“Ήταν ένας Γερμανός, ένας Σλοβένος και ένας Λετονός…”

Posted on Feb 1 2019 - 11:45am by Nicolas Radicopoulos
Ο Πρώτος Μεταγραφικός Χτούπος

Χωρίς ιδιαίτερα εισαγωγικά, και κατόπιν λαϊκής απαίτησης στο group Greek NBA Fantasy Commynity (powered by The Ball Hog) στο facebook, το σημερινό άρθρο ξεκινάει έτσι:

Το πρώτο mega-deal της φετινής trade deadline, λοιπόν, έσκασε (δικό μας) βράδυ Πέμπτης και περιελάμβανε τα κάτωθι:

Οι Kristaps Porzingis, Tim Hardaway Jr., Courtney Lee και Trey Burke πηγαίνουν στους Dallas Mavericks, ενώ προς Νέα Υόρκη και τους Knicks πηγαίνουν οι Dennis Smith Jr., DeAndre Jordan, Wesley Matthews, και δύο picks πρώτου γύρου των Mavs.

Aυτά τα picks είναι, όμως, που κάνουν όλη τη διαφορά. Οι Mavericks ήδη χρωστάνε ένα πρώτο pick στους Hawks από το trade του Doncic, το οποίο είναι top-5 protected για φέτος και του χρόνου, και top-3 protected για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ πάει ως unprotected στην Atlanta, αν δεν έχει πάει ήδη, το 2023.

Με τις ομάδες του NBA να μην μπορούν να δώσουν τα picks τους πρώτου γύρου για συνεχόμενες χρονιές (δικλείδα προστασίας για να αποφεύγουν παραλογισμούς και να διαθέτουν έναν minimum ασφάλειας, ταλέντου αλλά και cap), οι Mavericks δίνουν πλέον άλλα δύο στους Knicks.

Αν η Atlanta πάρει το φετινό των Mavs, τότε δίνουν ως πλήρως unprotected το pick του 2021, και ως top-10 protected του 2023. Διαφορετικά, αν το pick που έχει η Atlanta κυλάει χρόνο με χρόνο, δίνουν στους Knicks unprotected το πρώτο διαθέσιμο (εκείνο των δύο σεζόν μετά από αυτό που θα πάρουν οι Hawks) και ως top-10 protected το μεθεπόμενο από αυτό. Όμως, επειδή και εδώ υπάρχει περιορισμός, και καμία ομάδα του NBA δεν μπορεί να δώσει pick σε βάθος χρόνου μεγαλύτερο των έξι ετών, αν το δεύτερο δεν έχει πάει στους Knicks ως το 2025, γίνεται αυτόματα pick δεύτερου γύρου στο draft εκείνης της σεζόν.

Με απλά λόγια, οι Mavs έχουν ποντάρει πλέον όλο τους το μέλλον στους Doncic και Porzingis.

Στα υπόλοιπα του trade, o Hardaway Jr. είχε trade kicker στο συμβόλαιό του και πλέον έχει λαμβάνειν $19,2 εκατ. για φέτος. Οι Dallas παίρνουν ένα trade exception ύψους $12,9 εκατ., που μπορούν να το χρησιμοποιήσουν εντός του επόμενου χρόνου (ως τις 31.01.2020), και αντίστοιχα οι Knicks ένα trade exception ύψους $1.9 εκατ. για την ίδια χρονική περίοδο1)Σημείωση: έχουν έναν χρόνο για να υπογράψουν κάποιον παίχτη σε αυτό το exception, όχι να λήγει το συμβόλαιό του παίχτη που θα υπογράψουν ως τότε..

Και ενώ μέχρι να βγουν οι λεπτομέρειες του trade, και δη τα picks, αυτό έβγαζε στα μάτια όλων ξεκάθαρα κερδισμένους τους Mavericks, πλέον αυτό δείχνει τρομακτικά ρισκαδόρικο και για τις δύο ομάδες, αλλά πολύ ισορροπημένο (με τα σημερινά δεδομένα). Το πως θα εξελιχθούν τα ρίσκα που η κάθε ομάδα πήρε, θα το κρίνει η ιστορία, αλλά πάμε να τα δούμε όλα αυτά κάπως αναλυτικότερα.

“Ήταν ένας Γερμανός, ένας Σλοβένος και ένας Λετονός…”

Ας ξεκινήσουμε χαλαρά. Οι Mavericks είναι μακράν η πιο διεθνιστική ομάδα της Λίγκας πλέον!

Ενώ μας άρεσε πολύ και το κάτωθι τουί για να μην το βάλουμε κι αυτό μέσα!

Οι Mavs πήγαν all in. Έδωσαν τον δυσαρεστημένο Smith Jr. που δεν κόλλαγε (ή δεν φρόντισαν να χωρέσει…) με τον Doncic, έδωσαν τα expirings δύο σαφώς underperforming τριαντάρηδων, και πήραν στη θέση τους τη νεαρότερη και καλύτερη version του Matthews, στο πρόσωπο του Hardaway Jr, σε ένα συμβόλαιο που χρόνο με τον χρόνο και την αύξηση του cap, θα δείχνει καλύτερο, έναν αναπληρωματικό του για τα διαχρονικά δυνατά second units τους, τον Lee, και μια αντιγραφή του τραυματία (και γερασμένου πια) Barea, στο πρόσωπο του Trey Burke, που φαντάζει ως το ιδανικό κοντοπούτανο που θα κάνει θαύματα από τον πάγκο στα χέρια του -μάγου σε κάτι τέτοια- Carlisle. Μα πάνω από όλα πήραν έναν από τους μονόκερους της Λίγκας, τον Λετονό, Porzingis.

Ποντάροντας, όμως, πάνω σε αυτόν και στον Doncic όλο το μέλλον του οργανισμού.

Και εδώ είναι ένα κρίσιμο σημείο. Προσωπικά δεν είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της υγείας του 2,21 Porzingis. O Λετονός έχει αγωνιστεί σε μόλις 186 από τα 296 παιχνίδια που έχουν παίξει οι Knicks από τη μέρα που τον draftαραν (ποσοστό 62%, που βαίνει μειούμενο μέχρι να γυρίσει), ενώ είναι εκτός αγωνιστικής δράσης 11 μήνες τώρα, με σκισμένο τον αριστερό χιαστό, μία από τις χειρότερες καταστάσεις για ψηλό (πόσο δε για ψηλό του ύψους του!).

O ίδιος δήλωσε μάλιστα αμέσως μετά το trade, πως δεν σκοπεύει να υπογράψει φέτος το καλοκαίρι επέκταση με τους Mavericks, αλλά θα υπογράψει την qualifying offer του για τον τελευταίο χρόνο του rookie συμβολαίου του, κάτι που θα τον κάνει unrestricted free agent το καλοκαίρι του 2020.

Βέβαια, ποτέ κανένας παίχτης με την τρέχουσα CBA δεν έχει απορρίψει την rookie extension του, υπογράφοντας την qualifying offer, και αν ο Porzingis το κάνει, θα είναι ο πρώτος και θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη.

Και με αυτά σαν δεδομένα, το ρίσκο του να παίξουν το μέλλον τους στον Λετονό για εμένα φαντάζει ιδιαίτερα αυξημένο. Ένας τραυματισμός, ή ένα “γεια σας” το 2020, τους αφήνει αποκλειστικά με τον Doncic, ενώ θα έχουν δώσει τα τρια από τα έξι επόμενα draft picks τους, άρα δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ενισχυθούν από το draft.

Τα προαναφερθέντα αποτελούν τα ρίσκα που πήραν οι Mavs και είναι ρίσκα σημαντικά ως επικίνδυνα. Στο θετικό σενάριο του trade, το pick’n roll μεταξύ Σλοβένου και Λετονού είναι αμαρκάριστο από κάθε NBA άμυνα, καθώς δεν υπάρχει επιλογή που να μην δίνει το μήκος και η εκτελεστική δεινότητα των δύο τους. Επιπλέον, αν ο Kristaps όντως δεν υπογράψει την επέκταση που θα του προταθεί το καλοκαίρι του 2019, οι Mavericks θα έχουν το cap για έναν τρίτο αστέρα δίπλα στους δύο Ευρωπαίους για την επόμενη χρονιά.

Η παρουσία δε του Dirk, είτε φέτος αγωνιστικά, είτε διοικητικά/στο προπονητικό team στο διηνεκές, εξασφαλίζει τη διατήρηση της νοοτροπίας του οργανισμού και την ομαλή μετάβαση στην μετά από αυτόν εποχή.

Επίσης, μιας και κλείνουμε με τον Τεράστιο Γερμανό, αυτός θα έχει αγωνιστεί ως συμπαίκτης τόσο με τον πατέρα Hardaway, που πέρασε από τους Mavs τη σεζόν 2001-02, όσο πια και με τον γιο.

Τέλος, ο Karl Antony Towns είναι ο μόνος top-5 selected παίχτης του draft του 2015 που δεν έχει αλλάξει ομάδα!

“Και οι Knicks, κύριε; Τι έκαναν οι Knicks;”

Εμένα το trade μου αρέσει πάρα πολύ και από την πλευρά των Knicks.

Ήταν 05 Δεκέμβρη όταν έγραφα στο κείμενο “Buyers & Sellers στην Τρέχουσα NBA Market- East Market” αυτό:

“Αν οι Knicks θέλουν το καλοκαίρι να λογαριάζονται ως σημαντικοί “παίχτες” στην αγορά της free agency, πρέπει άμεσα να ξεφορτωθούν τα συμβόλαια των Tim Hardaway Jr. ($52 εκατ. για φέτος και άλλα δύο χρόνια), Courtney Lee ($25 εκατ. για φέτος και του χρόνου), και να καταστήσουν σαφές πως δεν θα είναι στα βιβλία τους και οι Lance Thomas και Ron Baker. Αγωνιστικά δε, δεν έχουν λόγο να μην εκμεταλλεύονται την απουσία του Porzingis και να μην tankάρουν.

(btw, 2/2 έχει το συγκεκριμένο κείμενο, αφού περιγράφει ακριβώς και τι έκαναν χτες οι Knicks και τι έκαναν νωρίτερα οι Bucks με τους Henson και Delly. Κλείνει η παρένθεση ευλογήματος της γενειάδας μας. 🙂 )

Οι Knicks, λοιπόν, “θυσίασαν” τον καλύτερό τους παίχτη, έναν από τους σπάνιους μονόκερους της Λίγκας για να αποκτήσουν $74 εκατ. χώρο στο cap τους στην έναρξη της offseason. Και αυτό συνέβη, γιατί όπως έχουμε ξαναγράψει, στο NBA το salary cap λειτουργεί αυταξιακά.

Ωστόσο, τα picks που πήραν είναι κάτι παραπάνω από απλή δικλείδα ασφαλείας. Αν ο Porzingis είναι όσο γυάλινος, όσο πιστεύουν, τότε μπορεί να έχουν χτυπήσει φλέβα χρυσού!

Πάνε all in για το καλοκαίρι, αφού έχουν πλέον τη δυνατότητα να προσφέρουν max τόσο στον Durant, όσο και στον Kyrie, κλείνουν το μάτι σε όλη τη Λίγκα πως οι σχετικές φήμες είναι βάσιμες, και παίζουν επιτέλους το χαρτί “Είμαστε η Νέα Υόρκη και οι Knicks, η ομάδα με την υψηλότερη αποτίμηση στη Λίγκα, το εμβληματικότερο γήπεδο, στην μεγαλύτερη παγκόσμια πρωτεύουσα”. Και προς ώρας το παίζουν εξαιρετικά.

Ενώ, αφήνοντας ελεύθερους όπως ακούγεται, τους DeAndre και Matthews, συνεχίζουν το ξεδιάντροπο φετινό tanking τους, με ξεκάθαρο πια στόχο την τριπλέτα KD, Kyrie και Zion. Παράλληλα, ο νεανικός κορμός που έχουν συνθέσει, με τους Mudiay, Ntilikina, Knox, Trier, Robinson, Kornet, αποτελούν μια εξαιρετική βάση νεαρών παιχτών, που αν συμπληρωθούν με τους τρεις βασικούς προαναφερθέντες στόχους τους, καθώς και με καλούς βετεράνους σε minimums, τότε ναι, η Νέα Υόρκη δεν θα είναι απλά διεκδικήτρια, αλλά από τα μεγάλα φαβορί για τον Τίτλο!

Και στα θετικά του συγκεκριμένου deal πρέπει να προσμετρηθεί πως δεν παίρνουν απλά τον Smith Jr., διορθώνοντας το λάθος του draft του 2017, όταν είχαν προτιμήσει τον Ntilikina από αυτόν, μα πως με τα πακέτα νεαρών παιχτών που έχουν μαζέψει, και τα picks, δικά τους και των Mavericks, έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν το καλοκαίρι και για έναν ακόμα trade πέρα από τους free agents.

Οι κινήσεις του GM της ομάδας, Scott Perry, από τη μέρα που ανέλαβε στη θέση του Phil Jackson, σκάρτα δύο χρόνια τώρα, είναι μαεστρικές, εφάμιλλες των Magic και Pelinka. Χειρίζεται εξαιρετικά το ειδικό βάρος του οργανισμού και της πόλης, και έχει φέρει την ομάδα στην ιδανική θέση εν όψει της επικείμενης free agency. Μένει να φανεί πως θα πείσει τους επίδοξους στόχους πως τα πράγματα στην ομάδα έχουν αλλάξει, παρά την σταθερά του απαράδεκτου owner, James Dolan, που έχει καταντήσει τους Knicks ανέκδοτο εδώ και πάρα πολλά χρόνια2)Εδώ και εδώ σχετικά..

Προς ώρας, πάντως, o Perry αξίζει το χειροκρότημά μας, παρότι μιλάμε για τους Knicks. Kαι παρότι οι Knicks που έχουμε συνηθίσει είναι πιθανότερο να βρεθούν το καλοκαίρι με τον Ja Morant και τον Tobias Harris υπερπληρωμένο, παρά με την ονειρική τριάδα. Tο ρίσκο που πήρανε, ωστόσο, ειδικά με τις δικλείδες ασφαλείας των picks των Mavs, κάνει τον σχεδιασμό τους και την ως τώρα υλοποίηση αυτού απλά πανέμορφη. Ακόμα και αν δεν τους βγει μέχρι τέρμα.

Πρέπει, παρόλα αυτά, πριν κλείσουμε, να κάνουμε και μία ειδική αναφορά στον χειρισμό της υπόθεσης του Porzingis. Συγκεκριμένα, ήταν γνωστό καιρό πως η ομάδα και ο παίχτης δεν διατηρούσαν τις καλύτερες των σχέσεων. Από αυτό, όμως, μέχρι μέσα σε δύο ώρες να κυκλοφορήσει η είδηση πως βρεθήκανε, δεν τα πήγαν καλά, ζήτησε trade και βρέθηκε να είναι Maverick, η απόσταση είναι τεράστια. Τέτοια trades δεν βγαίνουν στο φτερό ή σε μία μέρα και προφανώς το ανωτέρω story είναι το αφήγημα της πλευράς των Knicks, οι οποίοι κινήθηκαν με απόλυτο κυνισμό εν προκειμένω, όπως απόλυτα κυνική ήταν και η ανακοίνωση του trade και το πως “ευχαριστούσαν τον παίχτη” για όσα πρόσφερε.

Με τον Porzingis, ωστόσο, να επιφυλάσσεται να πει και τη δικιά του εκδοχή της όλης ιστορίας.

“Έλα, πες κάτι και για τον Davis τώρα”

Το συγκεκριμένο trade, σαφώς και επηρεάζει και την αγορά για τον Anthony Davis, μιας και βγάζει τους Knicks εντελώς εκτός διεκδίκησής του, τόσο τώρα, όσο και το καλοκαίρι. Τώρα δεν έχουν πλέον τίποτα να προσφέρουν στους Pelicans, ενώ το καλοκαίρι, το μόνο πακέτο που θα δέχονταν οι Pelicans θα ήταν αυτό που θα περιείχε το #1 του draft, άρα τον Zion Williamson. Ε, αν έχεις τη δυνατότητα να πάρεις τον Zion, σε rookie contract, άρα για minimum (μαζί με την max rookie extension μετά τον τέταρτο) εννέα χρόνια, νομίζω πως κρατάς τον Zion και δεν τον δίνεις ούτε καν για τον Davis.

“Μουσικές Καρέκλες”

Η επερχόμενη offseason αρχίζει όλο και εντονότερα να θυμίζει πια 2016 και cap spike. Εξηγούμαι. Όλο και περισσότερες ομάδες φροντίζουν να διαθέτουν χώρο στο salary τους για έναν τουλάχιστον free agent super star3)Άλλο το τι ενδέχεται να αποκτήσει η καθεμία από trade.: Lakers για έναν, Knicks για δύο, Celtics για έναν, Nets για δύο, Clippers για δύο, Bucks για έναν, Sixers για έναν, Kings για έναν, Pacers για έναν, οι Bulls για έναν (καθώς και η Atlanta αλλά δεν νομίζω να είναι ενεργή για κάτι τέτοιο). Αυτές είναι 13 θέσεις.

Μα οι super stars είναι λιγότεροι: Durant, Kawhi, Irving, Klay, Butler. Να βάλω και τον Cousins σε αυτούς; Έξι.

Άρα;

Με τις ομάδες να πρέπει να φτάνουν το salary floor, δηλαδή ένα minimum ποσό του salary cap τους που πρέπει να δίνουν σε μισθά, ευνοημένοι φαντάζει πως θα βγουν και πάλι οι παίχτες του από κάτω ραφιού: Middleton, Kemba, Vucevic, Bledsoe, Tobias Harris.

Και οι ομάδες δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως έχουν πάρει τα μαθήματα από συμβόλαια των Mozgov, Deng, Mahimni, Solomon Hill που έδωσαν τότε.

Ετοιμαστείτε, συνεπώς, για μια ακόμη συναρπαστικότατη offseason, σε συνέχεια των προηγούμενων που είχαν τις αλλαγές φανέλας, μια με τον Durant, μια με τον Irving και μια με τον LeBron και τον Kawhi.

Κλείνοντας, το παρόν κείμενο θα ήθελε να λειτουργήσει και σαν ένα απλό reminder αυτού που εδώ και καιρό γράφουμε διαρκώς: “Ownership is the biggest competitive advantage in the NBA”.

The following two tabs change content below.

Nicolas Radicopoulos

Επαγγελματίας auditor, εδώ βρέθηκε ως editor. Μέγας μάγιστρος του excel και neat freak, Νομίζει λόγω δουλειάς πως η δημιουργική γραφή δεν του ταιριάζει αλλά κάνει λάθος. Τον συναρπάζει το γρήγορο, αλλά ομαδικό, μπάσκετ, το παιχνίδι του Magic, κάθε point-forward, προεξάρχοντος του μερακλή Boris Diaw, οι αριθμοί του παιχνιδιού, είτε αυτοί αφορούν τα in game stats, είτε τα οικονομικά πίσω από αυτό (και μεταξύ μας ίσως ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να σου απαντήσει από μνήμης στην ερώτηση "Πόσα παίρνει ο Wayne Selden;", εφόσον δηλαδή η ερώτηση δεν είναι "Ποιος είναι ο Wayne Selden;"), αλλά περισσότερο από όλα το τσίπουρο (με γλυκάνισο!) παρέα με τους υπόλοιπους συντελεστές του Ball Hog στα χωριουδάκια του Πηλίου. Σταμάτησε να αρθρογραφεί στο Hog τον Ιούνη του 2019.

References
1 Σημείωση: έχουν έναν χρόνο για να υπογράψουν κάποιον παίχτη σε αυτό το exception, όχι να λήγει το συμβόλαιό του παίχτη που θα υπογράψουν ως τότε.
2 Εδώ και εδώ σχετικά.
3 Άλλο το τι ενδέχεται να αποκτήσει η καθεμία από trade.

5 Comments so far. Feel free to join this conversation.

  1. Larry Grandma February 1, 2019 at 14:40 -

    Εκεί με τα picks ολίγον μπερδεύτηκα, δεν πειράζει, θα το ξαναδιαβάσω άλλες 20 φορές να το καταλάβω. Οι Mavs θα δώσουν στους Ηawks το επόμενο pick του 2019 draft εκτός και αν είναι από νο5 και πάνω. Εάν το πάρουν οι Hawks το φετινό, οι NY δεν θα πάρουν τίποτα φέτος και θα πάρουν οποιαδήποτε θέση θα είναι οι Dallas στο draft του 2021 και όχι του 2020 λόγω της δικλείδας προστασίας. Άρα σε αυτό το σενάριο οι Mavs έχουν διαθέσιμο το pick του 2020 και του 2022, am i right?
    Εάν κυλήσει με full tanking το Dallas φέτος και έχει lottery pick το Νο3 το κρατάει, αν δε του χρόνου και του παραχρόνου ξανακάνει ανελέητο tanking και του κάθεται η μπίλια πχ στο Νο2 ή το No3 το κρατάει επίσης.
    Οπότε οι Ηawks σε αυτό το σενάριο παίρνουν του 2022 και οι Κnicks περιμένουν την σειρά τους το 2024 για να πάρουν το πρώτο pick και το 2025 για να πάρουν δεύτερου γύρου pick. Τα λέω σωστά;
    Άρα γιατί να μην επιλέξουν τουλάχιστον για φέτος και του χρόνου (μην πω και του παραχρόνου) tanking οι Mavs έτσι ώστε να μεγιστοποιήσουν το κεφάλαιο των assets τους και μετά με αυτούς να πορευτούν για τίτλους έχοντας σε καλύτερη και πιο ώριμη ηλικία γι αυτό Luka και ΚP;

    • Nicolas Radicopoulos February 1, 2019 at 14:55 -

      Tα κατάλαβες και τα λες καλά!
      Ωστόσο.
      Οι πιθανότητες για το lottery από το draft του 2019 έχουν αλλάξει, προς το χειρότερο για τις ομάδες που tankάρουν.
      (Αναλυτικότεροι πίνακες και ποσοστά σχετικά εδώ: http://www.theballhog.net/2017/10/16/oi-allages-sto-nba-apo-ti-sezon-2017-18/), oπότε είναι απειροελάχιστες οι πιθανότητες να τους κάτσει αυτό που λες.

      Επίσης, είναι απόλυτα σαφές μετά το συγκεκριμένο trade, πως o σχεδιασμός της ομάδας προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση κινείται: αν θες να tankάρεις, μαζεύεις picks και κακά assets. Εδώ οι Mavs κάνουν το ακριβώς ανάποδο: δίνουν picks για παρόν και για το asset που θεωρούν “μονόκερο”. Άρα δεν τους ενδιαφέρει καθόλου να tankάρουν, μα το ακριβώς αντίθετο: να είναι όσο πιο ανταγωνιστικοί μπορούν, το ταχύτερο δυνατό.

      • Larry Grandma February 1, 2019 at 15:25 -

        Ναι θυμάμαι τα καινούργια δεδομένα για το lottery, έκανα την υπόθεση το Dallas να πάει με τις ομάδες που θα είχαν αυτό το 14%.
        Απόλυτα κατανοητό όμως ότι η στρατηγική τους κινείται στην κατεύθυνση που εξηγείς με την απάντησή σου.

  2. Mitsos February 1, 2019 at 16:23 -

    Tο να ανταλλάζεις τον καλύτερο, βάση potential παίκτη που έχεις εδώ και σχεδόν μια δεκαετία για cap space είναι τουλάχιστον χαζό εκτός και αν έχεις πειστήρια ότι θα υπογράψει μαζί σου ένας μεγάλος free agent. Το cap space των Knicks είναι αρκετάρκετά μεγάλο για 2 μαξ συμβόλαια. Σε περίπτωση που οι Knicks δεν καταφέρουν να υπογράψουν έναν εκ των Irving, Leonard, Durant και ο Porzingis του χρόνου επιστρέψει δριμύτερος τότε μιλάμε για κάζο. Επίσης ενδιαφέρον το που θα καταλήξουν στο ντραφτ, αυτή τη στιγμή πάντως είναι στη 3αδα που έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες για το νο. 1.
    Εγώ πάντως δυσκολεύομαι να εμπιστευτώ ένα front office που έδωσε τα συμβόλαια που έδωσε στους Lee και Hardaway Jr. πόσο μάλλον να μου διαχειριστούν ένα τόσο μεγάλο cap space και να φέρουν ένα μεγάλο όνομα.
    Γιατί να θέλουν να μπλέξουν οι KD και Irving της Λίγκας με μια τέτοια ομάδα και έναν ιδιοκτήτη που δεν ξέρει τι του γίνετε και έχει την ομάδα μόνο για να κάνει στο MSG συναυλίες.

    Για το Dallas όπως τα έγραψες
    Δε γνωρίζουμε σε τι κατάσταση είναι ο Porzingis μετά τον τραυματισμό του αν και η αποθεραπεία του πάει καλά αλλά η ιστορία του αθλήματος έχει δείξει ότι παίκτες με αυτό τον σωματότυπο δεν βγάζουν μια υγιή δεκαετία.

    Πάντως για εμενα το ρίσκο είναι σχετικά μικρό. Τα πικ που έδωσαν είναι η μεγαλυτερη απώλεια (εκτός αν ο DSJ εξελιχθεί σε All Star) και αν δεν τους βγεί ο Porzingis, εφόσον δεν γεμίσουν το cap space πιστεύω ότι θα έχουν καλύτερη τυχη στη free agency διότι το στυλ παιχνιδιου του Λούκα θα προσελκυσει παίκτες.

    • Nikolaos Tsakalakis February 1, 2019 at 17:19 -

      Θα συμφωνήσω με τον από πάνω όσον αφορά τους Νικς. Ναι έχουν χώρο για 2 αστέρες, αλλά όποιο μεγάλο όνομα βγαίνει στην FA τα τελευταία χρόνια, δεν κοιτάει μόνο που θα βρει max συμβόλαιο αλλά και δίπλα σε ποιους θα παίζει. Όταν λοιπόν τόσες ομάδες με πολύ καλύτερο management και καλύτερες ομάδες έχουν χώρο, γιατί ο κάθε KD, Κyrie κλπ. να υπογράψει πρώτος στην Νέα Υόρκη μην ξέροντας ποιος θα είναι ο δεύτερος και να μην υπογράψει στις ήδη καλύτερες ομάδες; Εκτός αν υπάρχει ήδη προσυμφωνία και υπογράψουν 2 πακέτο… αλλά και πάλι υπάρχει ένα ρίσκο για αλλαγή γνώμης τελευταία στιγμή…