Ball Hog’s NBA Weekly Report S05E31: “Η Τεράστια Βαρύτητα Ενός Ανθρώπου που δεν Πιστεύει σε Αυτή”

Posted on Feb 5 2019 - 11:25am by Loukas Moschoulas

Σε καταιγιστικούς ρυθμούς συνεχίζουν να τρέχουν τα πάντα στον “Μαγικό Κόσμο” του ΝΒΑ και σε ένα ακόμα Ball Hog’s -kind of- Weekly Report προσπαθούμε να τα μαζέψουμε, να τα σταχυολογήσουμε και να σας τα παρουσιάσουμε. Για πάμε!

Η Τεράστια Βαρύτητα Ενός Ανθρώπου που δεν Πιστεύει σε Αυτή

Δεν μπήκα σε μεγάλο κόπο να δω τι ακριβώς πιστεύουν οι βαρεμένοι που εν έτη 2019 θεωρούν τη Γη επίπεδη, μου αρκούσε να επιβεβαιώσω πως δεν πιστεύουν στη βαρύτητα. Το πρόβλημα δημιουργείται πως ένας από δαύτους είναι ο Kyrie Irving. Ο οποίος αυτή την στιγμή δείχνει να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από κάθε άλλον παίχτη στο NBA και να είναι αυτός που θα καθορίσει το πως θα διαμορφωθεί στο σκηνικό στη Λίγκα από την επόμενη σεζόν και μπροστά. Συγκεκριμένα, ενώ από τη κάνει μία εξαιρετική σεζόν, με career highs σε assists και rebounds, μαζί με τρομακτική αποτελεσματικότητα και efficiency στο σκοράρισμα, από την άλλη, η εκτός παρκέ στάση του είναι που κερδίζει περισσότερο τα φώτα της δημοσιότητας. Μία για το τρομακτικά αναποτελεσματικό leadership που προσπαθεί να εφαρμόσει στους νεαρούς συμπαίκτες του στους Celtics, και μία για το που θα αγωνίζεται του χρόνου.

Συγκεκριμένα, αρχικά ήταν οι φήμες πως παίζει πολύ δυνατά να πάει να βρει στο LA και τους Lakers τον LeBron και τον Davis, φήμες που ξεκίνησαν από τον πολύ αξιόπιστο Brian Windhorst του ESPN, σε συνέχεια του τηλεφωνήματος που είχε κάνει στον James για να του απολογηθεί που στις κοινές Cavs days τους δεν καταλάβαινε το leadership του. Στη συνέχεια, μετά το trade των Knicks με τους Mavs, που άνοιξαν χώρο στο salary για δύο max contracts, άρχισε να θεωρείται σχεδόν βέβαιο από τη Λίγκα πως θα βρεθεί με τον Durant στη Νέα Υόρκη και τους Knicks.

“Και οι Celtics κύριε;! Αυτοί με τους οποίους είχε δεσμευθεί δημόσια πως θα ανανεώσει το καλοκαίρι του 2019;!”. 

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων απάντησε, σε πλήρη αντίθεση με τις προηγούμενες δηλώσεις του, πως θα αποφασίσει την 1η Ιούλη και πως δεν χρωστά τίποτα σε κανέναν!

Και κάπως έτσι ανατρέπεται το μέλλον των Cs, αλλά και της Λίγκας συνολικότερα. Και τούτο καθώς, με δεδομένη την άρνηση του Davis να δεσμευτεί μακροπρόθεσμα με τους Celtics (αναλυτικότερα ακολούθως), χωρίς τον Kyrie, οι Κέλτες αποκλείεται να κινηθούν για αυτόν. Και δεν είναι πως στη φιλία των δύο πόνταραν για να αποκτήσουν τον Davis. Είναι πως μετά θα γίνουν μία οριακά καλύτερη version της σημερινής Νέας Ορλεάνης! Συγκεκριμένα, με τους Morris και Rozier σε expirings, οι Celtics το καλοκαίρι θα μπορούν να προσφέρουν κάποια από τα τέσσερα πρώτα picks που διαθέτουν, και τον Tatum (δεδομένα πια) μαζί με τον Smart (αντί του Brown για να βγουν τα λεφτά του trade). Και η ομάδα της επόμενης μέρας τους ποια θα είναι; O κακός εαυτός του Hayward, ο γερασμένος του Horford, ο Brown και ο Davis; Δεν θα έχει λογική για τους ίδιους τους Celtics να το κάνουν αυτό!

Αν δε συμβεί αυτό, τότε και η προσφορά των Lakers δεν είναι αντίστοιχα υψηλή1)Όσο υψηλή μπορεί να θεωρηθεί μια πρόταση που περιλαμβάνει τον κορμό της ομάδας που έχασε από Knicks και Cavs και πρώτα picks ομάδας που θα έχει LeBron και AD…. όσο τώρα! Άρα χαμένοι θα είναι και οι Pelicans από αυτή την εξέλιξη!

Και κάπως έτσι όλη η βαρύτητα για την επόμενη μέρα της Λίγκας έχει συγκεντρωθεί σε έναν άνθρωπο που δεν πιστεύει στην ύπαρξη αυτής!

Μα δεν είναι τέλειο το NBA;!

Η Καλύτερη Ομάδα της Λίγκας Μέχρι Στιγμής

Παιδιά θα πρέπει κάποια στιγμή να πούμε και δυο κουβέντες σοβαρές για το Milwaukee. Μιλάμε για τους πρωτοπόρους αυτή την στιγμή στην λίγκα. Η προσωπική εκτίμηση είναι ότι έχουν πολλές πιθανότητες διάκρισης γιατί έχουν έναν προπονητή που έχει βάλει σε μία σειρά τα κομμάτια του puzzle και αυτό φαίνεται στο παρκέ.

Στα τελευταία παιχνίδια έχουν 10-1, αν και η αλήθεια είναι ότι οι αντίπαλοι τους δεν ήταν και οι πιο δυνατοί. Μόνο σε τρία παιχνίδια αντιμετώπισαν ομάδες που είχαν ρεκόρ νικών άνω του 50% (Oklahoma, Toronto και Nets) και ο απολογισμός τους ήταν 2-1. Σε αυτή την δεκάδα αγώνων ο Eric Bledsoe δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι καθώς στα 10 από τα 11 που έπαιξε είχε 18,6pts, 4,8rebs, 50% στα σουτ και μόλις 1,2 λάθη. Σε όλες αυτές τις κατηγορίες ήταν πάνω από τον φετινό του μέσο όρο, όπου αντίστοιχα έχει 15,8, 4,5, 49% και 2,1.

Μια ξεχωριστή αναφορά στον προπέρσινο rookie of the year Malcom Brogdon που σουτάρει με 42% από το τρίποντο. Και μπορεί να γίνει αντιληπτό το spacing που δημιουργεί για τον Giannis η βασική πεντάδα των Bucks αν σημειώσουμε ότι οι Middleton και Lopez σουτάρουν έξω από την γραμμή των 7,25 με 38,3% και 38,7% αντίστοιχα.

Αν συνεχίζουν έτσι ως το τέλος της χρονιάς θα καταφέρουν να έχουν ποσοστό νικών άνω του 70% για πρώτη φορά μετά το 1984-85 που είχαν τελειώσει με 59-23. Και για να συνδέσουμε ακόμα περισσότερο αυτές τις δύο ομάδες να σημειώσουμε ότι φέτος οι Bucks μέχρι στιγμής έχουν το μεγαλύτερο offensive rating της ιστορίας τους με 113,5 ενώ το αμέσως καλύτερο ήταν την σεζόν 1985-862)Όπου τελείωσαν με ρεκόρ 57-25. με 111,4 και το τρίτο καλύτερο την σεζόν που αναφέραμε όπου είχαν 110,5.

Καναπεδάκια

1A/ Κρατώντας τον ρυθμό με τα όσα συμβαίνουν στην περίπτωση του Davis, όλα όσα έγραψε ο Νίκος την προηγούμενη εβδομάδα (εδώ και εδώ) δείχνουν να δικαιώνονται: ο παίχτης παίζει όλο και εμφανέστερα το χαρτί “μόνο Lakers”. Από τη μία βγαίνει ο πατέρας του και δηλώνει πως “δεν θα ήθελε ο γιος του να παίξει ποτέ στους Celtics, λόγω του πως συμπεριφέρθηκαν στον Isaiah Thomas, και από την άλλη ο Rich Paul, ο ατζέντης του παίχτη έκανε χτες σαφές πως οι ομάδες της αρεσκείας του, και αυτές για τις οποίες θα υπέγραψε long term είναι αποκλειστικά οι Lakers, οι Clippers, οι Knicks και οι Bucks. Και από αυτό γίνεται σαφέστερο πως είναι μόνο οι Lakers.

Οι Bucks πέφτουν στην κουβέντα αποκλειστικά για το θεαθήναι, μιας και έχουν ήδη δώσει τα picks τους για το 2019 (στους Suns από το trade του Bledsoe) και του 2021 (από το trade Henson, Dellavedova για George Hill), ενώ όλοι οι βασικοί τους πλην Giannis, οι Lopez, Bledsoe, Middleton, Brogdon, είναι free agents το καλοκαίρι του 2021. Άρα δεν έχουν το παραμικρό να δώσουν για τον Davis (πέρα του Giannis, που προφανώς όχι), ούτε τώρα, ούτε το καλοκαίρι. Το ίδιο ισχύει και για τους Clippers, που αν μπουν Playoffs το pick τους το 2019 πάει στους Celtics, ενώ όλα τους τα συμβόλαια πλην των rookies, του Harrell και του Gallo είναι expirings. Οι Knicks έχουν πέντε picks και πέντε πιτσιρικάδες, αλλά είναι ενδεχομένως το μόνο σύνολο πιτσιρικάδων που είναι χειρότερο από αυτό των Lakers. Σε κάθε περίπτωση, μέχρι το καλοκαίρι και το lottery, όταν θα φανεί πιο ακριβώς pick θα έχουν για φέτος, πακέτο για Davis δεν μπορούν να δώσουν.

Με τους Lakers χτες να πιέζουν και να βάζουν στο τραπέζι Ball, Ingram, Kuzma, δύο πρώτα picks, αλλά και διάθεση να πάρουν το απαράδεκτο συμβόλαιο του Solomon Hill, η αίσθησή μου είναι πως μάλλον θα φορέσει τα purple & gold αυτή τη βδομάδα ο Anthony, παρά τη διστακτικότητα του front office των Πελεκάνων, όπως μας φτάνει από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

1B/ Mένοντας στο πρόσωπο των ημερών, τον Anthony Davis, είναι τρομακτικά ενδιαφέρον να δει αναλυτικότερα κανείς την πορεία των Πελεκάνων. O Davis, λοιπόν, επιλέχθηκε στο #1 στο draft του 2012, παρότι η ομάδα της Νέας Ορλεάνης είχε τερματίσει με ρεκόρ 21-45 (χρονιά Lock Out), με το #2 να πέφτει στους Hornets, παρότι είχαν τελειώσει τη σεζόν με μόλις εφτά νίκες. Οι Hornets με αυτό το #2 επέλεξαν τον Michael Kidd-Gilchrist, προσπερνώντας παίχτες όπως ο Beal (στο #3 από τους Wizards) και ο Lillard (στο #6 από τους Blazers). H διαφορά των δύο παιχτών είναι χαώδης. Ωστόσο, τα ρεκόρ των δύο ομάδων τα χρόνια που ακολούθησαν είναι σχεδόν ίδια: 241-304 για τους Pelicans (ως τις 04.02.2019) και 243-301 για τους Hornets! Με τους Pelicans να έχουν δύο συμμετοχές σε post season και μία νικηφόρα σειρά, και τους Hornets μία παρουσία που συνοδεύτηκε από σκούπα από τους Heat. Και από αυτό και μόνο είναι απόλυτα σαφές πως ο οργανισμός των Pelicans δεν έκανε το παραμικρό για να αξιοποιήσει το μεγαλύτερο ταλέντο που μπήκε στη Λίγκα στο #1 του draft μετά τον LeBron James, έναν παίχτη που γράφει triple double με 50 πόντους στην καθισιά του, όπως μας έχει αποδείξει.

2/ Στο τρίτο κριτήριο κρίθηκε ο προπονητής που θα προπονήσει την ομάδα LeBron στο All Star, με τον προπονητή των Denver, Mike Malone, και το επιτελείο του, να κερδίζουν στο νήμα το αντίστοιχο προπονητικό team των Warriors:

O Malone ήταν assistant coach στους Cleveland επί LeBron, αλλά και στους Warriors επί Curry. Έτσι, θα έχει δυνητικά τη δυνατότητα να προπονήσει ομάδα με LeBron, Curry και Jokic.

Για τον οποίο παίχτη του δήλωσε πως αν είναι στην αντίπαλη ομάδα, του Giannis, θα του στέλνει double team σε κάθε φάση!

3/ Ένα θεματάκι, καθαρά από μικρότητα των παιχτών των Warriors, προέκυψε με την ανακοίνωση των αναπληρωματικών του All Star Game και την απουσία σε αυτούς του Rudy Gobert. O Γάλλος δήλωσε πως μετά την ανακοίνωση του αποκλεισμού του, στο τηλέφωνο με τη μητέρα του έβαλε τα κλάματα, με τους Draymond Green και Andre Iguodala να τον κοροϊδεύουν για αυτό στα social media.

Η απουσία του Gobert είναι απαράδεκτα χυδαία, με κάθε στατιστικό μέτρο, θα πούμε εμείς:

Και μάλιστα του στοιχίζει και $1 εκατ. που είχε λαμβάνειν σαν bonus στο συμβόλαιό του, αν επιλεγόταν All Star, με το ποσό αυτό να μην το παίρνει αν πάει ως αντικαταστάτης κάποιου άλλου παίχτη.

Σε κάθε περίπτωση, εντυπωσιακή ήταν η απάντηση που έδωσε ερωτηθείς για τα σχόλια του συνδιεκδικητή του τίτλου του Αμυντικού της Χρονιάς, Draymond Green: “Όσο δεν δημοσιεύει κάτι στο snapchat (σ.σ. όπου είχε -κατά λάθος;- δημοσιεύσει παλαιότερα ένα dick pick), όλα είναι καλά”! Είσαι ωραίος ρε μάγκα!

4/ Η επιλογή των Sixers να πάνε για το all in φέτος με την απόκτηση του Butler είχε και τα αρνητικά του. Η ομάδα μοιάζει να έχει απογυμνωθεί στον πάγκο και αυτό είναι κάτι που ίσως κοστίσει στην post season. Με την Indiana να παίζει από εδώ και πέρα χωρίς Oladipo, οι Sixers θα είναι στην 4αδα της Ανατολής που τους δίνει ένα πλεονέκτημα.

Muscala και Korkmaz δεν δείχνουν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν σε ρόλο αναπληρωματικού θα μπορεί να κρατάει την ομάδα μέσα στο παιχνίδι όσο οι βασικοί ξεκουράζονται. Και δυστυχώς για τους 76ers μετά τους Big-3, έχουν μια τριάδα παικτών (Reddick, Chandler και Brewer -που και αυτός χτες βράδυ αποχώρησε από την ομάδα…) που και λόγω ηλικίας (34, 31 και 32 αντίστοιχα) θα πρέπει να προσεχθούν πολύ για να καταφέρουν να είναι φρέσκοι στα Playoffs. Και ενδεχομένως το πιο ανησυχητικό για αυτούς να είναι οι αυξανόμενες φήμες πως ο Butler καλοβλέπει τους Nets για το καλοκαίρι…

5/ Πρώτο trade στην τελική ευθεία για το trade deadline και ο Rodney Hood αλλάζει γειτονιά, πηγαίνοντας στους Blazers, με ανταλλάγματα δύο picks δεύτερου γύρου και τους Nik Stauskas και Wade Baldwin για αμπαλάρισμα. Αυτό το trade βοηθάει τους Blazers, τόσο στο αμυντικό κομμάτι, μα κυρίως στην επιθετική επίδοση του πάγκου τους. Το Portland βρίσκεται στις τελευταίες 10 ομάδες της λίγκας, όσον αφορά την παραγωγικότητα της second unit, έχοντας 34,8 πόντους ανά παιχνίδι. Ο Hood φέτος, αγωνιζόμενος στο Cleveland, είχε 12,2 πόντους, 2,5 rebounds, δύο assists, 0,8 κλεψίματα, ενώ σούταρε με 42,7% εντός πεδιάς. Είναι σαφές λοιπόν, πως όταν οι Lillard και McCollum δεν θα βρίσκονται στο παρκέ, οι Blazers θα έχουν ένα σημείο αναφοράς στην επίθεσή τους. Ένα σημείο αναφοράς που δεν είναι ούτε ο Turner, αλλά ούτε και ο Harkless.

Παράλληλα, όπως έσπευσε να αναφέρει και ο νέος του προπονητής Terry Stotts, θα είναι ένα σημαντικό κομμάτι της αμυντικής λειτουργίας, μιας και λόγω του μήκους του αλλά και της αθλητικότητάς του, μπορεί να δυσκολέψει τον κάθε επιτιθέμενο. Ωστόσο, αυτός που ενθουσιάστηκε περισσότερο, μάλλον ήταν ο Dame, ο οποίος στις πρώτες του δηλώσεις αποθέωσε τις ικανότητες του Hood και τόνισε πως πιστεύει πως ο νέος του συμπαίκτης θα απολαύσει τον χρόνο που θα περάσει στη βορειοδυτική ακτή. Αυτό που μου έρχεται προσωπικά στο μυαλό, είναι οι -κατά διαστήματα- εξαιρετικές εμφανίσεις του Hood ενώ βρισκόταν ακόμα στη Utah. Και έχω την αίσθηση πως ανάλογες εμφανίσεις θα τις δούμε εκ νέου στο Portland, μιας και οι συνθήκες μοιάζουν ιδανικές για τον ίδιο.

“Στις Γωνίες”
H Γωνιά του MVP

O τύπος κατάφερε να κρατήσει το σερί των αγώνων με 30+ πόντους για ένα ακόμα παιχνίδι φτάνοντας τα 25. Πλέον ο Paul γύρισε (αλλά δεν έπαιξε την Κυριακή λόγω ξεκούρασης) και μένει να δούμε αν για αρχή θα συνεχίσει ο Harden σε MVP mode.

Στα καπάκια, χτες βράδυ το σερί συνεχίστηκε με εντυπωσιακό τρόπο: 27ο σερί παιχνίδι, με 44 πόντους, οχτώ rebounds και έξι rebounds.

Πλέον, μετά και το χτεσινό, μένουν τέσσερα παιχνίδια για τη δεύτερη θέση αυτής της απίθανης λίστας:

Βέβαια μετά συνεχόμενα όργια Harden δεν άργησε να βγει και η δήλωση του Guru του one man show.

Και για να το λέει ο Mamba κάτι παραπάνω θα ξέρει.

H Γωνιά της Αγνής Σλοβένικης Καύλας

O LeBron, o Kobe, o Durant, o Howard, o Booker και ο Luka.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

LeBron. Kobe. Melo. KD. Dwight. Booker. Doncic. The only players in NBA history to score 1,000 points as a teenager.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη espn (@espn) στις

Σε ό,τι αφορά την ομάδα του Luka τώρα, να αναφέρουμε ότι ο νέος συμπαίκτης του Σλοβένου ξεκίνησε προπονήσεις με την ομάδα, εμφανίστηκε την Δευτέρα μαζί με Dirk και Barnes σουτάροντας κάποιες βολές. Όμως από τους Τεξανούς βγαίνει ότι δύσκολα θα μπορέσει να συμμετάσχει σε αγώνα την φετινή χρονιά. Χωρίς να αποκλείεται βέβαια, μετά το All Star Game θα γίνει μια τελική εξέταση που θα κρίνει αν ο Porzingis θα είναι 100% έτοιμος για να μπορέσει να κάνει το ντεμπούτο του με τους Mavs από την φετινή σεζόν. Με το pick της ομάδας στο φετινό draft να είναι στην κατοχή των Hawks, αλλά συγχρόνως να είναι και top5  protected, προσωπικά δεν θα ρίσκαρα. Δεν ξέρεις ποτέ.

Η Γωνιά των Lakers και του LeBron

Για τον Davis είπαμε παραπάνω, αλλά είναι τρομακτικό το γεγονός πως το Σάββατο, μετά την ήττα από τους Warriors, τα αποδυτήρια των Lakers έγιναν κώλος, με τους βετεράνους να την πέφτουν στον Walton, σε ένα ματς που ο LeBron έλειπε.

Και αντί αυτό να κυριαρχεί στην ειδησιογραφία, λόγω της τρέλας για τον Davis εκεί στο Lakerland το όλο γεγονός αντιμετωπίζεται σαν να μην συνέβη ποτέ!

Τέλος, ενδιαφέρον είχε πως το πιο σημαντικό που έλαβε χώρα κατά το superbowl της Κυριακής ήταν ο -σαφώς- μεθυσμένος LeBron που twitάρει όλη την ώρα!

#Shaqtin’ Moments

Ο Mario Hezonja μαζεύει το rebound, o Mario Hezonja τρέχει, ο Mario Hezonja πάει να προσποιηθεί στον JaMychal Green. Μέχρι εκεί. (Στο σχόλιο αναφέρεται κάτι περί πάσας πίσω από την πλάτη, αλλά νομίζουμε πως δεν πάει για κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά, το αστείο παραμένει).

Η Γωνιά του Σέρβου Αρτίστα

Το παλικάρι κάνει πλάκα…

Η γωνιά της Δυναστείας των Warriors

Στο ματς των Warrior κόντρα στους Lakers το Σάββατο, πολύ ήταν οι οπαδοί των δεύτερων στην έδρα των Πρωταθλητών που τραγουδούσαν για να υπογράψει στο LA το καλοκαίρι ο Klay Thompson. Πολύ ψύχραιμα ο Kerr, αντιμετώπισε το ζήτημα και πήγε παρακάτω:

Η φάση του αγώνα, ωστόσο, ήταν αυτή:

Κατηγορία “Συστατικά”

1/ Ένα νέο ρεκόρ υπάρχει από την 1η Φεβρουαρίου στα κιτάπια των Thunder, καθώς ο Paul George έθεσε νέο ρεκόρ στα τρίποντα για την ιστορία του franchise (συμπεριλαμβανομένου πάντα και των Sonics). O PG-13 βρήκε μπροστά του τους Miami Heat, αποφάσισε να τους εκτελέσει με κάθε πιθανό τρόπο, με πιο εκκωφαντικό τα 10 τρίποντα που πέτυχε (στα 16), γράφοντας έτσι το νέο αυτό ρεκόρ. Με αυτά τα 10 τρίποντα, ο George ξεπέρασε τον Dale Ellis, ο οποίος στις 20/4/1990 είχε πετύχει εννιά κόντρα στους Clippers.

2/ Συνεχίζει και μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό με τις εμφανίσεις του ο John Collins, ο οποίος είπε να “γράψει” ένα στατιστικό που δεν συμβαίνει πολύ συχνά. Έτσι, στο παιχνίδι με τους Suns, πέρα από τους 35 πόντους και το 65% ποσοστό ευστοχίας, μάζεψε και 16 rebounds εκ των οποίων τα 10 ήταν επιθετικά (τα box outs του Phoenix είχαν τον πρώτο λόγο…). Στο ίδιο παιχνίδι, πέτυχε και δύο τρίποντα. Πόσες φορές έχει τύχει να δούμε παίχτη με 10 επιθετικά rebounds και δύο τρίποντα; Αυτή ήταν η δεύτερη!

Και δεν είναι ο μόνος στους Hawks που βγάζει τρομερά στατιστικά.

Και κάπως έτσι η Atlanta μετρά τρεις νίκες στα τελευταία έξι παιχνίδια. Καλύτερο από το tanking είναι να βελτιώνονται οι νέοι παίκτες σου.

3/ Ο Malik Beasley από την στιγμή που μπήκε το 2019 κάνει παπάδες! Συγκεκριμένα έχει 15,8 πόντους, με 2,8 τρίποντα, +5,9 στο plus/minus, 57,1% FG%, και 47,2% από το τρίποντο!

4/ O Brogdon ετοιμάζεται να μπει σε ένα ιδιαίτερα τιμητικό club:

5/ Οι Kawhi Leonard και Jimmy Butler είναι οι μόνοι δύο εν ενεργεία παίχτες με περισσότερα κλεψίματα από ό,τι fouls.

View post on imgur.com

Σφηνάκια

1/ Ο Λετονός την έριξε την κακία του φεύγοντας. Έχουν γίνει και χειρότερα ρε συ Kristaps, τουλάχιστον τώρα έχουν ένα σχέδιο. Άσχετα αν έχουμε αμφιβολίες για το αν θα πετύχει.

2/ Οι φίλαθλοι των Knicks πάντως δείχνουν να πιστεύουν στον σχέδιο και κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να τα καταφέρουν. Να περιμένουμε ίδιο σύνθημα όταν θα περάσει και ο Durant από το MSG;

3/ Συνεχίζοντας όμως με τους Knicks, για φέτος τα ρεκόρ μόνο άσχημα είναι. Η ομάδα έχει να κερδίσει στο Madison από την 1η Δεκεμβρίου που έκαμψε την αντίσταση των Bucks στην παράταση (136-134). Και η λίστα με τις ομάδες που έχουν κερδίσει στην Μέκκα του αθλήματος εκτός από τους γηπεδούχους αυξάνεται.

4/ Οι Thunder βρίσκονται στην τρίτη θέση της Δυτικής περιφέρειας μετρώντας έξι νίκες στα επτά τελευταία παιχνίδια. Και η χημεία τους δείχνει να είναι σε τρομερά υψηλά επίπεδα.

5/ Ρε οι Kings είναι πάρα πολύ ωραίοι φέτος! Kαι μάλιστα έχουν καταφέρει ήδη να περάσουν τη γραμμή των 25,5 νικών που τους έδινε το Vegas πριν ξεκινήσει το Πρωτάθλημα. Πριν από το All Star! Μπράβο του.

6/ Manu λείπεις! Ωστόσο, το Κογιότ, με στολή Batman να πιάνει τη νυχτερίδα που -και πάλι- είχε μπει στο γήπεδο των Spurs, είχε πλάκα!

7/ Μιλώντας για νυχτερίδες…

8/ Τη φανέλα του Chris Bosh με το #1 θα αποσύρουν στην κορυφή της American Airlines Arena οι Heat στις 26 Μαρτίου, στον αγώνα κόντρα στους Orlando Magic.

Διαβάσαμε, μας άρεσαν και σας προτείνουμε
#AskTheHog

Στο Μπασκετικό Γουρούνι περιμένουμε και τις επόμενες ερωτήσεις σας, τις οποίες μπορείτε να στείλετε μέσω των comments στα Weekly, στο mail μας, theballhogsite@gmail.com και με μήνυμα, είτε στη σελίδα μας στο facebook, The Ball Hog, είτε στον λογαριασμό μας στο twitter, @TheBallHogNet, ώστε να αρχίσουμε από το επόμενο Weekly Report την απάντηση αυτών.

The following two tabs change content below.

Loukas Moschoulas

Μπορεί να μην πρόλαβε τον “Nick the Greek” να φοράει την αγαπημένη του κίτρινη φανέλα, όμως από μικρή ηλικία ξεκίνησε το μπάσκετ και την προσπάθειά του να τον αντιγράψει. Η προσπάθεια του έμεινε ημιτελής για το καλό του παγκόσμιου μπάσκετ και των πωλήσεων. Αγαπάει το step back shot του Γερμανού επιβήτορα, τους Dallas Mavericks και ακόμα απορεί πως έχασαν το πρωτάθλημα του 2009. Είναι λάτρης του Ανατολικού μπάσκετ, καθώς τον στιγμάτισαν οι μονομαχίες των Wallace με τον Shaq στους τελικούς του 2004. Στο Ball Hog θα ασχολείται κυρίως με τις στήλες retro, και με αφιερώματα.

Latest posts by Loukas Moschoulas (see all)

References
1 Όσο υψηλή μπορεί να θεωρηθεί μια πρόταση που περιλαμβάνει τον κορμό της ομάδας που έχασε από Knicks και Cavs και πρώτα picks ομάδας που θα έχει LeBron και AD….
2 Όπου τελείωσαν με ρεκόρ 57-25.