με αυτήν την επιλογή μεν, πάρε, όμως δε, τον Porter Jr. βρε παιδί μου να γελάσει το χειλάκι του Cuban. Βέβαια, το ταίριασμά του με τον Dennis Smith Jr. μοιάζει ιδανικό και ένα από τα πιο αθλητικά στη Λίγκα.

6. Mohamed Bamba

Πάρης Πετρίδης: Όπως έχουμε ακούσει πολλάκις όλοι μας, “το ύψος δεν διδάσκεται”. Σε αυτό θα προσθέσω ότι, πέρα από το ύψος, δεν μπορείς να διδάξεις και τα εξωγήινα μακριά χέρια! Γι’αυτό με το #6 pick οι Orlando Magic καλωσορίζουν τον Mo Bamba, ο οποίος άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό όταν μετρήθηκε να έχει άνοιγμα χεριών 2,39 (!) με standing reach 2,93! Αν συνυπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι έτρεξε τα 3/4 του γηπέδου πιο γρήγορα από τον Russell Westbrook και είχε 27,5% τρίποντο στο κολέγιο, τότε οι Magic ίσως βρήκαν κάτι πραγματικά μοναδικό.

Λουκάς Μοσχούλας: Μετά τις επιλογές των Shaquille O’Neil και Dwight Howard στα drafts του 1992 και 2004, αμφότερες επιλογές στο #1, οι Magic ετοιμάζονται να επιλέξουν ένα ακόμα dominant ψηλό. Μου αρέσουν αυτές οι ιστορίες.

7. Michael Porter Jr

Λουκάς Μοσχούλας: Εδώ ίσως μιλάμε και για τον ποιοτικότερο παίκτη του draft. Έτσι πιστεύουν οι Αμερικανοί τουλάχιστον. Γιατί θεωρούν βέβαιο ότι θα είναι διαθέσιμος στο #7; Λόγω ασφαλώς του τραυματισμού του στην πλάτη. Ο Porter έπαιξε μόλις δύο λεπτά στο ξεκίνημα της σεζόν και επέστρεψε μετά από τέσσερις μήνες. Επανήλθε κανονικά στα χρονοδιαγράμματα, αλλά είναι ένα ρίσκο. Και οι Bulls θεωρώ ότι είναι θετικοί στο να το πάρουν. Άλλωστε δύσκολα συναντάς ψηλό νεαρό παίχτη που σουτάρει με την ευκολία ενός guard. O ίδιος δηλώνει ότι είναι ένα κράμα από Giannis και Durant. Αν μείνει υγιής ίσως μιλάμε και για τη “ληστεία” (εξαιτίας του τραυματισμού του) του φετινού draft. Σαν να βλέπω ήδη τον Hoiberg να πανηγυρίζει.

Πάρης Πετρίδης: Μεγάλο στοίχημα το να μείνει μακριά από τραυματισμούς, αλλά αν τα καταφέρει θα μιλάμε όντως για το steal του draft στο #7!

8. Wendell Carter Jr

Πάρης Πετρίδης: Όπως δείχνουν τα πράγματα οι Cavs οδεύουν για ολική αλλαγή στο roster, η οποία εννοείται ότι εξαρτάται από την απόφαση που θα πάρει για το τι θα κάνει στην συνέχεια ο LeBron James. Στο #8 μπορούν να βρουν τον Wendell Carter Jr., έναν ώριμο ψηλό με κορμί έτοιμο για το επίπεδο του NBA, ο οποίος ξέρει πολύ καλά να διαβάζει καταστάσεις 2vs2 και 3vs3 σε άμυνα και επίθεση. Το 41,3% στο τρίποντο και τα 2,1 κοψίματα ανά παιχνίδι που είχε στο κολέγιο μας δείχνουν ότι αποτελεί έναν σύγχρονο ψηλό που μπορεί να ανοίξει το γήπεδο, αλλά και να βοηθήσει ψηλά στο τελευταίο κομμάτι της άμυνας. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως οι Cavs τελείωσαν 29οι σε defensive rating, 23οι σε rebounds και 28οι σε blocks. Φαίνεται πως η επιλογή του Carter “κουμπώνει” ιδανικά στο Cleveland.
Λουκάς Μοσχούλας: Είναι αλήθεια ότι οι Cavs σε ενδεχόμενη φυγή LeBron θα μοιάζουν τρομερά άδειοι, οπότε σε όποια θέση και να πάρουν παίκτη, δεν θα μου έκανε εντύπωση.

9. Kevin Knox

Λουκάς Μοσχούλας:
“-Knox, Knox.
-Who’s there?”
Εντάξει το σταματάω. Υπάρχει ο Hardaway Jr, αλλά αρνούμαι να δεχτώ ότι παίρνει αυτό το συμβόλαιο που έχει ακόμα τρία πλουσιοπάροχα χρόνια. Με τον Porzingis να χάνει όλη τη χρονιά, θα υπάρξει χρόνος για να δοκιμαστούν οι νέοι παίκτες, μιας και θα είναι μεταβατική σεζόν. Οπότε ο Kevin Knox θα πάρει χρόνο για να βελτιώσει και τα αδύνατα σημεία του, κυρίως στην άμυνα και στο σουτ από μέση απόσταση. Αυτά που μπορεί να δώσει στην ομάδα άμεσα είναι το σουτ τριών πόντων (1,9 εύστοχα τρίποντα ανά 40 αγωνιστικά λεπτά κατά την διάρκεια της περσινής χρονιάς), αλλά και η δύναμη που βγάζει στο παιχνίδι του.
Πάρης Πετρίδης: Εννοείται ότι θέλω σαν τρελός οι Knicks να επιλέξουν τον Knox ώστε να έχω την ευκαιρία να πω την φράση “Ο Νοξ στους Νιξ”! Τέλειο ρε φίλε!

10. Mikal Bridges

Πάρης Πετρίδης: Μετά από πολλά χρόνια γεμάτα “αίμα, δάκρυα και ιδρώτα”, οι 76ers έχουν τελειώσει με το “The Process” και είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις τα σκήπτρα της ανατολικής περιφέρειας. Για τον λόγο αυτό θα επιλέξουν στο #10 τον Mikal Bridges. Έναν έτοιμο παίκτη ορισμό του “3&D”, με γεμάτη κολεγιακή καριέρα και συνεχή βελτίωση. Πεντάδα 2018-2019: Simmons, Covington, Bridges, Saric, Embiid. “Το μέλλον είναι τώρα”!
Λουκάς Μοσχούλας: Από τα πουλέν μου στο φετινό draft (μαζί με Jalen Brunson, που λογικά θα είναι στις αρχές του δεύτερου γύρου), και η ομάδα των 76ers μοιάζει ιδανική για να εξελίξει το ταλέντο του. Μόνο ρε παιδιά, κανέναν βετεράνο πάρτε εκεί στην Philadelphia, να κλείσει όμορφα το ρόστερ.

11. Collin Sexton

Λουκάς Μοσχούλας: Με τον Kemba Walker να φαίνεται ότι ετοιμάζεται για άλλες πολιτείες, οι Hornets είναι έτοιμοι για μια περίοδο που θα έχει αρκετό tanking. Ένα tanking που θα τους επιτρέψει να δοκιμάσουν νέους παίκτες και να βρουν τον επόμενο ηγέτη για την ομάδα. Ο Collin Sexton είναι ένας point guard που χρειάζεται μια νεανική ομάδα. Παίκτης με τρομερή εκρηκτικότητα, γρήγορος, και ένας σκόρερ που μπορεί να αμυνθεί σωστά, καθώς με την ενεργητικότητα που τον διακρίνει δεν φοβάται να βάλει το κορμί του. Το μακρινό σουτ, βέβαια, δείχνει να είναι η αδυναμία του, καθώς στο κολέγιο πολλές αντίπαλες ομάδες τον αντιμετώπιζαν με το να περνάνε κάτω από τον ψηλό σκρίνερ στο πικερό. Συνεπώς, το να φτιάξει το σουτ του μάλλον αποτελεί προτεραιότητα, αλλά δείχνει να ταιριάζει ιδανικά στις ανάγκες των Hornets της επόμενης μέρας.
Πάρης Πετρίδης: Σαν να βλέπω έναν ακόμα De’Aaron Fox. Θες το ότι είναι εξωγήινα γρήγοροι και οι δύο, θες το μαλλί τους, μου αρέσει να βλέπω τέτοιες φυσιογνωμίες στα παρκέ και μου φαίνεται ιδανική περίπτωση για να περάσουν στην μετα-Kemba εποχή που θέλει ο Michael Jordan.

12. Lonnie Walker

Πάρης Πετρίδης: Δύο συνεχόμενα picks για τους Clippers, και στο πρώτο από τα δύο καταφέρνουν να βρουν έναν υπεραθλητικό shooting guard με μεγάλο άνοιγμα χεριών που μπορεί να μαρκάρει στο “1” και το “2” και έχει πανέμορφο σε εμφάνιση (θέλει δουλειά στην αποτελεσματικότητα) σουτ μετά από ντρίμπλα. Το καλύτερο στοιχείο του Lonnie Walker IV; Εμφανίζεται να σκέφτεται διαφορετικά από τον μέσο παίκτη του NBA και θέλει συνέχεια να μαθαίνει και να εξελίσσεται. Μένει να δούμε πως θα τον υποδεχτεί το παιδί του coach που έχει τα ακριβώς αντίθετα χαρακτηριστικά από τον Lonnie Walker IV.
Λουκάς Μοσχούλας: Διακρίνω μία αντιπάθεια για το “παιδί του μπαμπά”; Θα σε μαλώσω! Πέρσι να θυμίσουμε ότι οι Clippers δεν είχαν κανένα pick στο draft. Οπότε είπαν φέτος να επιλέξουν δύο μαζεμένα για να τους φύγει.

13. Miles Bridges

Λουκάς Μοσχούλας: Μετά την επιλογή του guard, ένας forward για να κλείσει η δυάδα των picks για τους Clippers. Ο Miles Brigdes είναι ένας παίκτης που κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο παίζοντας τις θέσεις “3” και “4”. Είναι αυτό που θέλουν οι Clips καθώς γεμίζει τα φτερά τους με σκορ και συγχρόνως παίζει άμυνα σε όλες τις θέσεις της περιφέρειας. Αν μάλιστα κάνει το βήμα παραπάνω και βελτιώσει την ικανότητα του στον χειρισμό της μπάλας, πραγματικά μπορεί να γίνει τρομερά ολοκληρωμένος παίκτης.
Πάρης Πετρίδης: Οι Clippers έχουν ανάγκη από μυαλωμένους παίκτες που μπορούν να προσφέρουν κυρίως αμυντικά και έπειτα στην επίθεση. Σωστή επιλογή!

14. Robert Williams

Πάρης Πετρίδης: Είσαι οι Nuggets και έχεις τον υπερμέγιστο Nikola Jokic να παίρνει μπάλα και να βλέπει γήπεδο. Εκείνη την στιγμή τι θέλεις; Έναν guard να “κόβει” στο καλάθι σαν να μην υπάρχει αύριο (✓ Garry Haris), έναν ακόμη guard να ανοίγει το γήπεδο με το φονικό του σουτ (✓ Jamal Murray) και έναν SF που να μπορεί να τα κάνει όλα καλά (✓ Wilson Chandler). Τι σου λείπει; Ένας ψηλός ειδικός στις λόμπες και στο δεύτερο και τρίτο άλμα! Robert Williams καλώς όρισες και τα μάτια στην μπάλα για τις πάσες του Jokic! Αφήστε που ο Paul Millsap οδεύει προς το 34ο έτος της ηλικίας του. Μόνο η φωτογραφία του Williams λείπει από εδώ.
Λουκάς Μοσχούλας: Μοιάζουν πλήρεις οι Nuggets με το συγκεκριμένο pick ή μου φαίνεται; Ελπίζουμε ο Paul Millsap να έχει όρεξη να διδάξει μερικά πραγματάκια στον νεαρό.

15. Zhaire Smith

Λουκάς Μοσχούλας: Με Wall και Beal στην επίθεση, αυτό που λείπει -και δεν έχουν καταφέρει να δώσουν οι Porter Jr και Kelly Οubre -στους Wizards είναι ένα αμυντικός που θα μασάει σίδερα στα φτερά και θα μπορεί να μαρκάρει οποιονδήποτε στην περιφέρεια. Αυτό ακριβώς έκανε στο Texas Tech ο Smith και μοιάζει ικανός να το κάνει και στο υψηλότερο επίπεδο. Απαραίτητο κριτήριο για να κερδίσει περισσότερο χρόνο στο παρκέ είναι να συνεχίσει να σουτάρει με το ίδιο ποσοστό στο τρίποντο (45%). Το αρνητικό είναι, βέβαια, ότι η μηχανική του είναι τόσο αργή που σίγουρα θα τον δυσκολέψει στο NBA.
Πάρης Πετρίδης: Αν καταφέρει να ξεφύγει από την slow-motion εκτέλεση στο σουτ τότε θα μιλάμε για έναν παίκτη που θα προσφέρει από το πρώτο λεπτό. Αρκεί βέβαια να βρει ικανοποιητικό χρόνο συμμετοχής.

16. Shai Gilgeous-Alexander

Πάρης Πετρίδης: Μπορεί μια ομάδα με μοναδικό φυσιολογικό (ας πούμε πως ανανεώνεται και παραμένει στην ομάδα) point guard τον Elfrid Payton να κάνει κάτι; Οι Suns έχουν πάρει ήδη με το #1 το θηρίο που ονομάζεται Ayton και έχουν στην ομάδα τους τον υπερσκόρερ Booker. Τι θέλουν άρα; Ακριβώς! Έναν playmaker να παίρνει σωστές αποφάσεις, να παίζει καλές άμυνες και, στο τέλος, να δίνει την μπάλα στους δύο που αναφέρθηκαν προηγουμένως! Gilgeous-Alexander έλα στους Suns και όταν/αν μάθεις να σουτάρεις ίσως πάρεις και εσύ κανένα σουτ!
Λουκάς Μοσχούλας: Μοιάζει μονόδρομος η συγκεκριμένη επιλογή. Και δεν θα τους κάτσει άσχημα νομίζω. Ακόμα και το ότι δεν ξέρει να σουτάρει και ίσως στην αρχή του απαγορεύσουν να το κάνει, βολεύει τους πάντες στην ομάδα.

17. Chandler Hutchison

Λουκάς Μοσχούλας: Πλέον είναι γνωστό και στον πιο αδαή μπασκετικά ότι δίπλα στον Giannis πρέπει να βάλεις μερικούς σουτέρ. Και αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα για τον GM των Bucks, Jon Horst, σε αυτή την φάση. Ο Hutchison δείχνει ιδανική επιλογή για αυτό που αναζητούν οι Bucks. Ένας forward που μπορεί να σουτάρει αξιοπρεπώς από το τρίποντο (είχε 35,3% στο κολέγιο), τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο και να έχει μπασκετική αντίληψη. Στο τελευταίο τον βοηθά και η ηλικία του, καθώς έχει τέσσερα χρόνια στο κολέγιο του Boise State.
Πάρης Πετρίδης: Ο κόσμος το’χει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι. Οι Bulls έχουν τάξει ότι θα επιλέξουν τον Hutchinson με στο #22, αλλά πολύ σωστά ο Λουκάς τον επιλέγει στο #17 και τον βάζει δίπλα στον Giannis. Καλό για τον Giannis, ακόμα καλύτερο για τον Chandler, που θα μάθει αμέσως πως είναι να παίζεις με superstar που μοιράζει μπάλες.

18. Troy Brown Jr

Πάρης Πετρίδης: Φεύγει ο Kawhi, πάει (sad face). Σιγά-σιγά βαδίζει προς την συνταξιοδότηση και ο GOAT Pop (ακόμα πιο sad face). Οι Spurs, όμως, θέλουν να διατηρήσουν το προφίλ αλλά και την ουσία ενός οργανισμού που έχει διδάξει επαγγελματισμό και από το οποίο παίρνουν μαθήματα ομάδες και ομάδες παγκοσμίως. Για την νέα εποχή οι Spurs επιλέγουν Troy Brown Jr, έναν 18χρονο με πολύ μυαλό που καταλαβαίνει το μπάσκετ, κάνει αυτά που του ζητάει ο προπονητής του και παίζει άμυνα για σεμινάριο. Στα χαρτιά η back court με Dejounte Murray και Brown είναι από τις πλέον ενδιαφέρουσες για το μέλλον.
Λουκάς Μοσχούλας: Υψηλό μπασκετικό IQ και Spurs πάνε πάντα μαζί. Με νευριάζει που δεν έχω διαφωνήσει σε καμία επιλογή σου, αλλά δεν μπορώ να το κάνω ούτε εδώ. Είναι ένας καταπληκτικός πασέρ και είναι shooting guard. Ε, δεν θα ταίριαζε σε άλλη ομάδα περισσότερο.

19. Mitchell Robinson

Λουκάς Μοσχούλας: Τρομερά αθλητικά προσόντα που αν δουλευτούν μπορούν να δώσουν ένα αποτέλεσμα που θα μιλάει ολόκληρο το NBA. Ο Robinson είναι ένα ωραίο prospect με αθλητικά προσόντα που θυμίζουν DeAndre Jordan, το οποίο, βέβαια, στην συγκεκριμένη ομάδα όπως αναφέραμε και με τον Trae Young στο #3, θέλει χρόνο για να αποφέρει τα αναμενόμενα. Αλλά δεν ξέρω αν βιάζεται κανείς στην Atlanta.
Πάρης Πετρίδης: Δεν βιάζεται κανένας στην Atlanta Λουκά μου. Και όπως πολύ καλά λες, έχουν συμπληρώσει μια πεντάδα με prospects και στοιχήματα πολλά υποσχόμενα. Young, Bazemore, Prince, Collins, Robinson… Not bad!

20. Keita Bates-Diop

Πάρης Πετρίδης: Και φτάσαμε στο #20 και τους Wolves και επιτέλους θα μάθουμε ποιος παίκτης, είτε θα παίζει 40 λεπτά ανά αγώνα, είτε θα δει παρκέ σε λιγότερους από 25 αγώνες! Ο Bates-Diop, ένας από τους μεγαλύτερους ηλικιακά παίκτες του draft, είναι ταυτόχρονα και ένας από τους πιο ώριμους μπασκετικά. Ξέρει καλά τα βασικά του μπάσκετ, έχει αξιόλογο σουτ για να τον σέβονται οι αμυντικοί και κάνει καλά τα μικρά πράγματα που χρειάζονται σε όλες τις ομάδες. Θα είναι κρίμα που θα βλέπει από τον πάγκο τον Wiggins να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο και να μην προσπαθεί στην άμυνα.
Λουκάς Μοσχούλας: “Σ’ έπιασα”, επιτέλους! Εδώ να σου πω την αλήθεια θα προτιμούσα Ellie Okobo, ένα pg με καθαρό προσανατολισμό στο να φτιάχνει τους συμπαίκτες του. Βέβαια, όπως είπες και εσύ, “λες και θα παίζει όποιος επιλεγεί”. Πάμε παρακάτω.

21. Aaron Holiday

Λουκάς Μοσχούλας: Σε μια ομάδα που έκανε blow out πέρσι, προσπαθεί να δει ποια κομμάτια είναι αυτά που θα μπορούσε να προσθέσει για να μπορέσει σε μερικά χρόνια να είναι διεκδικήτρια του Τίτλου. Στους Jazz ένας pg που θα μπορεί να σουτάρει καλύτερα από τα νούμερα του Ricky Rubio1)Που πέρσι είχε 41,8% εντός πεδιάς και 35,2% από το τρίποντο. Τα οποία είναι ρεκόρ καριέρας για τον ίδιο, αλλά θα θέλαμε να τα ξαναδούμε με συνέπεια στον χρόνο για να πειστούμε. και συγχρόνως να πασάρει καλά, θα ήταν ο ιδανικός παρτενέρ του Donovan Mitchell. Αυτός, λοιπόν, θα μπορούσε να είναι ο τρίτος αδερφός της δυναστείας των Holiday, ο Aaron, ο οποίος σούταρε και στις τρεις σεζόν του στο UCLA με πάνω από 41% στο τρίποντο, έχοντας, παράλληλα, και 4,7 assists μέσο όρο. Μοιάζει να είναι ιδανικό pick για την Utah σε αυτό το σημείο.
Πάρης Πετρίδης: Συμφωνώ και σε αυτό το pick. Μοναδικό αρνητικό του Aaron Holiday το μέγεθός του, καθώς με 1,85 ύψος και 84 κιλά δύσκολα μπορείς να σταθείς στο σημερινό NBA.

22. Donte Di Vincenzo

Πάρης Πετρίδης: Ποιος είπε ότι οι “White Men Can’t Jump”; Εντάξει, ισχύει γενικά, αλλά σίγουρα όχι ειδικά για τον Di Vicenzo, ο οποίος μετρήθηκε με το μεγαλύτερο επιτόπιο άλμα φέτος και επιβεβαίωσε την τόσο σταθερή, όσο και εντυπωσιακή, all-around βελτίωσή του. Βάζει την μπάλα στο καλάθι με χίλιους δυο τρόπους, μοιράζει εξαιρετικά στους συμπαίκτες του και έχει το καλύτερο nickname: “Big Ragu”! Στην εποχή που εκτιμάμε περισσότερο από ποτέ τους “μακρυχέρηδες”, ο Di Vicenzo είναι άτυχος και έχει από τις μικρότερες αναλογίες ύψους/ανοίγματος χεριών. Άρα το σωστότερο για αυτόν είναι “White Men Can’t Reach”.
Λουκάς Μοσχούλας: Λες να βρήκαμε τον άνθρωπο που θα πάρει τη θέση του Dunn, γιατί τελευταία με τις μουρμούρες στο Chicago, παράγινε βαρύ το κλίμα για τον πρώην Λύκο; Τώρα για την επιλογή, απλά πράγματα: αφού ξέρει να σουτάρει καλά και να τρέχει, ο Hoiberg θα τον αγαπήσει.

23. Elie Okobo

Λουκάς Μοσχούλας: Ικανότατος στο p’n’r, είτε τελειώνοντας με δική του προσπάθεια σε drive ή σουτ από μέση απόσταση, είτε στο να βρει τον παίκτη που κόβει μετά το σκριν, ο Elie Okobo έδειξε ότι μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω. Στην περσινή του σεζόν στην Pau Ortez μας έδειξε έναν ομαδικό παίκτη που του αρέσει να πασάρει και να δείχνει μεγάλη διάθεση στην άμυνα. Μοιάζει να είναι πιστή αντιγραφή του Oladipo και θα ήταν πολύ όμορφο να τους έβλεπες δίπλα – δίπλα, με τον Darren Collison να φαντάζει ως ο ιδανικός μέντορας του νεαρού.
Πάρης Πετρίδης: Σκληροτράχηλος στην άμυνα και ταιριάζει στο προφίλ των Pacers. Καλή επιλογή!

24. Khyri Thomas

Πάρης Πετρίδης: Shooting guard που έρχεται να κουμπώσει στο στυλ των Damian Lillard και C.J. McCollum. Καταπληκτικός σουτέρ, ακόμα καλύτερος αμυντικός, και ένα ακόμα λαβράκι να δέσει στο backcourt των Blazers και να του δώσει βάθος.
Λουκάς Μοσχούλας: Τα τελευταία επτά draft picks των Blazers είναι από SF και πάνω. Έχουν να επιλέξουν guard από τον McCollum το 2013. Πάει πολύ νομίζω, και χρειάζονται και βάθος στην backcourt, όπως είπες.

25. Kevin Huerter

Λουκάς Μοσχούλας: Τα κουκιά είναι μετρημένα και χιλιοειπωμένα για την free agency. Οπότε γιατί να μην έχεις προνοήσει από το draft, παίρνοντας έναν σουτέρ που θα ανοίξει τις αντίπαλες άμυνες; Η επιλογή Huerter μοιάζει ιδανική στους Lakers, καθώς θα μπορέσει να βοηθήσει με το μακρινό σουτ τους νέους αστέρες της ομάδας. Και αν, μια στις εκατό, ο LeBron δεν πάρει τα ταλέντα του να τα πάει στο LA, θα μείνει ο Ball, οπότε η ομάδα θα χρειάζεται πάλι το μακρινό σουτ. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται ενδυνάμωση για να μπορέσει να βάλει την μπάλα κάτω και να επιχειρήσει αυτά που έκανε στο κολέγιο του Maryland. Να τελειώνει τις φάσεις με drives με τα δύο χέρια.
Πάρης Πετρίδης: Σουτερ με καταπληκτικό τρίποντο! Ό,τι και να γίνει στην free agency το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Lakers έχουν ανάγκη από τέτοιο ταλέντο.

26. Melvin Frazier

Πάρης Πετρίδης: Δεν γίνεται να έχεις πολλούς SFs που να μπορούν να μαρκάρουν από το “2” μέχρι “4”, να σουτάρουν με σχεδόν 40% σε catch and shoot τρίποντο και να έχουν τρομερό δυναμικό πάτημα με τα δύο πόδια για να τελειώσουν τις φάσεις στο καλάθι. Οι 76ers έχουν επιλέξει ήδη τον Mikal Bridges, και με τον Frazier κλείνουν τη θέση “3”. Επιλογή αριστούργημα για εμάς. Αν του μάθουν να ντριμπλάρει και σωστά θα γίνει μια χαρά παίχτης.

Λουκάς Μοσχούλας: Σαν πολύ δεν παραγεμίζουν στo “3” ρε’σύ; Τι να πω, θεωρώ ότι θα έπαιρνα ένα pg εδώ. Θα μου πεις έχεις Simmons και Fultz και θα έχεις δίκιο. Ζαριά είναι εδώ, ό,τι και να πούμε.

27. Jerome Robinson

Λουκάς Μοσχούλας: Χωρίς να έχουν κάτι άμεσα ανάγκη, οι Celtics draftάρουν για να δουν αν θα πιάσουν κανένα λαβράκι στα χαμηλά του πρώτου γύρου. Ένας παίκτης που θα μπορέσει να δώσει λίγη ακόμα βοήθεια στις ανάσες του Irving (για όσο, μιας και οι τελευταίες φήμες θέλουν να μην ανανεώνει ο Uncle Drew στη Βοστόνη) είναι ο Jerome Robinson. Αν μπορέσει ο Robinson να έχει την εξέλιξη των υπολοίπων draft picks της ομάδας τα τελευταία χρόνια τότε δεν θα πονέσει η ενδεχόμενη φυγή Irving. O νεαρός, που φοίτησε και στο Boston College, είναι αρκετά αθλητικός με καλό χειρισμό της μπάλα και παίκτης που βλέπει τον ελεύθερο παίκτη. Δεν χρειάζεσαι και πολλά περισσότερα.
Πάρης Πετρίδης: Έχεις απόλυτο δίκιο. Η ομάδα είναι ήδη υπερπλήρης σε όλες τις θέσεις και δεν έχει άμεση ανάγκη σε κάποια θέση. Το πιο πιθανό βέβαια είναι να κάνει πάλι τα μαγικά του o Danny και να βρουν λαβράκι!

28. Jacob Evans

Πάρης Πετρίδης: Η φάση είναι “τι παίρνεις σε αυτόν που τα έχει ήδη όλα;”. Οι Warriors, με άριστες επιλογές στα drafts επί σειρά ετών, διαλέγουν σε αυτό τον Evans, έναν αρκετά καλό σουτέρ από μακρινή απόσταση και με υψηλό μπασκετικό IQ ώστε να μπει άμεσα στην νοοτροπία των Warriors. Πόσο χρόνο συμμετοχής θα έχει; Το πιο πιθανό φέτος να τον δούμε να πηγαινοέρχεται στην G-League.

Λουκάς Μοσχούλας: Τα χρόνια που αναφέρεσαι βέβαια πέρασαν, αλλά και όπως λες, τι να τα κάνουν τα picks; Αφού έχουν τα πάντα. Θα ήθελα να ήμουν σε θέση να σου πω ότι θα επέλεγα τον Brunson εδώ, αλλά δεν μου κολλάει καθόλου με τους Warriors.

29. Josh Okogie

Λουκάς Μοσχούλας: Με την ομάδα να είναι άδεια σε πολλές θέσεις και τα picks να μην περισσεύουν, η επιλογή μοιάζει δύσκολη. Όμως τα φτερά πονούν και χρειάζονται παίκτες εκεί. Ο Νιγηριανός guard/forward, λόγω της αθλητικότητάς του και του καλού του σουτ, μοιάζει ικανός να δώσει το κάτι παραπάνω στους Nets. Το θέμα είναι ότι δεν φαίνεται να γίνεται άμεσα. Αλλά και εδώ, όπως και στην Atlanta, ποιος βιάζεται;
Πάρης Πετρίδης: Κανείς δεν βιάζεται φίλτατε και γι’αυτό το λόγο έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτήν την επιλογή. Guard/forward με καταπληκτικά αθλητικά προσόντα; Ναι και ό,τι γίνει.

30. De’Anthony Melton

Πάρης Πετρίδης: Τελευταίο pick του πρώτου γύρου σε ένα από τα πιο απρόβλεπτα drafts των τελευταίων ετών. Ξανά οι Hawks, για τρίτη φορά μάλιστα, έχοντας επιλέξει ήδη έναν pg και έναν center. Μακάρι να μπορούσαν να βρουν και έναν ποιοτικό sg και θα είχαν ομάδα ήδη. Και οι Bazemore – Dorsey βέβαια καλοί είναι, οπότε επιλέγουν τον Melton για να παίζει την άμυνα που δεν θα παίζει ο Young στον άσσο. Το καλύτερο θα ήταν να βλέπουμε αλλαγές handball για να παίζει επίθεση ο Young και άμυνα ο Melton.
Λουκάς Μοσχούλας: Κάθε ομάδα που θέλει να σέβεται τον εαυτό της πρέπει να έχει ένα παίκτη που παίζει -κυρίως ή αποκλειστικά- άμυνα. Η Atlanta δεν είχε κανέναν και μόλις απέκτησε χάρη σε εσένα Πάρη. Εδώ μιας και τελείωσε το draft για εμάς. Να σε ευχαριστήσω για τη συμμετοχή και την παρέα!
The following two tabs change content below.

Loukas Moschoulas

Μπορεί να μην πρόλαβε τον “Nick the Greek” να φοράει την αγαπημένη του κίτρινη φανέλα, όμως από μικρή ηλικία ξεκίνησε το μπάσκετ και την προσπάθειά του να τον αντιγράψει. Η προσπάθεια του έμεινε ημιτελής για το καλό του παγκόσμιου μπάσκετ και των πωλήσεων. Αγαπάει το step back shot του Γερμανού επιβήτορα, τους Dallas Mavericks και ακόμα απορεί πως έχασαν το πρωτάθλημα του 2009. Είναι λάτρης του Ανατολικού μπάσκετ, καθώς τον στιγμάτισαν οι μονομαχίες των Wallace με τον Shaq στους τελικούς του 2004. Στο Ball Hog θα ασχολείται κυρίως με τις στήλες retro, και με αφιερώματα.

Latest posts by Loukas Moschoulas (see all)

References
1 Που πέρσι είχε 41,8% εντός πεδιάς και 35,2% από το τρίποντο. Τα οποία είναι ρεκόρ καριέρας για τον ίδιο, αλλά θα θέλαμε να τα ξαναδούμε με συνέπεια στον χρόνο για να πειστούμε.